קינוחים קינוח שעושה כבוד לפרי מלכותי של הקיץ.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
האמת, הכותרת מעט מבלבלת. יש אינספור פירות שהייתי מכתירה אותם כמלכי הקיץ.
ליתר דיוק, כמעט כל הפירות האלו מיוחדים. עסיסים, מתוקים, צבעוניים ושמחים. והם הדבר הכי קרוב לים שיש לנו השנה.
אבל כרגע אני מדברת על אחד המדהימים שבהם.

כבר כתבתי מספר פעמים בעבר על קראמבל התפוחים של @ששל שאני אוהבת להכין.
כיוון שהוא קינוח שמפליא לשלב פשטות, טעם, ולא-יותר-מדי-לא-בריא, אני ממשיכה להכין אותו בתחילת הקיץ למרות שהוא משתייך למשפחת הקינוחים החורפיים החמים.
אפשר להבין, אם כן, שכשהייתי בקניות אתמול ובחרתי דובדבנים - (כן, כן, על הפרי הזה דיברתי) גדולים, מבריקים, וכמעט-שחורים,
נצנץ בי הרעיון, להכין קראמבל דובדבים.

התחלתי לתכנן את הקינוח.
כדי לתת לו את הנפח ההתחלתי החלטתי להוסיף אפרסקים.
פרסתי פרוסות דקות וסידרתי בתבניות אישיות
תמונה 1.JPG

כעת התלבטתי אם לפזר מעט סוכר על האפרסקים.
מצד אחד, יש להם מתיקות טבעית נהדרת שחבל להרוס.
מצד שני, מדובר באפרסקים קשים שבדומה לתפוחים לא מגירים נוזלים באפיה אלא מצטמקים ומתיבשים.
אז כדי שלא ידבקו לתבניות, פזרתי מעט סוכר כמו בתפוחים. כשמפזרים סוכר על פירות קשים הוא גורם לפירות להפריש נוזלים ולהשאר עסיסיים.
כעת סידרתי חצאי דובדבנים על האפרסקים.
תמונה 2.JPG

הכנתי את הפירורים וכיסיתי היטב את הפירות. כעת רק אתם יודעים מה מתחבא מתחת.
תמונה 3.JPG

ולתנור, לאפיה של כחצי שעה בחום בינוני עד להזהבת הפירורים.

את התמונה הסופית אפרסם לאחר החומרים המדויקים כדי לוודא שתישארו איתי.;)

חומרים ל5 יחידות קראמבל דובדבנים:
2 אפרסקים פרוסים לפרוסות דקות.
150 גר' דודבדבנים טריים חצויים, מגולענים ובדוקים (תודה ל @במבה נוגט על ההדגשה).
כוס קמח.
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
קורט קינמון.
מסדרים את הפירות כמתואר לעיל.
מפוררים את שאר החומרים לקרמבל ומפזרים על הפירות.
אופים על 180 כחצי שעה להזהבה.

מגישים חם.
ניתן להגיש ליד גלידה קרה.
תודה שהייתם איתי עד עכשיו.
הנה לכם התמונה.
ולא, מצטערת.
אני לא יכולה לתת תמונה של המנה פתוחה.
זה המחיר של מנות של שבת...

תמונה 4.JPG


השתדלתי לפרסם מוקדם כדי שמי שתרצה תוכל להכין כבר לשבת זו.
בתיאבון!
 
נערך לאחרונה ב:

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@java נראה נהדר, עתיר קלוריות ועסיסי
ואת כותבת ממש יפה!!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
וואו!
בכותרת חשבתי שאת מדברת על מנגו.
ושימו לב! צריך לבדוק דודבדבנים!!!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חוזרת לעדכן ש'פתחנו' אחד בסוף,
מהר-מהר צילמתי לכם, לפני שיגמר.
חבל שלא אוכל להעביר את הטעם המשכר,
את החמצמצות העדינה של הדובדבנים שהאפיה עשתה להם רק טוב,
ואת האפרסקים המופלאים ברוטב דובדבנים.
IMG_1783.JPG
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@java
תודה רבה על המתכון המצולם והמפורט
אין כמו להניח את הפרות במרכז הבמה...
אצלנו במשפחה חובבים מושבעים של קינוחים מהסוג הזה.
שאלה קטנה: באיזה קוקוטים השתמשת?
 

מלמלה!!

משתמש מקצוען
האמת, הכותרת מעט מבלבלת. יש אינספור פירות שהייתי מכתירה אותם כמלכי הקיץ.
ליתר דיוק, כמעט כל הפירות האלו מיוחדים. עסיסים, מתוקים, צבעוניים ושמחים. והם הדבר הכי קרוב לים שיש לנו השנה.
אבל כרגע אני מדברת על אחד המדהימים שבהם.

כבר כתבתי מספר פעמים בעבר על קראמבל התפוחים של @ששל שאני אוהבת להכין.
כיוון שהוא קינוח שמפליא לשלב פשטות, טעם, ולא-יותר-מדי-לא-בריא, אני ממשיכה להכין אותו בתחילת הקיץ למרות שהוא משתייך למשפחת הקינוחים החורפיים החמים.
אפשר להבין, אם כן, שכשהייתי בקניות אתמול ובחרתי דובדבנים - (כן, כן, על הפרי הזה דיברתי) גדולים, מבריקים, וכמעט-שחורים,
נצנץ בי הרעיון, להכין קראמבל דובדבים.

התחלתי לתכנן את הקינוח.
כדי לתת לו את הנפח ההתחלתי החלטתי להוסיף אפרסקים.
פרסתי פרוסות דקות וסידרתי בתבניות אישיות
צפה בקובץ המצורף 681129
כעת התלבטתי אם לפזר מעט סוכר על האפרסקים.
מצד אחד, יש להם מתיקות טבעית נהדרת שחבל להרוס.
מצד שני, מדובר באפרסקים קשים שבדומה לתפוחים לא מגירים נוזלים באפיה אלא מצטמקים ומתיבשים.
אז כדי שלא ידבקו לתבניות, פזרתי מעט סוכר כמו בתפוחים. כשמפזרים סוכר על פירות קשים הוא גורם לפירות להפריש נוזלים ולהשאר עסיסיים.
כעת סידרתי חצאי דובדבנים על האפרסקים.
צפה בקובץ המצורף 681130
הכנתי את הפירורים וכיסיתי היטב את הפירות. כעת רק אתם יודעים מה מתחבא מתחת.
צפה בקובץ המצורף 681131
ולתנור, לאפיה של כחצי שעה בחום בינוני עד להזהבת הפירורים.

את התמונה הסופית אפרסם לאחר החומרים המדויקים כדי לוודא שתישארו איתי.;)

חומרים ל5 יחידות קראמבל דובדבנים:
2 אפרסקים פרוסים לפרוסות דקות.
150 גר' דודבדבנים טריים חצויים, מגולענים ובדוקים (תודה ל @במבה נוגט על ההדגשה).
כוס קמח.
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
קורט קינמון.
מסדרים את הפירות כמתואר לעיל.
מפוררים את שאר החומרים לקרמבל ומפזרים על הפירות.
אופים על 180 כחצי שעה להזהבה.

מגישים חם.
ניתן להגיש ליד גלידה קרה.
תודה שהייתם איתי עד עכשיו.
הנה לכם התמונה.
ולא, מצטערת.
אני לא יכולה לתת תמונה של המנה פתוחה.
זה המחיר של מנות של שבת...

צפה בקובץ המצורף 681132

השתדלתי לפרסם מוקדם כדי שמי שתרצה תוכל להכין כבר לשבת זו.
בתיאבון!
האם הקרמבל יכול להתאים גם לפירות יער?
 

מלמלה!!

משתמש מקצוען
@java אם אני רוצה להכין למשלוחי מנות ליום ראשון (ירושלים) קרמבל תפוחים, אני יכולה להכין מהיום?
ואיך אני מאחסנת אותם?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java אם אני רוצה להכין למשלוחי מנות ליום ראשון (ירושלים) קרמבל תפוחים, אני יכולה להכין מהיום?
ואיך אני מאחסנת אותם?
כן. את יכולה להכין היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר.
הייתי שוקלת האם לחמם בראשון בבוקר.
מצד אחד זה ישדרג מאוד.
מצד שני זה עלול לאבד מרקם אם לא יאכלו מיד,
ורוב הסיכויים שלא יאכלו מיד...
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כן. את יכולה להכין היום ולשמור עטוף בניילון נצמד במקרר.
הייתי שוקלת האם לחמם בראשון בבוקר.
ברצינות? היית שולחת קרמבל חם?
(אני פשוט גם שולחת אבל רוצה לאפות היום בע"ה למחר.)
ממליצה לאפות מחר לפני השליחה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
ברצינות? היית שולחת קרמבל חם?
הייתי שולחת חמים, אבל רק בתנאי שזו אפיה ראשונה.
ממליצה לאפות מחר לפני השליחה?
לעולם לא אמליץ לנשים לשמור עבודת אפיה לבוקר פורים;)
במיוחד לא לכאלו שצריכות לקרוא מגילה ולשלוח בבוקר יום שישי.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי עם חמאה במקום שמן ואבקת שקדים במקום חלק מהקמח
הוגש עם גלידת פיסטוק והיה מושלם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה