דרוש מידע קבלת מלגת דתות מהכולל

מצב
הנושא נעול.

צחית

משתמש מקצוען
חברים נא להירגע ולא להיסחף לעליהום שעושים כאן על ראשי הכוללים.
כמו בכל דין ודברים יש שני צדדים למטבע. אחד מידידי שמפעיל כולל אברכים, סיפר לי בכמה מקרים הזויים שהוא נתקל בהתנהלות קלוקלת של אברכים ביחס לכולל, ואזני תצילנה מלשמוע. אם יש מישהו שמעוניין לשמוע את הצד השני, אולי עוד אפרט .

מחכים לדוגמאות, בבקשה

מכיוון שאני רואה שהציבור מגלה ענין וסקרנות..:sneaky:
ב"ה אשתדל מחר לכתוב כמה דוגמאות עסיסיות.
כמה זמן לוקח להמציא סיפור?

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בין 10% ל50% תלוי גם אם אתה בכולל אחר או שאתה עובד
לפי הנכתב כאן שהתקציב מתחלק למס הלומדים בפועל (מס הארכים בכל הארץ..)
הרי שזה גזל גמור !!
לכתוב על אדם שעובד ויצא מהכולל לחלוטין.. (ולא כמו המקרה כאן שעבר כולל - וזה ענין פרוצדוראלי)
זה גזל מכל שאר האברכים!!!

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
הרי שזה גזל גמור !!
לכתוב על אדם שעובד ויצא מהכולל לחלוטין.. (ולא כמו המקרה כאן שעבר כולל - וזה ענין פרוצדוראלי)
"פחות משווה פרוטה";)

צחי רוזנטל

משתמש חדש
שלום וברכה,
אשמח לשמוע דעתכם בנושא...
בעלי למד בכולל במשך 2,3 חודשים ועזב... (מכמה וכמה סיבות) אבל מעוד סיבה עיקרית שדי שברה את גב הגמל- שהראש כולל ממש התייחס אליו בצורה קשה ומשפילה מאוד....ובעלי בן אדם צנוע ות"ח אמיתי עם מידות זהב...הוא פשוט הרגיש שמתנכל אליו.
תכלס, הוא עבר כולל מאז ונמצא בכולל אחר אבל הראש כולל בכולל הנוכחי לא הספיק להעביר אותו ברישום של הדתות.
מה שבעצם קורה עכשיו זה שהראש כולל לשעבר משלם לו את המלגות, הוא משלם יותר לאברכים שלו ושולח את אחד התלמידים להתקשר לבעלי להגיד לו להעביר לו בהעברה בנקאית את הסכום העודף... (הוא משלם לאברכים 800 והדתות משלמים 600) אז בעלי מחזיר 200 בעצם...
עד כאן הכל היה עובר, אבל אז הוא התחיל להגיד לנו כבדרך אגב, שנשלם לו את המעשרות מהדתות (60 ש"ח) ונכון, זה סכום קטן ומה אכפת לי לשלם למקום שמחזיק תורה, אבל הצורה, הדרך, הגישה....פשוט חסר כל הגיון...
בפעם הראשונה בעלי ממש עמד על זה שנמחול ונעביר על המידות-והעברנו לו...
ועכשיו- הוא דרש פעם שנייה שנעשה לו העברה, גם על הדתות וגם על המעשרות...וזה היה כבר מעל לכוחותי...
שנינו הסכמנו לא להעביר, גם כי יש לי מספיק מקומות שאני מעוניינת להעביר אליהם את המעשרות שלי, וגם, בעיקר כי נראה לי לא צודק לשלם לבן אדם כ"כ לא הגון שבא אלי בגישה כ"כ משפילה..
אבל מה שקרה זה שבעלי פתאום הציג לי את המשוואה שייתכן והוא לא ישלם לו דתות בחודש הבא כי לא העברנו לו מעשרות...בעלי טוען שנעביר לו את המעשרות ונשתוק ואז הוא יעביר לנו....אני מרגישה שככל שנתן יותר ככה הוא ייקח יותר.... מרגישה שמנצלים אותנו..ואין לי מה לעשות נגד זה...האם באמת ייתכן שראש כולל לא יעביר מלגה לאברך שרשום אצלו? יש מציאות כזאת? מה אפשר לעשות? אשמח לשמוע פתרונות...
נ:ב:מאמינה שבסוף בעלי יעשה את ההעברה כי יש לו לב טוב מדיי והוא לא מסוגל לכעוס כמוני...

דיירים

משתמש פעיל
הרי שזה גזל גמור !!
איך הם קנו את הכסף שהוא גנב להם, באיזה קניין, זה לא שלהם, אפילו להסוברים שהכסף שמגיע לראש כולל מגיע לאברך, הם לא העבירו לו את הכסף

חיים של תורה

משתמש מקצוען
כמה קולמוסים נשברו על העניין הזה כבר.
היום אנשים עושים מה בא להם, ואין פוצה פה ומצפצף.
כרגיל רוב הראשי כוללים הם יהודים צדיקים ת"ח גדולים שכל רצונם לגדל מקום תורה.
אבל יש ר"כ שמתנהגים כמו ילד בכיתה א'.
קודם כל זה ברור שהמדינה נותנת את הכסף לאברך ולא לר"כ, זאת עובדה וניתן לראות את זה בהסבר על התקציב, מי שטוען אחרת מוזמן להביא מקור לדבריו.
הסיבה היחידה שזה מגיע לר"כ כי יש כמה תנאים שצריך לעמוד בהם כדי לקבל את הדתות (30 אברכים, התייצבות יום יום, וכו') ורק כמסגרת הם יכולים לאכוף את זה.
ולכן אם הם רואים שהכולל לא עומד בתנאים הם קונסים את הר"כ, כדי שיהיה לו עניין לעמוד בזה.
בעיני זה ממש מגעיל שלוקחים אחוזים מהדתות, זאת הדוגמא הכי מכוערת של גזילת כבשת הרש.
יש עוד משהו מאוד מכוער, שלפעמים בתחילת השנה מלגת הדתות יורדת, ולכן מורידים לאברכים את הסכום, ואחריזה בהמשך כשהמדינה מעלה בחזרה את התקציב (וזה תמיד רטרואקטיבי), יש ר"כ ש"שוכחים" להוסיף זאת לאברכים.
בכלל כל העניין הזה שהר"כ עומד כמו מורה בכיתה ג' ורושם איחורים של 10 דקות, הוא מגעיל מאוד.
כידוע מרן ר"י הגראי"ל שטיינמן היה לו משנה סדורה בעניין, והוא היה אומר לכל הר"כ שהם לא בעלים על האברכים.
ואני אישית חושב שכל ר"כ שמוריד על איחורים וחיסורים (סבירים), וטוען שזה כמו בעבודה, שיתחיל לשלם כמו שכר מינימום 4,200 ש"ח.

י.אדרי

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
חברים נא להירגע ולא להיסחף לעליהום שעושים כאן על ראשי הכוללים.
כמו בכל דין ודברים יש שני צדדים למטבע. אחד מידידי שמפעיל כולל אברכים, סיפר לי בכמה מקרים הזויים שהוא נתקל בהתנהלות קלוקלת של אברכים ביחס לכולל, ואזני תצילנה מלשמוע. אם יש מישהו שמעוניין לשמוע את הצד השני, אולי עוד אפרט .
כן אבל אתה לא שמעת בכלל את הצד הראשון של המטבע...
לא התחלתי אפילו לפרט מה עברנו..ואם היית מכיר את בעלי לא היית כותב את מה שכתבת...
אנחנו זוג צעיר, בעלי אחד האברכים היותר רצינים שקיימים היום, ואני לא אומרת את זה כי אני אשתו...
יש לו מידות נדירות וברור לי שהוא ספג הרבה הרבה יותר ממה שהוא סיפר לי...רק כי זה לשון הרע...
סתם שתראה קצת את הצד הראשון של המטבע....
בטוחה שיש מה להוסיף תמיד גם בצד השני, אבל אל תשפוט אותנו כזה מהר.........

צחית

משתמש מקצוען
כמה קולמוסים נשברו על העניין הזה כבר.
היום אנשים עושים מה בא להם, ואין פוצה פה ומצפצף.
כרגיל רוב הראשי כוללים הם יהודים צדיקים ת"ח גדולים שכל רצונם לגדל מקום תורה.
אבל יש ר"כ שמתנהגים כמו ילד בכיתה א'.
קודם כל זה ברור שהמדינה נותנת את הכסף לאברך ולא לר"כ, זאת עובדה וניתן לראות את זה בהסבר על התקציב, מי שטוען אחרת מוזמן להביא מקור לדבריו.
הסיבה היחידה שזה מגיע לר"כ כי יש כמה תנאים שצריך לעמוד בהם כדי לקבל את הדתות (30 אברכים, התייצבות יום יום, וכו') ורק כמסגרת הם יכולים לאכוף את זה.
ולכן אם הם רואים שהכולל לא עומד בתנאים הם קונסים את הר"כ, כדי שיהיה לו עניין לעמוד בזה.
בעיני זה ממש מגעיל שלוקחים אחוזים מהדתות, זאת הדוגמא הכי מכוערת של גזילת כבשת הרש.
יש עוד משהו מאוד מכוער, שלפעמים בתחילת השנה מלגת הדתות יורדת, ולכן מורידים לאברכים את הסכום, ואחריזה בהמשך כשהמדינה מעלה בחזרה את התקציב (וזה תמיד רטרואקטיבי), יש ר"כ ש"שוכחים" להוסיף זאת לאברכים.
בכלל כל העניין הזה שהר"כ עומד כמו מורה בכיתה ג' ורושם איחורים של 10 דקות, הוא מגעיל מאוד.
כידוע מרן ר"י הגראי"ל שטיינמן היה לו משנה סדורה בעניין, והוא היה אומר לכל הר"כ שהם לא בעלים על האברכים.
ואני אישית חושב שכל ר"כ שמוריד על איחורים וחיסורים (סבירים), וטוען שזה כמו בעבודה, שיתחיל לשלם כמו שכר מינימום 4,200 ש"ח.
מכיר כולל שמשלם נטו דתות בלבד
וגם על זה מוריד על שמירת סדרים אומנם לא על
איחור של 10 דק' אבל לפי ראות עיניו

hishtadlut

משתמש פעיל
ואני אישית חושב שכל ר"כ שמוריד על איחורים וחיסורים (סבירים), וטוען שזה כמו בעבודה, שיתחיל לשלם כמו שכר מינימום 4,200 ש"ח
שכר מינימום לענ"ד 5300 על משרה מלאה 9 שעות 12 ימי חופש בשנה

לאברך מגיע משכורת של הייטק ולא שכר מינימום אבל הכל עניין של היצע וביקוש "תורה מונחת בקרן זוית וכל הרוצה יבוא ויטול"

לגבי נושא האשכול בקרב כל הכוללים מקובל שאברך שרק רשום לדתות מנכים לו 10-20% פה לפחות הוא אומר שזה מעשר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...