דיון רוצים מתכון? של מה?

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
תודה על ההצעה האדיבה!!
אני מחפשת מתכונים לקינוחים בכוסות , רצוי יותר מצבע אחד בכוס, בלי שלבים מפרכים של אפיית פירורים לשכבת בסיס. משהו שמכינים תוך חצי שעה ויש קינוח 2 צבעים + קישוט חביב מלמעלה.
ועוד שאלה: איך מכינים מוסים בגוון וורוד - האם רק ע"י צבע מאכל?
רוצה מתכון של זה?
1682845217567.png
 

מאן-דהיא

משתמש צעיר
רוצים , אבל "בלי שלבים מפרכים" של אפיית המקרונים הצבעוניים..
יש דרך?..
 

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לצ'ונט- אנחנו שמים שעועית אדומה- היא מורידה צבע ויוצא ממש ממש שחום!
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
הייתי בתחילת השבוע בחנות תבלינים מאוד מיוחדת
בעל החנות יהודי תימני זקן וחביב שמבין ומאמין בסחורה שהוא מוכר

כל לקוח שני שנכנס ביקש חוויג'
ולא מאה גר' או רבע קילו...2 קילו ויותר
ואני שלא יודע חוואיג'ית שאלתי כל קונה מה אתה עושה עם זה?
כולם ענו 'הכל'
אחד אמר כמו מלח..
קניתי מאה גר'
ואני חושב שאנחנו כבר מכורים לתערובת הזאת -
הגבינה לבנה
תפו'א בתנור
צלי עוף ממש הכל
אני יודע שהתבלין מכונה 'חוויג' למרק'
אבל מרק עוד לא הכנתי..
שאף אחד לא ישמע..הוספתי למי הבישול של הארבס לשבת קצת..נראה מה יגיבו
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
רוצים , אבל "בלי שלבים מפרכים" של אפיית המקרונים הצבעוניים..
יש דרך?..
ברור שלא אופים! קונים!!
יש מצב למתכון?
לבסיס
100 גר שוקולד להמיס + 30 גר ריצ + טעם פרוט בהמשך
לשים בתחתית הכוס

למוס
להקציף 1 ריצ + 4 כפות א. סוכר + טעם (פרוט בהמשך) ולזלף לתקוע מקרון בצבע של המוס

אז מה יש בטעמים?
לאדום:
עושים כוס של תמצי פרות יער מ4-5 שקיות תה
בבסיס שמים 4 כפות
ובמוס שמים 3/4 כוס מרוכזת (מתמצית שהיתה לילה) + חופן חמוציות גורוסת

לירוק
שמים בתחתית מעט מחית פיסטוק + צבע מאכל ירוק
למוס שמים 3 כפות גדושות מחית פיסטוק + פיסטוקים גרוסים וצבע מאכל ירוק

לצהוב
לבסיס מוסיפים מעט מיץ לימון + צבע מאכל
למוס שמים 1/2 כוס מיץ לימון + גרודת לימון + צבע מאכל (אם חמוץ מידי שמים עוד אבקת סוכר
 

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
נראה מהמם!!!
אני לא מאמינה שההכנה כ"כ קלה!
מוס יפיפה ויוקרתי!!!
מחכה כבר לאירוע קרוב כדי להכין את זה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
איך גורמים לסלמון לא להתייבש כשלא מגישים אותו מיד מהתנור (נניח בשבת כשהוא ע
אני עושה ככה שנים ויוצא עסיסי;
קצת לפני שבת מדליקה תנור ל250°
כשמגיע לחום הרצוי מכניסה את תבנית הסלמון מכוסה בנייר כסף, אופה 9 דקות ומכבה את התנור!
לא פותחים את התנור עד לסעודה!!
יוצא עסיסי וחמים.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
לגבי החמין יש כאן אשכול שלם...
הסוד שיצא שחום הוא ב.. סוכר

לעולם לא שמה סוכר ויצא שחום ממש.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הייתי בתחילת השבוע בחנות תבלינים מאוד מיוחדת
בעל החנות יהודי תימני זקן וחביב שמבין ומאמין בסחורה שהוא מוכר

כל לקוח שני שנכנס ביקש חוויג'
ולא מאה גר' או רבע קילו...2 קילו ויותר
ואני שלא יודע חוואיג'ית שאלתי כל קונה מה אתה עושה עם זה?
כולם ענו 'הכל'
אחד אמר כמו מלח..
קניתי מאה גר'
ואני חושב שאנחנו כבר מכורים לתערובת הזאת -
הגבינה לבנה
תפו'א בתנור
צלי עוף ממש הכל
אני יודע שהתבלין מכונה 'חוויג' למרק'
אבל מרק עוד לא הכנתי..
שאף אחד לא ישמע..הוספתי למי הבישול של הארבס לשבת קצת..נראה מה יגיבו
יש משהו בחוויג' של חנות זו או שמדובר באופן כללי על חוויג?
כי גם אצלי הוא שימושי מאוד.
פתיתים/תפ"א/דגים/חזה עוף/אורז וכן הלאה
 

sara s1

משתמש מקצוען
אני עושה ככה שנים ויוצא עסיסי;
קצת לפני שבת מדליקה תנור ל250°
כשמגיע לחום הרצוי מכניסה את תבנית הסלמון מכוסה בנייר כסף, אופה 9 דקות ומכבה את התנור!
לא פותחים את התנור עד לסעודה!!
יוצא עסיסי וחמים.
תודה רבה

ועוד שאלה אם אפשר..
יש משמעות כמה זמן לפני שבת להכניס אותו לתנור?
מניחה שאם יהיה יותר מדי זמן בתנור סגור למרות שמכובה הוא יתייבש. או שלא?
 

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
זה המקרונים הקטנים יותר, כן?
ואת שמה מקרון בודד בכל כוסית, או שלא ראיתי נכון?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
יש משהו בחוויג' של חנות זו או שמדובר באופן כללי על חוויג?
כי גם אצלי הוא שימושי מאוד.
פתיתים/תפ"א/דגים/חזה עוף/אורז וכן הלאה
צר לי שאני לא יודע לעשות השוואה בין חוויאג'ים..
השורשים שלי בגפילטע עם המון סוכר..:)
אבל זו חנות שהיא "מוסד" ידוע וותיק לתבלינים וקטניות
קניתי שם גם גרגירי חומוס "לבן ענק" ואכן התוצאה מהיותר טובים שהיה לי
רך מאוד אבל גרגירים יפים ולא מתפוררים
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
לעולם לא שמה סוכר ויצא שחום ממש.
עולם הפוך..את הטשולט אשתי מכינה
היא משחימה סוכר בשמן (לטעמי מתוק מדי אבל בסדר)

אצלנו מתקיים פעם בשנה "אולימפיאדת טשולט" ושלה זכה פעמים במקום הראשון ע"י צוות שופטים חצי מקצועיים..
כך שזה לא יד המזל זה טעעעים באמת.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
צר לי שאני לא יודע לעשות השוואה בין חוויאג'ים..
השורשים שלי בגפילטע עם המון סוכר..:)
אבל זו חנות שהיא "מוסד" ידוע וותיק לתבלינים וקטניות
קניתי שם גם גרגירי חומוס "לבן ענק" ואכן התוצאה מהיותר טובים שהיה לי
רך מאוד אבל גרגירים יפים ולא מתפוררים
כנראה הזן המקסיקני. הוא הכי טוב בארבעס.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה