מחיר מינימום -צריך לשלם 50 שקל בשביל להגיש תביעה?
האגרה עומדת על 1% מסכום התביעה שביקשתם או 50 ש”ח – הסכום הגבוה מביניהם
מחיר מינימום -צריך לשלם 50 שקל בשביל להגיש תביעה?
אחוז מהתביעה, במינימום 50 ש"חצריך לשלם 50 שקל בשביל להגיש תביעה?
אמנם לא מוגדר בחוזי ההפעלה במדויק, אבל המשמעות הפשוטה היא שבתוך הטווח הזה נחשב זמן היציאה למדויק.לדעתי זה לא מדוייק לומר ש"מותר" לנהג.
זה נכון שבטווחים שציינת אין קנסות. אבל אם נגרם לי נזק כתוצאה מזה שהוא הקדים או אחר זאת תביעה אישית על הנזק שנגרם לי.
אמנם אלו מקרים גבוליים שיכול להיות שגם השופט יטען ש"אי אפשר לצמצם".
אם יש לך מקור אחר שאני לא צודק אני אשמח מאוד כי זאת נקודה חשובה.
שים לב שמדובר בהסכם שבין המדינה לחברה שמגדיר מה ייחשב "אי דיוק" לצורך ההגדרה של אי עמידה בהסכם. ובהסכם הזה נקבע שלא להיכנס ל'קטנות' של דקה לפה ודקה לשם (או ליתר דיוק 2 דקות לפה ו-5 דקות לשם).אמנם לא מוגדר בחוזי ההפעלה במדויק, אבל המשמעות הפשוטה היא שבתוך הטווח הזה נחשב זמן היציאה למדויק.
מתוך חוזה ההפעלה עם "נתיב אקספרס בית שמש" (עמוד 3) המופיע כאן:
צפה בקובץ המצורף 1819788
אפשר להסכים עם זה, אפשר לחלוק, ונראה שבאמת צריך לתקן את זה לפחות ביציאה היומית האחרונה. זה כרגע התקנון המחייב.
אתה צודק בהחלט בחילוק, הייתי אפילו מחזק את הטענה יותר, שכן בחוזה יש גם משמעות שהחברה צריכה לעמוד ב-98% מהיעדים. ברור שהחברה לא יכולה להיפטר בתביעה בטענה שזה מה-2% ה"מותרים".שים לב שמדובר בהסכם שבין המדינה לחברה שמגדיר מה ייחשב "אי דיוק" לצורך ההגדרה של אי עמידה בהסכם. ובהסכם הזה נקבע שלא להיכנס ל'קטנות' של דקה לפה ודקה לשם (או ליתר דיוק 2 דקות לפה ו-5 דקות לשם).
אבל אם בעקבות אוטובוס שיצא באיחור של 4 דקות, אני הפסדתי בדקה אחת אוטובוס נוסף ולכן הגעתי באיחור של שעה לעבודה, אז יש לי עילה אישית לתביעה מול החברה. כי לי זה לא משנה מה ההסכם של החברה מול משרד התחבורה, העובדה היא שהאוטובוס יצא באיחור וגרם לי לשרשרת איחורים.
אבל יחד עם זה חשוב לזכור שמקרה כזה יכול להיות גבולי בגלל סיבה אחרת, כי אפשר לטעון שבאמת אי אפשר לדייק כל כך, ולכן איחור של 4 דקות שבגללו אני רוצה לטעון שאיחרתי בשעה לא בטוח שיתקבל.
ובקיצור, לדעתי זה שהמדינה לא מתייחסת לאיחור של עד 5 דקות כאיחור, נוגע להסכמי ההפעלה מול החברה, ולא לזכות של הנוסע בתביעה על נזקים שנגרמו לו. ומנגד בתביעה כזאת יש סיכון כשיורדים לרזולוציות של דקות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: