1. הגשתי תלונה לדן לפני בערך שבוע ולא ענו לי, האם לחכות לתשובה או שאפשר כבר להתחיל בתביעה?
כדאי לחכות לתשובה מדן וגם לשלוח תלונה למשרד התחבורה משתי סיבות:
1. על כל תלונה שתימצא מוצדקת הם ייקנסו (אמנם על אי יציאה של אוטובוס הם נקנסים אוטומטית, אבל אם יש גם תלונה הם מקבלים תוספת קנס).
2. התשובות יכולות לחזק את התביעה. אם דן ומשרד התחבורה לא יכחישו את הטענות שלך, זה רק מחזק את הטענות ותוכל להשתמש בזה כהוכחה.
גם אם הם יכחישו חלק מהטענות שווה לתבוע בכל אופן ולהתעקש שלא הגיע האוטובוס, בתנאי שבתביעה יש כמה מקרים, כך שמקסימום הם יוכיחו שחלק מהטענות לא נכונות אבל ישלמו על השאר.
בכל מקרה זאת רק ההמלצה שלי, ואתה יכול כבר להגיש את התביעה ולצרף את התשובות של דן ומשרד התחבורה בהמשך בתשובה לכתב ההגנה.
2. כמה כסף לתבוע אם מדובר בדרך קבועה שאני עושה חזור מהעבודה מתל אביב לכיוון רמת גן ומדלקים על אוטובוסים באופן קבוע יש לי הסרטות הוכחות משש פעמים שחיכיתי בין חצי שעה לשעה ומשהו + קבלות של שתי מוניות שלקחתי.
כדי לענות על זה צריך כמה פרטים נוספים -
1. כמה אוטובוסים היו אמורים לעבור בזמן הזה? ככל והיו אמורים להיות יותר אוטובוסים שלא הגיעו בזמן המדובר זה מחמיר את התלונה.
2. האם ששת המקרים היו סמוכים? אם זה 6 מקרים בחודש אחד זה הרבה יותר חמור מ-6 מקרים בחצי שנה וכדאי לציין את זה בכתב התביעה (אמנם גם אם זה איחור פעם בחודש אפשר בהחלט לתבוע, אבל אם זה תכוף זה מחמיר).
3. האם היו עוגמות נפש חמורות יותר מעצם בזבוז הזמן? אפילו דברים כמו זמן איכות עם המשפחה וכו' כדאי לתאר בכתב התביעה כדי להראות את הקושי שהיה עם האיחורים (לכתוב בצורה עניינית שמתארת את עגמת הנפש, בלי התבכיינות והתלהמות) ככל והיו דברים נוספים כגון איחור למשהו חשוב וכו' כדאי לציין ולפעמים גם לדרוש יותר בגין אותו מקרה.
4. אם מדובר בתחנת המוצא או קרוב אליה זה גם נתון שכדאי לציין אותו. דן יכולה להתנער ולהגיד שאין לה שליטה על הפקקים שבמהלך הנסיעה וכו', לכן ככל שזה יותר קרוב לתחנת המוצא הזמן אמור להיות מדוייק יותר. ובכל מקרה עיכובים של חצי שעה כמו שאתה מתאר זה מוגזם.
בכל מקרה על כל איחור של חצי שעה ללא עגמת נפש מיוחדת הייתי דורש 300-500 ש"ח, וככל שהאיחור גדול יותר וככל שבמשך הזמן הזה היו אמורים לעבור אוטובוסים נוספים שלא הגיעו הייתי מעלה את הסכום, כך על איחור של שעה הייתי מבקש 800-1000 ש"ח, ואם היה מדובר ב-5 אוטובוסים שלא יצאו הייתי מעלה עוד יותר.
ככלל, צריך לזכור שהסכום שאנחנו תובעים הוא לא בהכרח הסכום שנקבל. לכן כדאי שהוא יהיה מעט גבוה כדי שיהיה אפשר "לרדת ממנו", ומצד שני בשום אופן לא לדרוש סכומים מופרזים, הרבה שופטים שונאים את זה, וכל השאר לא אוהבים את זה.
אשמח לעזור עוד במידת הצורך.