דגים קציצות דגים טעימות--

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כן, יש דבר כזה!!
אז אחרי שנמאס לי לנסות מתכונים,
ואחרי שהחלטתי סופית שקציצות דגים זה דבר דוחה ומתפורר,
הגיעה אלי הביתה חבילת דגי נסיכה.
כיוון שלא התחשק לי לאכול אותם ככה, והם היו בלי עור- החלטתי לנסות שוב.
פעם אחרונה, אבל הפעם באמת באמת...

בקיצור, חיטטתי פה בפורום, גיגגלתי קצת, הבנתי את הרעיון,
ועשיתי מיקס מהפזורה הבדואית שיש לי כאן בבית.
טעמתי בחשש, ו - וואו, טעים!
מרוב התלהבות הלכתי לחפש מיד את המצלמה כדי להעלות לכם (ועל הדרך הערתי בטעות את התינוק...)
התמונות לא פוטוגניות אבל אני לא אוהבת להעלות מתכונים בלי תמונות.

המתכון הוא לא תורה מדויקת. מציינת מה עשיתי ובמה אפשר להחליף לפי מה שיש בבית.

קציצות דגים ברוטב (הרוטב לא חובה, אבל מוסיף מאד)

לקציצות
כחצי קילו דג טחון. (אני טחנתי נסיכה)
כפית מלח
כוסברה
פלפל שחור
חצי כפית שטוחה כמון
חצי כפית שטוחה כורכום
כפית גדושה מאד שום גבישי / אבקת שום. (והמהדר יכתוש שום אמיתי)
כוס אורז מבושל / בורגול / קוסקוס / קינואה - מה שנשאר לכם מארוחות קודמות.
כחצי כוס קמח מצה (אפשר להמיר בפירורי לחם / 2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות)
ביצה אחת גדולה.

הוראות הכנה:
משרים את הדג כחצי שעה עם לימון, מלח, ומים קרים.
שוטפים את הדג היטב מכל הנ"ל.
טוחנים את הדג במעבד מזון יחד עם הכוסברה (אם בחרתם לשים פרוסות לחם - תוסיפו גם אותם למעבד מזון)
מערבבים יחד עם שאר החומרים היטב היטב.
מניחים במקרר לעשר דקות (בינתיים מכינים בצ'יק את הרוטב)
מחממים מחבת גדולה על אש די גבוהה עם שכבה נמוכה מאד של שמן.
מטגנים את הקציצות משתי הצדדים. 2-3 דקות כל צד, תלוי בגובה האש.
כשמוכן - מעבירים לכלי עם הרוטב

לרוטב:
מה שאני שמתי... אפשר כמובן להשתמש בכל רוטב אדום שאתם אוהבים:
קופסא של רוטב פיצה ביתי שהיה לי מוכן והלך להתיישן כבר...
100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
עגבניה מרוסקת (הייתה מרוסקת לי ברוטב פיצה הביתי. אפשר להוסיף מקופסא, או לוותר)
כמה כפות שמן זית
כחצי כוס מים (אם הרוטב סמיך מדי - להוסיף עוד. תלוי ברמת הסמיכות שאתם אוהבים)
חצי כפית מלח.
פלפל שחור
רבע כפית כמון
כפית אבקת מרק בטעם עוף
(אצלי ברוטב פיצה היה גם קצת צ'ילי גרוס ואורגנו. אפשר לוותר, אפשר להוסיף, ואפשר פשוט להוסיף קופסת רוטב פיצה קנויה קטנה)

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומרתיחים.
מבשלים יחד כ-15 דקות.
בינתיים יוצרים קציצות ומטגנים.
מכבים את האש, ומעבירים את הקציצות לרוטב.
מערבבים היטב שהרוטב יכסה הכל.
לפני ההגשה, מחממעם בסיר ונותנים לקציצות להתבשל כמה דקות ברוטב.

אני יודעת שזה נשמע מורכב, אבל זה שווה.
יוצאת כמות גדולה.
אל תוותרו (כמו שאני הייתי עושה עד עכשיו) על שלב הטיגון ותכניסו לבישול ברוטב.
השלב של הטיגון הוא מה שגורם לקציצות להיות במרקם מעולה, ולשמור על הצורה גם אחרי ההרטבה ברוטב.
P1200677.JPG
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נראה טעים :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה