כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

רעיונות להקלה ביום יום של אישה עמוסה

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נחמי,
יש הבדל גדול בין דודה בת שתים עשרה, בת זקונים, עם אחינית שהיא פוגשת אחת ל...
ובין בת בכורה בת שתים עשרה, שאחריה בלי עין הרע, אחים ואחיות קטנים שנמצאים סביבה כל היום.

הבת שלי בת שתים עשרה - ובהחלט יכולה לקחת מדי פעם את אחותה בת השנתים לגינה לשעה, עם פלאפון והוראות בטיחות כל פעם מחדש.
כן, היא גם לוקחת אותה מהגן פעמיים בשבוע - כשהיא מסימת מוקדם, היא גם מקלחת אותה לעיתים נדירות, מאכילה אותה לפעמים, מלבישה, מסרקת, מטפחת (יותר ממני...)

בשורות טובות
חני

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625763:
נחמי,
יש הבדל גדול בין דודה בת שתים עשרה, בת זקונים, עם אחינית שהיא פוגשת אחת ל...
ובין בת בכורה בת שתים עשרה, שאחריה בלי עין הרע, אחים ואחיות קטנים שנמצאים סביבה כל היום.

הבת שלי בת שתים עשרה - ובהחלט יכולה לקחת מדי פעם את אחותה בת השנתים לגינה לשעה, עם פלאפון והוראות בטיחות כל פעם מחדש.
כן, היא גם לוקחת אותה מהגן פעמיים בשבוע - כשהיא מסימת מוקדם, היא גם מקלחת אותה לעיתים נדירות, מאכילה אותה לפעמים, מלבישה, מסרקת, מטפחת (יותר ממני...)

בשורות טובות
חני

הדודה גרה במרחק 2 רחובות, ומגיע לבקר בערך פעמיים בשבוע.
ובבית ברור שאין שום בעיה שילדה בגיל הזה תטפל בילדים,

לגבי הגינה אני לא מסכימה עם זה,
שאני יושבת בגינה (ומשתעממת :)) ורואה את כל הבנות בנות 10-12 שומרות על השיירה אחריהן אני פשוט מרחמת עליהן. לא בגלל שהן עובדות קשה, אלא בגלל שהופכים אותן לבנות בוגרות לפני הזמן.

בסדר

משתמש רשום
את פשוט מרחמת על הבנ"א הלא נכון. הילדים שלי מתחננים אלי: אמא, את מרשה לי לשמור על -- בגינה?
וגם אם נאמר שזה לא מרצונם הטוב, עדיין רחמיך מיותרים, יש ענין של חינוך לנשיאה בעול ועוד.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
טוב, זה כבר יהפוך לויכוח חסר תועלת כמה ובמה ילדה בת 10-12 צריכה לשאת בעול.

בעיני היא לא צריכה לקבל אחריות על ילדים.
על כביסה למשל, זה סבבה.

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י יונה יונה;1625785:
הדודה גרה במרחק 2 רחובות, ומגיע לבקר בערך פעמיים בשבוע.
ובבית ברור שאין שום בעיה שילדה בגיל הזה תטפל בילדים,

שאני יושבת בגינה (ומשתעממת :)) ורואה את כל הבנות בנות 10-12 שומרות על השיירה אחריהן אני פשוט מרחמת עליהן. לא בגלל שהן עובדות קשה, אלא בגלל שהופכים אותן לבנות בוגרות לפני הזמן.

אולי גם לא תרשי לילדים לאסוף משחקים/לסדר חדר/להוריד מהשולחן/להתלבש לבד ועוד ועוד, כי זה מבגר אותם לפני הזמן ?
איך הם ידעו לעשות את זה כל זה לבד בהמשך? אם לא יורגלו מקטנות ?
תדעי לך מניסיון! מי שעוזרת בבית, ובפרט מגיל קטן (לא בתור עול) אחרי זה הרבה יותר קל לה, ואחרי החתונה היא לא צריכה על כל "קישקוש" להתקשר לאמא/אחות לשאול מה לעשות...ומאבדת עשתונות מכל ג'וק..

אין מצב שפתאום בגיל 15 (זה גיל שכבר מותר?) היא תדע לעשות הכל, אם היא התרגלה לחיות כמו ציפור דרור אין מצב להשתנות פתאום.

ועוד משהו, האחריות באמת גורמת לילדים להיות יותר בוגרים, וזו מעלה גדולה! יש לה שיקול דעת יותר נבון, והם יודעים איך להתנהג בכל מיני סיטואציות בצורה טובה.
ההבדל בין ילד שלא עושה כלום לבין ילד שעוזר הוא עצום! מכל בחינה!

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
דווקא שמעתי מהרבנית נוישטט תחי' שסביבות גיל 12 הוא הגיל שילדה מסוגלת לקחת על עצמה אחריות. עד אז פשוט אי אפשר, ואמהות רבות טועות בזה. גם ילדה שעושה רושם בוגר ואחראי, בגיל 8, ואם היא בכורה אז בכלל... עדיין לא מסוגלת להיות אחראית.
האמא מתעצבנת: "למה לא יכולת להרים את הצעצועים, הכל אני צריכה לומר?"
אבל גיל 12 הוא הגיל שבו צריכים להתחיל להרגיל את הבנות לקחת יותר אחריות.
הרי זהו גיל שבהו הבת כבר מחויבת במצוות.
משמע, שהקב"ה ברא אותה באופן שבגיל זה כבר אפשר להטיל עליה עול.
כמובן, במינון הנכון, כמו בכל דבר.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
רעיון להקלה:
ללכת לישון מוקדם.
כן, ברגעים אלו ממש אני נאה דורשת אך לא נאה מקיימת
ובכל זאת, היום שמגיע אחרי לילה עם שינה מספקת, רצוי לפני חצות, הוא יום הרבה יותר פורה ויעיל, עם הספקים טובים, פחות עייפות, לא זקוקים לשנת צהרים. הכל רץ ומחליק וזורם יותר בקלות.
עוד דבר שעוזר והקל עלי באופן אישי:
התעמלות, פעם בשבוע. אבל משהו חזק. זה מחזק את הגוף, ומעלה את איכות החיים ואז הכל נעשה קל יותר. הגוף מחזיק את עצמו ולא גורר את עצמו.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י יונה יונה;1625785:
נחמי אני חולקת עליך מכל וכל!!!
למה רחמים???
את יודעת כמה שאני התחננתי לאמא שלי שתתן לי את האחריות על האחים הקטנים שלי?!
אני טיפלתי הלבשתי קילחתי הכל!!
אני זוכרת את אמא שלי אחרי אחת הלידות שהיא נתנה לאבא שלי הוראות כביסה
ואני פשוט לא נתתי לו ליגוע ורציתי לנהל אל כל הבית לבד בעצמי (והייתי בת 10)
זה אופי, וזה פשוט כייף!!
חבל לך על הרחמים (תשמרי אותם לאלו שלא מעצבות לפי הכללים ;):p)
אני יכולה להגיד לך היום שזה תרם לי רבות.
אני בטוחה שאם את רואה ילדה בגינה עם האחים שלה זה לא כי הכריחו אותה.
אין יותר כייף מזה.

שחר עולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היה נחמד לקרוא כאן את כולם... זה כ''כ נכון שמה שרואים מכאן, לא רואים משם.
שהייתי צעירונת (לא שעכשיו אני זקנה, אבל אין מה לעשות התבגרתי ב''ה בעוד כמה וכמה שנים...) שמרתי על הבת שלי הקטנה (הגדולה שלי...), והיה נראה לי חסר אחריות לתת לבת 12 גיסתי המוזיניקית לשמור עליה (איך היא תסתדר??). אח''כ לא הייתה לי ברירה, והייתי מוכרחה להעזר, והם דווקא הסתדרו מצויין ב''ה.
ואז גדלה הבת שלי, והיא הגדולה, הבוגרת האחראית. ונתתי לה לעשות כל מיני דברים שאחרים אולי פתחו עליי עיניים גדולות, אבל אני בתור אמא ראיתי שהיא מסוגלת בהחלט לעשות את זה.
וכאן רציתי להדגיש נקודה נוספת, ואולי קצת מצחיקה. אני הייתי הגדולה בבית, כמו אמא'לע קטנה. שמרתי על אחי הקטנים, ושאמא שלי ילדה הייתי כמו אמא קטנה בכל. וזה היה כיף ולא הייתי מסכנה, אלא מה שהתחתנתי וילדתי את הילדה שלי פתאום פחדתי יותר, ופתאום גיל 12 של גיסתי (אומנם מוזיניקית) היה נראה לי קטן (שכחתי כנראה שאני הסתדרתי מצויין!), ועוד משהו ששמתי לב, שהבת שלי הגדולה קצת בגרה ונתתי לה לעשות דברים (זה היה נראה לי מתאים לגילה), אבל פתאום הילדים אחריה שהגיעו לאותו גיל, פתאום הדברים האלה היו לי נראים לא מתאימים לתת אותם לילד בגיל הזה (למרות שלגדולה שלי זה התאים ועוד איך התאים).
המסקנה מכל זה: כל דבר לגופו, כל ילד לגופו, יש ילד שמתאים לו, ויש ילד שבשום אופן לא! וכן יש דברים שהראיה שלנו משתנה במשך החיים בהתאם לנתונים ובהתאם לפרספקטיבה שבו אנחנו עומדים...:)
אז שיהיה לכולנו יום טוב, ושנשמע מכולם רק בשורות טובות, ושיהיה לנו את השכל להבחין מה לעשות ואיך לעשות כראוי....

מגדים

משתמש צעיר
לנושא האשכול
לתלות חולצות על קולבים במקום לקפל
ושאר הבגדים, חוצות טריקו,מכנסיים, סדינים, לא לקפל, רק לדחוף לארון וחסל
לא לבלוע אותי, אצל סבתי היו מגהצים את הפיג'מות והסדינים, ונראה לי שהמודה הזה כבר חלף מן העולם.

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
נו. ולובשים בגדים מקומטים?

נכתב ע"י מגדים;1625926:
לנושא האשכול
לא לבלוע אותי, אצל סבתי היו מגהצים את הפיג'מות והסדינים, ונראה לי שהמודה הזה כבר חלף מן העולם.

לא נראה לי מכובד...
מצטערת.

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בסדר;1625671:
יונה יונה, נכון שזו בת ראשונה?
גם אני הייתי ככה פעם, היום ילדי שגדלו לא מאמינים לי כשאני מספרת שלא הרשיתי לדודים להחזיק אותם...
כל ילד עם האופי שלו והאחריות שלו והבגרות שלו. ורק לאחרונה שמתי לב עד כמה העזרות הקטנות לכאורה שלהם כ"כ עוזרות, לשמור על הקטנה למטה חצי שעה עד שאתארגן - זו עזרה עצומה, והם גם אוהבים את זה ומרגישים גדולים ואחראים. (ובהחלט זה לא מתאים לכל ילד! יש לי ילד שלא אתן לו לשמור על הקטנים אפילו לא עשר דקות, הוא פשוט לא מסתדר עם זה, מתאים יותר לתת לו לשטוף כלים, למשל)
סתם למען הקוריוז
יש לי בת שנולדה בהפרש של 6 שנים מאחותה הקודמת,
כשהתינוקת היתה כבת 1/2 שנה בתי התחננה שארשה לה להחליף טיטול וכמובן לא נתתי..
ואז היא שאלה אותי למה השכנה ממול כן מרשה לי ואפילו עשיתי אמבטיה! לתינוקת שלהם? בגיל 3 חדשים!
חשבתי שהיא מדמיינת, ואגב שאלתי את שכנתי והיא אישרה בפה מלא!
היא אמרה לי שאף אחת מבנותי הגדולות מבתך בשנה, שנתיים ושלש לא כזו אימהית "ומיומנת" כמו בתך!!!
ואף על פי כן!
אני לא נתתי גם לה ולבנותי האחרות לעשות את הדברים האלה בגיל כזה

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
לגבי שמירה של בנות 10:
תלוי בזמן השמירה, ותלוי על כמה ילדים וגילם. תלוי מהי מידת האחרויות של בת ה10.

אם זו שמירה לפרק זמן של יותר משעתיים, על שיירת ילדים, ילדה בת 10 וכל יום- זה פשוט לא אחראי ובאמת רחמים על הילדה ועל אחיה.

אם זו שמירה של פעם בשבוע, שעה בגינה, בת 10 עם 2 ילדים בני 4 ו2, לא נראה לי שזה יכול להזיק לאף אחד.

כשזה משהו יומיומי ולזמן ארוך, זה באמת מאמלל את הילדה. היא לא האמא, וזה לא התפקיד שלה. גם לנו בתור אמהות לא קל לשמור כל יום על שני ילדים בגינה, שלא לדבר על 4 ילדים, ואין לנו היתר לזרוק את זה על בת ה10 שלנו.

זה גם תלוי באופי של השומרת ובאופי של הנשמרים. את בן השנתיים שלי אני לא שולחת לשכנים וכמובן לא לגינה בלעדיי לפרק זמן שעולה על חצי שעה.

אתמול הזמנתי להם ביבי סיטר ששמרה עליו יחד עם בת ה7 שלי בגינה לשעה. יותר מזה, לא הייתי נותנת. כי הוא לא טיפוס שיושב בעגלה. (וגם ככה הוא קיבל טרופית קפואה כדי שעד שהוא יגמור אותה תיגמר השעה ואבא שלו יספיק להגיע:)) את בת ה5 שלי אני מסוגלת לשלוח גם עם ילדה בת 10 לגינה למשך שעה וחצי. זה גיל שכבר לא חייבים שמירה צמודה, ובת ה10 לא צריכה לרדוף אחריה בגינה אלא רק לשים עין ולהיות מורגשת בשטח.

לכן זה תלוי בסגנון הילדים, באופי, בזמן, ובגיל.

(לא אשכח שני סיפורים: 1. ילדה בת 10 ששמרה על אחותה בת חודשיים בגינה. היה קריר, בת החודשיים לבשה ביביגרו דק, ובת ה10 נדנדה אותה בנדנדה ולא שהתה לבכיותיה. 2. הגעתי לחברה שלי להחזיר משהו, בת ה10 שלה היתה עם תינוק נודניק בן 5 חודשים וילדה בת שנתיים לבד בבית. התינוק לא הסכים להיות בעגלה, והיא כל הזמן היתה צריכה להרים אותו ולהרגיע. החברה לא מיהרה לחזור כי מבחינתה היא לקחה את בנות ה4 וה5, כך שמה הבעיה שהיא השאירה בבית את בת ה10 עם שני ילדים? כמובן שנשארתי שם עד שהאמא חזרה, וגם לי לא היה קל להתחיל כל הזמן להחזיק את התינוק על הידיים. אם לאמא לא קל, היא לא אמורה ללכת ולהפיל את זה על ילדתה).

קפוצון

משתמש מקצוען
יש לקנות בסופרים טבעות שמשחילים בהם את הגרבים , זה מעולה כשמסירים את הגרבים ישר ניחים את הטבעת או גומית שער קטנה ואז אין צורך לחפש זוגות ...
אצלי בסלון יש סלסלה יפה שמשתלבת עם הריהוט שבתוכה אני מניחה את הכביסה שצריכה גיהוץ

תובנה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טוב אף אחת כמעט לא הזכירה
אבל ב"ה יש שותף במשפחה ואפשר להיעזר בו
ולא להפיל הכל עלייך כי רק את עושה "פיקס".

וזה אומר כלים, גיהוץ, בישול, קיפול כביסה....
כמובן מי שיש לו גישה, נכונות וזמן.

אבל העיקר זה להיות גמישה, גם אם הוא לא מקפל את החולצות בדיוק כמו הקיפול שלך....

פרפר

משתמש מקצוען
המצעים של הילדים אצלנו בכלל לא רואים ארון. פעם בשבוע על הבוקר מורידים מהמיטות,
מכבסים, מייבשים (תלייה או מייבש בהתאם למזג האויר, הם כל כך דקים שמתייבשים בצ'יק), ולקראת הלילה חוזרים למיטות. גם בגדים לילדים, בעיקר בקיץ, המון פעמים מדלגים על הארון. בערב אחרי המקלחות - כביסה. במקום לתלות על החבלים אני פורסת לכל ילד סט בגדים על כסא פלסטיק קטן ובבוקר זה יבש ומוכן ללבישה.

Shellykaz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
נכתב ע"י תובנה;1626114:
טוב אף אחת כמעט לא הזכירה
אבל ב"ה יש שותף במשפחה ואפשר להיעזר בו
ולא להפיל הכל עלייך כי רק את עושה "פיקס".

וזה אומר כלים, גיהוץ, בישול, קיפול כביסה....
כמובן מי שיש לו גישה, נכונות וזמן.

אבל העיקר זה להיות גמישה, גם אם הוא לא מקפל את החולצות בדיוק כמו הקיפול שלך....

האמת שרציתי להזכיר אך פחדתי שיאכלו אותי פה...;)

מלינקה

משתמש פעיל
נכתב ע"י Shellykaz;1626149:
האמת שרציתי להזכיר אך פחדתי שיאכלו אותי פה...;)

מזכיר את הבדיחה:
אברך אחד רואה את חברו שוטף כלים,
שאל אותו: מה קרה שאתה שוטף כלים??
ענה לו: אצלנו בבית יש עזרה הדדית, היום אני עוזר לה עם הכלים, מחר היא עוזרת לי בכביסות...

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מגדים;1625926:
לנושא האשכול

חוסכים אולי את הזמן של הקיפול,
אבל מבזבזים במקום זה זמן בחיפוש הפריטים בבוקר (הלחוץ גם כך).
מלבד זאת- חולצות טריקו ומכנסיים ש"נדחפים" לארון מתקמטים מאוד. ואז בבוקר צריך להוציא את המגהץ, שוב בזבוז זמן.

בדר"כ הדרך הארוכה היא הדרך הקצרה.
(ולא שהארונות שלי כאלו מסודרים...:()

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה