כדאי שתביא את העדים, בדרך כלל הם גם מקבלים כמה מאות שקלים על זה שבאו לבימ"ש (שכר בטלה), אפשר להזכיר את זה לשופט בסוף הדיון.יש לי עדים ואני יכול גם להביא אותם לבית משפט.
לדעתך 2500 ש"ח זה הרבה או קצת על המקרה שהיה לי?
ומה הכוונה לגבי התקלה, שאני לא חייב להאמין לנהג שיש לו תקלה בתא מטען.
אגב, גם בזה הייתה סתירה, המוקדנית אמרה לי שהיה אוטובוס עם תקלה ולכן הוא לא יצא, בו בזמן שהוא היה האוטובוס היחיד שכן יצא. יש לי הקלטה של השיחה איתה, ושומעים את כל השקרים שלהם.
קבילה בהחלטהקלטה מהפלאפון שלי (כשר) קבילה בבית משפט?
פשרה בבית משפט או לקבל הצעה מהחברה לפני דיון.כדאי שתביא את העדים, בדרך כלל הם גם מקבלים כמה מאות שקלים על זה שבאו לבימ"ש (שכר בטלה), אפשר להזכיר את זה לשופט בסוף הדיון.
לגבי הסכום - אם כבר הגשת אין לך על מה להצטער כי זה סכום סביר
יחד עם זאת, אם עדיין לא הגשת אולי כדאי כן להעלות את הסכום. משהו כמו 4000 ש"ח גם נראה סביר בעיניי ויש שיאמרו שאפילו יותר.
הסיבה להעלאת הסכום -
1. הייתם 4 נפשות.
2. מדובר באוטובוס האחרון ביום שלגביו יש לחברות מחוייבות מיוחדת, ניתן לצרף לכך כראיה נהלים של משרד התחבורה שמתייחסים לזה.
3. מדובר ביום שישי ואפשר לתאר את הלחץ שיש לשומרי שבת במקרים כאלו.
4. גם אם מדובר בתקלה - מה עשתה החברה בשביל זה? חברת תח"צ שנותנת שירות בקו הזה יודעת שהציבור הזה בזמן הזה זקוק מאוד לתא מטען בגלל עגלות ומזוודות.
5. וכמובן העניין של האוטובוסים והמוקדנית וכו'.
המלצה שלי - לא לכתוב בכתב התביעה את השורש ש.ק.ר. עדיף להשתמש במילים כמו "זה לא היה נכון" וכו'.
קבילה בהחלט
אבל אל תתאכזב אם השופט/ת לא יירד לכל הפרטים או לא יישמע את כל ההוכחות וכו'
אתה מצידך תבוא מוכן, בסוף זה תלוי בסוג השופט. וייתכן שישתלם לך לסגור את זה בפשרה
איך אפשר להוכיח שאוטובוס לא יצא?העדים חשובים מאוד (אם אתה יכול להביא אותם לבימ"ש)
לגבי תקלה - יש לי תשובה ממשרד התחבורה שתקלה צריכה להיות מתועדת. אין דבר כזה "תקלה" בלי שאפשר להוכיח אותה (= במציאות יש, הנהגים/חברות משקרים/ות, אבל זה לא אמור להיות קביל)
בהצלחה!!
יכול להיות שהחברה תציע לך פשרה עוד לפני הדיוןפשרה בבית משפט או לקבל הצעה מהחברה לפני דיון.
התיעוד המלא של זמני הנסיעה/עצירה/פתיחת דלתות נמצא בידי החברה.איך אפשר להוכיח שאוטובוס לא יצא?
האם הנוסעים אמורים לתעד את עצמם בכל המתנה לאוטובוס?
שמעתי מנוסע שתבע והשופט פסק שעל הנוסע לתעד את אי הביצוע, יש להדגיש כי מדובר בתקדים ודעת רוב השופטים אינה כךהתיעוד המלא של זמני הנסיעה/עצירה/פתיחת דלתות נמצא בידי החברה.
ולכן למרות שבדרך כלל בתביעה חובת ההוכחה היא על התובע, במקרים כאלה אין ציפיה שהתובע יצלם את עצמו ממתין בתחנה משעת זמן ההגעה המשוער וכו'. כמובן שאם יש תיעוד כזה זה מצויין, אבל הוא לא נצרך.
מה שכן מומלץ - לשלוח תלונה לחברה ולמשרד התחבורה, וכל עוד שבתשובתם אין הכחשה, זה עצמו מהוה ראיה לנכונות הדברים, כי אחרת מדוע החברה לא הכחישה?
אני צריך לבקש מהעדים לבוא לדיון, או שבדיון עצמו אם השופט יבקש עדים אני יביא אותם לדיון אחר.כדאי שתביא את העדים, בדרך כלל הם גם מקבלים כמה מאות שקלים על זה שבאו לבימ"ש (שכר בטלה), אפשר להזכיר את זה לשופט בסוף הדיון.
יש לך אפשרות להשיג עוד פרטים על המקרה?שמעתי מנוסע שתבע והשופט פסק שעל הנוסע לתעד את אי הביצוע, יש להדגיש כי מדובר בתקדים ודעת רוב השופטים אינה כך
לדעתי אפשר לבקש 1000-3000 ש"חאוטובוס שהנהג החליט לא לנסוע בגלל שכמה נוסעים עצבנו אותו. כך במשך 10 דקות, עד שהתקשרו לחברה. גרר איחור לפגישה חשובה שעלותה מאות שקלים.
כמה אפשר להוציא על זה?
בדרך כלל בת"ק יש דיון אחד בלבדאני צריך לבקש מהעדים לבוא לדיון, או שבדיון עצמו אם השופט יבקש עדים אני יביא אותם לדיון אחר.
תודה רבה על המענה ועל הפירוט!לדעתי אפשר לבקש 1000-3000 ש"ח
העניין במקרה הזה הוא שהיה אוטובוס והיה נהג, לא מדובר בפקקים/פיגועים/תאונות/מזג אוויר/הפגנות/פנצ'ר ואפילו לא "תקלה תפעולית". היה אוטובוס תקין ונהג (קצת פחות תקין...)!
נקודה חשובה נוספת - החברה והנהג כנראה יטענו שבגלל התנהגות של נוסעים וכו' וכו'.
לדעתי מה שכדאי להדגיש הוא שהנהג בעצם ניצל את הכוח שלו והשבית הנסיעה כעונש/איום וכדומה, אם הנהג הרגיש מותקף או מאויים היה עליו להזמין משטרה או להתקשר לסדרן שלו וכו'. ברגע שהוא לא עשה את זה, זה מעיד שמטרתו היתה להעניש את הנוסעים.
לדעתי זה נקודות שחשוב לפרט אותם בכתב התביעה. וגם לשמור על ענייניות ותיאור העובדות בלי לתקוף בבוטות את הנהג והחברה.
על כמה מקרים תבעת ועל כמה מתוכם הם הביאו הוכחות סותרות?
להתלונן.נהג שעצר באמצע הנסיעה בשולי הכביש בבלימה פתאומית, וירד לעשן סיגריה במשך 8 דקות בערך,
ועיכב אוטובוס עם בערך 40 נוסעים מה אמורים לעשות?
לא מנסיון. אבל לדעתי אפשר להגיש בקשה למחיקת התביעה, יש מצב שהשופט יפסוק הוצאות משפט לטובת הנתבעת, אבל אפשר לבקש בבקשת המחיקה שזה ייעשה ללא הוצאות, ותלוי בהחלטת השופט שיש מצב שיבקש את תגובת הנתבעת.האם בכל זמן נתון אשר לחזור מהתביעה, כלומר היה ואני רואה שכתב ההגנה שלהם משכנע, האם אני יכול חזור בי, או שיש לזה עלויות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: