הנה מה שקראתי בעבר:
אבל החדשות מחצי הכדור הדרומי מציעות תקווה מסוימת. הירידה היא לא רק בשפעת, אלא גם בנגיפי נשימה אחרים. "אנחנו ממשיכים לחפש את הנגיפים האחרים, אבל רואים רק את הקורונה", אמרה ד"ר קורטס, הרפואה מצי'לה. מבין כ־1,300 חולי קורונה שהיא טיפלה בהם מאז שלהי מרץ, רק לבודדים הייתה שפעת. "הופתענו מהירידה בנגיפים האחרים כמו השפעת. לא העלינו בדעתנו שהיא תיעלם למעשה לגמרי", היא אמרה.
צ'ילה דיווחה על 1,134 הידבקויות נשימה עונתיות עד כה השנה, מול 20,949 מקרים באותה תקופה בשנה שעברה. בשבועיים הראשונים של יולי ־ שמקבילים לתחילת ינואר בחצי הכדור הצפוני, שהם שיא עונת השפעת ־ המדינה לא דיווחה על מקרה אחד אפילו של שפעת מוכחת.
השפעת נעלמה
בשבועיים האחרונים של יוני, אוסטרליה דיווחה על 85 מקרי שפעת שנבדקו במעבדה, מול 22,047 מקרים באותם שבועיים ב־2019. בניו זילנד יש פחות אשפוזים מהרגיל בעונה זו של השנה, והתמותה משפעת פחתה.
"הירידה הזו בנגיפי הנשימה האחרים הפתיעה אותי", אמר ד"ר סילבן אלדיגיירי, סמנכ"ל מחלקת מצבי החרום בארגון הבריאות הפאן־אמריקאי, השלוחה המערבית של ארגון הבריאות העולמי. "ציפינו לנטל כפול של מקרים, כי במדינות כמו צ'ילה וארגנטינה, השפעת החורפית מעמיסה נטל כבד על שירותי הבריאות".
ד"ר אלדיגייר מזהיר, עם זאת, שללא אמצעי הבלימה הנוקשים שאומצו במדינות חצי הכדור הדרומי, השפעת היתה כנראה חוזרת כרגיל. הוא חושב שבתי החולים והרופאים בארה"ב ובאירופה צריכים להיערך לעונת שפעת רגילה כאשר הכלכלות שלהן נפתחות מחדש וההגבלות יוסרו.
...
אלא שהשנה, מספר מקרי השפעת ירד מכ־15% מהממוצע בחמש השנים האחרונות ל־4% בלבד ממרץ עד יוני, הוא אמר. באוסטרליה, מספר חולי השפעת המאומתים צנח ב־84% ל־20,739 מתחילת ינואר עד 30 ביוני, לעומת 132,424 חולים באותה חצי שנה ב־2019.