#גמח

משתמש פעיל
מצטרף לשאלה,

לאחרונה זה נראה שהם פשוט מתעלמים מפניות!

אצלי דווקא הגיע אישור קבלת פנייה לרוב הפניות,
אבל אין תגובה!

ואני שולח כמות נכבדה של פניות בד״כ,
ומורגשת ירידה משמעותית מאוד בשירות שלהם!!
יש אצלנו אחד בשכונה ששולח להם מכל התלונות של השכונה, ובדיוק אתמול הוא אמר לי שלאחרונה הפסיקו להתייחס אליו אני מקווה שאני לא כותב את זה לך בעצמך...
מה קרה בפועל? כמה זמן חיכית? איך הגעת/הסעת בסוף? נאלצת לחכות עד למניין הבא?
השאלה היא אם באמת לא היה עוגמת נפש חוץ מזה שהאוטובוס ברח ובגלל זה הילדים היו עצבניים וסתם התאחרנו מללכת לישון עם כל ההשלכות של זה אצל הילדים גם למחרת וכו'...

מרכז מידע

משתמש פעיל
זו נראית תופעה רוחבית, שמעתי מכמה אנשים שמשרד התחבורה לא עונה להם בזמן האחרון
אני מכיר אדם ששוקל להגיש עתירה מנהלית בנושא
מבקר המדינה?!!

{מקווה לעשות זאת גם בעצמי,
אבל יעזור יותר אם כמה פה ישלחו להם על הדבר הזה!}

בת 24

משתמש חדש
אחי סיפר לי שהתחנה שלו היא הרביעית בביתר והוא הגיע בזמן היציאה של האוטובוס והאוטובוס עבר לו מול העיניים,והתברר שהאוטובוס יצא 2 דקות לפני הזמן ועבר שם חצי דקה לפני זמן היציאה הרשום,
זה עילה לתביעה?

מרכז מידע

משתמש פעיל
שלחתי 2 תלונות לפני כשבוע למשרד התחבורה ועדיין לא קיבלתי מספר פניה או תגובה כל שהיא מהם מה עושים שכויח
מצטרף לשאלה,

לאחרונה זה נראה שהם פשוט מתעלמים מפניות!
יש אצלנו אחד בשכונה ששולח להם מכל התלונות של השכונה, ובדיוק אתמול הוא אמר לי שלאחרונה הפסיקו להתייחס אליו
שמעתי מכמה אנשים שמשרד התחבורה לא עונה להם בזמן האחרון
גם לי משרד התחבורה לא מגיב לפניות כבר כמה חודשים.
חשבתי שסימנו אותי כמתלונן סדרתי.
דורש טיפול דחוף!
נפתח אשכול ייעודי!:

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
השאלה היא אם באמת לא היה עוגמת נפש חוץ מזה שהאוטובוס ברח ובגלל זה הילדים היו עצבניים וסתם התאחרנו מללכת לישון עם כל ההשלכות של זה אצל הילדים גם למחרת וכו'...
מה שאתה מתאר זאת לגמרי עגמת נפש!
יחד עם זאת אני ממליץ שלא לתבוע רק על המקרה הזה כי יכול להיות שהוא מעט גבולי. יכול להיות שהחברה תטען שזה תלוי בשיקול דעת הנהג וכו' והשופט יקבל את זה.
אז חכה שיצטברו כמה מקרים (לצערי, זה לא לוקח הרבה זמן)

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
כן, אבל אחרי שהקודם לא יצא בכלל, ובתחנה ממול הוא לא עצר
לדעתי אין צורך להזכיר אם שילמתם או לא. אבל תהיו מוכנים לזה שאולי תישאלו על כך.
אני מניח שהחברה בכלל לא תיכנס לשאלה הזאת.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
אחי סיפר לי שהתחנה שלו היא הרביעית בביתר והוא הגיע בזמן היציאה של האוטובוס והאוטובוס עבר לו מול העיניים,והתברר שהאוטובוס יצא 2 דקות לפני הזמן ועבר שם חצי דקה לפני זמן היציאה הרשום,
זה עילה לתביעה?
לדעתי לגמרי עילה לתביעה. אדרבה במקרה הזה היה אוטובוס ונהג בלי פקק/תאונה/הפגנה/תקלה והוא פשוט יצא מוקדם.
יחד עם זה לדעתי לא כדאי לתבוע רק על המקרה הזה, כי 2 דקות זה מעט גבולי.

#גמח

משתמש פעיל
מה שאתה מתאר זאת לגמרי עגמת נפש!
יחד עם זאת אני ממליץ שלא לתבוע רק על המקרה הזה כי יכול להיות שהוא מעט גבולי. יכול להיות שהחברה תטען שזה תלוי בשיקול דעת הנהג וכו' והשופט יקבל את זה.
אז חכה שיצטברו כמה מקרים (לצערי, זה לא לוקח הרבה זמן)
סתם להבנה, יש לי מה להפסיד? יש סיכוי שידרשו ממני הוצאות משפט על כזה דבר? והאם אני יכול לקבל מהם הוצאות משפט?

יעקב .י

משתמש רשום
אין חובה להגיב לכתב הגנה.
אבל לדעתי האישית זה כדאי בעיקר אם יש חילוקי דעות על המקרים. כך תדגיש את הנקודות העיקריות מבחינתך. ותמיד חשוב להיות מוכן לכל הטענות שלהם.
בפרט אם היתה טעות במספר תחנה כדאי שתתקן אותה בכתב התשובה.
אגב - החברה לא התייחסה לזה? היא לא טענה שהקו הנ"ל לא עובר בתחנה הנ"ל וכו'?

אולי כדאי לפחות לנסות.
בתי המשפט בדרך כלל לא נותנים את מלוא סכום התביעה (אתה יכול לחפש פס"ד דומים של השופט/ת בתיק), אז אם תוכל להגיע לפשרה יפה זה יכול להיות כדאי.
וכמובן כל זה היא דעתי האישית בלבד.
איך אני בודק פסד של השופט ?

ספרא רבא

משתמש פעיל
סתם להבנה, יש לי מה להפסיד? יש סיכוי שידרשו ממני הוצאות משפט על כזה דבר? והאם אני יכול לקבל מהם הוצאות משפט?
זה אחת הסיבות שכדאי להמתין להצטברות של מקרים, בתביעה כזאת השתת הוצאות משפט לתובע היא אפסית.

ספרא רבא

משתמש פעיל
לדעתי לגמרי עילה לתביעה. אדרבה במקרה הזה היה אוטובוס ונהג בלי פקק/תאונה/הפגנה/תקלה והוא פשוט יצא מוקדם.
יחד עם זה לדעתי לא כדאי לתבוע רק על המקרה הזה, כי 2 דקות זה מעט גבולי.
מותר לנהג לכתחילה לצאת החל מ-2 דקות לפני הזמן הנקוב. ע"פ חוזה ההפעלה, טווח הזמן שנהגים אמורים לצאת הוא מ-2 לפני הזמן הנקוב ועד 5 דקות אחריו.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
ברמת העיקרון זה יכול לקרות שתצטרך לשלם הוצאות משפט. אבל ישנם מקרים רבים שבהם גם כשהתובע לא זוכה בתביעה השופט לא מחייב אותו בהוצאות משפט.
לכן אני מצטרף להמלצה הזאת:
זה אחת הסיבות שכדאי להמתין להצטברות של מקרים, בתביעה כזאת השתת הוצאות משפט לתובע היא אפסית.

במידה והתובע זוכה, בדרך כלל השופט נותן לו גם הוצאות משפט בנוסף לסכום הזכיה (או שנותן סכום שכולל את הוצאות המשפט).
בכל מקרה הוצאות המשפט הן נמוכות מאוד במקרים מהסוג הזה.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
איך אני בודק פסד של השופט ?
אם זה בתיק שלך אז באזור האישי.
ואם אתה רוצה לבדוק באופן כללי פס"ד של השופט, אתה נכנס בדף הראשי של נט המשפט ל"איתור החלטות"
בוחר ב"איתור לפי פרמטרים"
בוחר בימ"ש (למשל שלום י-ם) לפי מקום השיפוט של השופט
ב"הליך" בוחרים "תביעות קטנות"
שם שופט
ב"סוג החלטה" תבחר "פסק דין"
ותשחק עם התאריכים
תיפתח רשימה ושם תוכל לחפש בשמות התיקים חברות תח"צ למשל "כהן נ' אגד"
שים לב שלפעמים מדובר בתביעות שקשורות לתאונות דרכים ולא על מקרים כמו באשכול הזה.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
מותר לנהג לכתחילה לצאת החל מ-2 דקות לפני הזמן הנקוב. ע"פ חוזה ההפעלה, טווח הזמן שנהגים אמורים לצאת הוא מ-2 לפני הזמן הנקוב ועד 5 דקות אחריו.
לדעתי זה לא מדוייק לומר ש"מותר" לנהג.
זה נכון שבטווחים שציינת אין קנסות. אבל אם נגרם לי נזק כתוצאה מזה שהוא הקדים או אחר זאת תביעה אישית על הנזק שנגרם לי.
אמנם אלו מקרים גבוליים שיכול להיות שגם השופט יטען ש"אי אפשר לצמצם".
אם יש לך מקור אחר שאני לא צודק אני אשמח מאוד כי זאת נקודה חשובה.

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
@יוסי ב.ק
בהגשת תביעה כשרוב המקרים היו לשני בני הזוג, אפשר להגיש בתביעה אחת על שתייהם?
מה הפרוצדורה בעניין?
תודה
באתר המחודש של הגשת תביעה קטנה מכניסים את שמות כל התובעים ואז יש כמה תובעים בתיק

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה