עזרה קניית דירה - זו''צ

די

משתמש סופר מקצוען
נכון אך במציאות סין שווה היום 3% מהמדד, ולא יותר, זה מה שהם שווים כעת.

ואם הם יגדלו ביחס לשאר המדינות הם יקבלו אוטומטית משקל גבוה יותר.
אחוזי המשקל של המדד משתנים כל הזמן לפי גודלם.
יש כאן מאמר בעניין, החסרונות בקיצור הם ש62% מהמדד צמוד לדולר ואם הדולר ירד לעומת השקל זה בעייתי. חסרון נוסף הוא שיש חשיפה נמוכה לנדל"ן בגלל שחברות נדל"ן מגייסות כסף באג"ח ולא במניות, או שהם אנשים פרטיים ולא בבורסה. תכלס החשיפה לנדל"ן נמוכה מהאמת.

די

משתמש סופר מקצוען
נכון אך במציאות סין שווה היום 3% מהמדד, ולא יותר, זה מה שהם שווים כעת.

ואם הם יגדלו ביחס לשאר המדינות הם יקבלו אוטומטית משקל גבוה יותר.
אחוזי המשקל של המדד משתנים כל הזמן לפי גודלם.
לא הבנתי, נניח אני קונה ב10,000 ש"ח את המדד הזה, מתוכם 6,200 ש"ח זה חברות אמריקאיות, עכשיו החברות האמריקאיות נחתכו לחצי, אז הפסדתי 3,100 ש"ח.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
אתם חולקים על זה?
לדעתכם אמריקה=העולם?!
בהצלחה
אני חולק על האפשרות שבטווח זמן קצר יווצר מצב שבו השליטה בכיפה תעבור לחברת שאינם כלולות במדד - בכל התחומים כמעט.
לכן הדרך לירידה חדה של הערך זה רק במקרה של קטסטרופה.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כהמשך לדיונים הלוהטים על שוק ההון מול נדל"ן, מעניין אותי איפה טעיתי בחישוב של מחשבונים של @השקעות R הון אחרי 20 שנה
שוק ההון
צפה בקובץ המצורף 1673687
מול הנדל"ן
צפה בקובץ המצורף 1673688
@מקצועי בלבד @ה. שלמה הפער זועק לשמים.
2 טעויות פטאליות.
1. התשואה של 10% בעליית נדל"ן היא לא נכונה בעליל, כאן:
אפשר לחשב את שינויי מחירי הדיור לפי הלמ"ס.
בחישוב שעשיתי בין 2004 ל2024 שאלו היו ללא ספק שנים מאוד חמות בתחום הנדל"ן המדד עשה ממוצע 5% שנתי.
ולעתיד אין לבנות גם על זה, מפני שכאמור נדל"ן לא אמור לעלות יותר מהאינפלציה, אינו שונה ממוצר אחר. יש עכשיו בעיית הצע, וניתן לפתור אותה.
2. השוואת השקעת 1,220,000 בשוק ההון ועוד ללא מינוף, להשקעת 2,840,000 בנדל"ן ועוד עם מינוף

נערך לאחרונה ב:

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא הבנתי, נניח אני קונה ב10,000 ש"ח את המדד הזה, מתוכם 6,200 ש"ח זה חברות אמריקאיות, עכשיו החברות האמריקאיות נחתכו לחצי, אז הפסדתי 3,100 ש"ח.
שאלה טובה והתשובה היא, שאני אכן יפסיד, אך העליה במקביל של מדינות אחרות שגם כלולות במדד אמורות לפצות על הירידה.
לדוגמא:
אם אני מחזיק ב50 ש"ח מניות של קוקה קולה וב50 ש"ח מניות של טמפו, והייצור של קוקה קולה קרס, חברת טמפו תגרוף את כל הלקוחות.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש כאן מאמר בעניין, החסרונות בקיצור הם ש62% מהמדד צמוד לדולר ואם הדולר ירד לעומת השקל זה בעייתי. חסרון נוסף הוא שיש חשיפה נמוכה לנדל"ן בגלל שחברות נדל"ן מגייסות כסף באג"ח ולא במניות, או שהם אנשים פרטיים ולא בבורסה. תכלס החשיפה לנדל"ן נמוכה מהאמת.
זה שהם כותבים את זה, סימן שהם רוצים שנקנה את הקרנות שלהם עם גידור מט"ח, שהם מרויחים עליהם דמי ניהול יותר יקרים.
ולגוף הטענה:
מכיון שאנחנו קונים חברות ולא מטבעות, אין כל משמעות למטבע בו החברה נסחרת.
אם לא הבנת אשמח להסביר טוב יותר.

די

משתמש סופר מקצוען
אם אני מחזיק ב50 ש"ח מניות של קוקה קולה וב50 ש"ח מניות של טמפו, והייצור של קוקה קולה קרס, חברת טמפו תגרוף את כל הלקוחות.
אלא אם כן תבוא חברה סינית חדשה (שעוד לא במדד) ותגרוף את הרווח.
זה שהם כותבים את זה, סימן שהם רוצים שנקנה את הקרנות שלהם עם גידור מט"ח, שהם מרויחים עליהם דמי ניהול יותר יקרים.
ולגוף הטענה:
מכיון שאנחנו קונים חברות ולא מטבעות, אין כל משמעות למטבע בו החברה נסחרת.
אם לא הבנת אשמח להסביר טוב יותר.
הם לא אומרים שזה לא טוב. הם רק כותבים מעלות וחסרונות. לדעתי יש משמעות למטבע כי אם אני חי לפי "שקל" והשקל יעלה ביחס לדולר, זה בעייתי.

רמיזא

משתמש מקצוען
2 טעויות פטאליות.
1. התשואה של 10% בעליית נדל"ן היא לא נכונה בעליל, כאן:
אפשר לחשב את שינויי מחירי הדיור לפי הלמ"ס.
בחישוב שעשיתי בין 2004 ל2024 שאלו היו ללא ספק שנים מאוד חמות בתחום הנדל"ן המדד עשה ממוצע 5% שנתי.
ולעתיד אין לבנות גם על זה, מפני שכאמור נדל"ן לא אמור לעלות יותר מהאינפלציה, אינו שונה ממוצר אחר. יש עכשיו בעיית הצע, וניתן לפתור אותה.
2. השוואת השקעת 1,220,000 בשוק ההון ועוד ללא מינוף, להשקעת 2,840,000 בנדל"ן ועוד עם מינוף
1. אני לא מתמצא במדדים, אני מכיר מספרים, והמספרים מראים מספרים אחרים, דירות בישראל כאן בעשור האחרון הוכפלו ויותר, שוק ההון גם מושפע מאינפלציה ומדדים.
2. רשמתי בשוק ההון 500000 מינוף סכום התחלתי דרך משכנתא, אין במחשבון שם איך לחשב את זה לצערי, וזה אמור שהרווח בשוק ההון הוא פחות עוד יותר.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אלא אם כן תבוא חברה סינית חדשה (שעוד לא במדד) ותגרוף את הרווח.
אם היא תצמח והיא תהיה שקופה היא תגיע למדד, אם לא אין לי צורך בה.
הם לא אומרים שזה לא טוב. הם רק כותבים מעלות וחסרונות. לדעתי יש משמעות למטבע כי אם אני חי לפי "שקל" והשקל יעלה ביחס לדולר, זה בעייתי.
למה?
אם השקל עלה מעבר לדולר, זה עם אחת מ2 סיבות, א, הדולר נפל, ואם זה נכון מחיר החברה עלה בדולרים. ב, השקל עלה, ותוכל לקנות יותר מוצרים בשוק הישראלי עם השקל שהיה שוה יותר.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
1. אני לא מתמצא במדדים, אני מכיר מספרים, והמספרים מראים מספרים אחרים, דירות בישראל כאן בעשור האחרון הוכפלו ויותר, שוק ההון גם מושפע מאינפלציה ומדדים.
לא מבין אותך, אתה כותב על תשואה של 10% ומביא לי שבעשור שוק הדיור הכפיל את עצמו, בתשואה של 10% שוק הדיור אמור להכפיל את עצמו יותר מפי 2.5.
ובקישור שהעליתי יש מחשבון שבו אפשר לבדוק בכמה עלו מחירי הדיור, אם לא נח לך לקרוא לזה 'מדד מחירי הדיור'
ולא התייחסת לטענתי שגם ה5% שנתי שמחירי הדיור עלו, הם תקלה ואין להסיק מהתקלה הזו שזה ימשך כך.
2. רשמתי בשוק ההון 500000 מינוף סכום התחלתי דרך משכנתא, אין במחשבון שם איך לחשב את זה לצערי, וזה אמור שהרווח בשוק ההון הוא פחות עוד יותר.
זה שאין במחשבון זה לא אומר שהוא מרוויח פחות
תעשה חישוב פשוט:
השקעה של 2,840,000 פחות מה שכתוב בתא של הריבית בנדל"ן, ותחשב מה שמעבר ל2,840,000 זה רווח, מה שפחות מז זה קרן. בהצלחה.

סומך

משתמש רשום
לא מבין למה אתם מרגישים כל כך בטוח עם S&P 500
כל מי שהשקיע בין השנים 2000 - 2010 לא הרוויח
כלומר, אם הוא קנה בשנת 2000 והוציא את הכסף 2010 לא הרוויח.
אני טועה במשהו?
בעשור האחרון יש עליות חזקות מאוד.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אם השקיע ב98 והוציא ב2010/2013 לא הרוויח או שהרווח מועט וההשקעה לא כדאית בכלל.
זה לא נכון עובדתית.
בפרט לגבי 2013 שאז יצא ברווח של למעלה מ90%

רמיזא

משתמש מקצוען
לא מבין אותך, אתה כותב על תשואה של 10% ומביא לי שבעשור שוק הדיור הכפיל את עצמו, בתשואה של 10% שוק הדיור אמור להכפיל את עצמו יותר מפי 2.5.
ובקישור שהעליתי יש מחשבון שבו אפשר לבדוק בכמה עלו מחירי הדיור, אם לא נח לך לקרוא לזה 'מדד מחירי הדיור'
ולא התייחסת לטענתי שגם ה5% שנתי שמחירי הדיור עלו, הם תקלה ואין להסיק מהתקלה הזו שזה ימשך כך.

זה שאין במחשבון זה לא אומר שהוא מרוויח פחות
תעשה חישוב פשוט:
השקעה של 2,840,000 פחות מה שכתוב בתא של הריבית בנדל"ן, ותחשב מה שמעבר ל2,840,000 זה רווח, מה שפחות מז זה קרן. בהצלחה.
בקיצור, הטעות שלי היתה שהתשואה של הנדל"ן הוא 5 אחוז לעומת שוק ההון ששם התשואה הוא 10 אחוז ?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
כהמשך לדיונים הלוהטים על שוק ההון מול נדל"ן, מעניין אותי איפה טעיתי בחישוב של מחשבונים של @השקעות R הון אחרי 20 שנה
שוק ההון
צפה בקובץ המצורף 1673687
מול הנדל"ן
צפה בקובץ המצורף 1673688
@מקצועי בלבד @ה. שלמה הפער זועק לשמים.
השקעה של 1.8 מיליון הניבו יותר מהשקעה של 0.5 מיליון.
זה בסדר.

כסף-חכם

ליווי משקיעים פאסיביים בשוק ההון
מנוי פרימיום
לא מבין למה אתם מרגישים כל כך בטוח עם S&P 500
כל מי שהשקיע בין השנים 2000 - 2010 לא הרוויח
כלומר, אם הוא קנה בשנת 2000 והוציא את הכסף 2010 לא הרוויח.
אני טועה במשהו?
בעשור האחרון יש עליות חזקות מאוד.
טועה קצת...

ראשית מכיוון שרוב המשקיעים מכניסים סכום קבוע לשוק מידי חודש,
המשמעות היא שכאשר יש נפילות בשווקים אנחנו קונים בזול, וזה יוצר "מיצוע",

שנית, חלק נכבד מתשואות המדד הם מדיבידנדים, ואותם אנחנו מקבלים גם כאשר השוק בירידות,
וגם הדיבידנד קונה לנו מניות נוספות במחיר זול יותר (הרי השוק בירידה כרגע)

אמנם בבדיקה לאחור מי שהשקיע בשנים שציינת עשה רק 15% בסה"כ, ועדיין לא מדובר בהפסד,
יש לקחת בחשבון שאותו משקיע הבין מה הוא עושה, והוא כבר קרא בפורום השקעות כמה פעמים ש10 שנים בשוק ההון זה טווח קצת קצר.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה