כשם שפרצופיהם שונים כך מוחותיהם שונים.......מאוד מעניין. בדרך כלל מי שלוקח, גם אם לא סובל לא נהנה לקחת, ומעדיף שלא.
בטח אין לך תופעות לוואי.
שאלתי פעם רופא, ממה שהוא אמר לי, אם תרופה משפיעה על ההולכה העצבית *בגוף* להפסיק מייד ולעדכן את הרופאמישהו שמע פעם על תופעת לוואי מאטנט, של רעד בידיים?
והאם זה עובר אם מפסיקים ליטול?
כשאני לוקחת אטנט, אין לי תאבון לאכול, אז אני לא אוכלת כלום. ואז הגוף נחלש והידיים רועדות.מישהו שמע פעם על תופעת לוואי מאטנט, של רעד בידיים?
אי אפשר לומר בצורה ברורה, עדיף לשאול רופא על תופעות מצויות כאלו. זה יכול לקרות בכל הכדורים.מישהו שמע פעם על תופעת לוואי מאטנט, של רעד בידיים?
אם זה עד כדי כך, פשוט חובה לדחוף אוכל. אגב אם דוחפים אוכל תוך כדי כדור, גם בלי תיאבון, זה מוריד הרבה מהתופעות לוואי. מומלץ לנסות!!!כשאני לוקחת אטנט, אין לי תאבון לאכול, אז אני לא אוכלת כלום. ואז הגוף נחלש והידיים רועדות.
זה מה שאני יודעת על האטנט...
מכביאיזה קופה?
נשמע קצת מלחיץ. אשמח אם תפרט יותר כי אני שוקל לצרף אטומיק לויואנס.אז ככה: יש לו תופעות לוואי משלו, כמו הגבלה בתנועה ורעידות, ועוד הרבה תופעות מעניינות.
זה נותן 'עומק' בריכוז? כלומר, יש את הריכוז הרציף, לשמור על הרציפות בלי הסחות, ויש את ה'עמקות' שבריכוז. אם אתה מבין מה אני מתכוון. אני צריך כרגע משהו שיצטרף יחד עם הויואנס לשעות הצהריים והלאה בשביל לתת לי יותר 'עומק'. נראה לך יעיל לגבי זה?גם האחוזים של הריכוז שהוא נותן נמוכים
וואו זה כבר ממש מלחיץ. אפשר מקור?ונוירולוגים טוענים שחלק מהתופעות שקשורות לתנועה לא חולפות גם אחרי הפסקת נטילת הכדור הזה.
סביר שזה מחמת לחץ-חרדה שבאים מצד מה שהאטנט הוא חומר ממריץ. יש יחד עם זה עוד תסמינים של לחץ? [קוצר נשימה, שרירים נוקשים, חרדה וכו']מישהו שמע פעם על תופעת לוואי מאטנט, של רעד בידיים?
אשמח שהמועד יהיה בהקדם, אפשר גם לא מסודר... מאד חשוב לי עצות על זה מבעלי נסיון.ובמיוחד לגבי ויואנס. ועוד חזון למועד להעלות הכל מסודר
אפשר לקחת את זה בפעמיים ביום? מה דעת רופא בעניין? [כי אני שוקל לקחת בבוקר 70 מ"ג ובצהריים להוסיף את ה- 30 מ"ג. גם לי יורדת ההשפעה אחרי בערך 4 שעות]א) אני כיום נוטל לפעמים פעמיים וויאנס 30 דהיינו כ60 סה"כ כי לאחר כ4 שעות פגה לי ההשפעה,
גם אצלי. מצד שני קפה גם ממריץ מצד עצמו ועוזר לריכוז. לכן אפשר לשחק עם הכמות של הקפה.ג) וזה מאוד חשוב לי לשתף שגילתי שאצלי. ואני מדגיש אצלי. קפה מגביר השפעת חרדה בויואנס מה שלא היה לולא לא שתיתי קפה, שאז ההרגשה איתו היא מעולה ומצוינת. לקח לי זמן לקלוט את זה אמנם הוא תרם לי מאוד. ולכן מי שמרגיש שויואנס גורם לו לחרדה יכול להיות ששוה לנסות ללא כוס קפה, כי הרי הוא מתעורר מהויואנס, ולראות איך ההשפעה
בשמחה.נשמע קצת מלחיץ. אשמח אם תפרט יותר כי אני שוקל לצרף אטומיק לויואנס.
זה נותן 'עומק' בריכוז? כלומר, יש את הריכוז הרציף, לשמור על הרציפות בלי הסחות, ויש את ה'עמקות' שבריכוז. אם אתה מבין מה אני מתכוון. אני צריך כרגע משהו שיצטרף יחד עם הויואנס לשעות הצהריים והלאה בשביל לתת לי יותר 'עומק'. נראה לך יעיל לגבי זה?
אני חושב שקונסרטה [לבד] נותן עומק עמוק .אני צריך כרגע משהו שיצטרף יחד עם הויואנס לשעות הצהריים והלאה בשביל לתת לי יותר 'עומק'
ביקשת הרחבות אז הנה שתי דברים שכתבתי כאן בעבר על ויואנס 100 מ"ג.מכבי
נשמע קצת מלחיץ. אשמח אם תפרט יותר כי אני שוקל לצרף אטומיק לויואנס.
זה נותן 'עומק' בריכוז? כלומר, יש את הריכוז הרציף, לשמור על הרציפות בלי הסחות, ויש את ה'עמקות' שבריכוז. אם אתה מבין מה אני מתכוון. אני צריך כרגע משהו שיצטרף יחד עם הויואנס לשעות הצהריים והלאה בשביל לתת לי יותר 'עומק'. נראה לך יעיל לגבי זה?
וואו זה כבר ממש מלחיץ. אפשר מקור?
סביר שזה מחמת לחץ-חרדה שבאים מצד מה שהאטנט הוא חומר ממריץ. יש יחד עם זה עוד תסמינים של לחץ? [קוצר נשימה, שרירים נוקשים, חרדה וכו']
כי לי - גם באטנט וגם בויואנס - כשזה גורם ללחץ וחרדה, כמובן בא גם רעד בידיים.
אשמח שהמועד יהיה בהקדם, אפשר גם לא מסודר... מאד חשוב לי עצות על זה מבעלי נסיון.
אפשר לקחת את זה בפעמיים ביום? מה דעת רופא בעניין? [כי אני שוקל לקחת בבוקר 70 מ"ג ובצהריים להוסיף את ה- 30 מ"ג. גם לי יורדת ההשפעה אחרי בערך 4 שעות]
גם אצלי. מצד שני קפה גם ממריץ מצד עצמו ועוזר לריכוז. לכן אפשר לשחק עם הכמות של הקפה.
נ.ב. אני חושב שאני מתחיל לגלות שהכמות של השעות שינה בלילה מאד מאד משפיעה על היעילות של הויואנס וכן על הלחץ והחרדה. זה הגיוני, אבל אני עדיין צריך לבדוק את זה... מישהו חווה?
כמה נקודות חשובות. בעקבות רצף ההודעות האחרונות. בתור חבר די חדש (לאבחון הרשמי כמובן, לא במהות) במועדון היוקרתי של קש"ר. (שנה בלבד)
- משום מה נראה שיש שמרגישים שהתרופות הם איזה משחק - נבקש את זה ואח"כ את זה. התייחסות כזאת מרחיקה מהשגת היעד והוא איזון מושלם. וכן אני מאמין שיש בהחלט אפשרות כזו.
דבר ראשון והחשוב ביותר בעיניי הוא רופא קבוע ומומחה באמת. לא רופא משפחה שמתמחה גם בזה וגם לא נוירולוג שמתעסק בזה (אם כי ודאי שזה עדיף מהאפשרות הראשונה וישנם גם נוירולוגים שמצויינים בזה). אלא כמו שלא ניקח רופא שיניים שיודע גם לנתח בעין. גם כאן נעדיף פסיכיאטר. (כן פסיכיאטר . יש רבים שנבהלים לחשוב על הרעיון לקבוע תור לפסיכיאטר זה זכותם אבל אם כך כדאי דבר ראשון לטפל בזה....) ודווקא פסיכיאטר שעיקר התמחותו בקש"ר במבוגרים.
כנראה שקשה להשיג את זה בקופה ואין ברירה אלא לשלם פרטי. מדובר בתהליך הרפואי שאולי הוא הכי הכי גורלי בחייכם ועל דברים פשוטים יותר מקובל לקחת פרטי. זה יעלה כסף אבל מנסיון זו השקעה כדאית מאוד כי אפי' במישור הכספי טיפול תואם יחזיר את עצמו בכסף מהר מאוד.
ב- מדובר בתהליך ארוך של חיפוש ותהייה עם שינויים רבים שעשוי להתפרס על פני שנים.
אבל כל שלב צריך את הלמידה וההסתגלות שלו ורק אח"כ מגיע שלב המסקנות והמסקנות שיגיע אליהם מומחה בעל נסיון עשויות להיות מפתיעות מאוד ושונות מהמושכל הראשון.
אני לדוגמא בשנה האחרונה הספקתי להחליף מרשמים 5 פעמים.
כיום לוקח וויוואנס 100 מ"ג. שהגיע אחרי תקופה שלקחתי 70 מ"ג והגעתי לביקור עם תלונה שנראה שזה חזק מדי (מתח ערנות מוגברת וכדו') ואחרי בחינת הדברים הפסיכיאטר הורה דווקא שהסיבה היא לא מינון גבוה אלא הפוך נמוך מידי וראה זה פלא דווקא כשהעלתי את המינון היה שיפור גדול מאוד הפך דעת בעלי בתים שלי. ועוד חזון למועד אולי נגדיל בהמשך עוד יותר. אם זה היה נעשה במסגרת הקופה ועל בסיס יוזמות שלי לבקש מרשם כזה או אחר אין סיכוי שהייתי מגיע לתוצאה הזו. כי כל תרופה ותופעות הלוואי האפשריות שלה וצריך הבנה עמוקה של המנגנון המוחי והנפשי יחד כדי להגיע בעז"ה למסקנות הנכונות.
ולתמהים אכן המינון המקסימלי בארץ הוא 70 אבל יש אפשרות להגדיל מבירור שלי בחלק מהקופות זה קצת יותר קשה אבל אפשרי ותלוי גם ברוקח שנפלתם עליו וכדאי למצוא רוקח קבוע שמכיר ולא יעשה סקנדל כל פעם מחדש (גם אתם מרגישים כל פעם אחרי שממשתם את המרשם כאילו שדדתם איזה בנק..?)
לסיכום מדובר בתהליך ארוך שצריך להעשות בהרבה סלנות ואורך רוח ובעיקר לנסות שוב ושוב לשפר ולא לעצור ולומר יש לי שיפור זה מספיק לי כי בזה אתם חוזרים על הטעות שהובילה רבים לפספס שנים רבות עד שבכלל נגשול לאבחון. עצירה באמצע הדרך היא בדיוק אותו דבר.
וכמובן כמובן קודם כל דבר תפילה מעומק הלב לסייעתא דשמיא.
בהצלחה.
מסקנת הסוגיא (בבא מציעא צ) שכאשר היתה אוכלת ומתרזת וחסמה לא עובר על איסור לא תחסום שור בדישו מכיוון שזה רק כשזה לטובתה אבל כאשר זה מקלקל יכול לחסום..........
זה נראה שהבעיה של הרופאים הבינוניים שדיברת עליהם היא שגם הם טופלו אצל רופא בינוני כמותם ועצרו באמצע הדרך. אז אם אתה לא רוצה להיות כמותם אל תחזור על הטעות שלהם
נכון שרופא טוב אינו נביא ולא בן נביא אלא אדרבה התנאי הראשון הוא ענוה שמבין שהוא לא כל יכול ולכן פתוח לחפש ולמצוא את הפתרון. וכמו שכתבתי זה תהליך של שנים.
הדוגמא שנתתי עלי אם הייתי עוסק בחיפוש עצמי אין סיכוי שהייתי חושב על כזה דבר.
כעקרון וויואנס במינון נכון לא אמור לגרום למתח ועצבנות. לפי מה שהסביר לי הפסיכיאטר. אלא ההפך כאשר המנגנון המוחי לא מאוזן עד הסוף המתח נובע מחוסר יכולת להביא את הביצועים המוחיים לפעילות תקינה ומהנסיון להלחם בזה (אולי קצת בבחינת כי תראה את הארץ ושמה לא תבוא).
מעניין שאצלי הוא שם מעצמו לב לתופעה פיזית שעלולה לנבועה מנערווים קלים שכלל לא חשבתי לקשר את זה וראה זה פלא שבועיים אחרי הגדלת המינון שמתי לב שבאורח פלא זה נעלם מעצמו.
באופן כללי מבוגרי הקש"ר שמאובחנים בבגרות מסגלים לעצמם שיטות מופלאות של השרדות. וכנראה שאחת מהם היא התחושה שמתח קשור לריכוז ותפוקה. מתח מתפרש אצלנו בטעות כגורם שמסייע בעמידה במטלות ומשכך לפעמים אנחנו מביאים אותו עלינו בלי משים כאשר אנו מתקרבים לדד ליין. מתח ממש לא בהכרח הוא תופעת לוואי כימית של התרופה(תובנה מופלאה זו היא עוד דוגמא לעדיפות של פסיכאטר דווקא מכיוון שיש לו הבנה גם במבנה הנפשי).
בנוגע ל100 מ"ג הוא הוציא לי שני מרשמים (אחד ל70 ואחד ל30) ובנוסף מכתב לקופה שמסביר את הרקע לזה ואת נסיונות הטיפול הקודמים.
יש רוקחים שאמרו שצריך יותר מזה ולהעביר את זה לאישור בדרג בכיר יותר בקופה אבל מצאתי רוקח שטוען שזה מספיק והוא מספק לי את זה. במחשב של הקופה זה עובר שניהם בהנחה בלי שום בעיה.
אני מטופל באופן אישי אצל דר' אבי יקיר בירושלים וב"ה מרוצה מאוד מצורת החקירה והבדיקה. ובמיוחד מהשאיפה להגיע לתוצאה מושלמת. (המחיר שלו לא בשמיים ודאי ביחס למקבילים שלו). ההמלצה שלי היא על סמך היכרות אישית בלבד אין לי ידע מעבר לכך, הגעתי אליו בעקבות המלצה של חבר טוב.
קיבלתי חשק אחרי התיאור שלך לנסות גם אני את הטעות שלך ולקחת 140 סתם בשביל הכיף אבל כמו שאמרתי העירנות המוגברת היא לא בהכרח תופעה ברוכה. (כשהגדלתי ל100 מ"ג אחד השינויים היו שאני נרדם יותר בקלות לנמנום צהריים (נמנום לא שינה בכל זאת זה הגזמה לצפות לישון ממש תחת וויואנס) ודרך אגב לטענתו גם חוסר שינה (פחות מ7 שעות) הוא פגיעה ביעילות של הטיפול ולוקח אנרגיות מיותרות מה שגם עלול ליצר מתח).
וואי חשפתי את עצמי יותר מדי. אבל אולי לא נורא הגיע הזמן להחשף. מעניין יהיה לראות את תגובות המכרים שלי. חצי מהם יהיה בהלם מוחלט ויגידו שזה לא יתכן. והחצי השני יגידו - האמת תמיד חשבתי בכיוון הזה .- נראה לי שהחצי השני מורכב גם הוא בעיקר מקבוצת הלא מאובחנים... נקודה למחשבה.
אפשר לקחת את זה בפעמיים ביום? מה דעת רופא בעניין? [כי אני שוקל לקחת בבוקר 70 מ"ג ובצהריים להוסיף את ה- 30 מ"ג. גם לי יורדת ההשפעה אחרי בערך 4 שעות]
המשמעות של זה לכאורה היא, שבשעות הבוקר אתה מסתפק במינון של 10 מ"ג 'אדרל' (כמדומה לי החומר הפעיל בכדור) ואחה"צ אתה נצרך למינון של 20 מ"ג, (שהלא ה 30 מ"ג ויואנס מתפרק במהלך כ 10 שעות במידה שווה) אני טועה?א) אני כיום נוטל לפעמים פעמיים וויאנס 30 דהיינו כ60 סה"כ כי לאחר כ4 שעות פגה לי ההשפעה,
גם אני הרגשתי כך עם האטנט, לכאורה דבר פשוט, כל אדם מתקשה להתרכז כשהוא עייף, ואצל כולם אחרי 8 שעות שינה הריכוז משתפר. כפי הנראה זאת הסיבה שבצהריים מרגישים החלשות של הויואנס...נ.ב. אני חושב שאני מתחיל לגלות שהכמות של השעות שינה בלילה מאד מאד משפיעה על היעילות של הויואנס וכן על הלחץ והחרדה. זה הגיוני, אבל אני עדיין צריך לבדוק את זה... מישהו חווה?
כפי שציינתי, ויואנס ואטנט הם אותו משפחה. ואף על פי כן, תופעות הלוואי של הויואנס הם בעיקר רגשיות. התופעה שהכי מציקה בויואנס היא החרדה.א. אשמח לשמוע מבעל ניסיון, שלקח אטנט ועבר לויואנס, האם ישנם הבדלים בתופעות לוואי, גם ללא שינוי במינון (היחסי), מעבר לזמן השפעה ארוך יותר?
ידוע שעדיף לקחת כל כדור עם מים. עם זאת, הגיוני יותר לומר שזה פסיכולוגי.ג. לתועלת הציבור. אצלי היתה לי תחושה שבנוטלי את הכדור עם קולה, השפעתו חלשה.
דווקא מן הטעם שהם אותה משפחה, נשאלה השאלה, האם יש מי שיודע מניסיון אם תופעות לוואי מטרידות שהיו מאטנט נעלמו בויואנס.כפי שציינתי, ויואנס ואטנט הם אותו משפחה.
מתנצל שאני חופר שוב עם העניין של "רופא מומחה".דווקא מן הטעם שהם אותה משפחה, נשאלה השאלה, האם יש מי שיודע מניסיון אם תופעות לוואי מטרידות שהיו מאטנט נעלמו בויואנס.
האטנט מאוד הועיל לי אבל גרם לרעד בידיים, שאילץ אותי להפסיק.
(אגב למתעניינים, תחושות מעניינות לחזור 'לעצמי', אחרי כמה שנים שהייתי מרוכז ב...)
התופעות לוואי משתנות מאדם לאדם.דווקא מן הטעם שהם אותה משפחה, נשאלה השאלה, האם יש מי שיודע מניסיון אם תופעות לוואי מטרידות שהיו מאטנט נעלמו בויואנס.
אין מי שיכול לספק מידע זהב יותר מאשר המטופלים בעצמם!!!מתנצל שאני חופר שוב עם העניין של "רופא מומחה".
אבל זה בוער בי כי נראה לי שבטעות יש כאלו שמנסים לשחק לבד במגרש שאין להם בו סיכוי.ואני מנסה להבין את הדיון כאן. שחוזר על עצמו בכל מיני וריאציות שוב ושוב.
האם יש עוד תחום רפואי שבו מנסים לחפש ולשנות תרופות או מינונים ע"פ המלצות למחצה ב"פורום"? גם אם הוא יהיה הפורום הכי רציני שיש..
כמו שחולה לב לא ינסה לשנות על סמך המלצות בקוואע שטיבל לתרופה או מינון אחר. למה כאן זה שונה?
ההבדלים בין התרופות יש להם שורש רפואי ואמור להתאים לפי כל מקרה באופן שונה.
נכון שגם הרופאים עובדים לפעמים בשיטה של ניסוי ותהיה אבל עדיין זה אמור להיות ע"ס הבנה של האדם מולם והבנה בפעולה הכימית והביולוגית של התרופה.
יש מגוון רחב של סיבות שיכולות להביא לתופעות לוואי. גופניות סביבתיות ונפשיות. לרופא המשפחה וכדומה אין שום כלים להבין בזה.
לדוגמא אני גם סבלתי מתופעה של ערנות יתר ודריכות על גבול החרדה קלה אחרי וויואנס 70 מ"ג. והייתי בטוח שהפסיכיאטר (כן שוב "פסיכיאטר" כי רק לו יש כלים להבין את המכלול - כמובן בתנאי שמתמחה בקשו"ר) יוריד את המינון או ישנה את התרופה וראה זה פלא הוא הסביר שדווקא המינון הנמוך יוצר פעולה חלקית שמביאה את הבעיה. ואחרי שעליתי ל100 מ"ג התופעות של הדריכות פחתו אוטומתית לכמעט אפס.
אבל זו רק דוגמא כל בן אדם עם הרקע הרפואי והנפשי שלו. איך ניתן לנסות לעשות את זה לבד?
וכמובן שיענו לי שזה שונה מחולה לב כי שם זה עלול להיות בלתי הפיך אבל כאן זה הפיך. אז התשובה שזה ממש לא נכון השנים שעוברות ומתבזבזות לפחות בחלקם והתיסכולים שנצברים הם בלתי הפיכים.
לדוגמא המשפט "תחושות מעניינות לחזור 'לעצמי', אחרי כמה שנים שהייתי מרוכז ב..." הוא דוגמא להפסד בלתי הפיך...
אולי זה נובע מרצון מובן לחסוך בהוצאות לרופא פרטי אבל עדיין זה תחום שכ"כ קריטי ומשפיע על כל החיים ועל כל הסובבים שאין ברירה על דברים קטנים יותר מקובל ללכת לרופא פרטי. (מה גם שבדר"כ יש החזרים מהביטוח המשלים)
השטות הזאת היא אחת ההצעות שהציע לי הפסיכיאטר, בכדי להוריד את החרדה שמגיעה מחמת הויואנס.בכל מקרה, אם אתה שוקל לקחת אטומיק בגלל הויואנס, אז תדע שויואנס הוא הכדור שהתופעת לוואי הראשונה שמצויינת אצלו היא חרדה. השטות הזו לא תעבוד.
תודה.אני חושב שקונסרטה [לבד] נותן עומק עמוק .
גם אצלי.ביקשת הרחבות אז הנה שתי דברים שכתבתי כאן בעבר על ויואנס 100 מ"ג.
בעיקר על הפלא הגדול שדווקא הגדלת המינון הפחיתה לחץ ודריכות וההעלתה את השלוה ואת שעות השינה.
ב'תופעות לוואי' לא הרגשתי כ"כ שינוי [מלבד חרדה וכו' כמובן, אבל יתכן שבאטנט זה לא היה לי כי לקחתי ממנו מינון הרבה יותר נמוך ביחס לויואנס. ביום שלקחתי 'מידי הרבה' אטנט - חטפתי קוצר נשימה = התקף חרדה שלא חוויתי עד אז אף פעם. רק אחרי שעברתי לויואנס עלה בהשערתי שאולי זה קשור למינון...].א. אשמח לשמוע מבעל ניסיון, שלקח אטנט ועבר לויואנס, האם ישנם הבדלים בתופעות לוואי, גם ללא שינוי במינון (היחסי), מעבר לזמן השפעה ארוך יותר?
כן. אבל המעניין הוא שבאטנט לא כ"כ שמתי לב לזה [ואז עוד הייתי ישן הרבה פחות מהיום...]גם אני הרגשתי כך עם האטנט, לכאורה דבר פשוט, כל אדם מתקשה להתרכז כשהוא עייף, ואצל כולם אחרי 8 שעות שינה הריכוז משתפר. כפי הנראה זאת הסיבה שבצהריים מרגישים החלשות של הויואנס...
ידוע שעדיף לקחת כל כדור עם מים. עם זאת, הגיוני יותר לומר שזה פסיכולוגי.
אמנם לא קשור אבל אני לא מתאפק, צליאק זה לא מחלה...בדיוק כמו שחולי צליאק
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: