האמת, הכותרת מעט מבלבלת. יש אינספור פירות שהייתי מכתירה אותם כמלכי הקיץ.
ליתר דיוק, כמעט כל הפירות האלו מיוחדים. עסיסים, מתוקים, צבעוניים ושמחים. והם הדבר הכי קרוב לים שיש לנו השנה.
אבל כרגע אני מדברת על אחד המדהימים שבהם.
כבר כתבתי מספר פעמים בעבר על קראמבל התפוחים של @ששל שאני אוהבת להכין.
כיוון שהוא קינוח שמפליא לשלב פשטות, טעם, ולא-יותר-מדי-לא-בריא, אני ממשיכה להכין אותו בתחילת הקיץ למרות שהוא משתייך למשפחת הקינוחים החורפיים החמים.
אפשר להבין, אם כן, שכשהייתי בקניות אתמול ובחרתי דובדבנים - (כן, כן, על הפרי הזה דיברתי) גדולים, מבריקים, וכמעט-שחורים,
נצנץ בי הרעיון, להכין קראמבל דובדבים.
התחלתי לתכנן את הקינוח.
כדי לתת לו את הנפח ההתחלתי החלטתי להוסיף אפרסקים.
פרסתי פרוסות דקות וסידרתי בתבניות אישיות
כעת התלבטתי אם לפזר מעט סוכר על האפרסקים.
מצד אחד, יש להם מתיקות טבעית נהדרת שחבל להרוס.
מצד שני, מדובר באפרסקים קשים שבדומה לתפוחים לא מגירים נוזלים באפיה אלא מצטמקים ומתיבשים.
אז כדי שלא ידבקו לתבניות, פזרתי מעט סוכר כמו בתפוחים. כשמפזרים סוכר על פירות קשים הוא גורם לפירות להפריש נוזלים ולהשאר עסיסיים.
כעת סידרתי חצאי דובדבנים על האפרסקים.
הכנתי את הפירורים וכיסיתי היטב את הפירות. כעת רק אתם יודעים מה מתחבא מתחת.
ולתנור, לאפיה של כחצי שעה בחום בינוני עד להזהבת הפירורים.
את התמונה הסופית אפרסם לאחר החומרים המדויקים כדי לוודא שתישארו איתי.
חומרים ל5 יחידות קראמבל דובדבנים:
2 אפרסקים פרוסים לפרוסות דקות.
150 גר' דודבדבנים טריים חצויים, מגולענים ובדוקים (תודה ל @במבה נוגט על ההדגשה).
כוס קמח.
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
קורט קינמון.
מסדרים את הפירות כמתואר לעיל.
מפוררים את שאר החומרים לקרמבל ומפזרים על הפירות.
אופים על 180 כחצי שעה להזהבה.
מגישים חם.
ניתן להגיש ליד גלידה קרה.
תודה שהייתם איתי עד עכשיו.
הנה לכם התמונה.
ולא, מצטערת.
אני לא יכולה לתת תמונה של המנה פתוחה.
זה המחיר של מנות של שבת...
השתדלתי לפרסם מוקדם כדי שמי שתרצה תוכל להכין כבר לשבת זו.
בתיאבון!
ליתר דיוק, כמעט כל הפירות האלו מיוחדים. עסיסים, מתוקים, צבעוניים ושמחים. והם הדבר הכי קרוב לים שיש לנו השנה.
אבל כרגע אני מדברת על אחד המדהימים שבהם.
כבר כתבתי מספר פעמים בעבר על קראמבל התפוחים של @ששל שאני אוהבת להכין.
כיוון שהוא קינוח שמפליא לשלב פשטות, טעם, ולא-יותר-מדי-לא-בריא, אני ממשיכה להכין אותו בתחילת הקיץ למרות שהוא משתייך למשפחת הקינוחים החורפיים החמים.
אפשר להבין, אם כן, שכשהייתי בקניות אתמול ובחרתי דובדבנים - (כן, כן, על הפרי הזה דיברתי) גדולים, מבריקים, וכמעט-שחורים,
נצנץ בי הרעיון, להכין קראמבל דובדבים.
התחלתי לתכנן את הקינוח.
כדי לתת לו את הנפח ההתחלתי החלטתי להוסיף אפרסקים.
פרסתי פרוסות דקות וסידרתי בתבניות אישיות
כעת התלבטתי אם לפזר מעט סוכר על האפרסקים.
מצד אחד, יש להם מתיקות טבעית נהדרת שחבל להרוס.
מצד שני, מדובר באפרסקים קשים שבדומה לתפוחים לא מגירים נוזלים באפיה אלא מצטמקים ומתיבשים.
אז כדי שלא ידבקו לתבניות, פזרתי מעט סוכר כמו בתפוחים. כשמפזרים סוכר על פירות קשים הוא גורם לפירות להפריש נוזלים ולהשאר עסיסיים.
כעת סידרתי חצאי דובדבנים על האפרסקים.
הכנתי את הפירורים וכיסיתי היטב את הפירות. כעת רק אתם יודעים מה מתחבא מתחת.
ולתנור, לאפיה של כחצי שעה בחום בינוני עד להזהבת הפירורים.
את התמונה הסופית אפרסם לאחר החומרים המדויקים כדי לוודא שתישארו איתי.
חומרים ל5 יחידות קראמבל דובדבנים:
2 אפרסקים פרוסים לפרוסות דקות.
150 גר' דודבדבנים טריים חצויים, מגולענים ובדוקים (תודה ל @במבה נוגט על ההדגשה).
כוס קמח.
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
קורט קינמון.
מסדרים את הפירות כמתואר לעיל.
מפוררים את שאר החומרים לקרמבל ומפזרים על הפירות.
אופים על 180 כחצי שעה להזהבה.
מגישים חם.
ניתן להגיש ליד גלידה קרה.
תודה שהייתם איתי עד עכשיו.
הנה לכם התמונה.
ולא, מצטערת.
אני לא יכולה לתת תמונה של המנה פתוחה.
זה המחיר של מנות של שבת...
השתדלתי לפרסם מוקדם כדי שמי שתרצה תוכל להכין כבר לשבת זו.
בתיאבון!
נערך לאחרונה ב: