את המאפים האלו אתם פשוט. חייבים. להכין.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.
המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:
חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.
מצרכים:
700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח
למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.
למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.
להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.
מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים: חלק פיצה וחלק פסטו.
מתחילים עם מלית הפיצה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות הגבינה בשכבה אחידה.
מערבבים את הרסק והעגבניות עם שמן הזית והתבלינים.
מורחים מחצית מהכמות בשכבה אחידה מעל הגבינה.
מפזרים מחצית מכמות הגבנ"צ.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה וזורים אורגנו.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.
למה?
1. כי הבצק מ-ע-ו-ל-ה. אחד הטובים שפגשתי.
2. כי המליות טעימות במיוחד.
3. כי ילדים (וגם ילדים בנפשם) משתגעים על זה.
4. כי הם יוצאים מהמקפיא כמו חדשים ויכולים להיות ארוחת בוקר מצוינת.
המתכון במקור מנטלי לוין הלא היא עוגיונט.
אני שיניתי במעט את הבצק ואת המלית והוספתי עוד מלית בטעם חדש ירוק ומפתיע.
אם יש לכם שאריות גבינות וממרחים מערבי לביבות מושקעים שלפו אותם מהמקרר ונתחילה:
חשוב מאד: אם החלטתם להכין רק מלית אחת, הכינו מחצית מכמות הבצק.
מצרכים:
700 גר' קמח לבן
1/3 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כוס חלב
160 מ"ל שמן זית או 200 גר' חמאה מומסת (אני משלבת את שניהם ביחס שווה ולדעתי זה הכי טוב)
2 ביצים L
כפית גדושה מלח
למלית פיצה
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית (זוכרים שפרסמתי מתכון? היא מושלמת למאפה הזה).
אם משתמשים בריקוטה קנויה יש להוסיף לה כף קורנפלור.
100 גר' רסק עגבניות
50-100 גר' עגבניות מרוסקות מפחית או טריות. (שזה בערך 1-2 עגבניות).
כף שמן זית
1/3 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו.
150 גר' גבינ"צ.
למלית פסטו-בולגרית
220 גר' גבינת כנען/טוב טעם/ריקוטה תוצרת בית.
2-4 כפיות רוטב פסטו מוכן רצוי כזה שאינו מלוח במיוחד.
100-120 גר' גבינה בולגרית מפוררת/ מוצרלה/צפתית/פטה.
להברשה:
ביצה טרופה
אורגנו.
מכינים בצק:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בכף.
2. מוסיפים את הביצים, השמן והחלב ולשים עד לקבלת בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לתום עשר דקות.
חשוב מאד להקפיד על משך הלישה.
3. בתום עשר דקות אמור להתקבל בצק חלק ודביק מעט. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מרדדים ומרכיבים:
מחממים תנור ל-175 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים: חלק פיצה וחלק פסטו.
מתחילים עם מלית הפיצה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים חלק אחד לעיגול
מורחים מחצית מכמות הגבינה בשכבה אחידה.
מערבבים את הרסק והעגבניות עם שמן הזית והתבלינים.
מורחים מחצית מהכמות בשכבה אחידה מעל הגבינה.
מפזרים מחצית מכמות הגבנ"צ.
בעזרת גלגלת/סכין חדה מחלקים ל-8 משולשים ומגלגלים מהקצה הרחב לצר לקבלת קרואסון.
ממשיכים כך עם מחצית הבצק השניה.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה ומתפיחים כרבע שעה. רצוי במקום חמים.
מברישים בביצה וזורים אורגנו.
אופים כ 15-20 דקות עד להזהבה עמוקה.