דרוש מתכון קראפלך

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מנוי פרימיום
משהו כמו קמח, ביצים, מלח ומעט שמן
את הבשר מטגנים עם בצל
מוסיפים טבלינים וממלאים.

כל זה ע"פ הזיכרון
המשך הערב אתן את המתכון המדויק
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מנוי פרימיום
הבשר טחון מופשר כבר מאתמול,
רק מתכון כתוב,
זה הכל.
את הבשר בכל מקרה את יכולה להתחיל להכין.
לטגן בצל קצוץ דק
להוסיף את הבשר הטחון
לערבב עד שהבשר משנה את צבעו (ז"א שהוא מוכן)
לטבל עם מחל ופלפל (יש גאלו גם כמון)
ולערבב היטב
 

מפרל

משתמש מקצוען
3.5 כוסות קמח
3 כפות שמן
כף מלח
1.5 (300 מל) מים רותחים
ביצה
מערבבים בכף עץ ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק ומכניסים למקרר לשעה.
(המתכון עד כמה שזכור לי של אביגיל מייזליק)
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מנוי פרימיום
משהו כמו קמח, ביצים, מלח ומעט שמן
את הבשר מטגנים עם בצל
מוסיפים טבלינים וממלאים.

כל זה ע"פ הזיכרון
המשך הערב אתן את המתכון המדויק
סוף סוף התפניתי לכתוב

2 כוסות קמח
2 ביצים
⅓ כוס מים
½כפית מלח
לערבב לבצק
לרדד דק
למלא בבשר
יש כאלו מטגנים בשמן עמוק
ויש כאלו מכניסים לתוך מים רותחים
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
רק המלצה קטנה
לא לבשל את הקרפלעך מייד
להקפיא ומייד מהמקפיא להוציא לתוך הסיר מבושל
ואז גם אם הקרעפלעך נפתחים המילוי לא מתרוקן
 

saralulu

משתמש מקצוען
רק המלצה קטנה
לא לבשל את הקרפלעך מייד
להקפיא ומייד מהמקפיא להוציא לתוך הסיר מבושל
ואז גם אם הקרעפלעך נפתחים המילוי לא מתרוקן
אצל ההורים שלי המתכון המדובר פה של בית נאמן בדר״כ המילוי לא יוצא, זה תלוי איך סוגרים את הבצק וכמה זמן מבשלים, אבל כאמור מהמקפיא נשמע שבטוח לא יצא החוצה רק שלא ניסיתי את הרעיון הזה.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אצל ההורים שלי המתכון המדובר פה של בית נאמן בדר״כ המילוי לא יוצא, זה תלוי איך סוגרים את הבצק וכמה זמן מבשלים, אבל כאמור מהמקפיא נשמע שבטוח לא יצא החוצה רק שלא ניסיתי את הרעיון הזה.
גם אני לא מקפיאה אפפם ולא נפתח לי
באמת כמו שרשמת תלוי איך סוגרים
יש לי גלגלת לעיגולים זה עושה חצי עבודה
מרדדת על משטח סופר מקומח ומהדקת עם אצבעות מקומחות כדי שלא ידבקו לבצק
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
השאלה איזה סוג קרעפלך.
לאלו המשולשים הדקיקים המבושלים כמו פסטה, יש לי מתכון בסיסי שאפשר להכפיל לפי הכמות הנצרכת:

1 כוס קמח,
1 ביצה
מעט מלח
כף שמן
מים מלא החצי קליפת ביצה.

ע"מ שהמילוי לא יברח בבישול, כשסוגרים את הקרעפלך צריך להיזהר להדק הייטב מבפנים החוצה באופן לא יהיו בפנים שום בועות אוויר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  29  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה