חגים פסח ללא מיקסר וללא תנור

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
איך את מכינה טופי חלבי, עם שמנת מתוקה?
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לאגוזים מסוכרים יש לי מתכון אחר -עם מים יחד עם הסוכר (בסיר). אם יהיה ביקוש אחד כשאוריד את הפסח.
בכל מקרה, בכל דרך, לאחר הקרמול שימו לב לשטח את התערובת הרותחת מאד בזהירות, ברווחים-כשמתקשה אא להפריד. לאחר שמצטנן ניתן לטחון לפרלינה, כל סוג בנפרד, אבל בתנאי שיש בלנדר טוב. לא ההוא ב50.
את הפרלינה ניתן לשלב בעוגה, בגלידה וכו.
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
נזכרתי בעוד מתכון מסוג 'בסיס'-קרם פטיסייר (נראה לי ממיץ תפוזים). בע'ה אעלה בהמשך.
כמו'כ שנה שעברה קניתי סיר פלא לעוגת גבינה. יצא מעולה ב'ה. (לאחר כמה נסיונות של משחק בגובה הלהבה). אפשר להשתמש מתכון הרגיל, עם המרות לקמח תפוא במקום פודינג וקמח
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כדורי קפה
½ כוס סוכר
½ כוס מים
3 כפות שמן
6 כוסות פרורי עוגה (השאלה מאיפה יהיה לה את זה...)

קרם:
2 ביצים
½ כוס שמן
2 כפות קפה / קקאו
6 כפות סוכר
1 כף יין

ציפוי:
100 גר' שקדים / אגוזים טחונים / קוקוס

א. ההכנה:
- להרתיח בסיר את הקפה, הסוכר והמים, להוסיף את השמן, לערבב היטב ולהוסיף את פרורי העוגה.
- לערבל כ- 7 דק' בבלנדר את החומרים עד לקבלת קרם.
- להוסיף לעיסת הפרורים את הקרם,
- להקפיא את העיסה כשעה, ליצור כדורים ולטבול בציפוי.
אפשרי להחליף את פירורי העוגה בקמח מצה לעוגה?
 

לילי 1

משתמש מקצוען
מתכון מפרוג עם טיפהלה שינויים שלי, סליחה מהניקית שהעלתה ולה זכויות היוצרים, אשמח מאוד שתזדהי. מרוב שזה מוצלח אמא שלי מכינה גם במהלך השנה....
וצריך רק סיר!


להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין


לכבות את האש
להוסיף כוס וחצי קוקוס, לערבב היטב
להוסיף-
3 כוסות קמח ת. אדמה
לערבב היטב
להדליק שוב את האש עד שיש ביעבוע ממש ממש קל בערך דקה
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
אפשר לשטח על תבנית עם קוקוס ולחתוך לריבועים אחרי קירור
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
באותו ענין ,
אפשר להכין חרוסת ללא מעבד מזון כלל?
או שחייבים לפחות בלנדר מקל?
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מגרה
אפשר בבקשה מתכון?
בעז"ה כשאשיג אותו.
אפשר מתכון?
בשמחה:
כדורי קוקוס

1 כוס אגוזים טחונים (מכל סוג, או מעורב)
1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר
3 ביצים

לבשל על אש קטנה, תוך ערבוב מידי פעם
כשהעיסה מגובשת ואחידה, לכבות את האש ולהעביר לקערה
לכדרר כדורים ולהקפיא.
להוציא כ10 דקות לפני ההגשה.
אני משחקת עם הכמויות של האגוזים והקוקוס- סה"כ 2 כוסות, אבל בד"כ יותר קוקוס מאגוזים.

בהצלחה
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
באותו ענין ,
אפשר להכין חרוסת ללא מעבד מזון כלל?
או שחייבים לפחות בלנדר מקל?
ההורים שלי מכינים ביד- מגרדים זנגוויל במגרדת, קוצצים אגוזים בקוצץ, תפוחים בסכין... נראה לי כבר עדיף מכשיר אחד...

לי יש "קוצץ בצ'יק"- קטן, מופעל על ידי משיכת חוט, עלה לי 30 ש"ח. ממליצה.
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
יש עוגות בסיר פלא ללא הקצפה???
בעבר הייתי מכינה עוגת שוקולד נהדרת, ללא הקצפה, ממתכון של אביגיל מייזליק.

אם אני זוכרת נכון, זה המתכון מהספר "טעם של פסח" (הספר לא לפניי. אשמח אם מי שיש לה אותו תוכל לוודא שלא טעיתי)

עוגת שוקולד לפסח

זמן בישול בסיר פלא: 40-30 דקות

200 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס שמן אגוזים

כוס קמח תפוחי אדמה

2 כפיות אבקת אפיה

מלח

3 ביצים

כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

ממיסים יחד בסיר את השוקולד והשמן על אש נמוכה עד שמתקבל תערובת אחידה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
משמנים את סיר הפלא ויוצקים לתוכו את התערובת.
מבשלים את העוגה כפי שאתם מכירים את הסיר שלכם ונזהרים שהעוגה לא תתייבש יותר מידי.
מסירים מהאש ומצננים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי שקדים ואגוזים מזוכרים -
ישנה שיטה קלה במיוחד וטעימה לא פחות:
להשרות את השקדים / אגוזים
במי סוכר לזמן מה, להוציא מהנוזל ולאפות.
יותא נפלא. קל, נקי וטעים.

לצערי לא זוכרת כמיות וזמנים מדוייקים
מאמינה שרשום לי במתכוני הפסח.

את הנ"ל אפשר לעשות גם לקליה והמלחה. טעים לא פחות :)


עכשיו אני קולטת שזה צריך תנור.... מחילה :(
בכל מקרה אשמח למתכון כשתוכלי. אולי באשכול אחר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
סורבה מעולה - מתאים לכל פרי.

50 גר' - 1/4 כוס סוכר
140 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ לימון טרי
1/4 כוס מים
2 כפות דבש (דווקא דבש).
500 גר' פרי חתוך לקוביות.
סרט גרידת לימון (לא חובה)

מרפדים תבנית אפייה רחבה בניילון נצמד.
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר, מיץ, מים ודבש. מנמיכים ומבשלים עד שהסוכר נמס.
מצננים.
מעבירים את הסירופ וקוביות הפרי לבלנדר ומעבדים לקבלת תערובת חלקה לגמרי.
כעת טועמים ובוחנים את מתיקות התערובת. ממתיקים אם צריך בסוכר (עדיף אבקה) וטוחנים שוב.
התערובת אמורה להיות טיפה יותר מתוקה ממה שאתם רוצים כי מתיקות נחלשת בהקפאה.

שוטחים את המחית בתבנית.
מעבירים ל-3-4 שעות להקפאה.
בתום ההקפאה שוברים לחתיכות ומניחים במעבד מזון מצויד בסכין. (ולא בלנדר).
טוחנים עד לקבלת סורבה חלק לחלוטין.
ניתן לזלף או להעביר בעזרת כף לכוסיות קינוח.
למשתמשים בקצפת צמחית - ניתן להוסיף לכוסיות סורבה שכבת קצפת ולהקפיא.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי שקדים ואגוזים מזוכרים -
ישנה שיטה קלה במיוחד וטעימה לא פחות:
להשרות את השקדים / אגוזים
במי סוכר לזמן מה, להוציא מהנוזל ולאפות.
יותא נפלא. קל, נקי וטעים.

לצערי לא זוכרת כמיות וזמנים מדוייקים
מאמינה שרשום לי במתכוני הפסח.

את הנ"ל אפשר לעשות גם לקליה והמלחה. טעים לא פחות :)


עכשיו אני קולטת שזה צריך תנור.... מחילה :(
אפשר לבשל במי סוכר (יחס של אחד סוכר לשתיים מים)
להניח על תבנית עם נייר כסף לייבוש 6 שעות
ואז לטגן בשמן עמוק.
יוצא פקאן סיני (או אגוזים אחרים...)
 

Tzofi

משתמש צעיר
כדורי שוקולד לפסח

1/2 קילו קמח מצה

2 כוסות סוכר

2 כוסות יין

1/2 כוס נוזל - לפי הצורך

3/4 כוס קקאו

כוס שמן

אם העיסה יוצאת יבשה להוסיף עוד נוזלים

להרטיב את הידיים וליצור כדורים, לטבול בקוקוס
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה