קוגל ירושלמי (אטריות)

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ד
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
לשים 7 כוסות מים בסיר של הקרמל?
זה לא יקפוץ?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ד
לשים 7 כוסות מים בסיר של הקרמל?
זה לא יקפוץ?
ודאי, חייב ממש בזהירות!!!
לכסות במכסה, טיפה להרים אותו אלכסונית ובזהירות ליצוק את המים.

כתבתי את המתכון כמה פעמים בפורום, בד"כ הזהרתי ע"כ
 

יוסי בר

משתמש פעיל
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
במידה ולא כל הנוזלים נספגו ועבר בערך שעה אפשר להמשיך או שצריך להמתין שהנוזלים התיבשו?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
@חדוי כנרת
אף פעם לא הכנתי את המתכון שלך, כי לא העזתי לשנות מהדרך המסורתית של בישול האיטריות בנפרד.
היום העזתי ויצא מושלם!!!
קצת שיניתי לפי הטעם שלנו, אבל ממך שאבתי את הביטחון להכין בדרך זו. (3 ביצים, יותר מלח, יותר פ. שחור, קצת פחות מים)

תודה רבה ממש!!! חסכת לי עבודה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
במידה ולא כל הנוזלים נספגו ועבר בערך שעה אפשר להמשיך או שצריך להמתין שהנוזלים התיבשו?

מעניין,
כמות הנוזלים כמו שכתבתי?
הסיר היה סגור הרמטי?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
@חדוי כנרת וכל המבינים...
מה יקרה אם אני אשאיר את תערובת האטריות מבושלת עד הבוקר?
עדיף להוסיף את הביצים... עכשיו?

תודה רבה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת וכל המבינים...
מה יקרה אם אני אשאיר את תערובת האטריות מבושלת עד הבוקר?
עדיף להוסיף את הביצים... עכשיו?

תודה רבה
הוסיפי את הביצים ערבבי, העבירי לתבנית והשאירי את האפיה למחר
 

מבינה עניין

משתמש מקצוען
4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה
סליחה על הבורות,
פעם ראשונה שלי,
התחלתי להמיס את השמן עם הסוכר, והסוכר נהיה לי גושים וכביכול בכלל לא מתערבב עם השמן,
למה?
צריך להביא לרתיחה?
אולי זה בגלל שערבבתי כל הזמן?

אשמח להוראות מדויקות מהמנוסות
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ציטטת אותי בטעות 4 כוסות סוכר,
כתבתי 3/4 כוס סוכר
צר לי...
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
זה רק טעות בציטוט,
ברור ששמתי 3/4 כוס..
יופי, נרגעתי
לכתחילה אכן אין צורך לערבב אבל לא חושבת שזו הבעיה
כדאי להמשיך לקרמל ואז הכל יתגבש ויעלה קצף, תשחימי עוד קצת ותמשיכי
בהצלחה
 

adiadia

משתמש צעיר
הפקות ואירועים
מי יודעת לומר לי
הכנתי את המתכון של הקוגל להשחים סוכר לקרמל ואז להוסיף את המים אבל מיד הסוכר נהפך לסוכריה קשה?
מה עושים מה לא טוב?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מי יודעת לומר לי
הכנתי את המתכון של הקוגל להשחים סוכר לקרמל ואז להוסיף את המים אבל מיד הסוכר נהפך לסוכריה קשה?
מה עושים מה לא טוב?
זה בסדר גמור, המשיכי הלאה להרתיח עד שיימס ואז לפי ההוראות
 

שירהפ

משתמש מקצוען
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
כמה זמן אופים בסיר? ועל כמה מעלות?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה