קורונה קורונה עידכונים בלבד!!

מצב
הנושא נעול.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
הסגר על אלעד: המגזר החרדי אינו שפן ניסוי
התמונות המזעזעות של התורים העמוסים בכניסה לאלעד, מלמדים על השלב הבא בניסוי החברתי - בריאותי: מדגרת קורונה, או כפי שמישהו כתב הבוקר. מתחמי "היבדק וסע" אאוט. מתחמי "הידבק וסע" אין // תושב אלעד בטור כואב
מקומי24.6.2020 | 23:37

42a4f1fda1e0bad3025b.jpg

הסגר בעיר אלעד צילום: פלאש 90

נתחיל מהסוף: ישראל מלאה בנשאים אסימפטומיים ובחולים בעלי תסמינים קלים. אך היכן שבודקים יותר - מגלים יותר.

אלה מבינינו שמסתובבים בשבועות האחרונים בריכוזים החרדים כמו אלעד ובני ברק, רואים בצורה ברורה את הזהירות שהתושבים החרדים נוקטים. קפיצה של קילומטר אחד מערבה מבני ברק מציגה כבר עולם אחר לחלוטין. מסכות? ריחוק? הגיינה? עולם (כמעט) כמנהגו נוהג.

אז אם אצל החרדים יש כל כך הרבה נשאים, אפשר רק לדמיין כמה הנגיף פשה אצל במגזר הכללי הזחוח.

אבל להבדיל מהחרדים, הנשאים מהמגזר הכללי לא רצים למתחמי הבדיקות.

וכי למה להם להיבדק? מי שמרגיש תסמינים יודע להיכנס לבידוד גם ללא הנחיה ורישום שחור במשרד הבריאות, ואלה שאינם סובלים מתסמינים ורק שהו בקרבת חולה מאומת ממשיכים בחייהם ולא מכניסים את ראשם וראשי מכריהם לסיוט ארוך תחת הגליוטינה. עשרות אלפי הישראלים שבבידוד, הם לא יותר מטיפה בים לעומת כמות הנשאים.

אם יש דבר שמדינת ישראל למדה מהגל הראשון, זה שעדיף לעצום עיניים ולא לדעת את מספר הנשאים האסימפטומיים. המידע האמיתי מוציא את דיבת ישראל לרעה בעולם, הופך את ישראל למדינה אדומה ומאלץ את מקבלי ההחלטות לסגור שוב את המשק. אז מדוע לתת במה לנושא?

מה הממשלה כן רוצה? מודיעין. קבוצת ניסוי שתלמד אותה על חסינות עדר, אחוזי הדבקה של נשאים אסימפטומיים, אפקט הריחוק והבידוד, יעילות המסכות, ועוד ועוד. זהו מידע יקר ערך שצריך למצוא "פראייר" שיתנדב לשאת לספק אותו ואם אפשר על הדרך למצוא גם שעיר לעזאזאל, מישהו שאפשר לכלוא בגטו ולהצביע עליו כאשם, מה יותר טוב?

אז הולכים לחלשים. ניסו לגרום לערבים להתנדב לשאת את האלונקה. הם ברחו משם מיד כשהבינו לאן הרוח נושבת. אחר כך באו העובדים הזרים. לבסוף נמצאו המתנדבים: החרדים.

הבדיקות המרובות והדיווח המיידי למשרד הבריאות לא תורם כהוא זה לקהילה החרדית.אנחנו מספקים מידע יקר ערך עבור משרד הבריאות, ואחרי שהחוקרים ממצים אותו שום דבר לא מפריע למקבלי ההחלטות לעשות בו שימוש כנגדנו.

הראשונים לזהות את טעות הבדיקות בגל הראשון היו הרבנים והאדמו"רים. בהתאם לכך, הם הוציאו לתושבים החרדים דפי הנחיות כיצד לנהוג בתקופת הקורונה בכדי למזער את שרשרת ההדבקה: מסכות, הגיינה וריחוק ולהכנס לבידוד עצמי במידת הצורך. הליכה לבדיקות לא מופיעה בהמלצות...

יוצאים מהכלל תושבי אלעד שנרדמו בשמירה וצעדו כצאן לטבח למתחמי הבדיקות. מספר החולים האסימפטומיים הרב גילו את ערוות העיר שנפלה כפרי בשל לידי מקבלי ההחלטות.

אלעד הנאיבית פשטה בהכנעה את צווארה לשחיטה והתנדבה לספק נתונים שהחל מהבוקר משמשים כנגדה.

רמת התחלואה באלעד לא שונה בכהוא זה מבכל ריכוז חרדי. הדבר היחיד ששונה באלעד (ובקריית יערים) הוא שהן מככבות בראש רשימת נתוני הבדיקות פר נפש. כך קורה מה שאומר גם נשיא ארה"ב דולאנד טראמפ: היכן שבודקים - מגלים.

אחרוני הנאיביים עוד חשבו בהתחלה שהסגר נועד להלחם בתחלואה, אך הנחייה אחת שניתנה לתושבי אלעד לימדה הדליקה גם אצלם נורה אדומה:

משום מה, ומסיבה לא ברורה הוחלט לרכז את כל תושבי העיר אלעד בכניסה לעיר לתחנה מרכזית אחת ענקית שבה מאות אנשים, נשים וטף מתקהלים.

התמונות המזעזעות של התורים העמוסים בכניסה לאלעד, מלמדים על השלב הבא בניסוי החברתי - בריאותי: מדגרת קורונה, או כפי שמישהו כתב הבוקר. מתחמי "היבדק וסע" אאוט. מתחמי "הידבק וסע" אין.

המסקנה חייבת להיות ברורה, גם אם היא מגיעה מאוחר מידי:

חייבים להוריד את אחוז הבדיקות לנפש. המגזר החרדי אינו שפן ניסוי והוא יבדק בדיוק כמו כל אזרחי המדינה!

מקור

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
באתי לביקורת בקופת חולים,
התקשרה אישה עם תסמינים.
ההוראה שנתנה הרופאה היתה, להזמין תור למוקד הבדיקות של הקופה ולנסוע במונית הלוך ושוב.
לא בתחבורה ציבורית.
לשאלתי, על היציאה מן הבית, אמרה, כי זו ההתנהלות של הקופה באזור.

אין ספק, שאנשים יאמינו לאיש רפואה ולא לחברי פרוג, חכמים ככל שיהיו.
אי אמון במערכת הרפואית, היא כריתת הענף עליהם יושבים כל המצייתים להוראות.

בנוסף,
בסביבתי הקרובה, האנשים ששמרו בצורה היסטרית,
והוספו שמירה על שמירה.
והיו אפיפיורים יותר מהאפיפיור.
הם אלו שכשחלו, יצאו לשאוף אויר בחוץ מידי פעם.
מה שלימד אותי, שחייבים!! להתנהל בנחת וביישוב הדעת,
ושהיסטריה והגזמה הם לא תמיד סימן לזהירות ואחריות, אלא סימן להתנהלות אימפולסיבית.
כשנבהלו, צרחו גיוואלד והוסיפו גדרים על גדרים.
כשחלו, למרות הכל, ונלחצו, ונחנקו בבית, (כלשונם) התפרצו החוצה. (אמיתי)

אם נזכור שהכל השתדלות, ותו לא.
לא נבהל! כשאיש רפואה אמר לנו דבר שאולי סותר דברי איש רפואה אחר.
כי לא ההשתדלות שומרת, אלא ה'.
תפקידינו לשאול, ולהשתדל להשמע להוראות שאנחנו קיבלנו.
לא יתבעו אותנו, בגלל שקופת החולים שלנו נוהגת בדרך מסויימת.
אנו אחראים על קיום הוראות, ולא על קבלת החלטות.
אל תשכחו.
ותרגעו.

סמינר דוד

משתמש מקצוען
קראתי אולי 20 פעם שלא חובה להבדק - חובה בבידוד.
למה?
כי מפחדים לעבור ליד חולה שיוצא בזהירות ברגל להבדק.

לא מובן לגמרי!!!
לאן חותרים???

מפחדים לעבור ליד מי שהולך להבדק. ולא מפחדים שיצאו אחרי 14 יום?
ואם לא פיתחו תסמינים - ודאי שלא יבדקו.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כאילו שאני צריכה להסביר לך שמיד במשפט הראשון שאת מדברת ישמעו אם את חרדית או לא - וב"ה על כך.
מבחינת זיהוי,
כל מגזר מזוהה במחשב באופן אוטומטי.
הם בהחלט יודעים

אז אולי אני "סלבית" ? כי אני מקבלת יחס שווה ומכבד בכל שיחה,
ולא, אני לא מדברת בלשה"ק או באידיש, אולי מדברת בשפה תקנית וגבוהה, שממנה קשה להעריך לאיזה מגזר משתייכת.
ואני מאוד מכבדת את הנציגה מעבר לקו, גם כשיש לי הערות או התנגדות ולפעמים גם כעס, אני מכבדת, לא תוקפת.

ובא נשאל שאלה על הזיהוי, אם מישהו חוזר בתשובה, משתנה לו הכרטיסיה? תמהני.
אולי, מה שעולה בדעתי, זה דבר אחד, שבדיוור, יש בקשה לחומרים מסוננים ונקיים, ואני מכירה כמה אנשים מהציבור החילוני ללא חשש חרדיות, שמבקשים לביתם חומר נקי ומסונן בשל החינוך, מה שאתם טוענים הוא, שאם זה כך, בעצם הוא מקוטלג כחרדי?
אני בספק.

מרחבית

משתמש מקצוען
התקשרה אישה עם תסמינים.
ההוראה שנתנה הרופאה היתה, להזמין תור למוקד הבדיקות של הקופה ולנסוע במונית הלוך ושוב.
האם האישה תיידע את נהג המונית שיש לה תסמינים?
אם לא, בעיניי זו התנהלות בעייתית ביותר. לרופאה אין סמכות לקבוע דברים כאלה - אם מותר לסכן את הנהג ללא ידיעתו או לא.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
אפילו שאני מה זה חרדית-
אף אחד לא פנה אלי להציע לי בדיקה מיוזמתו.

ההוראה היום אי לאפשר לכל מי ששהה בקרבת חולה מאומת בין אם פיתח תסמינים או שלא - לקבל בדיקה אם הוא ביקש.
ובנוסף לשיקול הרופא - לכל מי שמבקש בדיקה.

אם יותר חרדים מבקשים בדיקות - אז הם מבצעים אותם יותר.
כנראה שהחרדים קצת יותר אכפתיים לסביבתם ואם אחרי 14 יום הם אמורים להיות לא מדבקים (ממ.. הרופאה שהדביקה חצי בני ברק חזרה לעבודה אחרי 14 יום בידוד) הם מוכנים "להסתכן" בבידוד ולא לסכן אולי ח"ו אחרים.
הרי מי שטוען שאין שום בעיה לצאת יומיים אחרי תסמינים או 14 יום אחרי בידוד - לטענתו הוא אמור לצאת "נקי" בבדיקה אז מה הוא כל כך חושש להבדק? כנראה שיש הבנה גורפת ששאריות הנגיף עדיין ייתכנו גם לאחר הזמן הזה רק שהחשש יותר רחוק...
אז אנחנו שמחים שיש בקרבנו הרבה אנשים שאחראיים ואכפתיים לסובב ומבקשים ניוזמתם בדיקות בכל מקרה של חשש.
ואנחנו גם קצת יותר למודי נסיון :( שתינו את כוס התרעלה של הקורונה בתקופת ניסן יותר מכולם...

הבקשה היחידה שלנו היא שתהיה שימת לב והבלטה במשרד הבריאות של אחוז החיוביים מתוך הבדיקות. מה שינקה איזורים ומגזרים שנבדקים יותר - ויציג בצורה חדה מצג אמיתי!!

Shaniart

משתמש פעיל
ולא, אני לא מדברת בלשה"ק או באידיש, אולי מדברת בשפה תקנית וגבוהה, שממנה קשה להעריך לאיזה מגזר משתייכת.
ואני מאוד מכבדת את הנציגה מעבר לקו, גם כשיש לי הערות או התנגדות ולפעמים גם כעס, אני מכבדת, לא תוקפת.
אולי כי אמרת בעז"ה, ב"ה...:):)
רגע אבל אני מכירה המון חילונים שאומרים ב"ה.. אז זו בעיה:rolleyes:

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אם אין תסמינים אחרי שבועיים, אז למה שיהיה חשד שחולים??
היו שבועיים בבידוד, עכשיו, אם לא התפתחו תסמינים - או שאין חשש ואפילו אם יש חשש קל - לפי רוב הרופאים הם טוענים שזה כבר בטח לא מדבק בשלב כזה.
אם זה לא מדבק - אז למה משאירים אותם בבידוד עוד חודש???
מי שנמצא בבידוד, זה חשש קל או כבד?
==================
ולמי שאומר לא להבדק, מה הוא מציע ל600 בחורים בישיבה שצריכים בידוד? שישארו בישיבה כי הם עלולים להדביק אחרים בדרך???

קצרה

משתמש מקצוען

אולי, מה שעולה בדעתי, זה דבר אחד, שבדיוור, יש בקשה לחומרים מסוננים ונקיים, ואני מכירה כמה אנשים מהציבור החילוני ללא חשש חרדיות, שמבקשים לביתם חומר נקי ומסונן בשל החינוך, מה שאתם טוענים הוא, שאם זה כך, בעצם הוא מקוטלג כחרדי?
אני בספק.

יש להם את השיטות איך לקטלג מיהו חרדי.
ברור שיש טעויות מדי פעם - אבל יש להם כל מיני שיטות והם גם נעזרים בחרדים שמבינים איך ניתן לזהות חרדים (חשבו רק על פרטים כמו :רחוב מגורים,מספר ילדים,שמות אופיניים,גיל נישואין,אי שירות צבאי - חיילים אינם מבוטחים בקופות חולים בזמן השירות ולכן ניתן לראות זאת בהיסטוריה הביטוחית , טפסים שמילא המורה בהתפתחות הילד , ועוד כהנה וכהנה סימנים..) כדי לאתר מיהו חרדי.
הענין הוא שהנתון הזה שייך למחלקה השיווקית של קופת החולים בלבד ומופיע רק במערכות השיווקיות.
(לשם הענין הזה חשוב - הם מפלחים ככה פעילויות של המגזר / שעות מועדפות / סגנון רופאים מועדף וכו' כדי להיות קופה אטרקטיבית יותר)

ולא כל פקידה שמעלה את פרטי המבוטח על המחשב רואה האם הוא חרדי או לא:)

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי

אני בספק.
בדרך כלל אלו שעונות לכן במכבי הן בוגרות סמינר חסידיות
שלא שייך בשום צורה להדביק להן רצון כלשהו לסנן את החרדיות וכו וכו
וזה גם לא מופיע להם בתסריט שיחה
וזו גם לא רוח המפקד כי המנהלות והאחמשיו"ת הן בנות שלמדו איתן בסמינר
והן בחיים לא היו משתפות פעולה עם דבר כזה
בואו לא ניסחף :)

יוחנן 1

משתמש מקצוען
יש להם את השיטות איך לקטלג מיהו חרדי.
ברור שיש טעויות מדי פעם - אבל יש להם כל מיני שיטות והם גם נעזרים בחרדים שמבינים איך ניתן לזהות חרדים (חשבו רק על פרטים כמו :רחוב מגורים,מספר ילדים,שמות אופיניים,גיל נישואין,אי שירות צבאי - חיילים אינם מבוטחים בקופות חולים בזמן השירות ולכן ניתן לראות זאת בהיסטוריה הביטוחית , טפסים שמילא המורה בהתפתחות הילד , ועוד כהנה וכהנה סימנים..) כדי לאתר מיהו חרדי.
הענין הוא שהנתון הזה שייך למחלקה השיווקית של קופת החולים בלבד ומופיע רק במערכות השיווקיות.
(לשם הענין הזה חשוב - הם מפלחים ככה פעילויות של המגזר / שעות מועדפות / סגנון רופאים מועדף וכו' כדי להיות קופה אטרקטיבית יותר)

ולא כל פקידה שמעלה את פרטי המבוטח על המחשב רואה האם הוא חרדי או לא:)
בדר"כ מזהים זאת מיד לפי הטלפון הכשר.
ולמי שאין כזה אז...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

כשאני מול נציגה, היא רואה שאני חרדית, ועדיין לא חשה ממני סלידה, להפך, תמיד הצלחתי להתידד איתן, יש נציגה שכל פעם כשהיא מתקשרת לאשר תורים, היא מתענינת בשלומי, ובשלום הילדים, ואני גם בשלה, היא מכירה אותי (אפילו עם מסיכה!!! :))
לא חושבת שהצמד של ב"ה או בעז"ה מפתח אצלן גרד או עיקצוץ, ולא חושבת שמלמדים נציגות בשירות לקוחות לזהות "מיהו חרדי"
קטונתי.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
האם האישה תיידע את נהג המונית שיש לה תסמינים?
אם לא, בעיניי זו התנהלות בעייתית ביותר, ולא הרופאה היא שתקבע דברים כאלה - אם לסכן את הנהג ללא ידיעתו או לא.

בכללי,
יש לי אפשרות להגביר את עוצמת להבות ההיסטריה במאות מעלות.
יש לי הרבה שאלות על המערכת הרפואית.
שאלות שלא ראיתי שעלו כאן.
ואלו שאלות, שאבוי,
יכולות לגרום לקוצר נשימה מול המסך,
אבל,
מה המטרה בכך,
והשאלה העיקרית,
האם כיהודים מאמינים,
זו הדרך בה צריך להתנהל,
מול דעות סותרות ואפס נתונים מוצקים אודות הנגיף. (כדברי סימן טוב בסיום כהונתו)
אישית, מעדיפה לשמור כמה שאני יכולה, באופן רגוע,
ולהישמע לצוות הרפואי עימו אני מתיעצת.
לא אוותר על שאלת שאלות.
אבל, אתן אמון, שהם עושים את המיטב, מול הנתונים האפשריים.
מה יקרה בפועל?
מה שה' ירצה.
ותו לא.

רפ

משתמש סופר מקצוען
יש לי אפשרות להגביר את עוצמת להבות ההיסטריה במאות מעלות.
יש לי הרבה שאלות על המערכת הרפואית.
שאלות שלא ראיתי שעלו כאן.
ואלו שאלות, שאבוי,
יכולות לגרום לקוצר נשימה מול המסך,
סיקרנת אותי.
אולי תשלחי לי בפרטי? אני לא מההיסטריים.

Shaniart

משתמש פעיל
כשאני מול נציגה, היא רואה שאני חרדית, ועדיין לא חשה ממני סלידה, להפך, תמיד הצלחתי להתידד איתן, יש נציגה שכל פעם כשהיא מתקשרת לאשר תורים, היא מתענינת בשלומי, ובשלום הילדים, ואני גם בשלה, היא מכירה אותי (אפילו עם מסיכה!!! :))
לא חושבת שהצמד של ב"ה או בעז"ה מפתח אצלן גרד או עיקצוץ, ולא חושבת שמלמדים נציגות בשירות לקוחות לזהות "מיהו חרדי"
קטונתי.
ברור שלא..
זה היה בציניות כמובן

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בדר"כ מזהים זאת מיד לפי הטלפון הכשר.
ולמי שאין כזה אז...

גם זה לא נכון, אם הן "מבינות" מהו טלפון כשר, אז למה קבוע שואלים אותי "לשלוח לך בסמס או בוואטסאפ?" אז או שהן לא מבינות מה זה כשר,
או ש-יותר הגיוני, לא מודעות לקיום הקומה הכשרה ומספריה

קצרה

משתמש מקצוען
קטונתי.

תלוי אם היא סולדת מחרדים באופן כללי.
במרכז בריאות האישה באחת מקופות החולים באיזור חרדי מאד - יושבות כמה פקידות חרדיות.
בגלל שבמקום יש מטבע הדברים מומחים רבים למצבים מיוחדים - הוא סוחף גם חילוניות.

יש שם פקידה אחת בכירה וותיקה וחילונית שמתנשאת על כל הנשים החרדיות שבאות למרכז ופשוט מדברת אליהן לא יפה.
ונותנת יחס מועדף לכל חילוניה שמגיעה. (כולל עקיפת תורים ושאר דברים בוטים)
אני מפנה את עצמי תמיד לפקידות החרדיות....

קצרה

משתמש מקצוען
גם זה לא נכון, אם הן "מבינות" מהו טלפון כשר, אז למה קבוע שואלים אותי "לשלוח לך בסמס או בוואטסאפ?" אז או שהן לא מבינות מה זה כשר,
או ש-יותר הגיוני, לא מודעות לקיום הקומה הכשרה ומספריה

שוב, הפקידות לא מודעות ואין להן שום סימן שאת חרדית.
קופת החולים מודעת והמידע הזה קיים במערכות השיווקיות של קופת החולים.
והיא עובדת לדעת שאת חרדית אך ורק מסיבות טובות של ייעול השירות בשבילך.

לפעמים מרגיז הקיטלוג הזה גם כשהוא נעשה לטובתי-
נגיד אחד המנהלים בקופ"ח כללית הסביר פעם בכינוס שהם פילחו את נתוני הכללית בבית שמש וגילו שהחרדיות מעדיפות באופן מובהק את שעות הבוקר. ולכן שינו באופן גורף פעילויות רפואיות למגזר הנשים באיזורים חרדיים - ליותר שעות בוקר.
אותי זה הכעיס כי אולי הנשים בבית שמש מייצגות קצת יותר נשים שהן עקרות בית/מורות/גננות וחשוב לתת מענה לנשים עובדות ורוב הנשים החרדיות בינינו - עובדות...
והייתי מצפה לפילוח גם לפי סניפים ואיזורים ולא רק לפי "מגזר".

אבל זו הסיבה שחשוב להם לדעת מי הוא חרדי - להתאים את השירות , ללמוד על הרוח הרווחת , להציע שירותים מותאמי מגזר כדי למשוך קהל...

אברך

משתמש פעיל
מאד קשה לחרדי/ת לדבר בצורה שתעלים את זה מהצד השני של השיחה.

קצרה

משתמש מקצוען
מאד קשה לחרדי/ת לדבר בצורה שתעלים את זה מהצד השני של השיחה.

קודם כל תלוי. היו לי הפתעות בחיים בנושא.

דבר שני , נכון שצורת ההתנסחות של חרדים שונה.
אבל צריך להיות קצת יותר משופשף בשביל לחשוב על זה.
ואם פקידה/טלפנית בקופת חולים היא קצת יותר משופשפת/אינטליגנטית - היא כפי הנראה חרדית בעצמה-
וד"ל.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה