דרוש מידע צוואת רבי יהודה החסיד

Chagit Weksler

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש בצוואה שלא יגורו שני אחים באותו מבוי, והגר"ח והראי"ל מאוד הקפידו בזה בניגוד למה שכתבו כאן,
לי ידוע אישית על שני אחים שקנו דירה בשני בניינים אחד ליד השני באופן שהדירות פנו אחד ליד השני, ובשלב של הכניסה לדירה התעוררו לשאול והגר"ח קנייסבקי אמר להם שאחד צריך לעבור אפי' שיהיה בזה הוצאות כספיות (מכירה תוך שנה מחייבת מס שבח)
והוסיף שבעניני הצוואה כולם צריכים להקפיד כי זה סכנה, להבדיל מעניני ההלכה שיש בצוואה כמו לו ליטול צרפנים בר"ח שבזה תלוי במנהגים,
ועוד שמעתי מהגראי"ל שהתיר לשני אחים לגור ברחוב שדי חמד במודיעין עילית, ודווקא בגלל שגרו כל אחד בצד אחר ויש באמצע את הקומפלקס של הבתי כנסיות (למי שמכיר)

בנושא זה- אני קניתי דירה בבנין בו אחי גר, והלכנו לשאול את הגר"ח קנייבסקי לפני הקניה, האם גם בזה שייכת צוואת ר' יהודה החסיד ואמר שלא, כי זה אח ואחות.

חמד ילד

משתמש צעיר
אני מכירה באופן אישי מקרה כזה...
אז הזהרו בצוואת רבי יהודה החסיד כי המקרה הנ"ל ברור כאור השמש שזה הגורם לבעית הגירושים.
סיפור שהתפרסם לפני שנה בערך באחד העיתונים:
ביתו של ר' משה אייזיק בלוי (אח של מוטקה בלוי) התחתנה עם אדם בשם משה ולא היו להם ילדים במשך 15 שנה(!!!) לאחר מכן הרב בלוי הוריד את השם 'משה' ונשאר רק 'אייזיק' וכעשרה חודשים לאחר מכן לזוג המאושר נולדה בת. אפשר לשמוע פרטים מכלי ראשון אצל הרב בלוי עצמו 0527690870

החנוכיה שלי!

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מצוואתו של ר' יהודה החסיד לא ליטול ציפורניים ולא להסתפר אחרי השקיעה.
לא מכירה כמעט אנשים שמקפידים על זה....
יש כל כך הרבה סעיפים בצוואה מעניין עם יש משהו ששומר על הכל!?

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לגור באותו בנין, בקריות החסידיות לא מקפידים על זה, יכולים לגור באותו בנין עם כמה אחים / אחיות / בני דודים ועוד

רוטב שום

משתמש מקצוען
לגבי מה שכתוב לא לחזור לבית אחרי שיצאו ממנו זה רק כשיוצאים מחוץ לעיר או לחו"ל
לא כל יציאה שגרתית

ויש עוד הקפדה
לא לסגור פתח אלא להשאיר 3 אמה על 3 אמה

Y2023

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
עפ"י צוואתו הורה לא לחתן בח' בתמוז.
שמעתי על זוג שקבעו חתונה לח' בתמוז ואחד מגדולי הרבנים [נדמה לי הגרש"ז אוירבך] היה אמור לסדר קידושין ואמר לדחות את החופה לאחרי השקיעה [מדובר בשעון קיץ...] כדי שלא לחתן בח' בתמוז, והחופה אכן היתה ב8:30 בערב....

אם יש לך מקור כתוב לסעיף הזה בצוואה מאוד יעזור לי אם תשלחי לי.

שרשרת

משתמש מקצוען
יש כל כך הרבה סעיפים בצוואה מעניין עם יש משהו ששומר על הכל!?

אני חושבת שכשהדברים נוגעים לעניינים מהותיים יש לשאול על כל דבר.
אצלנו מקפידים על דברים רבים מאוד, כולל לא להסתפר וליטול צפורניים בלילה, לא לצחצח נעליים כשיוצאים לדרך (אם נוסעים לשבת למקום זר, לוקחים במזוודה משחת נעליים...), קוראים בשם אחר במקרה של חותן עם שם זהה לחתנו, ועוד.
אבל 2 אחי נשואים ל-2 אחיות, וההורים שלי שאלו לפני כן ונענו שאין עם זה בעיה. ידוע לנו על משפחות ידועות מאוד שעשו זאת.

נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מצוואתו של ר' יהודה החסיד לא ליטול ציפורניים ולא להסתפר אחרי השקיעה.
לא מכירה כמעט אנשים שמקפידים על זה....
על פי הקבלה לא גוזרים ציפורניים ולא מסתפרים אחרי השקיעה.
הרבה ספרדים (אולי גם חסידים, לא יודעת...) מקפידים על זה.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נראה שהשואל/ת ביקש לדעת אם היו מקרים בפועל ולא נהגו בהם כמו צוואת ר"י החסיד.
[אינני מבין למה על כמה סעיפים יש כאלו שמקפידים ועל חלק מהסעיפים לא מקפידים]

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
לגבי צחצוח נעליים, יש הסבר ולכן לא מקובל היום. פעם היו מצחצחים נעליים בשומן. וכדי שחיות לא יריחו את ריח השומן ויזיקו להולך, לכן לא מצחצחים ביום בו יוצאים לדרך, אבל מכיוון שהיום זה לא כך, אין בעיה לצחצח

אם אני לא טועה - יש מאמר של אחד מאדמור"י חב"ד הקודמים, שגם אם יתנו לו יום שלם הוא לא יוכל לכתוב את עומק הסוד של האיסור הזה.

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
חשוב לציין שבכל מקום נהגו אחרת, ויש ספר שלם הדן עם מקורות אודות כל סעיף מרבי יהודה החסיד, וההתייחסות לכל סעיף שונה מקהילה לקהילה, מרב לרב, מאדמו"ר לאדמו"ר, וכדו', לכן יש לברר אצל חכם.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
האם יצא לכם לפגוש/לשמוע על מקרה של התקלות באחד מהסעיפים בצוואה, מלבד הסעיף המפורסם של שם האב כשם החתן ושם הכלה כשם האם?
לדוגמא יש סעיף שלא ינשאו שתי אחיות לשני אחים, ולא ישיא אדם עם חברו בת ובן בן ובת, ולא יהיו שמות המחותנים זהים.

אשמח מאוד לשמוע כל מידע בנושא.
מכירה שתי אחיות שנישאו לשני אחים, אחרי התייעצות עם הרב אלישיב זצ"ל.

מעופיקס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ולגבי 'לא ישיא אדם עם חברו בן ובת בת ובן' -
מישהו שמע על מקרה כזה?
(לא ספרדים)[/QUOTE
שמעתי פעמיים .
יש לי במשפחה כזה מקרה משני צדדים.
שלקחו בן ובת בת ובן
בן דוד שלי התחתן עם אחת שאח שלה התחתן עם אחות של בעלה
החלפה בין המשפחות והם חיים בשלווה ואחוה .
כמובן זה לא היה באותו תקופה שהם תארסו
אחד היה אחרי שנה ואחת היה אחרי כמה שנים.
אני לא בעד זה כי זה לא הכי כדאי אבל בהחלט יש לנו במשפחה כזה סיפור.
ושמעתי גם מחברה שאחותה ואח שלה התארסו באותו יום עם אותה משפחה גם החלפה גם כזה מקרה.

מעופיקס

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הם אוחזים בשיטת רוב הפוסקים , שאם יש 2 שמות זה נחשב שם אחר.
גם להגרש"ז יש חתן ר' זלמן נחמיה
מכירה גם סיפור כזה שלכלה קוראים כמו לחמותה והם שאלו רב אני לא זוכרת את מי, מה לעשות והרב אמר שאם לאמא של הבחור יש לה עוד שם אפשר לסגור את השידוך בתנאי שיתחילו לקרוא לאמא של הבחור בשם השני שלה.
למעשה אף אחד לא עושה את זה אולי רק בעלה קורא לה בשם השני.

שרשרת

משתמש מקצוען
החלפה באותו יום מקובלת במקרה שבו בשני הצדדים יש אח ואחר כך אחות (או להפך) ומקפידים לא לעקוף אחד את השני, ואז מארסים באותו יום את 2 הזוגות בן עם בת ובת עם בן.

שרשרת

משתמש מקצוען
אני מכירה כמה שממש התחילו לקרוא בשם השני

לחתן/כלה או לחותן/חותנת?
יש הבדל.
גם בעלי החליף את שמו לגמרי עם נישואינו ואפילו אמא שלו התרגלה בסוף,
אבל לפני החתונה היו כמה דעות בצד השני שאבא שלי הוא זה שאמור להחליף את השם ולא החתן.
לי זה היה נשמע לא הגיוני

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה