אי עמידה במכרז זה נושא של החברות מול משרד התחבורה לא מול הנוסע.
החברות לא עומדות כמעט בשום דבר שכתוב במכרז.
לא בטוח שהם מחזיקות צי רכב כמו שהם שהם חתמו
הם בטוח לא מפעילות קבלני משנה לפי המפרט שבמכרז
הם לא מפרסמות שינויים כפי שמחייב המכרז
הם לא מעסיקות כח אדם כפי שמחייב המכרז
הם לא מכשירות נהגים כפי שמחייב המכרז
הם לא מתכננות את הלו"ז כפי שמחייב המכרז
אז הם גם לא מעלות נוסעים כפי שהתחייבו במכרז, בסה"כ עוד הפרה קטנה.
סופרבוס אפילו תובעת כעת את משרד התחבורה על זה שהוא קונס אותה לפי מה שכתוב במכרז.
קצת להבהיר כדי שאנשים שרוצים לתבוע לא יתבלבלו...יש כאן בעיה מובנית,
הלקוח הוא משרד התחבורה ולא הנוסע (אם כי במכרזים רשום בפירוש, שהמפעיל מתחייב לשלם תביעות שיוגשו כנגד המשרד).
באשכול הזה יש מידע על הזכויות והאפשרויות שיש לנוסעים מול חברות התחבורה הציבורית, בין השאר באמצעות תביעות קטנות.לכמה עזרת להגיש ת"ק, ומה היו התוצאות. כמה קיבלו פיצוי וכמה נאלצו לשלם הוצאות משפט. ותבדוק גם את הסכומים עצמם, כמה שילמו להוצאות משפט ומה היה סכומי הזכייה במשפט.
את זה לא כדאי לעשות!!הייתי לוקח תיק כזה לערעור [למרות הקושי המשמעותי בערעור בתביעות קטנות].
מדובר בעיכוב של כמעט שעה וחצי, שאליו נוספו עגמות נפש רבות כמו הלחץ מהשבת המתקרבת וכו'בשעה 3:50 הצליחו להשיג רכב משכן תמורת סכום סמלי, הגיעו לירושלים כבר התחילו הניגונים לקראת הצפצוף,
באותו זמן עוד עמדו שתי משפחות בתחנה שאין לי מושג מה עשו,
אגב - לאחר ששמעתי את הסיפור התחלתי קצת לעקוב וגם ביום שישי האחרון היה אותו הדבר ונשארו משפחות בתחנה
יש מקרים בודדים כאלה. בכתב הגנה שאחת החברות כתבה בתביעה שלי היא ציטטה פסיקה כזאת של שופט שלא הבין איך הוא קשור לזה שאוטובוס לא יצא, וטען שעל הנוסע לפנות למשרד התחבורה..לעניות דעתי מדובר בכישלון תביעה שאינו מאפיין.
מישהו מכיר עוד תביעה כזאת שנדחית לחלוטין ואף חוייב התובע בהוצאות ?
שם כתב התביעה מתחיל בתיאור שלאחרונה נתוועדתי לאפשרות של ת"ק וכו' שזה מתאר את הרציונל שעומד מאחורי התביעה - עמידה על הזכויות וכו'.
באמת נהיה בעייתילאחרונה משרד התחבורה פוטר את כל התלונות בזה שזה זמן מיוחד ואינו זמן שיגרה
גם טענות שלא קשורות בכלל כמו אי עצירה בתחנה
חוץ מהתביעה הזאת התביעות האחרות התקבלו, אבל התשלום בדר"כ לא היה גבוה במיוחד.@אופקים 1 כתבת שהיית מפנה אנשים לתביעות קטנות עד שבית המשפט דחה תביעה.
לכן אשמח שתענה על השאלה:
באשכול הזה יש מידע על הזכויות והאפשרויות שיש לנוסעים מול חברות התחבורה הציבורית, בין השאר באמצעות תביעות קטנות.
ולכן חשוב לדעת מנסיונך כמה תביעות מתוך אלה שעזרת לאנשים להגיש נדחו וכמה התקבלו.
כמה דברים חשובים שצריך לדעת לפני הגשת תביעהאשמח להסבר
האמת שהוא הלחיץ קצת...
כתבת:תודה רבה. ממש שחור ע"ג לבן ויש הקלטות של הפקידה פעמיים שהיא אומרת שע"פ המכרז הם לא מחויבים לתגבר,
כמה לדעתך אפשר לתבוע על דבר כזה, משפחה עם 9 נפשות כולל תינוקים
ושוב תודה על העבודה המדהימה
כלומר, מישהו שאל על תגבור של אוטובוס אחרון בשעת עומס ואתה ענית שמנסיון שלך ביהמ"ש טען שזה לא סביר להחזיק צי אוטובוסים, ושגם על נזקים שנגרמו מכך לא צריך לשלם.מניסיון, בית המשפט לא תמיד מקבל את הטענה הזאת, אלא הם מתחשבים בסביר.
כלומר, החברה טוענת, אנחנו כל שבוע מוציאים כזה מספר של אוטובוס וגם יש לנו אחד לגיבוי, וזה תמיד מספיק, לא הגיוני שנחזיק צי של עשרה אוטובוסים רק כדי שמישהו לא יתקע בתחנה.
במקרה שעבר אצלי, התובע טען שיתכן וזה לא הגיוני, אבל כשמזיקים צריכים לשלם, אבל כבוד בית המשפט חשב אחרת.
ובהמשך כתבת:המקרה של התביעה הזאת הייתה על אי עצירה בתחנה, אגד טענו שהם לא רואים באותו היום תיקוף של הרב קו של הנתבע בנסיעות הבאות וזאת הוכחה לדעתם שמדובר בתביעת סרק (הם לא טרחו לצרף דו"ח של מי כן עלה, וגם לא טרחו לצרף דו"ח פתיחת דלתות), את השופט הטענות האלה לא הרשימו.
כלומר שרק תביעה אחת שעזרת להגיש לא התקבלה.חוץ מהתביעה הזאת התביעות האחרות התקבלו, אבל התשלום בדר"כ לא היה גבוה במיוחד.
קודם כל אין חובה להגיב, אבל אם יש דברים שחשוב לכם לומר כדאי שאכן תגיבו.שאלה
הגשתי תביעה נגד אגד
על סכום של 8500 שח
כי אני ובני חיכינו בתחנה מעל שעה
כי 2 אוטובוסים [בתוך העיר] לא עברו בתחנה
אגד תקפה אותי חזרה חזק
כתבה שזו קנטקנות וניסיון להתעשר על חשבונם ועוד
מה הייתם ממליצים להגיב?
אשמח גם לשמוע על פסקי דין רלבנטיים
תודה רבה
חשוב לשים לב לטענה הזו בגלל שחברות התח"צ טוענות אותה בבית המשפט והשופטים מתייחסים אליה בכובד ראשכל ההתקפות על ירידה לקטנות או רצון להתעשר הוא לא נוגע לגופו של עניין
מחדד כמה דברים מרכזיים.כמה דברים חשובים שצריך לדעת לפני הגשת תביעה
שום דבר הוא לא בטוח, אבל הניסיון מראה שהשופטים כן נוטים לפסוק פיצויים כנגד חברות התח"צ!
זה נכון שהשופטים לא אוהבים שיש אנשים שחושבים שתביעה קטנה זה דרך לעשות כסף קל.
ראיתי פעם מקרה של ת"ק שמישהו הגיש כנגד סופרמרקט על וויכוח שהיה קשור לעודף או לחישוב לא נכון בקבלה (לא זוכר במדוייק) ובנוסף ביקש סכום כסף על עגמת נפש (למיטב זכרוני 700 ש"ח). ביהמ"ש פסק לטובתו וחייב את הסופר לשלם לו את מלוא הסכום שעליו היה הוויכוח, אבל בנוגע לעגמת הנפש, השופט תקף ארוכות את הבקשה המוגזמת. כי אכן יש סכום סביר אותו אפשר לבקש כהוצאות משפט ואף עגמת נפש, אבל השופט טען ש-700 ש"ח זה מוגזם למקרה של וויכוח על טעות בקבלה.
על אותו משקל חברות תח"צ (לפחות חלקם) מנסות לתקוף את התובעים אותם בטענות של רצון לעשות כסף קל. רק שבניגוד לוויכוח כספי על עודף כאן באמת מדובר על נזקים שהם לא ממוניים אבל הם נזקים. בזבוז זמן הוא נזק!
כל נוסע בתח"צ מכיר את זה שהוא מתכנן לנסוע באוטובוס מסויים, ובשביל זה הוא מתכנן וממהר לתחנה ואז הוא מגלה שהאוטובוס לא יצא או שלא עצר וכו'.
זה נזק שהחברה הנתבעת אחראית לו! הנוסע הגיע לתחנה בשעה מסויימת כי הוא ידע שבאותה שעה צריך להיות אוטובוס, אלא שבסוף הוא נשאר בתחנה. זה לכשעצמו כבר נזק, וכמו שנכתב באחת הפסיקות (ציטוט לא מדוייק) שלכל אדם יש משהו יותר טוב לעשות עם הזמן שלו מאשר לעמוד בתחנה
לזה כמובן ניתן להוסיף מקרים של איחור לעבודה על כל המשתמע בעצם הפסד הזמן/הפסד בונוסים/הערות מהמנהל וכו'. איחור לתורים חשובים וכו'.
והנקודה היא שבדרך כלל בתי המשפט מכירים בזה!! כמובן שהמקרים צריכים להיות כמה שיותר מדוייקים!!
זה נכון וזאת הערה חשובהחשוב לשים לב לטענה הזו בגלל שחברות התח"צ טוענות אותה בבית המשפט והשופטים מתייחסים אליה בכובד ראש
כדאי שתגיעו עם תשובות מוכנות
תסביר קצת יותר. הם מתייחסים למקרה ספציפי ומכחישים אותו? או שכתבו באופן כללי שהטענות שקריות?אני קיבלתי מכתב הגנה של אגד ובו נאמר שהם מכחישים את כל טענותי, רק דבפירוט טענותיהם הם מקבלים את טענתי מילה במילה, ובנוסף הם משקרים שיש אוטובוס בינים.
שאלה
הגשתי תביעה נגד אגד
על סכום של 8500 שח
אגד תקפה אותי חזרה חזק
מה הייתם ממליצים להגיב?
תודה רבה
אתם יכולים לציין מי השופטים ובאיזה בימ"ש?אני קיבלתי מכתב הגנה של אגד ובו נאמר שהם מכחישים את כל טענותי, רק דבפירוט טענותיהם הם מקבלים את טענתי מילה במילה, ובנוסף הם משקרים שיש אוטובוס בינים.
לא קראתי את כתב-התביעה וכותב רק על סמך המידע שכתוב כאןשאלה
הגשתי תביעה נגד אגד
על סכום של 8500 שח
אגד תקפה אותי חזרה חזק
מה הייתם ממליצים להגיב?
תודה רבה
התקשרו היום, לטענתם הם מחויבים להחזיק רזרבה רק במקרה של אוטובוס תקול ולא בתגבור רגילרק הם? כי גם בקווים ענו לי את אותו הדבר, תבעתי על זה לפני כמה שבועות, נעדכן מה יצא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: