קוגל ירושלמי (אטריות)

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
עדכון לגבי תוספת הסוכר לאחר רתיחת המים:
ל- 3 כפות הסוכר כדאי להוסיף עוד 4 כפות סוכר ז.א. ביחד 7 כפות סוכר להדגשת הטעמים.
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עשיתי שינוי קל במתכון וזה יוצא מדהים ממש.
וקל יותר.
לא צריך להיזהר מהמים הרותחים שמשפריצים ממגע עם הקרמל.

פשוט שופכים את האטריות מהחבילה, לתוך הקרמל שנמס.
מערבבים עד שהן מצופות וסופגות את הקרמל.

ואז בהוספה של המים החמים לא צריך להיזהר, לא משפריץ כלום.

1704965282521.jpeg
 

יוו

משתמש מקצוען
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל

אגב- 1.5 סוכר בסה"כ , זה לא מדי?
3 ביצים? אני רגילה ל-4, זה נדבק טוב ולא מתפורר?

וטיפ קטן- לא חייב להסיר את הידיות של הסיר
אני מצפה בנייר כסף
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל

אגב- 1.5 סוכר בסה"כ , זה לא מדי?
3 ביצים? אני רגילה ל-4, זה נדבק טוב ולא מתפורר?

וטיפ קטן- לא חייב להסיר את הידיות של הסיר
אני מצפה בנייר כסף
רוצה תמונה?
זה יוצא כ"כ טוב, שבערב לביבות אחרי מלא מלא חלבי וסופגניות וספינג'ים ושוקולדם ופסטות
כשהגיע הקוגל כולם אכלו
התחסל.

זה באמת משובח
 

מ. י.

משתמש מקצוען
@ע.מ. עשיתי כבר כמה פעמים את המתכון שלך.
יצא טעים מאד, אלב 2 שאלות:
1) הוא יוצא מאד בהיר לא משנה כמה זמן אני מבשלת את הסוכר
2) אני אופה לפחות 3 שעות, הגיוני?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@ע.מ. עשיתי כבר כמה פעמים את המתכון שלך.
יצא טעים מאד, אלב 2 שאלות:
1) הוא יוצא מאד בהיר לא משנה כמה זמן אני מבשלת את הסוכר
2) אני אופה לפחות 3 שעות, הגיוני?
שמחה בשבילך
1. ייתכן שהכיריים שלך איטיים [כמו שלי] ואז זה לוקח באמת המון זמן עד שהסוכר משחים מאד.
2. לא מבינה למה, היית כותבת שלוקח לך ½ ש' יותר, מילא אבל פי 3? נשמע לי קצת מוגזם.
אולי תנסי להעלות את חום התנור?
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל
את שואלת לגבי הוספת האטריות ורק אח"כ את המים? יוצא מעולה! גם אני עושה ככה. מערבבת את האטריות לתוך הקרמל, לא נורא אם לא הכל מצליח להתערבב טוב, ואז מוסיפה את המים וכו'.
 

יוו

משתמש מקצוען
הכנתי, יצא מוושלם!
חוץ מ-
ההוספה בעשר דק' אחרונות של כוס מים
לא ממש הלך. נאלצתי לאחר כ20 דק' לשפוך ולהמשיך באפיה
תודה @אסתר א !!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
יש לי בטעות איטריות דקידות ולא דקות.
ילך?
אין לי מה לעשות ב3 חבילו איטריות דקיקות..
 

תודה להשם-

משתמש רשום
יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!

בקיצור, מומלץ!

להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר

להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.

לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.

לתת רגע להתקרר.

להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.

לתת לעיסה לנוח מעט.

בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).

לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.

לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.

זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס :)
וואאוווו
פשוט טירוף
מושלם מושלם מושלם
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה