כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

רעיונות להקלה ביום יום של אישה עמוסה

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י Shellykaz;1626149:
האמת שרציתי להזכיר אך פחדתי שיאכלו אותי פה...;)

אף אחד לא יאכל אותך. כל אחד שתעשה מה שמתאים לה.
ברור שיש תקופות שצריך יותר עזרה, וצריך שיהיה מי שיעזור...

אני דברתי על שגרה סטנדרטית ורגילה מה אפשר לנסות ולהקל...
בלי לשעבד את הבעל... שזמנו יקר יותר.

קפוצון

משתמש מקצוען
קראתי באיזשהו ספר על אשה שלכל ילד יש שני סטים של בגדים כל יום מתכבס סט אחד ומולבש ביום שאחרי כך שאין בלאגן בארון יש שלוש מצבי צבירה 1, לבוש 2, בכביסה 3, בכיסא ליד המיטה מחכה ללבישה מחר

דו סי לה

משתמש רשום
לא לגלוש בפרוג :rolleyes:
בוודאי לא בפורום איש את רעהו :p
אל תאכלו אותי...
מנסיון....
זה מתחיל מ"צריך" ו"דחוף" ו"ענייני" ועובר לבזבוז משווע של שעות על שעות ביום
לא, אני לא מושלמת בזה (הנה עובדה שאני כאן :rolleyes:)
אבל מי שמתלוננת על עומס-
תהיי כנה עם עצמך.
עוד משהו-
שמעתי פעם רעיון שמאד מאד עזר לי,
תעשי חשבון עם עצמך מהם הדברים שלוקחים לך הכי הרבה זמן ביום
ותבדקי מה מהם את יכולה להוריד
יהיו לך הפתעות!!!

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י דו סי לה;1626249:
אל תאכלו אותי...
מנסיון....
אבל מי שמתלוננת על עומס-
תהיי כנה עם עצמך.
עוד משהו-
יהיו לך הפתעות!!!

אמיתי מאד!!!

פרפר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יונה יונה;1625785:
שאני יושבת בגינה (ומשתעממת :)) ורואה את כל הבנות בנות 10-12 שומרות על השיירה אחריהן אני פשוט מרחמת עליהן. לא בגלל שהן עובדות קשה, אלא בגלל שהופכים אותן לבנות בוגרות לפני הזמן.

הופכים אותן לבוגרות, ממש לא לפני הזמן. בת 12 היא נערה בוגרת בהחלט בשביל להטות שכם בבית. ולשמור על ילדים קטנים לשעה אחה"צ זה עול בהחלט נסבל.

leaha

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שחר עולה;1625903:
היה נחמד לקרוא כאן את כולם... זה כ''כ נכון שמה שרואים מכאן, לא רואים משם.
שהייתי צעירונת (לא שעכשיו אני זקנה, אבל אין מה לעשות התבגרתי ב''ה בעוד כמה וכמה שנים...) שמרתי על הבת שלי הקטנה (הגדולה שלי...), והיה נראה לי חסר אחריות לתת לבת 12 גיסתי המוזיניקית לשמור עליה (איך היא תסתדר??). אח''כ לא הייתה לי ברירה, והייתי מוכרחה להעזר, והם דווקא הסתדרו מצויין ב''ה.
ואז גדלה הבת שלי, והיא הגדולה, הבוגרת האחראית. ונתתי לה לעשות כל מיני דברים שאחרים אולי פתחו עליי עיניים גדולות, אבל אני בתור אמא ראיתי שהיא מסוגלת בהחלט לעשות את זה.
וכאן רציתי להדגיש נקודה נוספת, ואולי קצת מצחיקה. אני הייתי הגדולה בבית, כמו אמא'לע קטנה. שמרתי על אחי הקטנים, ושאמא שלי ילדה הייתי כמו אמא קטנה בכל. וזה היה כיף ולא הייתי מסכנה, אלא מה שהתחתנתי וילדתי את הילדה שלי פתאום פחדתי יותר, ופתאום גיל 12 של גיסתי (אומנם מוזיניקית) היה נראה לי קטן (שכחתי כנראה שאני הסתדרתי מצויין!), ועוד משהו ששמתי לב, שהבת שלי הגדולה קצת בגרה ונתתי לה לעשות דברים (זה היה נראה לי מתאים לגילה), אבל פתאום הילדים אחריה שהגיעו לאותו גיל, פתאום הדברים האלה היו לי נראים לא מתאימים לתת אותם לילד בגיל הזה (למרות שלגדולה שלי זה התאים ועוד איך התאים).
המסקנה מכל זה: כל דבר לגופו, כל ילד לגופו, יש ילד שמתאים לו, ויש ילד שבשום אופן לא! וכן יש דברים שהראיה שלנו משתנה במשך החיים בהתאם לנתונים ובהתאם לפרספקטיבה שבו אנחנו עומדים...:)
אז שיהיה לכולנו יום טוב, ושנשמע מכולם רק בשורות טובות, ושיהיה לנו את השכל להבחין מה לעשות ואיך לעשות כראוי....
לקחת לי את המילים מהפה
וחבל שילדות לא משתתפות בפורום

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
חוץ מהלבשה אישית אני מכבסת הכל על 30 מעלות וזה פחות מתקמט וגם נזהרת מיד להוציא מהמכונה ולתלות
אל תסקלו אותי אבל אני לא מגהצת חולצות, בעלי אומר שחבל על העבודה שלי הוא ממילא עם חליפה בכולל ;)

מרדי

משתמש רשום
לא קראתי את כל התגובות...
העצה שלי היא מיקוד.
שמנה לב כמה זמן יקר מתבזבז כשרצים ממטלה למטלה. מקלחים את הילדים ביחד עם בישולים ותך כדי דוחפים מכונה וכו' וכו'. המעברים האלה לוקחים זמן ומפחיתים את היעילות.
ולכן, כשאת עושה משהו תתמקדי עכשיו רק בו, תסיימי ואז תתחילי את המטלה הבאה.
ובכלל רצוי לעשות איזשהו סדר שכל יום בשבוע מתמקדים בענין אחר:
יום א' כביסות במרוכז
יום ב' בישולים כבר לכמה ימים
וכן הלאה

פרפר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מרדי;1626417:
העצה שלי היא מיקוד.
שמנה לב כמה זמן יקר מתבזבז כשרצים ממטלה למטלה. מקלחים את הילדים ביחד עם בישולים ותך כדי דוחפים מכונה וכו' וכו'. המעברים האלה לוקחים זמן ומפחיתים את היעילות.
יום א' כביסות במרוכז
וכן הלאה
המעברים האלו הם חלק מהיכולות המופלאות של האשה. אצלי לפחות הם מגבירים את היעילות. למה לא להכין את הרצפה לשטיפה תוך כדי שהסירים על הכיריים והבגדים מסתובבים במכונה? רק גברים מתרכזים במשימה אחת עד הסוף, ולכן הם לא מסוגלים להיות עקרת בית:rolleyes:
אולי הכוונה היתה שרצים ממשימה למשימה בלי תכנון, וזה כבר משהו אחר...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה לי מטלות בראש, ומסמנת וי דמיוני על כל דבר.
לפעמים הבית מבולגן, אני צריכה לשלוח חומר דחוף במחשב, צריך לקפל כביסה ולעשות אוכל.
הבלבול הזה גורם לי לא להתחיל.
ולכן אני מחליטה מה דחוף.
קודם יש דד ליין של העבודה. אני מסיימת איתו או לפחות מתקדמת..
(אלא א"כ זה דורש ריכוז, ולכן קודם אסדר מהר את הבית).
אח"כ חשוב שהסלון יהיה מסודר, כביסה מקופלת אח"כ, ואוכל, כבר כמה זמן לוקח להכין עוף+ פסטה בסיר אחד? ואז סדר בכל הבית.
אם עוברים עם מטאטה כל יום, הבית מקבל ישר רושם מסודר שעוזר להמשיך לטפטפ אותו..
על כל משימה אני עושה וי.

yaffat

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י יונה יונה;1625785:
לגבי הגינה אני לא מסכימה עם זה,
שאני יושבת בגינה (ומשתעממת :)) ורואה את כל הבנות בנות 10-12 שומרות על השיירה אחריהן אני פשוט מרחמת עליהן. לא בגלל שהן עובדות קשה, אלא בגלל שהופכים אותן לבנות בוגרות לפני הזמן.

נכתב ע"י יונה יונה;1625813:
בעיני היא לא צריכה לקבל אחריות על ילדים.
על כביסה למשל, זה סבבה.

אני חושבת שזה מאוד תלוי איך את מציגה את זה:
אם היא הולכת לשמור על הילד - אולי היא יכולה להרגיש מסכנה שהיא צריכה לקחת אחריות כבר מעכשיו.
אבל אם את אומרת לה לרדת עם הילד לגינה - זה אחרת לגמרי!
היא הולכת כדי להינות איתו... וכמובן, תו"כ שהיא מתארגנת - את מסבירה לה אלף פעמים שאת סומכת עליה, ושלא תעזוב אותו לבד וכו, אבל הגישה היא אחרת.

חוץ מזה, אני חושבת שילדה שיש לה אחריות על כביסות היא הרבה יותר אומללה, יהיה לה את זה מספיק כשתגדל.

יונה, כנראה שלך כיף לקפל כביסות, ועול בשבילך לשמור על ילדים - יש כאלו שאצלם זה הפוך,
אצל כל ילד צריך למצוא למה הוא מתחבר יותר, ולשתף אותו בזה, הוא יעשה את זה בכיף, ואת והוא תהיו מרוצים...

למה לחשוב על ילד שהוא אומלל כשהוא בכלל לא מרגיש כך???

ובקשר לעזרה של הבעל - העיקר אל תכריחו אותו, כל אחד והיכולות שלו לעזור - אל תקישו מבעל אחד לשני...
והכי חשוב - אם הוא לא עוזר לכם בגלל שהוא במקום זה עסוק בעבודת ה' - תזכרו שזה התפקיד שלו וזה התפקיד שלכן - ולא נורא אם הבית קצת פחות מפוקסס כל עוד זה איפשר לבעל לשבת יותר זמן ללמוד תורה (כמובן כל עוד זה בנורמה...)

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לדעתי, בכל מקרה, אסור לאבד סדר עדיפויות.
כולנו עמוסות ב"ה, מי פחות ומי יותר, אבל חלק חשוב ועיקרי בתפקיד האשה הוא לנהל את הבית. זאת עבודת ה' שלנו.
הכרתי בית שבו האם היתה מאד מאד עמוסה, כן, עבדה קשות לפרנס בשלוש עבודות, ושלום הבית שלהם היה בסכנה מוחשית על רקע זה. בעל וילדים רוצים בית שנעים לחזור אליו.
לא ניקיון כפייתי, ולא פרפקט בשום דבר. אבל סביר, ואנושי, נקי ברמה סבירה.
ושום תירוץ בעולם לא מצדיק בית הפוך ומוזנח כי האמא עמוסה והיא מחפשת במה להוריד.
למי שכתבה על המודה שחלפה מן העולם לקפל כביסה.
זה לא נכון!
תחשבו עם איזו הרגשה הולך ילד ללימודיו, לאחר שהוא צריך לדלות את החולצה שלו מתוך המייבש או מתוך הערימה המגובבת בארון. והפוך, כשהבגדים מחכים לו על המדף שלו בארון, אור בעיניים, וסדר גם בראש.
וכן ביתר נושאי סדר וארגון.
(לא שה לא קורה אצלי פה ושם. זה קורה, אבל א. לעיתים נדירות ביותר, ב. אני יודעת שזה לא המצב האידיאלי ואני ממשיכה לשאוף להתארגן בצורה יותר טובה.)

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י yaffat;1626595:
אני חושבת שזה מאוד תלוי איך את מציגה את זה:
אם היא הולכת לשמור על הילד - אולי היא יכולה להרגיש מסכנה שהיא צריכה לקחת אחריות כבר מעכשיו.
אבל אם את אומרת לה לרדת עם הילד לגינה - זה אחרת לגמרי!
היא הולכת כדי להינות איתו... וכמובן, תו"כ שהיא מתארגנת - את מסבירה לה אלף פעמים שאת סומכת עליה, ושלא תעזוב אותו לבד וכו, אבל הגישה היא אחרת.

חוץ מזה, אני חושבת שילדה שיש לה אחריות על כביסות היא הרבה יותר אומללה, יהיה לה את זה מספיק כשתגדל.

זה לא משנה מה אומרים לה,
זה משנה שבתכלס הילדונת הזו אחראית על אח שלה, אם הוא יאבד לה לכמה דקות תראו לי ילדה שלא תיבהל......

את חושבת שילדה שיש לה אחריות לקפל מכונה אחת בשבוע / לשטוף פעם בשבוע כלים היא נושאת בעול כבד מדי? הכונה שלי ממש לא היתה שהיא אחראית מהיום שיש לילדים בבוקר גרביים ובגדים....
בעיני ילדות לא צריכות לשאת בעול גדול מדי, לחנך לנשיאה בעול זה לסדר את החפצים האישיים שלה וכמה מטלות קטנות בשבוע,

מי שיולדת בת כדי שתהיה לה עזרה עם שאר השיירה אחריה היא רכושנית ושתלטנית.
נס שאני לא הבת שלה.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אסתר;1626741:
לדעתי, בכל מקרה, אסור לאבד סדר עדיפויות.
כולנו עמוסות ב"ה, מי פחות ומי יותר, אבל חלק חשוב ועיקרי בתפקיד האשה הוא לנהל את הבית. זאת עבודת ה' שלנו.
הכרתי בית שבו האם היתה מאד מאד עמוסה, כן, עבדה קשות לפרנס בשלוש עבודות, ושלום הבית שלהם היה בסכנה מוחשית על רקע זה. בעל וילדים רוצים בית שנעים לחזור אליו.

סדר העדיפויות הזה צריך להיבנות ביחד, בהידברות.
כי זה לא הגיוני שבעל כן יצפה מאשתו לפרנס בעבודת פרך, כמו בדוגמא שהצגת - לעבוד בשלוש עבודות, וגם לגדל ילדים,
ועדיין יחשוב שעבודות הבית הן חלקה הבלעדי, ולצפות שהיא תצליח לנהל גם אותן.

במצבים שמערכת התפקידים המסורתית השתנתה - כל זוג צריך למצוא לעצמו את החלוקה המחודשת המתאימה להם.
כי לחכות שהאישה תקרוס פיזית או נפשית - ובכן, גם זה מסכן את שלום הבית :eek:

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י פרפר;1626122:
המצעים של הילדים אצלנו בכלל לא רואים ארון. פעם בשבוע על הבוקר מורידים מהמיטות,
מכבסים, מייבשים (תלייה או מייבש בהתאם למזג האויר, הם כל כך דקים שמתייבשים בצ'יק), ולקראת הלילה חוזרים למיטות. גם בגדים לילדים, בעיקר בקיץ, המון פעמים מדלגים על הארון. בערב אחרי המקלחות - כביסה. במקום לתלות על החבלים אני פורסת לכל ילד סט בגדים על כסא פלסטיק קטן ובבוקר זה יבש ומוכן ללבישה.
2 שאלות:
1. יוצא שהם לובשים יום יום את אותם בגדים?
2. בד"כ הסטים הם מכמה סוגים של מכונות (בהירה, לבנה וכהה)? איך את עושה את זה?

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פרפר;1626122:
המצעים של הילדים אצלנו בכלל לא רואים ארון. פעם בשבוע על הבוקר מורידים מהמיטות,
מכבסים, מייבשים (תלייה או מייבש בהתאם למזג האויר, הם כל כך דקים שמתייבשים בצ'יק), ולקראת הלילה חוזרים למיטות. גם בגדים לילדים, בעיקר בקיץ, המון פעמים מדלגים על הארון. בערב אחרי המקלחות - כביסה. במקום לתלות על החבלים אני פורסת לכל ילד סט בגדים על כסא פלסטיק קטן ובבוקר זה יבש ומוכן ללבישה.

היי, גם אני נוהגת ככה:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=1503864&postcount=97

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1625763:
היא גם מקלחת אותה לעיתים נדירות, מאכילה אותה לפעמים, מלבישה, מסרקת, מטפחת (יותר ממני...)

בשורות טובות
חני

כל מה שעושים כשיש מבוגר בבית - זה מאוד אחרת מלשמור בגן שעשועים. גם לשמור בגן שעשועים עם פלאפון זה לא כמו בלי פלאפון.

הבת שלי מחליפה טיטולים מגיל 5, מקלחת את הקטנה (לא תינוקת) מגיל 6, הבן שלי בגיל 11 מסוגל לבשל דברים ממש מסובכים - אבל אני בשום אופן לא אתן להם לעשות משהו מכל הנ"ל כשאני לא בבית.

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מרדי;1626417:
העצה שלי היא מיקוד.
יום א' כביסות במרוכז
וכן הלאה

נשים דעתן קלה - זה לא חסרון, זו מעלה.
זו היכולת הגבוהה של אשה להתפזר לכמה מטלות בו זמנית
(כמה גברים מצליחים לעשות משהו תוך כדי שיחת טלפון, ובאיזה קצב....:) )

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י דו סי לה;1626249:
אל תאכלו אותי...
מנסיון....
אבל מי שמתלוננת על עומס-
תהיי כנה עם עצמך.
עוד משהו-
יהיו לך הפתעות!!!

אלף צלצולים!

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קפוצון;1626212:
קראתי באיזשהו ספר על אשה שלכל ילד יש שני סטים של בגדים כל יום מתכבס סט אחד ומולבש ביום שאחרי כך שאין בלאגן בארון יש שלוש מצבי צבירה 1, לבוש 2, בכביסה 3, בכיסא ליד המיטה מחכה ללבישה מחר

אני שמעתי על זה כהמלצה לערב פסח.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה