מרק או יותר נכון תבשיל ירקות טעים במיוחד
שמגישים על הר של קוסקוס
מוסיפים גרגרי חומוס מבושל/קפוא משקית והרי לכם חלבון מלא.
אין לי מתכון להכנת קוסקוס ביתי של מאמות אבל יש לי בשבילכם טיפ לשדרוג של הקוסקוס משקית.
אז נתחיל:
ירקות בסיס (כלומר חובה) למרק:
שני בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
3 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות עבות (ראו תמונה)
3-4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים (שומרים את העלים בצד)
3 קישואים חתוכים לטבעות עבות (אא"כ יש לכם כרוב וקולרבי)
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
ירקות שכל המוסיף הרי זה משובח:
פלח כרוב (משהו כמו חמישית מכרוב בינוני) חתוך גס
קולרבי בינוני חתוך לקוביות גדולות מאד.
בטטה חתוכה לקוביות עבות
כרישה בדוקה ונקיה חתוכה למקטעים (ממש לא חובה. פשוט מוסיף)
אני מוסיפה בשביל אחד מילדי גם שני תפו"א קטנים אבל המרק מצוין פלוס גם בלעדיהם.
כוס חומוס משימורים/סנפרוסט.
מלח, פלפל לבן, כפית שטוחה כורכום
כף חוואיג' למרק (לא לקפה!)
או:
1/2כפית כורכום נוספת+ שני קורט קינמון+ חצי כפית כמון.
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר עמוק ורחב את הגזר, הבצל והסלרי עם שמן הזית
מאדים על אש בינונית במשך כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם. פעולה זו מקרמלת את הירקות ומחדדת טעמים.
2. לאחר שהירקות מאודים מוסיפים לסיר את שאר הירקות , עלי הסלרי, החומוס ומים כמעט עד לכיסוי.
3. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה על הלהבה הגדול וכשרותח מכסים באופן רופף, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם ומפלס המים ירד כמה ס"מ
4. מתבלים ומבשלים כחמש דקות נוספות.
ועכשיו לקוסקוס והפטנט שהובטח:
קונים מהשוק מסננת יעודית לקוסקוס (מעין נפה עם רשת ממתכת)
מכינים קוסקוס משקית לפי ההוראות במיקרוגל.
בעודו חם מעבירים אותו בנפה וכך הוא הופך אוורירי ורך מאד.
מניחים בצלחת קוסקוס וירקות ובעזרת מצקת מרטיבים מעט את הקוסקוס במי המרק.
מגישים ונהנים
שמגישים על הר של קוסקוס
מוסיפים גרגרי חומוס מבושל/קפוא משקית והרי לכם חלבון מלא.
אין לי מתכון להכנת קוסקוס ביתי של מאמות אבל יש לי בשבילכם טיפ לשדרוג של הקוסקוס משקית.
אז נתחיל:
ירקות בסיס (כלומר חובה) למרק:
שני בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
3 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות עבות (ראו תמונה)
3-4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים (שומרים את העלים בצד)
3 קישואים חתוכים לטבעות עבות (אא"כ יש לכם כרוב וקולרבי)
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
ירקות שכל המוסיף הרי זה משובח:
פלח כרוב (משהו כמו חמישית מכרוב בינוני) חתוך גס
קולרבי בינוני חתוך לקוביות גדולות מאד.
בטטה חתוכה לקוביות עבות
כרישה בדוקה ונקיה חתוכה למקטעים (ממש לא חובה. פשוט מוסיף)
אני מוסיפה בשביל אחד מילדי גם שני תפו"א קטנים אבל המרק מצוין פלוס גם בלעדיהם.
כוס חומוס משימורים/סנפרוסט.
מלח, פלפל לבן, כפית שטוחה כורכום
כף חוואיג' למרק (לא לקפה!)
או:
1/2כפית כורכום נוספת+ שני קורט קינמון+ חצי כפית כמון.
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר עמוק ורחב את הגזר, הבצל והסלרי עם שמן הזית
מאדים על אש בינונית במשך כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם. פעולה זו מקרמלת את הירקות ומחדדת טעמים.
2. לאחר שהירקות מאודים מוסיפים לסיר את שאר הירקות , עלי הסלרי, החומוס ומים כמעט עד לכיסוי.
3. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה על הלהבה הגדול וכשרותח מכסים באופן רופף, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם ומפלס המים ירד כמה ס"מ
4. מתבלים ומבשלים כחמש דקות נוספות.
ועכשיו לקוסקוס והפטנט שהובטח:
קונים מהשוק מסננת יעודית לקוסקוס (מעין נפה עם רשת ממתכת)
מכינים קוסקוס משקית לפי ההוראות במיקרוגל.
בעודו חם מעבירים אותו בנפה וכך הוא הופך אוורירי ורך מאד.
מניחים בצלחת קוסקוס וירקות ובעזרת מצקת מרטיבים מעט את הקוסקוס במי המרק.
מגישים ונהנים