דרוש מתכון פינגר פוד חלבי שאפשר להקפיא מראש

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
פוקצ'ות מיני (בדיוק היום הייתי בסוג של ארוע שהיו שם כאלו בגודל של עוגיה, חלק עם טופינג של עגבניות מיובשות וחלק עם זעתר)
קרואסונים - ביום הארוע ממלאים בירקות מוקפצים וכדו' - שגם אותם ניתן להקפיא
פיציות
קישים אישיים / טארטלטים במילוי מלוח (פטריות, ברוקולי, כרובית וכדו'
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
את יכולה אולי להעתיק את המתכון של הקיש בטטה, משום מה זה חסום לי
תודה רבה

מצרכים למתכון​

להכנת בצק קיש ביתי:​

200 גרם קמח

100 גרם חמאה / מחמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1 חלמון

2-3 כפות מים קרים

למלית בטטה וגבינות:​

2 בטטות

1 בצל

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

150 גרם בולגרית מגורדת / גבינת פטה עיזים מפוררת

1 שמנת מתוקה

2 ביצים טרופות

הוספה שלי: 1 גביע קוטג'

תבלינים: אבקת מרק עוף, פלפל לבן, אגוז מוסקט. (אני שמתי רק מלח ואגוז מוסקט)

הוראות הכנה​

הכנת בצק הקיש​

מעבדים בפולסים קצרים קמח, חמאה, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון ו 2-3 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול ומרפדים תבנית קיש סטנדרטית.

דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה, מוציאים ואופים כ-15 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות, מוציאים ומצננים.

להכנת מלית בטטה וגבינות​

קולפים ופורסים את הבטטה לעיגולים, מבשלים מספר דקות במים רותחים.

חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים עד הזהבה.

מפזרים את הבטטות והבצל על בצק הקיש.

בקערה נפרדת מערבבים את יתר חומרי המלית ויוצקים מעל לבטטות והבצל.

אופים כ-40 בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים היטב לפני שפורסים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה