נולד בשביתגידו, שאלה שעלתה לי פתאום
דיזר נולד בשבי, או שנלקח יחד עם אימו ואחיותיו?
כלומר מי אבא שלו? כתוב על זה משהו?
כתוב על זה ("הוא לא בחר להיוולד במיכלאות העבדים של הסולטן" משהו כזה)
נולד בשביתגידו, שאלה שעלתה לי פתאום
דיזר נולד בשבי, או שנלקח יחד עם אימו ואחיותיו?
כלומר מי אבא שלו? כתוב על זה משהו?
מבינה בהחלט שהוא מחוייב בעונש. אם הנאמנות לממלכה היתה עומדת לפני הכל הוא היה מגלה לאיסתרק הכל ברגע שהיה להם רגע להיות לבד. אבל עדיין, הצורה - גויית ודוחה ונוראיתהייתה לזה גם מטרה
רצו להראות לכולם שיהיה חד וחלק שהוא נקי!
אם היו עושים משהו סמלי בחדר נעול, היה נשאר עליו כתם
רצו להראות את חפותו ברוב עם..
(אותי דווקא עיצבן שזרקו עליו אוכל מעופש בדרך לשם.... אני רק מדמיינת איך הוא נוסע בכרכרה כשכולו מזוהם.... ורק אחכ מחליף בגדים.. בעעעע)
בין כך ובין כך - זה לא משנה. לכעס וזעם לא אמורים להיות סימוכין - עיין ערך פדהאל שלכעסו אין כלל הצדקה.מי שכן ידע זה דווקא היהודים בסלג'ואר שבאמת ניסו לעשות ככל שביכלתם
כך שלא ברור בכלל שיש לדיזר כעס כלשהו על איסתרק או כוזר בכלל
נפגע, כועס - אבל שוב - הכעס לא מוצדק. וגם פדהאל עצמו מבין את זה בשיחה שלו עם איסתרק שמגלה לו שהוא הוציא הודאה מלאה מאביו בפונדק בלילה. ''הכעס והעלבון ותחושת הבגידה'' זה פשוט סוג של סתם.והמסר שווה דמות ראשית בספר
ובשביל המסר היה צריך מישהו שהוא דווקא כן מתוך המערכת, ונפגע ממנה ישירות, וכועס עליה
בקיצור: פדהאל
מי האבא של העבדים האלו? סתם מזווגים עבד לשפחהנולד בשבי
כתוב על זה ("הוא לא בחר להיוולד במיכלאות העבדים של הסולטן" משהו כזה)
כל עוד פדהאל משוכנע שנעשה לו עוול - המציאות לא משנה אלא הרגשות שלובין כך ובין כך - זה לא משנה. לכעס וזעם לא אמורים להיות סימוכין - עיין ערך פדהאל שלכעסו אין כלל הצדקה.
ונכון, לא מראים אצלו כעס אישי
נפגע, כועס - אבל שוב - הכעס לא מוצדק. וגם פדהאל עצמו מבין את זה בשיחה שלו עם איסתרק שמגלה לו שהוא הוציא הודאה מלאה מאביו בפונדק בלילה. ''הכעס והעלבון ותחושת הבגידה'' זה פשוט סוג של סתם.
שיכעס לפני כולם על אבא שלו שמרד, ובגד, הסתי רממנו את אמיתות הסיפור - ועוד נט לו בלב רגשות שנאה קשים כל כך
זה נכוןכל עוד פדהאל משוכנע שנעשה לו עוול - המציאות לא משנה אלא הרגשות שלו
מה שהוא לא יודע - לא רלוונטי
וברגע שהוא יודע - לוקח הרבה זמן לעכל כזה דבר ולהפסיק לכעוס. הוא עבר תהליך לא פשוט בכלל
לא בטוח שעל הכל צריך לענותמי האבא של העבדים האלו? סתם מזווגים עבד לשפחה
או שזה שפחות של הסולטן???
זה הציטוט המלא "והלוחות מעשה ... המה והמכתב מכתב .... הוא חרות על הלוחות", אל תקרא חרות אלא חירות, שאין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורהחשבתי שאני המוגבלת היחידה...
או שזה נקרא בדיחות של פעם
מי שיודע לפרשן אל תקרי חרות אלא חירות, בבקשה:
(אולי אנחנו לא מספיק מתוכחמות בשביל אלרון)
מאחר והסיפור הוא לא על האם נעשה עוול או לא, אלא עם ההתמודדות של מישהו שמרגיש שנעשה לו עוול, אני חושבת שזה לא מפריע בכללזה נכון
אבל עדיין, לבסס את כל הקונפליקט העיקרי על דבר שהוא בעצם... לא נכון. זה פחות.
כלומר, ברגע שהוא גילה את האמת, הכעס שלו מגוחך. אי אפשר להתווכח עם הרגשות,
אבל ליצור עליהן ספר ודמות ראשית. זה מעצבן.
דיזר בעיני- הדמות המושלמת לתפקיד ראשי
בפני מה להוריד את הראש?זה להוריד את הראש ולשנות את כל מה שחשבת חצי מהחיים שלך
אולי פשוט.ואולי זה עניין של טעם אישי
מן הסתם אביו היה אחד מהעבדים (הגויים) של הסולטן...כלומר מי אבא שלו?
א. צוריאל הלשין. והם דיברו איתו לפני שהם נכנסו לארמון.שאלה: אנחנו לא נזלזל בשיקול הדעת של אלרון ונגיד שהוא בלי סיבה אמר לצוריאל שאיסתרק שם אז איך יוסף ידע שהוא יבוא [הוא לא היה עולה לשם אם לא בשביל ההצגה של "או אתה או הבן שלך"]
אני חושבת שיש לזה שם מדעי -לא היה לכם מוזר העניין עם יוזבד והאיבוד זיכרון?
היא הזכירה את הדבר רק במשפט אחד,
ואין צורה יותר הגיונית (במיוחד הטווח איבוד הזיכרון- מאז שיצא מבבל...) בשביל לסיים עם יוזבד בצורה הכי טובה שאפשר?
צוריאל הלשין. זה כתוב במפורש. אבל אני בהחל טמסכימה שהמלהכים של איסתרק היו גרועים ממש.חברה אני לא מאמין שאף אחד לא מדבר על זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נתון: יוסף היה בגג
הסיק: הוא ידע שאיסתרק מגיע
שאלה: אנחנו לא נזלזל בשיקול הדעת של אלרון ונגיד שהוא בלי סיבה אמר לצוריאל שאיסתרק שם אז איך יוסף ידע שהוא יבוא [הוא לא היה עולה לשם אם לא בשביל ההצגה של "או אתה או הבן שלך"]
עוד משהו מעצבן מאוד למה עד עכשיו לא ידענו שנאיתן עבד הוא מצטייר רק כמשרת
אני עדיין חושבת שזה בלתי מחוכם בעליל. זה נשמע כאילו היא פשוט לא מצאה מה לעשות איתואני חושבת שיש לזה שם מדעי -
אמנזיה, איבוד זכרון מהטווח הקצר
אני חושבת שהדמות עם הגיל הנמוך ביותר שהיא העבירה את המסרים שלה היתה אונמר שהיא היתה בת 8אם הוא הבין שהוא נחטף.
הרעיון של דיון
שמה שאני בטוח בו במאה אחוז וכבר גיבשתי דעה
אני מוכן לנסות לחשוב על זה שוב פעם
כל הקטע של נסיון ההצלה היה מיותר. לא הבנתי מה היא ניסתה להכניס בו - חוץ מאת הצורה שבו דיזר מכריח את פדהאל להצטרף אליו.אם כבר הוזכרה החטיפה של רעואל, אני ממש התאכזבתי שדיזר לא הצליח להבריח אותו.
הקטע הזה הרגיש לי קצת מיותר...
אני לא חושבת אבל שאפשר לוותר על מישהו מהם, כן אפשר להוריד להם פרופיל. [למשל, כל התיאור של דיזר יוצא לדרך. מספיק היה לעקוב אחריו מהנקודה שבה הוא מגיע לכוזר].וזה מחזיר את הנקודה שדיברנו עליה, דיזר ופדהאל נמצאים שתיהם בנקודת גיבור הסיפור.
או כפי שאני הייתי רוצה - להפוך את דיזר לתפקיד הראשיאני לא חושבת אבל שאפשר לוותר על מישהו מהם, כן אפשר להוריד להם פרופיל. [למשל, כל התיאור של דיזר יוצא לדרך. מספיק היה לעקוב אחריו מהנקודה שבה הוא מגיע לכוזר].
ואיך זה היה עוזר?או כפי שאני הייתי רוצה - להפוך את דיזר לתפקיד הראשי
לא עוזר.ואיך זה היה עוזר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: