@שרית קובל @קצרה כתבתי את זה במיוחד בשבילכן.
גם אני מזדהה עם הכיוון שלכן.
המצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג
ראש המטה הסתכל על המסך בפנים מוטרדים.
"יש איזו בעיה?" שאל הסגן.
"תראה", הצביע הראש באמצעות קרן לייזר. "בני ברק ירדה למקום שלישי. חייבים לטפל בזה".
"זה ממוין לפי מספר החולים ביממה האחרונה?"
"כן, היא במקום שלישי, אמרתי לך".
"תנסה למיין לפי מספר חולים בשלושת הימים האחרונים או ב-12 השעות האחרונות". הסגן ניגש לעבר הלוח עם זכוכית מגדלת ועבר על הטבלה מימין לשמאל, מלמעלה למטה.
"שלילי. עדיין לא מקום ראשון".
"תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 1000 נפש."
"הוספנו אתמול. מקום תשיעי".
"אז תוסיף עמודה של מספר חולים לכל 100000 נפש".
"תגיד לי אתה טמבל? התוצאה תהיה זהה".
"אויששש... אתה בטוח שאין מוצא?"
"כן, גם בעמודות של קצב הגידול של מספר החולים באחוזים ביממה האחרונה, בשלושת הימים האחרונים, בשבוע האחרון, בחודש האחרון, בחצי שנה האחרונה, בשנה האחרונה המצב לא טוב. בעמודה של קצב הגידול באחוזים לשנה האחרונה היא בתחתית הרשימה, עם האטה משמעותית בגידול באחוזים".
"ברור שכך יהיה. הרי ככל שהעליה היתה יותר גדולה גם הירידה תהיה גדולה יותר". הסגן טפח על כרסו בחשיבות של מי שהבין הראשון. לתוספת רושם הוא סלסל בקצה שפמו.
"לך תסביר את זה לציבור, הם דורשים אקשן".
"אז אנחנו ממש בבעיה".
"כן, היה צפוי שזה יקרה יום אחד. אם מישהו ממקבלי ההחלטות יסכים לשמוע את דעתי, צריך לעצור את ההסברה למגזר החרדי בהקדם".
"על איזה הסברה אתה מדבר? אתה באמת חושב שכמה מודעות בעיתונות החרדית עושות את זה? אל תשכח שרוב הציבור שם לא מנוי על עיתונים".
"אז איך הם יודעים שצריך ללכת עם מסכות? ראיתי תמונות מבני ברק וכולם עם מסכות. אינטרנט אני יודע שאין שם בכלל, אז איך הם יודעים איך להשתמש בהם?"
"יווווווו זה אדיר. אני רושם לעצמי: בני ברק בראש הרשימה מכיוון שהתושבים לא יודעים להשתמש במסכות".
"מעולה, רק תעזור לי כבר למצוא את הרשימה שבני ברק עומדת בראשה".
"טוב, נצטרך להשתמש בתוכנית חירום. בוא נוסיף עמודה שהכותרת שלה: היחס בין הגידול האקספוננציאלי לפיחות הלינארי בימי הסגר לעומת ליל הסדר, בהתייחס למספר התושבים ולמידת השימוש בתחבורה ציבורית ביחס לגיל האוכלוסיה הממוצע".
"מההההההההה? מה זה? איך מחשבים את זה בכלל?"
"לא יודע וזה גם לא חשוב. העיקר ששוב נוכל לומר שהמצב בבני ברק ממשיך להיות מדאיג".