קורונה קורונה עידכונים בלבד!!

מצב
הנושא נעול.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
@שרית קובל @קצרה כתבתי את זה במיוחד בשבילכן.
גם אני מזדהה עם הכיוון שלכן.

המצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג
ראש המטה הסתכל על המסך בפנים מוטרדים.
"יש איזו בעיה?" שאל הסגן.
"תראה", הצביע הראש באמצעות קרן לייזר. "בני ברק ירדה למקום שלישי. חייבים לטפל בזה".
"זה ממוין לפי מספר החולים ביממה האחרונה?"
"כן, היא במקום שלישי, אמרתי לך".
"תנסה למיין לפי מספר חולים בשלושת הימים האחרונים או ב-12 השעות האחרונות". הסגן ניגש לעבר הלוח עם זכוכית מגדלת ועבר על הטבלה מימין לשמאל, מלמעלה למטה.
"שלילי. עדיין לא מקום ראשון".
"תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 1000 נפש."
"הוספנו אתמול. מקום תשיעי".
"אז תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 100000 נפש".
"תגיד לי אתה טמבל? התוצאה תהיה זהה".
"אויששש... אתה בטוח שאין מוצא?"
"כן, גם בעמודות של קצב הגידול של מספר החולים באחוזים ביממה האחרונה, בשלושת הימים האחרונים, בשבוע האחרון, בחודש האחרון, בחצי שנה האחרונה, בשנה האחרונה המצב לא טוב. בעמודה של קצב הגידול באחוזים לשנה האחרונה היא בתחתית הרשימה, עם האטה משמעותית בגידול באחוזים".
"ברור שכך יהיה. הרי ככל שהעליה היתה יותר גדולה גם הירידה תהיה גדולה יותר". הסגן טפח על כרסו בחשיבות של מי שהבין הראשון. לתוספת רושם הוא סלסל בקצה שפמו.
"לך תסביר את זה לציבור, הם דורשים אקשן".
"אז אנחנו ממש בבעיה".
"כן, היה צפוי שזה יקרה יום אחד. אם מישהו ממקבלי ההחלטות יסכים לשמוע את דעתי, צריך לעצור את ההסברה למגזר החרדי בהקדם".
"על איזה הסברה אתה מדבר? אתה באמת חושב שכמה מודעות בעיתונות החרדית עושות את זה? אל תשכח שרוב הציבור שם לא מנוי על עיתונים".
"אז איך הם יודעים שצריך ללכת עם מסכות? ראיתי תמונות מבני ברק וכולם עם מסכות. אינטרנט אני יודע שאין שם בכלל, אז איך הם יודעים איך להשתמש בהם?"
"יווווווו זה אדיר. אני רושם לעצמי: בני ברק בראש הרשימה מכיוון שהתושבים לא יודעים להשתמש במסכות".
"מעולה, רק תעזור לי כבר למצוא את הרשימה שבני ברק עומדת בראשה".
"טוב, נצטרך להשתמש בתוכנית חירום. בוא נוסיף עמודה שהכותרת שלה: היחס בין הגידול האקספוננציאלי לפיחות הלינארי בימי הסגר לעומת ליל הסדר, בהתייחס למספר התושבים ולמידת השימוש בתחבורה ציבורית ביחס לגיל האוכלוסיה הממוצע".
"מההההההההה? מה זה? איך מחשבים את זה בכלל?"
"לא יודע וזה גם לא חשוב. העיקר ששוב נוכל לומר שהמצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג".
אפשר להעביר במייל?

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אני לא דיברתי על מקרה כזה בו אדם לא נזקק לבידוד
אלא למקרה בו האדם נחשף לחולה מאומת (בן זוג) ונזקק לבידוד
ובקופת חולים לא רצו לשלוח הביתה בדיקה ואמרו לו שילך רגלית לעמדת הבדיקות...

זו שערוריה שאין כדוגמתה !

כנראה שהדבקות רבות בציבור החרדי מגיעות מאנשים חייבי בידוד, שיוצאים מהבית לבדיקת קורונה.

מי שחייב בידוד אסור לו לצאת מהבית, גם לא לצורך בדיקת קורונה.

אנשים חסרי אחריות מסכנים חיים של עוברים ושבים וקבוצות סיכון.

אין חוק שאומר שחובה להיבדק, מי שלא נבדק לא מקבל קנס, מאידך מי שמפר בידוד צפוי לעונש מאסר וקנס כספי גבוה.

מי שרוצה, יכול להיבדק אחרי 14 ימי הבידוד.

batya11

משתמש פעיל
זו שערוריה שאין כדוגמתה !

כנראה שהדבקות רבות בציבור החרדי מגיעות מאנשים חייבי בידוד, שיוצאים מהבית לבדיקת קורונה.

מי שחייב בידוד אסור לו לצאת מהבית, גם לא לצורך בדיקת קורונה.

אנשים חסרי אחריות מסכנים חיים של עוברים ושבים וקבוצות סיכון.

אין חוק שאומר שחובה להיבדק, מי שלא נבדק לא מקבל קנס, מאידך מי שמפר בידוד צפוי לעונש מאסר וקנס כספי גבוה.

מי שרוצה, יכול להיבדק אחרי 14 ימי הבידוד.
לידיעתך, משרד הבריאות הנחה אנשים להגיע בתחבורה ציבורית לבדיקות קורונה, כאלה שהיו בבית ספר עם חולה וכדו', לא דווקא מגע קרוב ממש.
הגיוני שבמגזר שלנו זה יותר קורה הבעיה שאין רכב להגיע לבדיקה

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לידיעתך, משרד הבריאות הנחה אנשים להגיע בתחבורה ציבורית לבדיקות קורונה, כאלה שהיו בבית ספר עם חולה וכדו', לא דווקא מגע קרוב ממש.

הפסקתי לנסוע בתח"צ בגלל זה... עוד לפני ההנחיה הברורה של משה"ב וקופ"ח לנסוע בתח"צ.
וכשיש צורך קריטי, הולכת לתחנה רחוקה, כדי שהנסיעה ליעד תהיה קצרה ככל האפשר (שלא תעלה על 5-10 דק') ושומרת מרחק וכל הזמן מחטאת את הידיים

יוחנן 1

משתמש מקצוען
הפסקתי לנסוע בתח"צ בגלל זה... עוד לפני ההנחיה הברורה של משה"ב וקופ"ח לנסוע בתח"צ.
וכשיש צורך קריטי, הולכת לתחנה רחוקה, כדי שהנסיעה ליעד תהיה קצרה ככל האפשר (שלא תעלה על 5-10 דק') ושומרת מרחק וכל הזמן מחטאת את הידיים
תחשבו על זה, באמת התח"צ מקום צפוף בלי מרחק כלל בין אחד לשני, ובנסיעות ארוכות יותר אז בכלל.
ושמירת הכללים...

אנחנו משתדלים לא לנסוע בתח"צ כלל.
וכשחייבים משתדלים לנסוע בשעות ריקות יחסית.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען

משרד הבריאות לא הנחה כזה דבר, מי שחייב בידוד אסור לו לצאת גם לבדיקה.

יש קופות חולים או רופאים שלצערנו מזלזלים בחיי אדם, ומכניסים לסיכון ערים שלמות.
(כנראה הם רוצים לחסוך ולא לשלוח בדיקה ביתית.)

אין שום חוק שצריך להיבדק.

יש חוק שמי שיש לו תסמינים, צריך להישאר בבידוד עד 48 שעות אחרי שחלפו התסמינים.
יש חוק שמי שבא במגע עם חולה מאומת צריך בידוד 14 יום.

ביררתי עכשיו במשרד הבריאות.
הנציג בירר את זה במשך שעה ארוכה.
בעקרון - אסור לצאת מהבית לצורך בדיקת קורונה.
אבל הרופא שלך אמר לך שמותר - אני לא יכול להגיד לך אחרת....

חלם!

נערך לאחרונה ב:

פירוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אין שום חוק שצריך להיבדק.

יש חוק שמי שיש לו תסמינים, צריך להישאר בבידוד עד 48 שעות אחרי שחלפו התסמינים.
יש חוק שמי שבא במגע עם חולה מאומת צריך בידוד 14 יום.
ככה בדיוק ממשיכים את גלגל ההדבקויות!
אדם נדבק מחברו המאומת ולא הולך להבדק, אחרי 14 יום הוא יוצא לחופשי, עדיין נשא של הוירוס וכך הוא ממשיך להדביק.
אם כבר המדינה חלם בזה שהיא לא מאפשרת לשלוח לוקחי דגימות הביתה!

ג'לי

משתמש פעיל
ירון אברהם חושף ב'חדשות 12': משרד הבריאות מתגמל את קופות החולים על כל בדיקת קורונה, בדיקה רגילה 200 שקלים, בדיקה בפריפריה 300, בדיקה בבית החולה 400 שקל

עכשיו תשכנעו אותי שחייבים להיבדק....

איילה 1

משתמש רשום
זה ממש לא נכון!
התחננתי לרופא שיתן לי בדיקות ביתיות,הסברתי שמיקום הבדיקות בעירי הוא מרחק של יותר מחצי שעה הליכה +להסחב עם ילדים... הוא לא הסכים וטען שהחוק החדש(משהוא כמו שבועיים) נותן בדיקות ביתיות רק לנכים גופנית או נשימתית,
אמרתי לקופה והם לא הסכימו לשנות,(מכבי) בהנחיות שלהם מותר לנסוע בתחבורה ציבורית על מנת לבוא להבדק.
בסופו של דבר פקידה אחת הסכימה לשלוח את הבדיקות להפניה ביתית,
אז רק שתדעו שזה הנחיות של משרד הבריאות שמותר וחובה לצאת על מנת להבדק!
מעניין.
גם אנחנו במכבי וכשהיינו בבידוד (לפני מס' ימים) אמרו לנו נחרצות בטלפון לא להגיע להיבדק, אלא להמתין שישלחו לנו אחות הביתה, ואכן האחות הגיעה כעבור מס' שעות ובדקה את כל בני המשפחה.
(ב"ה קיבלנו תשובות שליליות, ותוך 24 שעות בלבד).
מעניין למה ההבדל במדיניות שלהם, בין עיר לעיר. אולי עניין של עומס.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
אם הוא לא יבדק יצא לו מזה נזק שאם הוא יהיה שוב במגע עם חולה מאומת הוא יצטרך שוב להיכנס לבידוד למרות שאולי הוא כבר מחוסן

בעידן הקורונה, בן אדם לא צריך לחשוב רק על עצמו. אנחנו צריכים לחשוב על הקשישים וקבוצות הסיכון שחלילה לא יידבקו.

אם בן אדם יוצא מהבית להיבדק, בשעה שהוא חייב בבידוד, הוא עובר על חוק חובת בידוד, והוא מסכן את כל העוברים ושבים.

אסור לנו לזלזל בחיי אדם - ונשמרתם מאוד לנפשותכם.

עוקר הרים

משתמש מקצוען
בעידן הקורונה, בן אדם לא צריך לחשוב רק על עצמו. אנחנו צריכים לחשוב על הקשישים וקבוצות הסיכון שחלילה לא יידבקו.

אם בן אדם יוצא מהבית להיבדק, בשעה שהוא חייב בבידוד, הוא עובר על חוק חובת בידוד, והוא מסכן את כל העוברים ושבים.

לא נראה לי שאם הוא הולך עם מסיכה כפפות ושומר מרחק הוא מסכן מישהו
אדרבה אם הוא לא יבדק הוא מסכן הרבה ביותר אחרים בזה שהם לא ידעו להיכנס לבידוד

פירוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעניין.
גם אנחנו במכבי וכשהיינו בבידוד (לפני מס' ימים) אמרו לנו נחרצות בטלפון לא להגיע להיבדק, אלא להמתין שישלחו לנו אחות הביתה, ואכן האחות הגיעה כעבור מס' שעות ובדקה את כל בני המשפחה.
(ב"ה קיבלנו תשובות שליליות, ותוך 24 שעות בלבד).
מעניין למה ההבדל במדיניות שלהם, בין עיר לעיר. אולי עניין של עומס.
אנחנו בבני ברק, הרופא ממש רב איתי, אמר לי שהפניה דינה כמסמך הקביל בבית משפט, והוא לא משקר בשבילי גם אם הייתי קרוב משפחתו.
עברתי 3 פקידות בטלפון עד שמשהיא הסכימה להפנות אותי לבדיקה ביתית ...
מה שכן- יש רופאים ששומעים בני ברק ויוצאים לבית הכנסת והם מיד מביאים הפניה ביתית, וחבל שלא הקלטנו את השיחה שהיה לנו עם רופא כזה...

דוי

משתמש מקצוען

אתה כל הזמן אומר שאין חוק שצריך להבדק ולכן לא ללכת להיבדק,
א. איך ידעו להכנס לבידוד כל מי שהיה איתו במגע?
ב. איך ידע מתי הוא כבר לא נשא כדי שלא ידביק עוד?
ג. אני יודע על מקרה שהגיעה משטרה לחייב בידוד שפיתח תסמינים( אחרי תלונה ) וחייבה אותו לבצע בדיקה כך שאתה גם מטעה

וכדי לא לזלזל ולפגוע בחיי אדם, חובה על כל יר"ש להיבדק כמה שיותר מהר כדי למנוע המשך הדבקה.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@שרית קובל @קצרה כתבתי את זה במיוחד בשבילכן.
גם אני מזדהה עם הכיוון שלכן.

המצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג
ראש המטה הסתכל על המסך בפנים מוטרדים.
"יש איזו בעיה?" שאל הסגן.
"תראה", הצביע הראש באמצעות קרן לייזר. "בני ברק ירדה למקום שלישי. חייבים לטפל בזה".
"זה ממוין לפי מספר החולים ביממה האחרונה?"
"כן, היא במקום שלישי, אמרתי לך".
"תנסה למיין לפי מספר חולים בשלושת הימים האחרונים או ב-12 השעות האחרונות". הסגן ניגש לעבר הלוח עם זכוכית מגדלת ועבר על הטבלה מימין לשמאל, מלמעלה למטה.
"שלילי. עדיין לא מקום ראשון".
"תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 1000 נפש."
"הוספנו אתמול. מקום תשיעי".
"אז תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 100000 נפש".
"תגיד לי אתה טמבל? התוצאה תהיה זהה".
"אויששש... אתה בטוח שאין מוצא?"
"כן, גם בעמודות של קצב הגידול של מספר החולים באחוזים ביממה האחרונה, בשלושת הימים האחרונים, בשבוע האחרון, בחודש האחרון, בחצי שנה האחרונה, בשנה האחרונה המצב לא טוב. בעמודה של קצב הגידול באחוזים לשנה האחרונה היא בתחתית הרשימה, עם האטה משמעותית בגידול באחוזים".
"ברור שכך יהיה. הרי ככל שהעליה היתה יותר גדולה גם הירידה תהיה גדולה יותר". הסגן טפח על כרסו בחשיבות של מי שהבין הראשון. לתוספת רושם הוא סלסל בקצה שפמו.
"לך תסביר את זה לציבור, הם דורשים אקשן".
"אז אנחנו ממש בבעיה".
"כן, היה צפוי שזה יקרה יום אחד. אם מישהו ממקבלי ההחלטות יסכים לשמוע את דעתי, צריך לעצור את ההסברה למגזר החרדי בהקדם".
"על איזה הסברה אתה מדבר? אתה באמת חושב שכמה מודעות בעיתונות החרדית עושות את זה? אל תשכח שרוב הציבור שם לא מנוי על עיתונים".
"אז איך הם יודעים שצריך ללכת עם מסכות? ראיתי תמונות מבני ברק וכולם עם מסכות. אינטרנט אני יודע שאין שם בכלל, אז איך הם יודעים איך להשתמש בהם?"
"יווווווו זה אדיר. אני רושם לעצמי: בני ברק בראש הרשימה מכיוון שהתושבים לא יודעים להשתמש במסכות".
"מעולה, רק תעזור לי כבר למצוא את הרשימה שבני ברק עומדת בראשה".
"טוב, נצטרך להשתמש בתוכנית חירום. בוא נוסיף עמודה שהכותרת שלה: היחס בין הגידול האקספוננציאלי לפיחות הלינארי בימי הסגר לעומת ליל הסדר, בהתייחס למספר התושבים ולמידת השימוש בתחבורה ציבורית ביחס לגיל האוכלוסיה הממוצע".
"מההההההההה? מה זה? איך מחשבים את זה בכלל?"
"לא יודע וזה גם לא חשוב. העיקר ששוב נוכל לומר שהמצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג".
חזק ביותר.

ועכשיו לטריק האמיתי:
מספר החולים שמפורסם שיש בכל עיר לא מתעדכן תמיד כשמחלימים!

שח לי היום מכר שגר בקריית גת שחודש וחצי מספר החולים לא זז בעיר, יעני אין מחלימים. כולם נשארו חולים...

בימים האחרונים היו שם מספר הידבקויות, וכעת היא על זכוכית המגדלת של משה"ב כי ביחס לנפש החולים החדשים יחד עם מספר החולים המיתולוגי - גבוה.

מישהו יודע להסביר את התופעה?
זה משהו שהמומחים בעלי המספרים לקחו בחשבון?
או שמשאירים את זה כדי לשלוט במידע במידה ויהיה צורך?

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
גם במשפחה של חברה שלי היו צריכים להיבדק כמה וכמה פעמים ולמרות שהם גרים בקצה השני של העיר ובלי רכב הרופאים כולם לא הסכימו לאפשר להם בדיקה ביתית והורו להם לנסוע באוטובוס עם מסיכה!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה