עוגות/עוגיות ריבועי חמאת בוטנים ושוקולד-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אין על השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.
אולי רק שוקולד ומנטה- בעז"ה מתכון לשילוב כזה בקרוב.
IMG_5533.JPG


את הריבועים האלו אני אוהבת להכין מ-3 סיבות.
1. הן קלות להכנה.
2. מתקבלת כמות גדולה
3. הן טעימות, אבל ממש. עם מרקם טופיי כזה.

תבנית תנור. כ-80 קוביות. תלוי בגודל החיתוך.

כוסות חד פעמיים.


4 ביצים
1.5 כוסות שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים
2 כפיות סודה לשתיה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר חום
2 כוסות סוכר לבן
5 כוסות קמח
1 שקית, 300 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי.

מערבבים בקערת מיקסר את כל הרכיבים למעט השוקולד צ'יפס.
אחרי שמתגבשת עיסה, מוסיפים שוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד להטמעתם בעיסה.
משטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות עד להשחמה נאה של העוגה מלמעלה ועד שהעוגה יציבה יחסית למגע. [נגיעה באצבע בעדינות לא יוצרת בה חור].
פורסים לאחר צינון.

בתיאבון
IMG_5538.JPG


הערה: שימו לב לתנור שלכן.
ממשה שנראה יש תנורים שצריכים פחות זמן אפיה לעוגה הזו...אז תהיו עם יד על התנור החל מ 20 דקות
 

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ואוו תודה
ממש טעים ...
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בזמן האחרון יש מחסור בכהה :eek:
[/QUOTE]
אני כבר חודשיים שלא מוצאת את סוכר החום הכהה בבני ברק...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מעולה ובעיקר מנחם.
מבחינתי מאפה "יבש" (ללא קרמים) הוא השילוב האידאלי לכוס משקה חם.
סוכר חום כהה/בהיר או שלא משנה.
בזמן האחרון יש מחסור בכהה :eek:
נכון באמת חסר.
השתמשתי בדמררה.
יצא מעולה גם כך.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
המחסור בסוכר חום קיים כבר כחצי שנה. בכל מקרה במכולות הקטנות עדיין מצאתי לאחר שברשתות זה נגמר, ואז גם גיליתי שבחנות התבלינים/קטניות במשקל, יש גם סוכר חום במשקל. כוונתי כמובן לסוכר החום כהה הדחוס. ולא קנים/גולדן/דמררה ודומיו.
 

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
כוס וחצי שמן? זה לא הרבההההה?
כי חמאת בוטנים היא גם שומנית, לא?
נראה אחלה, אבל מרתיע אותי השמן :(
 

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שתי שאלות.....
א.חמאת בוטנים טבעי או מתוק?
ב.הסוכר חום זה חייב או מומלץ?
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
טבעית או מתוקה?
אפשר איזו שרוצים.
מי שאוהבתת פחות מתוק שתלך על הטבעית
כוס וחצי שמן? זה לא הרבההההה?
כי חמאת בוטנים היא גם שומנית, לא?
נראה אחלה, אבל מרתיע אותי השמן :(
זה תבנית תנור.
וכבר הפחתתי מפעם אחת שהכנתי.
חמאת בוטנים זה גם שמן אבל לא נחשב רק כשמן.
את יכולה בכל זאת להפחית בחצי כוס את השמן.
יותר מזה לא הייתי מורידה.
כלומר 1 כוס שמן, 1.5 כוסות חמאת בוטנים.
תורידי גם חצי כוס קמח

שתי שאלות.....
א.חמאת בוטנים טבעי או מתוק?
ב.הסוכר חום זה חייב או מומלץ?
תודה רבה
חמאת בוטנים עניתי כאן.

עדיך הסוכר החום הדחוס. אם אין אז גם דמררה זה בסדר. כאן השתמשתי בדמררה כי לא השגתי חום
 

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עדיך הסוכר החום הדחוס. אם אין אז גם דמררה זה בסדר. כאן השתמשתי בדמררה כי לא השגתי חום
[/QUOTE]
לבן לכל הכמות יהיה גם טוב?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עדיך הסוכר החום הדחוס. אם אין אז גם דמררה זה בסדר. כאן השתמשתי בדמררה כי לא השגתי חום
לבן לכל הכמות יהיה גם טוב?
[/QUOTE]
לא כל כך.
המסה תשתנה.
הסוכר החום עובד גם על הגיבוש והמרקם ודמררה עדיין עדיף מהלבן
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
תודה העני!
איך אני אוהבת את המרקם הזה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker @שירה בירה נראה מתכון שאולי יעבוד ללא גלוטן
יש סיכוי להחליף בתערובת קמח שקדים וקמח תמי למשל?
את יכולה לנסות.
לא הייתי שמה יותר מדי קמח שקדים כי אז טעם השקדים יקח חלק בטעם ותאבדי את השוקולד-חמאת בוטנים
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
הדיאטה שלי התקלקלה בזה הרגע:rolleyes:
גם אני וגם בעלי מאוד(*1000) אוהבים חמאת בוטנים
תודה רבה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה