פרק 8
עתניאל טיפוס לוחם מטבעו. והעובדה הזו בנוסף להכשרה שקיבל גרמה לו להיות מסוגל לשלוט על רגשותיו בצורה כזו שלא יחוש בהן כלל בעת הצורך.
אולם בכל זאת, צרם לו האופן בו עשו שימוש חופשי מפקדי המרד ברגשותיו.
"התכנית של אביך מצויינת, עתניאל יקירי. אתה אכן האדם המתאים ביותר לתפקיד.
איש מלבד בנה של האבירה מקאן לא יוכל להתקרב מרחק נגיעה מהמלך"
תמנע יקטן, אחד ממנהיגי המרד הלא אהודים, זחוח כתמיד.
וכשציין את מילים האחרונות, הדגים בידו על צווארו כמה המרחק הזה יהיה קטן, בתנועת שחיטה שלא הייתה מביישת שודד ים ממוצע. וההדגמה הבחילה אותו.
ענין אחד הוא להתנקש למען המטרה. וענין אחר זה להינות מהמטלה.
לכן, אולי, הוא פנה למפקדו הישיר. מתאמץ שלא יראו על פניו את סלידתו "מהן הפקודות?"
אולי המפקד שלו פיקח יותר מהאחרים ואולי סתם הוא מכיר אותו, אבל תלם קטן התמקם על מצחו שעה שענה. "היבשות?" הוא נעץ בו מבט מוטרד. כן. אין מה להתלבט. הוא פשוט מכיר אותו.
בתור רווק ללא קרובים בעיר, עדיה התארח בביתם לעתים קרובות. והוא מכיר את האובססיה שלו אחרי צדק.
"הפקודות היבשות הן לשלוח איגרת מרגשת לבית אמך בה אתה טוען שכעת, לכשבגרת, והנך ברשות עצמך, חושק אתה להתאחד עם אמך מולדיתיך. זו בקשה הומניטרית. הלא כך?" קולו נטף ציניות טהורה אולם פניו רציניות.
"מארמון מקאן קל הרבה יותר יהיה לך לפעול.
כמובן שיתדרכו אותך בצורה עמוקה ומייטבית יותר, אולם כעת, אנחנו צריכים רק את הסכמתך הכללית למהלך."
"והפקודות הלא יבשות?" הוא הפתיע את המפקד שמצידו החזיר מבט יציב ולא ענה.
עתניאל נכנע ראשון למלחמת המבטים. "אחשוב על כך."
היציאה לא הייתה מנומסת ואלגנטית כלל. אולם היה נחוץ לו קצת שקט, חושך, ואוויר.
הוא צייתן, ושקט, בדרך כלל, ועל כך גאוותו.
אולם כעת משוכנע עתניאל שהתכנית שהציע אביו למחתרת איננה תמימה כלל.
יש לו מטרה. והוא יודע מהי.
אביו משתמש במשאבי המחתרת גם כדי להסב נקמה עצמתית דרך אגב.
נקמה ישנה. שהזמן לא הכהה אותה.
הוא אוהב את אביו. אפילו מעריץ. ומגבה כל תכנית שתצא תחת ידיו.
ומי הוא שיעמוד בין אביו לבין הנקמה לה חיכה שנים רק משום שהוא מרגיש לא מוכן?
כמה היה נותן כדי שלא רגשותיו הן אלו שיכריעו בין הצלחה לכישלון?
הוא חלם על הפגישה הזו מאז היה ילדון בן שבע.
שנים הביט על אמהותיהן של חבריו ודמיין את אמו- שלו.
הוא זוכר רק את דמותה מטושטשת, נותנת לו נשיקת לילה טוב. אבל לא מעבר לזה.
הוא לא חלם שיום יבוא ולא סתם שיאפשרו לו לפגוש אותה אלא ישלחו אותו כמעט בלי לחשוב על כך שיש גם אותו בפסיפס המושלם הזה של התכנית המדוייקת.
הם לא יודעים, האנשים ששלחו אותו, כי בשבילו התכנית תהיה יותר מטבעית.
כי זה, בעצם, מה שהוא משתוקק לעשות. ומרגיש פחד עצמתי כל כך. כמו שלוחם כמוהו לא אמור להרגיש.
מישהו יצא מאוהל הפיקוד. עדיה. "עתניאל? אני מצטער שהייתי צריך להנחית עליך כך את הפקודות."
מזמן הבין עתניאל שהיחסים בינו לבין עדיה הם לחלוטין לא יחסי מפקד- פקוד.
גם בשל ההרכב הלא רשמי של מחתרת, וגם כי בתור הבן של אביו היחס אליו שונה, אולם גם משום שהם הצליחו ליצור חברות נעימה.
תמיד חלם עתניאל על אח גדול ותמיד חלם עדיה על אח קטן. זה פשוט הסתדר להם יפה מדי.
"אני מבין את זה. יש לי אמא. המפקדים שם אולי שכחו את זה. אולם היא לא רק אובייקט שלך. היא אמא שלך."
פניו של עתניאל עטו מסיכה אדישה. עדיה צחקק בהבנה. וטפח על שכמו.
"אבל יהיה בסדר. אני בטוח שתתגבר על זה. אתה לוחם קשוח" הוא נעץ בו מרפק ידידותי.
"ואם לא?" עתניאל לא התרכך. אולם קולו, במפתיע לא חזק וצלול כמו שציפה. עדיה הרצין.
"מה אם ברגע האמת לא אצליח לעשות זאת, מה אז?"
עדיה השיב בזהירות "אני מאמין שאביך ימחל ויבין אותך" עתניאל הנהן.
"כן. אבי יסלח לי בסופו של דבר. בכל זאת, אני בנו. אולם מה עם שאר המפקדים? מה עם המנהיג?"
עדיה שתק.
ברגע הראשון הוא פתח את פיו בנסיון להגיב דבר מה, אולם אז חדל. עתניאל צודק. הם לא ישכחו זאת. וזה לא יגמר טוב.
"הם לא שואלים" הוא המשיך וקולו חרישי "הם לא באמת שואלים לרצוני. זו הייתה פקודה. ואין לי ברירה אחרת אלא לחזור עם זר הנצחון. אז אני מקבל אותה מחוסר ברירה אחרת."
עדיה נותר עוד רגע אחד. אולם אז, משום שלא היה לו משהו חכם לומר, הוא חזר בלי לומר מילה לאוהל הפיקוד.
אולם פסיעותיו כבדות.
אשמח מאד לתגובות.
הן אלו שנותנות לי את הכוח להמשיך