חלבי צעד אחר צעד - מיני-קרואסונים מלוחים בשני טעמים מוצלחים.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.

המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:

חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.

מצרכים:

700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח

למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.

למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.

להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.


מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.


מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים: חלק פיצה וחלק פסטו.

מתחילים עם מלית הפיצה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות הגבינה בשכבה אחידה.
מערבבים את הרסק והעגבניות עם שמן הזית והתבלינים.
מורחים מחצית מהכמות בשכבה אחידה מעל הגבינה.
מפזרים מחצית מכמות הגבנ"צ.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה וזורים אורגנו.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.

ע.JPG

ג.JPG
חתוך.JPG

לפני.JPG
אפוי.JPG
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בזמן שמתפיחים עוברים למלית השניה
מוסיפים את הפסטו לתוך הגבינה ומערבבים עד לאיחוד
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות המלית בשכבה אחידה.
מפזרים מחצית מכמות הגבינה הבולגרית.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.
(בתמונה הם אפויים יותר מדי).

מלית.JPG


פסטו1.JPG

ב.JPG

אפויים.JPG


אחסון:
אני אורזת כל צמד בשקית אוכל גדולה, קושרת היטב ומקפיאה.
 
נערך לאחרונה ב:

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נראה טוב.
הבצק יכול לשמש גם למאפה שמרים מתוק?
כמובן בהמרת השמן זית והחמאה לשמן קנולה והחלב למים.
עד היום לא מצאתי בצק שמרים טוב שיכול להתחרות בכבוד [עד כמה שאפשר] ברוגלך עסיסיים, דווקא התמונה שהעלית עושה חשק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה טוב.
הבצק יכול לשמש גם למאפה שמרים מתוק?
כמובן בהמרת השמן זית והחמאה לשמן קנולה והחלב למים.
עד היום לא מצאתי בצק שמרים טוב שיכול להתחרות בכבוד [עד כמה שאפשר] ברוגלך עסיסיים, דווקא התמונה שהעלית עושה חשק.
בהחלט אם כי לדעתי יש להמיר את החלב לחלב צמחי/ מיץ תפוזים ולא למים.
ולהגדיל את כמות הסוכר ל1/2 כוס.
הביאי בחשבון שזה לא מרקם של רוגלך עם שכבות דקות ורבות אלא דווקא בצק עבה במקצת ורך ביותר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הביאי בחשבון שזה לא מרקם של רוגלך עם שכבות דקות ורבות אלא דווקא בצק עבה במקצת ורך ביותר
נכון, כי ההוא בצק עלים, לכן כתבתי להתחרות עד כמה שאפשר...;)
בכל אופן אנסה כפי שכתבת, תודה.
 

DebbG

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לא יודעת להגיד לך במאה אחוז. תצטרכי לנסות כדי לדעת.
אני אישית מעדיפה ריקוטה ביתית או כנען כי היא הרבה פחות שומנית וגם ככה הגבינות שומניות.
נראה טוב!
את יכולה לשים קישור לגבינת ריקוטה ביתית? מעניין לנסות. תןדה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה טוב!
את יכולה לשים קישור לגבינת ריקוטה ביתית? מעניין לנסות. תןדה.
יש לנקז במשך 30 דקות.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
שירה, בקשר לגבינת ריקוטה, שוקלת אם להכין אותה.
מה עושים עם מה שנשאר, היא טעימה בתור מה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה