180נראה מעולה,רוצה גם להכין,
רק לא הבנתי איזה כוס של שתיה קרה 180 מ''ל או 200 מ''ל?
180נראה מעולה,רוצה גם להכין,
רק לא הבנתי איזה כוס של שתיה קרה 180 מ''ל או 200 מ''ל?
הי, זה התפרסם גם בקטיפה, נכון?מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית
לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן
קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים
להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב
לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אבקת סוכר לזריה
מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.
מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.
ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.
מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.
מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.
מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.
משהים להתפחה כחצי שעה.
מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.
לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.
כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152
צפה בקובץ המצורף 884158
בתיאבון
כן, בשנה שעברה פרסמתי את המתכון בקטיפה. ב"ה גם משם קיבלתי המון פידבק חיוביהי, זה התפרסם גם בקטיפה, נכון?
רציתי לדעת, איך המילוי לא נזל לך? מקפיאה קודם בתבניות אינגליש?
ואיך הקליעה יוצאת כל כך צפופה?
אגב, הכנתי אותה, וחצי כמות - כי בעלי אמר שהוא לא כזה אוהב עוגות גבינה
לא יודעת איך, שתי אנשים (הוא לא הבטיח לאהוב, אבל לא גמר לאכול) גמרו שלושה פסים בפחות משלושה שבועות... תודה על המתכון!!!
תודה!כן, בשנה שעברה פרסמתי את המתכון בקטיפה. ב"ה גם משם קיבלתי המון פידבק חיובי
המילוי כאן לא נוזל. לא מקפיאה בכלל.
הקליעה הצפופה זה ענין של כמות חיתוכים לרצועות שחותכים מהבצק בצדדים וכמה מעלים אותם קרוב ממש אחד לשני
העני תמיד כותבת שהיא משתמשת בחד"פ קרהמתכון כאן עם כוסות חד"פ או כוסות מדידה?
המתכון כאן עם כוסות חד"פ או כוסות מדידה?
תמידהעני תמי כותבת שהיא משתמשת בחד"פ קר
אופססססתמיד
מעולה!העוגה יצאה מוצלחת במיוחד!
האם היא טובה בהקפאה?
מעולה@ה. בקר
אפשר להכין מזה גם גביניות? יוצא מוצלח?
אני הכנתי ושמתי בהקפאה לפני הסירופ,נראה מגרה ממש ,
איך זה בהקפאה ? (שמרים טוב בהקפאה אך בד"כ גבינה פחות ...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: