קורונה קורונה עידכונים בלבד!!

מצב
הנושא נעול.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מסכימה. ובכל זאת חשוב להבין שההסתכלות של הגורמים היא ציבורית ולא פרטית.
לדוגמא: אם אשה עם תסמינים נוסעת במונית, היא מסכנת רק אדם אחד: את הנהג. אם תסע באוטובוס, אם היא חולה, היא עלולה להדביק הרבה אנשים, ואז תהיה יותר התפשטות.
זו המדיניות שעומדת בבסיס של הרבה החלטות והוראות. למנוע התפשטות נרחבת. ובהבט ציבורי היא מובנת. מנסים להשאיר את ההידבקות על מספרים נמוכים.

משרד הבריאות מורה בפירוש, שמי שבחובת בידוד שלא לצאת כלל מהבית לבדיקת קורונה, לא לנסוע עם מונית, ולא לנסוע בתחבורה ציבורית.

אי אפשר שכל קופת חולים או כל רופא, יעשה שבת לעצמו, במשרד הבריאות יושבים מומחים מהמדרגה הראשונה ולהם ורק להם, יש הסתכלות ציבורית רחבה.

מה גם שלפעמים השיקולים של הקופה הם שיקולים כלכליים לא לשלוח בדיקה הביתה.

עדיין, באופן פרטי, יש שיקולים נוספים. מבחינת נהג המונית באופן פרטי, בהחלט מוצדק שלא ירצה שיכניסו אותו לסכנת הידבקות! ומי אמר שמותר להעלים ממנו מידע כזה. אם הוא יחלה, לא בדיוק ישנה לו כמה עוד חולים יש או אין.

אשה חולה שנכנסת למונית בלי ליידע את הנהג, וגורמת לו לסכנת הידבקות, זו לדעתי שאלת רב רצינית!

אני לא חושב שצריך שאלת רב, לנסוע עם מונית, ולסכן את הנהג לנסוע בתחבורה ציבורית וגם ללכת ברגל הוא מעשה אסור.

מי שחייב בבידוד צריך להישאר בבית, כך משרד הבריאות קבע !

על הפרת חובת בידוד אפשר לקבל מאסר, ועל אי עשיית בדיקה לא מקבלים אפילו קנס.

אנחנו רואים שהמומחים במשרד הבריאות שישבו על המדוכה הבינו שהרבה יותר חשוב הבידוד מאשר הבדיקה.

צריך לדבר עם העסקנים, לחפש פתרונות, לעת עתה מה שאפשר לעשות זה או בדיקה בבית או בדיקה אחרי 14 יום של הבידוד.

נערך לאחרונה ב:

תכל'ס

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
1593076466948.png

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
רק תביני שהאופציה השניה היא להישאר בבית בבידוד עם כל בני המשפחה עד זיבולא בתריא,
כי אין בדיקות ביתיות.
הידד!
אם חייבים בידוד של 14 יום, לא עוזר בדיקת קורונה בשביל לצאת מהבידוד.

מי שיש לו תסמינים בלי מגע עם חולה מאומת, חייב להיות בבידוד 48 מחלוף התסמינים, בדיקה לא עוזרת בשביל לצאת מהבידוד.

לא דיברתי על מי שרוצה סתם לעשות בדיקה מבלי שהוא חייב בבידוד.

אני דיברתי על מי שחייב בידוד, ומפר את חובת הבידוד בשביל בדיקת הקורונה, זה נוגד במפורש את הוראות משרד הבריאות, ומסכן חיים של העוברים ושבים, רח"ל.

נערך לאחרונה ב:

יוחנן 1

משתמש מקצוען
מה מצב הסגר היום באלעד?
יש אוטובוסים?
מותר לערוך שמחות רגיל?

מרגלית100

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כשאני מול נציגה, היא רואה שאני חרדית, ועדיין לא חשה ממני סלידה, להפך, תמיד הצלחתי להתידד איתן, יש נציגה שכל פעם כשהיא מתקשרת לאשר תורים, היא מתענינת בשלומי, ובשלום הילדים, ואני גם בשלה, היא מכירה אותי (אפילו עם מסיכה!!! :))
לא חושבת שהצמד של ב"ה או בעז"ה מפתח אצלן גרד או עיקצוץ, ולא חושבת שמלמדים נציגות בשירות לקוחות לזהות "מיהו חרדי"
קטונתי.
אין לי זמן כאן לענות על כל העגבניות שקיבלתי על הראש,
אבל לקחתם את זה רחוק מאוד......
אני לא חושבת ששונאים חרדים (יש אולי אחוז קטן, אבל המון מהם מכבדים חרדים ואין להם שום בעיה איתם)
אני גם לא חושבת שהולכים לעשות דברים דווקא נגד החרדים (אולי יש דברים שנח יותר לזרוק על ציבור שמוגדר 'חרדי')
אין לי שום בעיה עם החילונים, אני מסתדרת איתם כשצריך, מצויין, , אולי יש אפילו כאלה שאפשר להעריך אותם על כל מיני דברים.
הנתונים מוכיחים שאצל החרדים יש הרבה נשאי קורונה, והנתונים מוכיחים גם שהרבה יותר חרדים הולכים להיבדק מאשר חילונים, וכאן באה השאלה הגדולה - למה???
כנראה שיש לזה הרבה סיבות ולא את כולם אנו יודעים, יהיו כאלה שיגידו 'ונשמרתם' - יש הרבה חולקים על הדבר, ואני מדברת על רבנים ולא על יושבי פרוג,
יהיו כאלה שיגידו שהחרדים מוסריים יותר - גם יכול להיות,
אני מרגישה שזה פשוט בגלל שאנחנו תמימים יותר, והתקשורת הכללית ומשרדי הממשלה הכניסו המון כח וכסף בתעמולה בעיתונות החרדית, לכן מי שקורא את הנתונים בעיתונים החרדיים כמו שהם, אין לו רב שאומר אחרת, יילך להיבדק ולעשות את מה שהוא מרגיש שמוסרי לעשות, מה שאין כן בציבור החילוני, הם יודעים את האמת יותר טוב ממה שאנחנו יודעים, לא מסתירים מהם כ"כ הרבה וא"א לעבוד עליהם בכזו קלותץ
זוהי הדעה שלי, מבוססת על הרבה נתונים שלו אגמור לכתוב אם אתחיל והרשות נתונה לכל המי ומי לחלוק עלי.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רק בציבור החרדי אם ילד אחד במשפחה הוא בכיתה מקבילה לכיתה בה נתגלה חולה קורונה, הוא נכנס לבידוד
ולא יוצא ממנה עד שעורכים בדיקות לכל המשפחה

מכיוון הבדיקות אמינות רק ב70%,

הסיכוי שבמשפחה כזו עם 10 נפשות תצא בדיקה אחת חיובית היא סבירות גבוהה מאוד מאוד!!!

אחרי זה ישאלו למה יש הרבה חולים...

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לציית לרופאה שאומרת לאשה עם תסמינים להגיע במונית - (מן הסתם בלי ליידע את הנהג) - זו לא הוראה רפואית.
ההוראה הרפואית היא לעשות בדיקה.
איך לחסוך כסף לקופת חולים או למדינה - זו שאלה מתחום אחר.

מעניין מה הרופאה הזו היתה אומרת לנהג לו היה פציינט שלה, והיה שואל מבחינתו אם להסיע אנשים עם תסמינים! זו שאלה רפואית! והתשובה די ברורה.
ואי אפשר לעשות השתדלות בצורה שמסכנת אנשים אחרים!

חבל נמשיך להתווכח.
את נכנסת שוב לאותו לופ של 'חינוך המערכת הרפואית'
דבר שאין לו סיכוי.
ואפשר לחלוק עלי, גם מיותר.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אם חייבים בידוד של 14 יום, לא עוזר בדיקת קורונה בשביל לצאת מהבידוד.

מי שיש לו תסמינים בלי מגע עם חולה מאומת, חייב להיות בבידוד 48 מחלוף התסמינים, בדיקה לא עוזרת בשביל לצאת מהבידוד.

לא דיברתי על מי שרוצה סתם לעשות בדיקה מבלי שהוא חייב בבידוד.

אני דיברתי על מי שחייב בידוד, ומפר את חובת הבידוד בשביל בדיקת הקורונה, זה נוגד במפורש את הוראות משרד הבריאות, ומסכן חיים של העוברים ושבים, רח"ל.

לכו תספרו לרופאים.

אני ציינתי, שיש אזורים שאין בדיקות ביתיות. נקודה.
גם לבעלי תסמינים.
והדרך היחידה להגיע למוקד הבדיקות הוא במונית.
בהוראת המערכת הרפואית המקומית.
כל השאר פילפולים, אולי נכונים, אבל לא רלוונטיים.

אגב, יש הרבה מלל סביב הוראות משרד הבריאות,
שלדעת גורמים רפואיים נכתבות, בחלקן לפחות, ע"י פקידים ולא על ידי גורמים רפואיים.

חחח

משתמש סופר מקצוען
ברור,
לכן כל מה שאני חושבת פסול מלכתחילה - - - -
אני מבינה שאין כאן עניין לשמוע את האמת, אז גמרתי בזה,
נח לכם כך, אז בהצלחה.
אם זו דעה מקררת, אז מוטב באמת שלא להשמיע אותה. במיוחד שכולנו מגששים באפלה בנושא זה ואם בגלל הדברים שלך ייגרם אפילו נזק אחד למישהו אחד מוטב שלא יכתבו משיכתבו.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכון. רק שברור שיתר זהירות לא תגרום נזקים בנפש וההפך עלול חלילה כן.
זה ברור כי את שייכת למגזר הספציפי שלך.

לאנשים ממגזרים אחרים זה לא כ"כ ברור.

אולי דווקא ברור להם שהגישה שלך תגרום לנזקים ל-נפש
וההפך לא.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא ברור שצריך להישמר ולעשות את מירב המאמצים ההשתדלות למנוע שרשרות הדבקה נוספות???
ברור שצריך להשמר.
לא ברור שמה שאת מגדירה כ'להשמר' מוגדר אצלם כ'להשמר'.
ולא ברור היכן עומד הגבול של מירב המאמצים בהשתדלות.

(ולאנשים אחרים ברור שהפחדות מיותרות והיזהרות קיצונית עלולה לגרום לנזקים בנפש להרבה אנשים.)

משתדל להיות טוב

משתמש מקצוען
ערוץ 12: מנכ"ל משרד הבריאות - "שוקלים לחזור אחורה בנוגע לקיום אירועים גדולים באולמות, נתיר קיום קייטנות".

מנכ"ל משרד הבריאות בגל"צ: "הציבור מתנהג כאילו הקורונה חלפה. הגבלות נוספות נמצאות על שולחן הדיונים, בהן מספר האנשים בחתונות".

משתדל להיות טוב

משתמש מקצוען
הקורונה בישראל: 532 חולים אובחנו ביממה האחרונה, 448 מהם מאז חצות אתמול. מספר החולים במצב קשה עומד על 6. מספר הבדיקות שנעשו ביממה החולפת עומד על 16,990 - ושיעור הבדיקות החיוביות הוא 2.6%. (חדשות 12).

ישי כהן: ‏532 נדבקים חדשים ביממה האחרונה, המספר הגבוהה ביותר מאז ליל הסדר. כמה נדבקים באלעד? 4 בלבד. נראה שטענות העירייה - צודקות.

אחוז הבדיקות החיוביות לפי ערים ביומיים האחרונים: ביתר עילית 6.6%, בת ים 6.4%, מודיעין עילית 6.3%, בני ברק 4.6%, אשדוד 4.7%, ירושלים 4%, טבריה 3%, בית שמש 2.8%, תל אביב 2.6%, אלעד 2.2%, באר שבע 2.1% (הקו החרדי).

יניר קוזין: ‏אשמח לדעת איך 532 נדבקים לפני חודשיים הכניסו אותנו לחודשיים סגר, עבודה בקפסולות ועוד ועוד ואילו 532 נדבקים ביום כיום עוברים כאן כאילו מדובר בכלל במחלימים. מה ההיגיון המנחה?

צוות ׳ידיעות׳ יצא לבדוק במוקדים רבים בארץ - כמה לובשים מסכות וכמה מזלזלים. התוצאות: בתוך קו 5 בראשל״צ - 41 איש עם מסכה ו-3 בלי. ברח׳ רבי עקיבא בב״ב - 336 איש עם מסכה ו-154 בלי. מול התחנה המרכזית בעפולה - 131 עם מסכה ו-206 בלי. בשוק מחנה יהודה בירושלים - 367 עם מסכה ו-212 בלי.

אלעד: יו"ר 'דגל' וסגר"ע אבי שטרן בראיון ל'יתד' "נתוני משרד הבריאות שגויים. אנחנו מבקשים מעל חודש תיקון של קובץ הנתונים בהם 10 מחלימים שעדין מסומנים כחולים ו5 חולים שכלל אינם תושבי העיר ומופיעים כתושבי אלעד".

רוזנר במאמר חריף ב'יתד': רוב הציבור הנאמן לעיני העדה מחמיר ביותר בהוראות הבריאות. אלו בשולי המחנה שמזלזלים בהוראות הם ספק רוצחים. מדובר בטרוריסטים הנושאים על גופם חגורת נפץ ביולוגית. מרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין זעק כי הזלזול הוא איסור חמור.

אבי בלום ב׳משפחה׳: הנתונים של עולם הישיבות מדברים בעד עצמם - ב- 92 ישיבות השומרות בהקפדה על מסגרת הקפסולות של ועד הישיבות, לא נדבק אפילו בן ישיבה אחד. 4,998 בחורים מקופסלים בריאים ושלמים. לא רק במשרד הבריאות ובמל"ל הופתעו מהתוצאה, גם בוועד הישיבות שמתכלל ומנהל את מתווה הקפסולות, ועושה זאת עד כה בהצלחה מרשימה, הופתעו מההצלחה.

‏אחרי שליצמן עזב את הבריאות ודרעי התפטר מתפקיד ממונה הקורונה במגזר החרדי, נתניהו ביקש מגפני לקחת את ניהול הטיפול בנגיף במגזר וסורב. דרוש פרוייקטור. יאיר שרקי

משה ויסברג: גפני נמצא בגיל סיכון וכזכור חשש מאוד בגל הראשון. הוא לא הופיע בציבור, היה מנותק מקבלת ההחלטות ולא יצא מביתו. לא רואה מציאות שגפני יקח על עצמו את האחריות לקורונה, למרות שקיבל ביקורת בסבב הקודם

עוד ממנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי בריאיון בגל"צ לקרן מרציאנו ואודי סגל: "על השולחן יש צמצום מספר המשתתפים באירועים והגבלות בחופי הים. לא יהיו מחנות קיץ. לגבי קייטנות: דנים כעת במתווה, רוצים קבוצות מצומצמות והמספרים עדיין לא נסגרו".

‏מרכז הידע והמידע הלאומי למערכה בקורונה: מוקדי התחלואה הפעילים - ביתר עילית, בני ברק, אלעד, טבריה, אור יהודה, בת ים, אשדוד, חורה וערערה בנגב.

ישראל כהן: ‏גם הבוקר ביקורת חסרת תקדים ביומונים החרדים על הזעם והתסיסה בעקבות הסגר על הערים והשכונות החרדיות תוך זלזול בציבור והסתמכות על נתונים שגויים, אחרי היומונים החסידיים, - כותרת ראשית ב'יתד נאמן': אצבע קלה על הסגר.

סגן ראש עיריית אלעד אבי שטרן לגדסי ב"קול חי": "הסגר לא מועיל לחולים ובטח לא מונע את התפשטות הנגיף. סגר אומר דבר אחד - מדינת ישראל זורקת את הציבורים המוחלשים הצידה. רופאים מסרבים לטפל בתושבי אלעד כי הם מקוטלגים כנגועים".

סגן ראש עיריית אלעד אבי שטרן לחכם ב׳קול ברמה׳ - החליטו שהתחבורה הציבורית לא תכנס לעיר כאילו שזה משנה אם האוטובוס מוריד את הנוסעים בכניסה לעיר, או מפזר בתחנות. באופן חסר היגיון, קברניטי המדינה לא טרחו אפילו לבוא לראות את ההשלכות של ההחלטות שלהם.

‏ראש השב"כ לשעבר יורם כהן בגל"צ: "פעולת השב"כ טכנולוגית ולא עוקבת אחרי מסרוני אנשים. הדבר היחיד שהאיכון במקרה זה עושה הוא לדעת ליד מי הנדבק עמד".

ח"כ יעקב טסלר ב'קול חי': שר הבריאות הגיע לאדמו"רים להבהיר שהוא נגד הטלת סגר בשום מקום, וביקש מההנהגה החרדית להורות על שמירת כללי הזהירות. מה שקרה באלעד ובטבריה - שערוריה, יש חשש שאנשים יפסיקו להיבדק בעקבות כך.

סגן שר הבריאות יואב קיש התייחס בראיון ברשת ב' לעלייה בתחלואה בקורונה ואמר: "לא מתכוונים ללכת לסגר כללי. כשאנחנו מזהים התפרצות מקומית אנחנו מטפלים בכל החומרה".

משתדל להיות טוב

משתמש מקצוען
ארה"ב: עשרות סוכנים של השירות החשאי ייכנסו לבידוד לאחר שהשתתפו בכנס הבחירות של הנשיא טראמפ בטולסה. שני סוכנים שהשתתפו בכנס התגלו כחיוביים לקורונה

‏מספר חולי הקורונה בברזיל נותר גבוה במיוחד: 42,725 נדבקים חדשים אובחנו ביממה האחרונה במדינה, 1,185 בני אדם נוספים מתו

‏ארה"ב: היום נרשם שיא במספר מקרי הקורונה המאומתים היומי, כך על פי הוושינגטון פוסט: 35,838 נבדקים חדשים נמצאו חיוביים לנגיף ביממה האחרונה - יותר מכל יממה מאז תחילתו של המשבר ‎

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה