במכרז כתוב במפורש שהם צריכים להחזיק רזרבות בכל יום גם אם אין אף תקלההתקשרו היום, לטענתם הם מחויבים להחזיק רזרבה רק במקרה של אוטובוס תקול ולא בתגבור רגיל
במכרז כתוב במפורש שהם צריכים להחזיק רזרבות בכל יום גם אם אין אף תקלההתקשרו היום, לטענתם הם מחויבים להחזיק רזרבה רק במקרה של אוטובוס תקול ולא בתגבור רגיל
הסברתי להם שבדר''כ אנשים לא יכולים לדעת מראש אם תהיה תקלה וממילא צריך להחזיק תמיד רזרבה, זה לא הרשים אותם, מפעם לפעם אני יותר מבין באיזה סרט הם חייםבמכרז כתוב במפורש שהם צריכים להחזיק רזרבות בכל יום גם אם אין אף תקלה
כמה דברים חשובים בנוגע לסכומים (לפי דעתי כמובן)לא קראתי את כתב-התביעה וכותב רק על סמך המידע שכתוב כאן
אתה צריך טענה חזקה מדוע מגיע 8500 ש"ח על אוטובוס בתוך העיר.
זהו סכום גדול.
אם מאוד מיהרת למה לא לקחת מונית [הרי מדובר בתוך העיר]?
בלי הסבר ברור לענ"ד מדובר בתביעה מוגזמת.
תציע להם התפשרות על 500 ש"ח ותגמור את הסיפור.
לא כדאי להגזים
זה 'משחק' לידיים שלהם.
זה לא סרט, זה שקר.מפעם לפעם אני יותר מבין באיזה סרט הם חיים
@אחת מיוחדת ממליץ לך לקרוא את מה שכתבתי, ואולי להוריד קצת מהסכומים שכתבת בסוף, אשמח לעזור.
כמה דברים חשובים בנוגע לסכומים (לפי דעתי כמובן)
ברוב המקרים של התביעות מסוג זה השופטים לא נותנים את מלוא הסכום הנתבע. זה טבעי ומקובל שהתובעים מנסים להגדיל את התביעה והנתבעים להקטין (הן בתיאורי המקרים והן בסכומים).
תביעה של סכומים גדולים לא גורמת לשופטים לדחות את התביעה! וודאי שלא בסכומים כאלה (אם היו מבקשים על מקרה כזה 30,000 ש"ח השופט "יעוף" עליהם).
ולכן גם אם הסכום גבוה, לדעתי אין שום סיבה להתפשר על 500 ש"ח, וודאי לא על פנייה יזומה לנתבעת בשביל סכום כזה.
מדובר בשני נוסעים, בהמתנה של שעה, ובשני אוטובוסים שלא מגיעים.
ההימור שלי - השופט/ת לא ייתן 8500, אבל ייתן יותר מ-500 ש"ח. זה הימור כי שום דבר לא בטוח, אבל אין שום סיבה ליזום פשרה של 500 ש"ח, אלא אם כן בכתב ההגנה יש לנתבעת טענות חזקות לגופו של מקרה.
זה גם מאוד משנה מי השופט וניתן לבדוק מה הגישה שלו לפני שרצים לפשרה בסכום כזה.
לדעתי זה לא סכום שממש משחק לידי הנתבעת למרות שהם מנסים להפוך את התובעים לסחטנים ולמרות שכנראה ביהמ"ש לא יתן את הסכום הזה. כמו שכתבתי למעלה אפשר וכדאי לענות בכתב התשובה, ולהסביר את הרציונל שמאחורי התביעה את הקושי וכו'.
אפשר גם לכתוב בכתב התביעה שאתם מצידכם מוכנים להתפשר על סכום נמוך יותר (לא בטוח שמומלץ אבל אפשרי).
תבעתי על 3 מקרים, על הראשון ענו מה שכתבתי כנ''ל, על השני הם לא התווכחו בכלל על עצם המקרה, רק קצת על הסכום של העוגמ''נ (למרות שבזמן אמת אמרו לי ש''היה כתוב באתר שיתכנו שינויים, מה אתה רוצה?!''), ובשלישי הם טענו שיש להם סימוכין ואישורים ממשרד התחבורה שהייתה תאונה באותו יום ולכן האוטובוס איחר, בסוף הסכמתי לפשרה על חצי מהסכוםאני הייתי שוקל הגשת תביעה, כי המצב שלך טוב. כי הם לא מתווכחים אם המקרה קרה או לא, אלא אם הם בסדר שלא תגברו או לא, וכמו שציטטו למעלה שחור על גבי כתוב הם לא אומרים אמת והיו חייבים לשלוח אוטובוסים נוספים.
מברוק!!תבעתי על 3 מקרים, על הראשון ענו מה שכתבתי כנ''ל, על השני הם לא התווכחו בכלל על עצם המקרה, רק קצת על הסכום של העוגמ''נ (למרות שבזמן אמת אמרו לי ש''היה כתוב באתר שיתכנו שינויים, מה אתה רוצה?!''), ובשלישי הם טענו שיש להם סימוכין ואישורים ממשרד התחבורה שהייתה תאונה באותו יום ולכן האוטובוס איחר, בסוף הסכמתי לפשרה על חצי מהסכום
באופן כללי תביעה על סכום מידי גבוה היא מזיקה לתביעה.כמה דברים חשובים בנוגע לסכומים (לפי דעתי כמובן)
ברוב המקרים של התביעות מסוג זה השופטים לא נותנים את מלוא הסכום הנתבע. זה טבעי ומקובל שהתובעים מנסים להגדיל את התביעה והנתבעים להקטין (הן בתיאורי המקרים והן בסכומים).
תביעה של סכומים גדולים לא גורמת לשופטים לדחות את התביעה! וודאי שלא בסכומים כאלה (אם היו מבקשים על מקרה כזה 30,000 ש"ח השופט "יעוף" עליהם).
ולכן גם אם הסכום גבוה, לדעתי אין שום סיבה להתפשר על 500 ש"ח, וודאי לא על פנייה יזומה לנתבעת בשביל סכום כזה.
מדובר בשני נוסעים, בהמתנה של שעה, ובשני אוטובוסים שלא מגיעים.
ההימור שלי - השופט/ת לא ייתן 8500, אבל ייתן יותר מ-500 ש"ח. זה הימור כי שום דבר לא בטוח, אבל אין שום סיבה ליזום פשרה של 500 ש"ח, אלא אם כן בכתב ההגנה יש לנתבעת טענות חזקות לגופו של מקרה.
זה גם מאוד משנה מי השופט וניתן לבדוק מה הגישה שלו לפני שרצים לפשרה בסכום כזה.
לדעתי זה לא סכום שממש משחק לידי הנתבעת למרות שהם מנסים להפוך את התובעים לסחטנים ולמרות שכנראה ביהמ"ש לא יתן את הסכום הזה. כמו שכתבתי למעלה אפשר וכדאי לענות בכתב התשובה, ולהסביר את הרציונל שמאחורי התביעה את הקושי וכו'.
אפשר גם לכתוב בכתב התביעה שאתם מצידכם מוכנים להתפשר על סכום נמוך יותר (לא בטוח שמומלץ אבל אפשרי).
אני מצטרףסתם שאלה אני רואה שרוב התלונות על קווים
ואני מבינה את זה כי גם אני נוסעת איתם הרבה
אבל למה לא עושים תביע יצוגית כדי לגמור כם קווים אחת ולתמיד?
טיעונים עם הוכחת נזק או צער.בקשת יעוץ (אין לי כוח לקרוא את כל 68 העמודים):
אני עומד לתבוע את חברת קווים על לפחות 5 פעמים של דילוג אוטובוס על תחנה שניה במסלול, ללא עומס או סיבה מוצדקת/ וכן על איחורים מוגזמים. בכל אחד מהמקרים יש לי העתק של תלונה שהוגשה מייד למשרד התחבורה, ובחלקם גם תשובה של משרד התחבורה שאכן היה התנהלות פגומה, התיעה היא כי לא ממש ענין אותם או את החברה איזה נזקים נגרמו לי בעקבות המקרים, מה גם שזה כבר שיטתי הדילוגים (אני נוסע קבוע יומיומי בקווים בין עירוניים).
על איזה סכום כדאי לתבוע כשמדובר ביותר מ10 מקרים של סיטואציות עם התנהלת לקויה מוכחת, ואילו טיעונים עוזרים בבית משפט?
תביעה ייצוגית זה חוקים מיוחדים.סתם שאלה אני רואה שרוב התלונות על קווים
ואני מבינה את זה כי גם אני נוסעת איתם הרבה
אבל למה לא עושים תביע יצוגית כדי לגמור כם קווים אחת ולתמיד?
דווקה לכזה דבר אפשר למצוא עורך דיןתביעה ייצוגית זה חוקים מיוחדים.
חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006
זה בתביעה עקרונית על נושא משותף.
תביעה ייצוגית מצריכה עורך דין שישקיע בנושא.
בעיקר העורך דין [אם הוא מצליח] מרוויח ממנה וכל הניזוקים מרוויחים מעט.
כאן זה כל מקרה לגופו האם נסיעה זאת גרמה עוול לנוסע פלוני.
אולי כאן שייך גם תביעה ייצוגית, אבל זה כלל לא עניין לאדם רגיל לנהל תביעה כזאת.
תבעתי את אלקטרה על קו 1 שלא עבר ביום שישי אוטובוס אחרון על 2500 ש"ח,שאלה
הגשתי תביעה נגד אגד
על סכום של 8500 שח
כי אני ובני חיכינו בתחנה מעל שעה
כי 2 אוטובוסים [בתוך העיר] לא עברו בתחנה
אגד תקפה אותי חזרה חזק
כתבה שזו קנטקנות וניסיון להתעשר על חשבונם ועוד
מה הייתם ממליצים להגיב?
אשמח גם לשמוע על פסקי דין רלבנטיים
תודה רבה
זה כנראה מבחינת החוק עבירה חמורה של הנהג, כדאי להמשיך לכאורה עם תביעה בב"מ לת"ק בד בבד עם שימור כל ראיה וטלפון ופניה לחברה המפעילה. כאמור באשכול הארוך.שאלה - מה כדאי לעשות במקרה כזה?
חיכינו לאוטבוס בשעת לילה בגשם שוטף עם ילדים קטנים ללא מטריות, הכביש היה כמו נהר שופך, האוטובוס עצר בתחנה באלכסון כשהדלת הקדמית צמודה לגדר והאחורית רחוקה מאד מהמדרכה [בגלל רכב שחנה לפני התחנה].
ניגשתי לנהג לומר לו שבלתי אפשרי להגיע לדלת האחורית כיון שצריכים לרדת לכביש והכביש מוצף מים.
אדהכי והכי אדם שרצה לעזור הרים את הילד הקטן ואת המזוודה ועלה איתם לאוטובוס כשכולנו מחכים שהנהג יצמד למדרכה, תוך כדי כך הנהג סוגר את הדלת ומתחיל בנסיעה.
כמובן שכל הילדים התחילו לצרוח, ורצנו כולנו בגשם השוטף כדי לתפוס את האוטובוס. רק בסוף הרחוב הוא עצר כשאמרו לו הנוסעים שיש כאן ילד בן 3 שנשאר לבד. [אמרו לו לפני כן שיש עדיין אנשים שמחכים בתחנה וזה לא עניין אותו].
כמובן שהילדים בטראומה, וכל הבגדים כולל הכל סחוטים מים וכו' וכו'.
פנינו לחברה המפעילה והיא שלחה תשובה בנוסח של 'אנו מתנצלים על עגמת הנפש'.
פנינו למשרד התחבורה ושלחו לנו שלכאורה מדובר בעבירה שבסמכות מחלקת התביעה שלהם. ואנו מוזמנים לעדות פרונטלית.
מה כדאי לעשות כעת?
ובנוסף אולי יש מי שיודע מי הם הרבנים שמכירים את הנושא בפן ההלכתי של פניה לבית משפט בנושאים אלו?
@יוסי ב.ק @שואל כעניין
במקביל, שימו לב שאפשר לצרף את הנהג כנתבע לצד חברת התח"צאיפה בתמונה תביעה בב"מ לת"ק?
תודה על הכול@אחת מיוחדת ממליץ לך לקרוא את מה שכתבתי, ואולי להוריד קצת מהסכומים שכתבת בסוף, אשמח לעזור.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: