דרוש מידע קשב וריכוז במבוגרים- כל מה שחשוב לדעת ...

היי,
שאלה לכל מי שמכירה טוב את הנושא,
אני לומדת כרגע מקצוע ומרגישה (גם בלי קשר דווקא אליו) שכל המאפיינים שמדברים על ADD מאפיינים אותי,
עד הקורונה לא היה לי שום מאפיין, האם יתכן שהקורונה קשורה בזה? האם יכול להיות שבגיל (+-18)
הפכתי ל ADD?

עריכה:
יכול להיות שגם הH רלוונטי...

SUS 11

משתמש פעיל
לפני הכל יש להודות ל @אוראורית על פתיחת אשכול זה, הנצרך כ"כ ועל התועלת הרבה שאפשר להפיק ממנו, הן בקשר לתרופות, והן בקשר לספרים בענין וכדו', וכן בכלל המקום פה נותן איזהשהו פורקן לסוד שמסתובבים איתו [למי ששומר אותו בסוד] ואין כמעט את מי לשתף ובוודאי לא להתייעץ, אז תודה,

מי יודע להציע רעיונות כל מיני שמציעים להועיל לקש"ר בלי קשר לתרופה [לא על חשבון תרופות] טיפולים שיטות וכדו'

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
היי,
שאלה לכל מי שמכירה טוב את הנושא,
אני לומדת כרגע מקצוע ומרגישה (גם בלי קשר דווקא אליו) שכל המאפיינים שמדברים על ADD מאפיינים אותי,
עד הקורונה לא היה לי שום מאפיין, האם יתכן שהקורונה קשורה בזה? האם יכול להיות שבגיל (+-18)
הפכתי ל ADD?

עריכה:
יכול להיות שגם הH רלוונטי...
שמעתי מנוירולוגית ותיקה שבהחלט תיתכן כזו תופעה.
חזקי ואמצי
מי יודע להציע רעיונות כל מיני שמציעים להועיל לקש"ר בלי קשר לתרופה [לא על חשבון תרופות] טיפולים שיטות וכדו'
אימון אישי, תרפיות שונות, מקום לרגש, למצוא את מה שעושה לך טוב ומפיג את הרגשות הקשים שהתסכול מביא... וחוסר ההבנה מהסביבה (מי כמוני מכירה...)
את מתעניינת בכתיבה?

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני מתעניין בכתיבה כן,
סליחה,
נקודה חשובה ומרכזית כ"כ,
ופחות שמים לב אליה ולא רק ששמים פחות לב, אלא ההלקאה העצמית בקשר לסביבה חזקה והרסנית כ"כ, רק עכשיו שכתבת על זה אני שם לב לזה,
וואו, הנקודה כמעט הכי משמעותית-בעיני,

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אז אולי באמת תרחיבי קצת בענין לתועלת מי שזה יועיל לו,
כמה כעס אפשר לצבור מהסביבה כשהם לא מודעים או לא מוכנים להיות מודעים...
העלתי בתקופת החגים קטע מסיפור בהמשכים
על בחור שסובל מקש"ר וכמה ספג בתפילות הארוכות ובחגים שהתישו אותו
אנשים, תבינו שיש אנשים שלא קיבלו את המתנה שלכם מובנת מאליה,
אם לא לעזור, לפחות לא להזיק

SUS 11

משתמש פעיל
כמה כעס אפשר לצבור מהסביבה כשהם לא מודעים או לא מוכנים להיות מודעים...
לא נראה לי שהסביבה לא רוצה להיות מודעים,
אנחנו חייבים להבין שמי שלא חווה את זה, אין לו שום שמץ של מושג מה זה אבל כלום שום מושג ובודאי שאין להם הרגשה בזה,
לכן אפשר להבין את הקושי שלהם לדון את המתמודד בצורה הנכונה שאמורים לדון אותו

SUS 11

משתמש פעיל
ואולי כדאי להרחיב יותר בחלק שקשור לצד שלנו, איך אנחנו אמורים לתפוס את החברה שסביבנו להבין את עצמנו, למדוד את עצמינו ביחס אלינו, וודאי לא ביחס של הסביבה, בכל המובנים, או במובן הרגשי, או ואולי בעיקר מבחינת הישגים שבנקודת ההישגים הרבה פעמים ההתמודדות הזו מאד משפיע וכדו'

אוראורית

משתמש מקצוען
אני חושבת שנקודת הקושי המרכזית היא חוסר ההבנה במהות הקושי של קשב וריכוז .

הרבה מהסביבה , וגם לפעמים אנחנו כלפי עצמינו נוטים לראות זאת כעצלנות וחוסר רצון...
קשה מאוד לתפוס שלא מדובר בחוסר רצון, או בסתם פינוק או עצלנות.
צריך להבין בראש ובראשונה שבאמת מדובר בדברים מובנים במוח, בתפיסה אחרת של זמן, וויסות רגשי אחר לחלוטין .
בכלל , ככל שנייטיב לתאר לא באמת נצליח להסביר למי שאין לו הפרעת קשב למה כל כך קשה לעשות עכשיו את המשימה הזאת , או למה לקח לנו כזה הרבה זמן לעשות דבר כה פשוט...

והיות ואת הסביבה לא בידים שלנו לשנות, וגם לא יעזור לנו לשנות , אנחנו צריכים קודם כל לגלות הבנה כלפי הקושי שלנו.
ובדיוק בגלל זה מאוד חשוב לקרוא הרבה על הנושא, לשמוע מאחרים עם אותו הקושי, ולהבין יותר את מהות העניין.
תפיסה רחבה ונכונה של הפרעת קשב וריכוז
יכולה לעזור לנו להיות פחות ביקורתיים ושיפוטיים כלפי עצמנו, להכיל ולקבל , ובעיקר לגלות יותר חמלה והבנה כלפי עצמנו , וכלפי דברים שאנחנו מסרבים לקבל בנו ...

SUS 11

משתמש פעיל
אני חושבת שנקודת הקושי המרכזית היא חוסר ההבנה במהות הקושי של קשב וריכוז .

הרבה מהסביבה , וגם לפעמים אנחנו כלפי עצמינו נוטים לראות זאת כעצלנות וחוסר רצון...
קשה מאוד לתפוס שלא מדובר בחוסר רצון, או בסתם פינוק או עצלנות.
צריך להבין בראש ובראשונה שבאמת מדובר בדברים מובנים במוח, בתפיסה אחרת של זמן, וויסות רגשי אחר לחלוטין .
בכלל , ככל שנייטיב לתאר לא באמת נצליח להסביר למי שאין לו הפרעת קשב למה כל כך קשה לעשות עכשיו את המשימה הזאת , או למה לקח לנו כזה הרבה זמן לעשות דבר כה פשוט...

והיות ואת הסביבה לא בידים שלנו לשנות, וגם לא יעזור לנו לשנות , אנחנו צריכים קודם כל לגלות הבנה כלפי הקושי שלנו.
ובדיוק בגלל זה מאוד חשוב לקרוא הרבה על הנושא, לשמוע מאחרים עם אותו הקושי, ולהבין יותר את מהות העניין.
תפיסה רחבה ונכונה של הפרעת קשב וריכוז
יכולה לעזור לנו להיות פחות ביקורתיים ושיפוטיים כלפי עצמנו, להכיל ולקבל , ובעיקר לגלות יותר חמלה והבנה כלפי עצמנו , וכלפי דברים שאנחנו מסרבים לקבל בנו ...
כל מילה אבל כל מילה,
אולי תעלי כל יום משהו בסגנון הזה,
ונוכל לקיים בזה את מה שכתבת
מאוד חשוב לקרוא הרבה על הנושא,

אמ123

משתמש פעיל
קשב וריכוז במבוגרים ובכלל..
קודם כל, לפי ה- DSM (ספר האבחנות האמריקאי) התופעה חייבת להופיע לפני גיל 6. אבל מן הסתם, רבים מאיתנו לא זוכרים מה בדיוק היה אז..
דבר שני, כדי לאבחן קשב וריכוז מומלץ ללכת לפסיכיאטר ולא לנוירולוג כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר. היום היד קלה על ההדק, נעזרים בשאלון או באבחון טובה (לא מקצועי) ומתחילים לרוץ על המסלול של התאמת התרופה והמינון.. אבחון מוקסו טוב הרבה יותר.. וצריך לזכור שגם אבחון פסיכיאטרי הוא לא בדיקת דם אלא אבחנה של אדם אחד.
שלישית, מאפיינים של קשב וריכוז דומים הרבה פעמים לתחומים אחרים כמו: קושי בוויסות רגשי, ובדרך כלל נילווים אליהם קשיים נוספים כמו: לקויות למידה, קושי בניהול עצמי, קשיים במערכות יחסים, קושי בקבלת החלטות ועוד.
מחקר משמעותי ורחב שנעשה לאחרונה בדק את היעילות של הטיפול התרופתי מול הטיפול הקוגנטיבי ומצא תוצאות חד משמעיות לטובת הטיפול הקוגנטיבי.
יש היום אימון אישי ממוקד קשב / טיפול CBT \ טיפול DBT - אלה טיפולים מקצועיים שנבדקו מחקרית והראו תוצאות מוכחות.
חשוב לשים לב לתמונה המלאה ולבחון את רמת התפקוד במשפחה, בתעסוקה ובחברה ולטפל במיומנויות החסרות, בחרדה, בהימנעויות ופחות להסתמך על טיפול תרופתי שיעשה את העבודה.

אוראורית

משתמש מקצוען
קשב וריכוז במבוגרים ובכלל..
קודם כל, לפי ה- DSM (ספר האבחנות האמריקאי) התופעה חייבת להופיע לפני גיל 6. אבל מן הסתם, רבים מאיתנו לא זוכרים מה בדיוק היה אז..
דבר שני, כדי לאבחן קשב וריכוז מומלץ ללכת לפסיכיאטר ולא לנוירולוג כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר. היום היד קלה על ההדק, נעזרים בשאלון או באבחון טובה (לא מקצועי) ומתחילים לרוץ על המסלול של התאמת התרופה והמינון.. אבחון מוקסו טוב הרבה יותר.. וצריך לזכור שגם אבחון פסיכיאטרי הוא לא בדיקת דם אלא אבחנה של אדם אחד.
שלישית, מאפיינים של קשב וריכוז דומים הרבה פעמים לתחומים אחרים כמו: קושי בוויסות רגשי, ובדרך כלל נילווים אליהם קשיים נוספים כמו: לקויות למידה, קושי בניהול עצמי, קשיים במערכות יחסים, קושי בקבלת החלטות ועוד.
מחקר משמעותי ורחב שנעשה לאחרונה בדק את היעילות של הטיפול התרופתי מול הטיפול הקוגנטיבי ומצא תוצאות חד משמעיות לטובת הטיפול הקוגנטיבי.
יש היום אימון אישי ממוקד קשב / טיפול CBT \ טיפול DBT - אלה טיפולים מקצועיים שנבדקו מחקרית והראו תוצאות מוכחות.
חשוב לשים לב לתמונה המלאה ולבחון את רמת התפקוד במשפחה, בתעסוקה ובחברה ולטפל במיומנויות החסרות, בחרדה, בהימנעויות ופחות להסתמך על טיפול תרופתי שיעשה את העבודה.
א. מסכימה לחלוטין שפסיכיאטר הוא גורם הרבה יותר מקצועי ונכון לאבחון מדוייק של הפרעת קשב
ב. מוקסו הוא הרבה יותר טוב ממבחן טובה, אבל גם אותו בסופו של דבר צריך לקחת בעירבון מוגבל , גם הוא לא הוכח כמשהו שמסתמכים עליו יותר מדי
ג. לגבי המחקר שציינתם על טיפול תרופתי מול קוגניטיבי- אשמח לדעת מהו המקור של המחקר הנ"ל.
באופן כללי קשה למצוא משהו שנותן מענה כמו שהתרופה נותנת, שוב צריך לסייג ולומר שרק תרופה לבד היא וודאי לא פיתרון, בטח ובטח לא לאורך זמן ..
ככל הנראה מה שצוין שם זה היעילות של שילוב בין טיפול קוגנטיבי לטיפול תרופתי.
שזה באמת פיתרון למי שרוצה לעזור לעצמו באופן מקסימלי !
לא חושבת שיש מישהו שלוקח תרופה תקופה ממושכת וחושב שזה פיתרון חד משמעי.
בעלי הניסיון יודעים שבאיזהןא שלב, מתרגלים לתרופה, וזה לא קסם
ממש ממש לא ...

רספקט

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עימוד ספרים
אשמח להמלצות למאמנת אישית מקצועית עבור אישה.

SUS 11

משתמש פעיל
לא חושבת שיש מישהו שלוקח תרופה תקופה ממושכת וחושב שזה פיתרון חד משמעי.
בעלי הניסיון יודעים שבאיזהןא שלב, מתרגלים לתרופה, וזה לא קסם
אני הקטן חשבתי כך,
נ.ב. הנורולוג לא הזהיר אותי על כך שאם הזמן מתפוגגת ההשפעה,

SUS 11

משתמש פעיל
מה הכוונה דומים זה אומר שיש מצב שיש את כל הרשימה הזו וזה לא קשור לקשו"ר

אמ123

משתמש פעיל
כן.
מבוגרים עם קשיי ויסות - שזאת הדוגמא שהכי עולה לי בראש,
נראים עם קשב וריכוז.
ולכן פחות חשובה האבחנה כמו לראות את התמונה התפקודית ולהגיע לטיפול ולשיפור המיומנויות החסרות.
אצל נשים לרוב הקושי מופנם ויכול להגיע לדיכאון ולחרדה,
אצל גברים לרוב הקושי מוחצן ונראה אימפולסיביות והתפרצויות.
לא תמיד. לא כולם.
אבל חשוב לדעת.

אמ123

משתמש פעיל
לענין המחקר הנ"ל, (של נוחי איילון)
מה שקרה, האנשים שלקחו טיפול תרופתי , השליכו את האחריות עליו ולמרות שזה עזר להם מאוד בטווח המיידי כעבור תקופה, לעיתים ארוכה, הקשיים חזרו (כן, גם כאלה שיודעים שהטיפול בפני עצמו לא פותר את הבעיה)
אנשים שקבלו טיפול קוגנטיבי (CBT) בלי תרופתי (!) לקח להם קצת יותר זמן אבל הם השיגו תוצאות לטווח הארוך. האחריות היא שלהם, העבודה והשינוי נעשית במודעות מלאה ולכן זה כל כך טוב.
סליחה ממי שהתיאוריות פחות מעניינות אותו ;)

אוראורית

משתמש מקצוען
לענין המחקר הנ"ל, (של נוחי איילון)
מה שקרה, האנשים שלקחו טיפול תרופתי , השליכו את האחריות עליו ולמרות שזה עזר להם מאוד בטווח המיידי כעבור תקופה, לעיתים ארוכה, הקשיים חזרו (כן, גם כאלה שיודעים שהטיפול בפני עצמו לא פותר את הבעיה)
אנשים שקבלו טיפול קוגנטיבי (CBT) בלי תרופתי (!) לקח להם קצת יותר זמן אבל הם השיגו תוצאות לטווח הארוך. האחריות היא שלהם, העבודה והשינוי נעשית במודעות מלאה ולכן זה כל כך טוב.
סליחה ממי שהתיאוריות פחות מעניינות אותו ;)
מעניין לקרוא את זה.
קשה פשוט להאמין שמי שיש לו הפרעת קשב משמעותית , במיוחד בהתחלה שנעזר רק עם טיפול .
חד משמעית אני חושבת שאפשר וניתן בשלב מסוים לחיות מעולה בלי..
אבל יש מצבים שכדי לתת בוסט , ודחיפה חזקה למעלה
חייב רצוי וכדאי לשלב

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה