אנחנו מקפידים על זהדבר שפחות ידוע
רבי יהודה החסיד ציווה שכל צאצאיו עד סוף כל הדורות לא יקראו על שמו יהודה ולא על שם אביו שמואל
אנחנו שאלנו את הרב שטיינמן על זה והוא אמר שצריך להקפיד.
אני מכירה 2 אחים ו2 אחיות ירושלמים שהתחתנו, וזוג אחד התגרש
ברור שאין קשר, אבל ר' יהודה החסיד ראה את ההשלכות שיכולות להיות מזה.זה הזוג הגרוש הראשון שאת מכירה?
אין שום קשר.
אמנם מצב כזה יוצר הרבה אי נעימות ובלגן לשני הצדדים ולזוג הנוסף, אבל זה לא שיקול שאמור להלקח בחשבון ראש....
סתם מענייןברור שאין קשר, אבל ר' יהודה החסיד ראה את ההשלכות שיכולות להיות מזה.
(מכירה עוד סיפור כזה שזוג אחד התגרש עם ילדים, והאישה התחתנה ובשמחה משפחתית הבעל לשעבר- אבי הילדים רואה שילדיו קוראים לבעל החדש "אבא", אם לא היו מתחתנים היתה הרבה פחות עוגמת נפש)
(מכירה עוד סיפור כזה שזוג אחד התגרש עם ילדים, והאישה התחתנה ובשמחה משפחתית הבעל לשעבר- אבי הילדים רואה שילדיו קוראים לבעל החדש "אבא", אם לא היו מתחתנים היתה הרבה פחות עוגמת נפש)
סתם מעניין
איך יצא לאבא הגרוש ולאבא החדש להיות יחד בשמחה משפחתית???
כשהאבא הגרוש הוא אח של הדודה שנשואה לאח של גרושתו.(אח ואחות שנשואים לאח ואחות)
זו לא תשובה הגיונית.
אז המחותנים עורכים שמחה. לא כולם מגיעים לשמחות של מחותנים גם בלי שתהיה בעיה, קל וחומר כשהגרושה שם....
ואם לא היו קוראים להם באותו שם זה לא היה עוגמת נפש?סתם מעניין
איך יצא לאבא הגרוש ולאבא החדש להיות יחד בשמחה משפחתית???
יש בצוואה שלא יגורו שני אחים באותו מבוי, והגר"ח והראי"ל מאוד הקפידו בזה בניגוד למה שכתבו כאן,
לי ידוע אישית על שני אחים שקנו דירה בשני בניינים אחד ליד השני באופן שהדירות פנו אחד ליד השני, ובשלב של הכניסה לדירה התעוררו לשאול והגר"ח קנייסבקי אמר להם שאחד צריך לעבור אפי' שיהיה בזה הוצאות כספיות (מכירה תוך שנה מחייבת מס שבח)
והוסיף שבעניני הצוואה כולם צריכים להקפיד כי זה סכנה, להבדיל מעניני ההלכה שיש בצוואה כמו לו ליטול צרפנים בר"ח שבזה תלוי במנהגים,
ועוד שמעתי מהגראי"ל שהתיר לשני אחים לגור ברחוב שדי חמד במודיעין עילית, ודווקא בגלל שגרו כל אחד בצד אחר ויש באמצע את הקומפלקס של הבתי כנסיות (למי שמכיר)
לגבי 2 אחיות בבניין אחדבנושא זה- אני קניתי דירה בבנין בו אחי גר, והלכנו לשאול את הגר"ח קנייבסקי לפני הקניה, האם גם בזה שייכת צוואת ר' יהודה החסיד ואמר שלא, כי זה אח ואחות.
מידע בלי מקור ברור בינתיים.לגבי 2 אחיות בבניין אחד
האם גם מקפידים אשמח למידע עם מקור
ישר כחמידע בלי מקור ברור בינתיים.
יש שם כאלו ששאלו, אפשר לברר אצלם.
אפשר לתייג אותם כאן.מה גם שהוא נעול ואין לי אפשרות לשאול שם
אני מכירה 2 אחים ו2 אחיות ירושלמים שהתחתנו, וזוג אחד התגרש.
ואני מכיר שני אחים ושני איות שהתחתנו "ולא התגרשו"ברור שאין קשר, אבל ר' יהודה החסיד ראה את ההשלכות שיכולות להיות מזה.
זה גם חציצה בתפילין כמש"כ במשנ"ב (סי' כ"ז סקט"ו) עיי"ש בלשונו החריףלא יגדל אדם בלורית.
הא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: