דרוש מידע קשב וריכוז במבוגרים- כל מה שחשוב לדעת ...

בחורציק עם ADHD

משתמש רשום
לקינוח

מי ירים את הכפפה ויצור שאלון אבחון קשב וריכוז לבחור חרדי ??

עם השאלות המיוחדות למגזר שלנו

ואתגר עוד יותר גדול

מי יוכל ויעשה שאלון לאברך החרדי הנשוי ??

לצורכי מחקר יש לו בפורום פה הרבה חומר לשאלון

--אני חושב אולי אפשר לפתוח נושא חדש (סגור) וכל אחד יוסיף ענין אחר עד שיתגבש משהו

מה דעת החברים היקרים שליט"א?

שבת שלום ומבורך
אני באמצע...
אם אני לא טועה, אז בסוף הספר ADHD להכיר ולהצליח
כבר יש שאלון מותאם למגזר החרדי
נכון, אבל עד כמה שזכור לי [יש לי את הספר אבל כרגע הוא לא אצלי] השאלון מתמקד יותר באבחון על פי הקשיים. כמו שנהוג בד"כ גם באבחון הרגיל. אני מנסה ליצור רשימה של התנהגויות פיצוי נרכשות [- מה שבד"כ קיים אצל כאלו שלא אובחנו בצעירותם, ולפעמים דווקא בגלל זה הם לא אובחנו בצעירותם], שכפי שנוכחתי לראות, בסיטואציות מסויימות הרבה מאד התנהגויות פיצוי - משותפות. וממילא אפשר לקבל כיוון - גם אם לא 'לאבחן' - על פי ההתנהגויות האלו.
[דוגמה אחת בודדת, שמתי לב שבקרב בחורי ישיבה עם הפרעת קש"ר, כמעט כולם - אם לא כולם - בוחרים כשהם לומדים לשבת צמוד לקיר / כמה שיותר מאחורה. בצורה שיטתית ו'אובססיבית'. - יש לי הסבר למה זה ככה ואכמ"ל -. ותכל'ס כששמתי לב לזה התחלתי לבחון בחורים 'רגילים' שבצורה שיטתית בוחרים לשבת באותם המקומות, ואצל כמה וכמה גיליתי תסמיני ADHD נוספים, אמיתיים.]
לפעמים דרך השאלון הרגיל יותר מורכב לאבחן, כי עד כמה שזכור לי כשאני עברתי על השאלון, בגלל שבכל מיני מקרים מצאתי - בעבר הרחוק - דרכים להתגבר על הקושי והורגלתי בהם, או בגלל שאני לא חוויתי מעולם את הנורמות בתחום הזה, אני לא משייך את עצמי לקושי הזה.

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
אני באמצע...

נכון, אבל עד כמה שזכור לי [יש לי את הספר אבל כרגע הוא לא אצלי] השאלון מתמקד יותר באבחון על פי הקשיים. כמו שנהוג בד"כ גם באבחון הרגיל. אני מנסה ליצור רשימה של התנהגויות פיצוי נרכשות [- מה שבד"כ קיים אצל כאלו שלא אובחנו בצעירותם, ולפעמים דווקא בגלל זה הם לא אובחנו בצעירותם], שכפי שנוכחתי לראות, בסיטואציות מסויימות הרבה מאד התנהגויות פיצוי - משותפות. וממילא אפשר לקבל כיוון - גם אם לא 'לאבחן' - על פי ההתנהגויות האלו.
[דוגמה אחת בודדת, שמתי לב שבקרב בחורי ישיבה עם הפרעת קש"ר, כמעט כולם - אם לא כולם - בוחרים כשהם לומדים לשבת צמוד לקיר / כמה שיותר מאחורה. בצורה שיטתית ו'אובססיבית'. - יש לי הסבר למה זה ככה ואכמ"ל -. ותכל'ס כששמתי לב לזה התחלתי לבחון בחורים 'רגילים' שבצורה שיטתית בוחרים לשבת באותם המקומות, ואצל כמה וכמה גיליתי תסמיני ADHD נוספים, אמיתיים.]
לפעמים דרך השאלון הרגיל יותר מורכב לאבחן, כי עד כמה שזכור לי כשאני עברתי על השאלון, בגלל שבכל מיני מקרים מצאתי - בעבר הרחוק - דרכים להתגבר על הקושי והורגלתי בהם, או בגלל שאני לא חוויתי מעולם את הנורמות בתחום הזה, אני לא משייך את עצמי לקושי הזה.
אתה יכול לשער מהם התנהגויות הפיצוי לפי בדיקה שלך במאובחני קש"ר.
הבעיה היא שאתה לא פסיכולוג, ולכן לא תדע אם יש בעיות דומות בעלות אותם מאפיינים.
אתה צריך למצוא קו מגשר בין כולם, ולפעול לפיו. כמו"כ התנהגויות הפיצוי הללו, כפי שאתה מכנה אותם, הם בדרך כלל אצל בעלי קשב וריכוז ברמה גבוהה, עד כדי דרישת פיצוי בצורת חוסר נורמה... אם הבנתי נכון, אנחנו מחפשים כרגע שאלון שיעזור לדייק את ההפרעה בקרב מי שיש לו בקטנה והכדור יכול לעזור לו, רק שהוא לא יודע את זה, וברוב הפעמים זה בגלל שזה בקטנה.
ספוילר: לדעתי יש עוד אנשים רבים שהכדור הורס להם את החיים כמוני, ולכן לא הייתי ממהר לשמוח על הפרויקט שלך לפני שתבדוק, אתה ו @הקטן שבאריות, את האנשים שזה לא עזר להם אלא רק הפריע...
אגב, כמה רבנים חשובים שהתייעצתי איתם אמרו לי להפסיק מיד.
אז אני מאחל לך בהצלחה עם הפרוייקט הזה, וקח את הדברים לתשומת ליבך.

הקטן שבאריות

משתמש פעיל
אתה צריך למצוא קו מגשר בין כולם, ולפעול לפיו. כמו"כ התנהגויות הפיצוי הללו, כפי שאתה מכנה אותם, הם בדרך כלל אצל בעלי קשב וריכוז ברמה גבוהה, עד כדי דרישת פיצוי בצורת חוסר נורמה... אם הבנתי נכון, אנחנו מחפשים כרגע שאלון שיעזור לדייק את ההפרעה בקרב מי שיש לו בקטנה והכדור יכול לעזור לו, רק שהוא לא יודע את זה, וברוב הפעמים זה בגלל שזה בקטנה.
ספוילר: לדעתי יש עוד אנשים רבים שהכדור הורס להם את החיים כמוני, ולכן לא הייתי ממהר לשמוח על הפרויקט שלך לפני שתבדוק, אתה ו @הקטן שבאריות, את האנשים שזה לא עזר להם אלא רק הפריע...
אז אני מאחל לך בהצלחה עם הפרוייקט הזה, וקח את הדברים לתשומת ליבך.
דרך אגב אני מצטרף להשבתת השמחה של @י ס (דרך אגב לא יודע למה תיגת אותי בינתיים לא זכיתי להיות חלק מהפרוייקט).
כנראה שהדרך שלך לשנות את העולם לא עוברת דרך פרוג.
קיבלתי בחוה"מ הודעה מפרוג "ההודעה שלך נמחקה".
ניסיתי להיזכר את מי יכולתי לעצבן....
לאחר חפירה בהיסטוריה המסקנה היא ההודעה של @בחורציק עם ADHD בעניין הבחורים בישיבה שאינם מאובחנים נמחקה. ובעקבות זאת ההודעה שלי על המחשבה שכשם שהפרעת קש"ר בכללות היא הפרעה יהודית ייתכן שבקרב בוגרי ישיבות (כמו משקפיים) האחוזים גבוהים יותר גם כן נמחקה.....
:unsure:מעניין את מי כאן זה כ"כ מפחיד.:eek: שביקש למחוק זאת..
נשמח לשמוע את זה ישירות ולא דרך המערכת......:mad:
:cry:

ממקק

משתמש רשום
גם לי מחקו הודעה (חוץ ממה שביקשתי למחוק)
אני עדיין מנסה להיזכר מה כתבתי ומה הקפיץ את המערכת
אבל טוב יותר מידי מאשר פחות מידי

וסתם כך

אני הרבה חשבתי כשראיתי את הספר הנ"ל של אהרן לרנר
מי יכול לקרוא ולהתרכז בספר עב כרס שכזה
אני אחרי דילוגים על כותרות וקצת קריאה פה ושם הפסקתי

למי זה עשוי ? לקשרי"ם בטח לא

#מה רבו מעשיך

משתמש רשום
צילום מקצועי
גם לי מחקו הודעה (חוץ ממה שביקשתי למחוק)
אני עדיין מנסה להיזכר מה כתבתי ומה הקפיץ את המערכת
אבל טוב יותר מידי מאשר פחות מידי

וסתם כך

אני הרבה חשבתי כשראיתי את הספר הנ"ל של אהרן לרנר
מי יכול לקרוא ולהתרכז בספר עב כרס שכזה
אני אחרי דילוגים על כותרות וקצת קריאה פה ושם הפסקתי

למי זה עשוי ? לקשרי"ם בטח לא
להורים שלהם ולמורים
לא חושבת שמישהו עם קשב יכול לגמור את זה
אולי בהיפר פוקוס מיד אחרי שקונים אותו
אבל שימושי שיהיה בבית כי אפשר לחפש בכותרת לפי נושא ולקרוא רק פרק כשצריך

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
על זו הדרך:
מצטרף להנ"ל. 2 הודעות מן הפורום הזה.
כשמישהו יבין את מי עיצבנתי (אפילו פה אני מצליח, לא תאמינו כמה אנשים אני מעצבן, מספיק לעקוב אחרי ההסטוריה שלי ממש לאחרונה, כנראה בכל זאת קש"ר), אשמח שיגיד לי.

הקטן שבאריות

משתמש פעיל
על זו הדרך:
מצטרף להנ"ל. 2 הודעות מן הפורום הזה.
כשמישהו יבין את מי עיצבנתי (אפילו פה אני מצליח, לא תאמינו כמה אנשים אני מעצבן, מספיק לעקוב אחרי ההסטוריה שלי ממש לאחרונה, כנראה בכל זאת קש"ר), אשמח שיגיד לי.
טוב.
לאחר רצף ההודעות האחרונות. כנראה ששוב פעם אנחנו נתקלים במצב הכ"כ מעצבן. שנכנסנו עם הראש בקיר והסתבכנו עם המורה או המשגיח.....:mad: :cry: ;):p (הרי בפרצופים כאלה תמיד היינו רגילים להגיב...)
ואח"כ בשארית כוחותינו ניסינו להבין איפה טעינו הרי התכוונו רק לטוב..
כנראה שבכל זאת יושבים במערכת "נורמלים" שיודעים קצת יותר טוב מה טוב בשבילנו....
כנראה שאימפולסיביות היא סימן היכר לא רק שלנו.
חבל אבל ננסה להסתדר.
אבל בכל זאת אם יש כאן מישהו שיכול להפנות את תשומת הלב למישהו רשמי כאן שיספק לנו אי אלו הסברים. יבורך..

נערך לאחרונה ב:

בחורציק עם ADHD

משתמש רשום
זה בדיוק מה שאני עושה.
אין לי בעיה כזו. כי אני לא 'מאבחן' על פי זה, אני רק מקבל 'נורה אדומה' שגורמת לי לבחון שוב את הבנאדם - הפעם על פי פרמטרים מקצועיים ולבדוק האם ההתנהגויות שלו מסתדרות עם תסמיני ADHD רשמיים.
כמו"כ התנהגויות הפיצוי הללו, כפי שאתה מכנה אותם, הם בדרך כלל אצל בעלי קשב וריכוז ברמה גבוהה, עד כדי דרישת פיצוי בצורת חוסר נורמה...
לאו דווקא. גם ב'רמה נמוכה' בד"כ מוצאים התנהגות פיצוי - מצב שבו 'יותר קל ונוח וכיף ללמוד', רק שזה לא התנהגות חריגה כלל וכלל ולא מושכת מבטים ומחשבות. ובדיוק לכן אני מתחיל מהכיוון ההפוך, דהיינו בוחן אצל מאובחנים התנהגויות שעדיין בגדר 'רגילות', ורק 'הצד השווה שבהן' הוא המעורר בי את החשד, ואז מביט סביב ומגלה אצל עוד אחרים התנהגויות כאלו - שבפני עצמם לא חורגות מהנורמה, ורק בגלל הצד השווה הנ"ל זה נורה אדומה, ואז סוקר את שאר ההלוך-ילך של הבנאדם אם יש רמזים דקים לקיומה של הפרעת קש"ר לא מאובחנת.
שהכדור הורס להם את החיים
וואו. נשמע ממש דרמטי. מה הכוונה?
אשמח אם תפרט קצת במה זה 'הורס לך את החיים'.
להפסיק לקחת את הכדור?
אגב, אדגיש משהו. אין לי עניין לחַלֵק לאנשים כדורים. יש לי עניין שאם יש לבנאדם מוגבלות פיזית כלשהי - שידע שזה מוגבלות פיזית ולא קשור ל'כח הרצון' / 'יצר הרע' וכדו'. שיקבל מבט פופורציונאלי ונכון על עצמו ולא דרך משקפיים מקטינות. גם אם אני נותן למישהו כדור - זה לא כדי שיתחיל לקחת כדורים. זה כדי שיבין על מה אני מדבר. שיכיר בזה שהוא שונה מכולם. כי בנאדם שנולד כך - לא חווה מציאות אחרת. ולכן הכדור מאפשר לו הצצה ליקום אחר. ומכאן ואילך - תבין שאתה שונה, ותקבל מבט נכון וחָלָק יותר על עצמך ועל ההתמודדויות שלך. תדע איך לעבוד. וכו' וכו'.
כנראה שהדרך שלך לשנות את העולם לא עוברת דרך פרוג.
ברור שלא. סתם כך יש לי צד חזק שהדרך לכל דבר טוב לא עוברת דרך אינטרנט וכדו'... אני פה כ'נפילה'. ועד שאצליח להיחלץ ממנה, חשבתי לנצל את זה גם לזה. אבל כנראה שרצון השם אחרת.
קיבלתי בחוה"מ הודעה מפרוג "ההודעה שלך נמחקה".
ניסיתי להיזכר את מי יכולתי לעצבן....
לאחר חפירה בהיסטוריה המסקנה היא ההודעה של @בחורציק עם ADHD בעניין הבחורים בישיבה שאינם מאובחנים נמחקה. ובעקבות זאת ההודעה שלי על המחשבה שכשם שהפרעת קש"ר בכללות היא הפרעה יהודית ייתכן שבקרב בוגרי ישיבות (כמו משקפיים) האחוזים גבוהים יותר גם כן נמחקה.....
:unsure:מעניין את מי כאן זה כ"כ מפחיד.:eek: שביקש למחוק זאת..
נשמח לשמוע את זה ישירות ולא דרך המערכת......:mad:
גם אני קיבלתי את ההודעה הנ"ל, ולא ידעתי איזו הודעה. נשמע מעניין.
[ציטטת בהודעה שלך הנ"ל את ההודעה שלי שלכן 'הוצרכו' למוחקה? כלומר, יש להם משהו נגד לשווק לאנשים כדורים - או משהו נגד לקשר בין ADHD לבחורי ישיבה?]
לאחר רצף ההודעות האחרונות. כנראה ששוב פעם אנחנו נתקלים במצב הכ"כ מעצבן. שנכנסנו עם הראש בקיר והסתבכנו עם המורה או המשגיח.....:mad: :cry: ;):p (הרי בפרצופים כאלה תמיד היינו רגילים להגיב...)
דווקא אני תמיד עם המשגיח הייתי עשר. אני תוך שניה 'חבר' של כל הרמי"ם והמשגיחים ואנשי הצוות... אם כבר - החברים מתעצבנים...
ואגב, גם כאן הלכתי במסלול הקצר ושלחתי להנהלת האתר פניה לבירור מה נמחק וכו', אבל כנראה שהמשגיח פה פחות זורם ולא קיבלתי תגובה. [ברור. כשאני לא מדבר עם ה'משגיח' פיזית אני לא יכול להפעיל עליו את הקסם האישי שלי ;) - מה שאגב יש להרבה מאד כאלו עם ADHD.]
אבל בכל זאת אם יש כאן מישהו שיכול להפנות את תשומת הלב למישהו רשמי כאן שיספק לנו אי אלו הסברים. יבורך..
אם אתה מאד רוצה אפשר לתייג את @ניהול האתר

נערך לאחרונה ב:

י ס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הכדור לא הורס אלא הרס - אני מקווה שכולכם זוכרים שהיום אני על מיינד פלוס - הדבר הטבעי היחיד שעוזר לדעתי.
בקיצור נמרץ - רוב תופעות הלוואי התקיימו בי, גו"נ. ולא רק בי.
לאו דווקא. גם ב'רמה נמוכה' בד"כ מוצאים התנהגות פיצוי - מצב שבו 'יותר קל ונוח וכיף ללמוד', רק שזה לא התנהגות חריגה כלל וכלל ולא מושכת מבטים ומחשבות. ובדיוק לכן אני מתחיל מהכיוון ההפוך, דהיינו בוחן אצל מאובחנים התנהגויות שעדיין בגדר 'רגילות', ורק 'הצד השווה שבהן' הוא המעורר בי את החשד, ואז מביט סביב ומגלה אצל עוד אחרים התנהגויות כאלו - שבפני עצמם לא חורגות מהנורמה, ורק בגלל הצד השווה הנ"ל זה נורה אדומה, ואז סוקר את שאר ההלוך-ילך של הבנאדם אם יש רמזים דקים לקיומה של הפרעת קש"ר לא מאובחנת.
אז אתה לא מכין רשימה כפי שהציע @ממקק - אתה סתם מנסה להיות מאבחן על דעת עצמך.
צר לי לבשר לך שבלי כלים מתאימים וניתוח מאוד נכון ומדוייק אין לך סיכוי להצליח.
גם אני לא מזמן חשבתי כמוך, עד שהתברר לי כמה טעיתי ופניתי לבדוק למה: התשובה שיכולת הניתוח שלנו - בין בחורצ'יקים ובין אברכונים - שוגה לעיתים רבות מאוד.

הקטן שבאריות

משתמש פעיל
דווקא אני תמיד עם המשגיח הייתי עשר. אני תוך שניה 'חבר' של כל הרמי"ם והמשגיחים ואנשי הצוות... אם כבר - החברים מתעצבנים..
תודה רבה. זה לא כוון אליך. אתה אובחנת כבר כבחורצ'יק...
ברור שלא. סתם כך יש לי צד חזק שהדרך לכל דבר טוב לא עוברת דרך אינטרנט וכדו'...
ומה קורה אם תרמתי לקופת העיר דרך נדרים פלוס?
או כשבדרך לישיבה עברת ברמזור ירוק שמונחה ע"י........?
להפסיק לקחת את הכדור?
אגב, אדגיש משהו. אין לי עניין לחַלֵק לאנשים כדורים. יש לי עניין שאם יש לבנאדם מוגבלות פיזית כלשהי - שידע שזה מוגבלות פיזית ולא קשור ל'כח הרצון' / 'יצר הרע' וכדו'. שיקבל מבט פופורציונאלי ונכון על עצמו ולא דרך משקפיים מקטינות. גם אם אני נותן למישהו כדור - זה לא כדי שיתחיל לקחת כדורים. זה כדי שיבין על מה אני מדבר. שיכיר בזה שהוא שונה מכולם. כי בנאדם שנולד כך - לא חווה מציאות אחרת. ולכן הכדור מאפשר לו הצצה ליקום אחר. ומכאן ואילך - תבין שאתה שונה, ותקבל מבט נכון וחָלָק יותר על עצמך ועל ההתמודדויות שלך. תדע איך לעבוד. וכו' וכו'.
כל מילה שוה זהב אבל......
צר לי לבשר לך שבלי כלים מתאימים וניתוח מאוד נכון ומדוייק אין לך סיכוי להצליח.
כנראה שהוא צודק. גם אם נניח שאתה צודק באבחון אבל הבחורצ'יקים שסביבך לא בהכרח ישתמשו עם המידע כפי שאתה חושב שנכון. וזה לא בשליטתך. אז בהחלט צריך להיזהר מ"בנין נערים".
צריך להכיר עוד כמה חלקים בDSM ובבנין נפש האדם לפני שמחלקים אבחנות ובוודאי כדורים(מהתרשמות שלי ההשפעה שלך על הסובבים ובמיוחד החלשים והרגישים שבהם (שמחפשים כל הזמן דמות רגישה וחכמה שאפשר להישען עליה) גדולה ממה שאתה מעריך).
בנימה אישית לפני מספר שנים קיבלתי אבחנה כזו מחבר (שאמנם לאורך ציר הזמן תרמה לי מאוד כי בלעדיו לא יודע איפה הייתי היום) ואחרי שיכנוע גם כדור והתוצאה הייתה קרובה לתיאור של @י ס ובזכות זה הפסדתי כמה שנים של דחית תהליך מקצועי...

רש"י יחזקאל פרק א פסוק יד
@רצוא ושוב כמראה הבזק - פירשו רבותינו רצוא ושוב כלהבת הכבשן שיוצאה תמיד מפי הכבשן וממהרות לחזור וליכנס

rivkabrk

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איזה נוירולוג/ פסיכיאטר זמין ודרך כללית כדאי ללכת לאבחון מבוגר?

ממקק

משתמש רשום
@הקטן שבאריות כתבת בהבלעה - מענין אותי יותר בפירוט -האם הענין של תלות רגשית גם מעורב בכל הנושא
אני חושד שהבחורציק שלנו הוא גם @חזקי טנץ עם המאמרים המצוינים שלו

בחורציק עם ADHD

משתמש רשום
אבל הבחורצ'יקים שסביבך לא בהכרח ישתמשו עם המידע כפי שאתה חושב שנכון.
זה טענה חזקה מאד.
עכ"פ אני עובד בשיתוף אנשי הצוות
(מהתרשמות שלי ההשפעה שלך על הסובבים ובמיוחד החלשים והרגישים שבהם (שמחפשים כל הזמן דמות רגישה וחכמה שאפשר להישען עליה) גדולה ממה שאתה מעריך).
אתה מכיר אותי מהיכנשהו? מאיפה ההתרשמות הזו?
אני לא שואל את זה בציניות. אלא כי אכן יש עשרות רבות של בחורים שהם 'מעריצים' שלי - אם לא מתוסבכים.. ואכ"מ.

ממקק

משתמש רשום

בחורציק עם ADHD

משתמש רשום
אני חושד שהבחורציק שלנו הוא גם @חזקי טנץ עם המאמרים המצוינים שלו
לא. ממש לא.
אמנם יש להנ"ל יכולת ניתוח מרשימה, אבל במאמר על 'תלות' - שמסתמא אליו אתה מתכוון - אני אישית חושב שהוא עשה סלט ועירב חסר בדמות אב עם חסר בדמות אם, חסר בבעל עם חסר באשה ועם יצר הרע, ויצא מאמר אמנם עם הגדרות יפות אבל המציאות קצת שונה...
@הקטן שבאריות כתבת בהבלעה - מענין אותי יותר בפירוט -האם הענין של תלות רגשית גם מעורב בכל הנושא
או-אה. תסביר קצת יותר מה אתה מתכוון, אבל בגדול התשובה היא 'כן'.

בחורציק עם ADHD

משתמש רשום
לא. לא אני. הישיבה קטנה שלי לא בבית וגן, ואז עדיין לא הייתי מאובחן...
וחוץ מזה שהמשפט שלי הוא -
ADHD. כי לא כולם נולדו כמוך.

ממקק

משתמש רשום
אתה כבר עברת בסערה את ההגדרה של קש"ר ולדעתי אתה כבר ברמת גאון
הבקיאות והניתוח המקצועי שלך- ויש לי הרבה ידע ונסיון חיים- הם מיוחדים וחדים ממש
קצת חי בשחור ולבן בלי אפור אבל זה יעבור עם הגיל

תכלס לגבי תלות - הקש"ר מגיע לישיבה עם תדמית שלילית/דימוי נמוך
ואז - הופס מוצא אחד שעליו הוא מתביית
וכל האנרגיות וכו'' וכו'

מבין??

ממקק

משתמש רשום
לגבי התנהגויות פיצוי - לא התעמקתי במה שאמרת כי הם יכולות לנבוע מעוד בעיות ותסמונות
אני דיברתי על משהו יותר פשוט

איך 4 התחומים - אימפולסביות, חוסר קשב, חוסר ריכוז, היפארקטיביות מתבטאים באדם חרדי
שמטבע הדברים נדרש ליותר ריכוז בלימוד, סבלנות בתפילה ודחיית סיפוקים בכללי

דוגמא אחת: דחיינות - בהגעה בזמן לתפילה, בזמן לסדר, בהתארגנות לשבת, בחזרה למבחן, וכו' וכו'

וסתם שאלה, למה התגובות שלי עולות בהשהיה של עשר דקות?
מי השטלט פה על המערכת
אני חושב שכדאי לפתוח קבוצת גוגל נפרדת עד התחלת הזמן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה