את האמת שאני לא כל כך מרגישה את ההבדלים.ואיך את עם ההבדלים?
עד כמה זה מורגש?
מרגישה מסוגלת לדבר איתם שוטף?
מלבד הY שבכל מקום נהגית שונה ומלבד כמה ביטויים אני ממש לא מרגישה הבדל.
את האמת שאני לא כל כך מרגישה את ההבדלים.ואיך את עם ההבדלים?
עד כמה זה מורגש?
מרגישה מסוגלת לדבר איתם שוטף?
וכל הגוף שני (את/ה וההטיות לזה)?את האמת שאני לא כל כך מרגישה את ההבדלים.
מלבד הY שבכל מקום נהגית שונה ומלבד כמה ביטויים אני ממש לא מרגישה הבדל.
אוקיי תודה.נכון וגם בגוף רבים Vosotros.
אני פשוט משתמשת בustedes שגם בארגנטינה נראה לי שמשתמשים בו לתואר כבוד במשרדים ממשלתיים או לבין אדם זר.
עד היום לא דיברתי ספרדית עם מישהו מדרגה קרבה גבוהה מדי כך שלא לקחתי את הסיכון שיפגע מחוסר כבוד ( :
ועכשיו ברצינות, כל עוד עד מודעת להבדלים ומזהה אותם, את יכולה לדבר בצורה שהתרגלת אליה.
גם הצד השני יבין אותך.
אפילו לא בזה, אני אתן לך דוגמא שאני זוכרת משם, אני זוכרת שלימדו שם איך אומרים אין לי, אז א כל ההתבטאות שם לא נכונה, כי אומרים שם ליס ענדי, ואם בספרותית עסקינן אומרים ליישא ענדי, אבל בערבית מדוברת אומרים מיש ענדי...מה הכוונה ב-
הערבית בדואלינגו היא הערבית הספרותית? כלומר اللغة العربية الفصحى- לוע'ה אלערביה אלפוצ'חה?
כי אם כן, הערבית היא נכונה אך לא שימושית בדיבור יומיומי, אלא יותר בעיתונים, חדשות וכו
כמו בצרפתית, אתה זה tu אבל כתואר כבוד זה vous, מקביל לעברית, שכשמדברים עם אדם מכובד אומרים בלשון רבים, אתם רוצים, אתם יכולים וכו'נכון וגם בגוף רבים Vosotros.
אני פשוט משתמשת בustedes שגם בארגנטינה נראה לי שמשתמשים בו לתואר כבוד במשרדים ממשלתיים או לבין אדם זר.
עד היום לא דיברתי ספרדית עם מישהו מדרגה קרבה גבוהה מדי כך שלא לקחתי את הסיכון שיפגע מחוסר כבוד ( :
ועכשיו ברצינות, כל עוד עד מודעת להבדלים ומזהה אותם, את יכולה לדבר בצורה שהתרגלת אליה.
גם הצד השני יבין אותך.
ואי מוזר... אולי כן מדובר בניב מסוים פשוטאפילו לא בזה, אני אתן לך דוגמא שאני זוכרת משם, אני זוכרת שלימדו שם איך אומרים אין לי, אז א כל ההתבטאות שם לא נכונה, כי אומרים שם ליס ענדי, ואם בספרותית עסקינן אומרים ליישא ענדי, אבל בערבית מדוברת אומרים מיש ענדי...
ההתבטאות שם בהרבה מאד מקומות לא הייתה נכונה, לא ככ עולה לי לראש כרגע, אך אני זוכרת שהיה שם את המילה איפה, ואמרו שם EIN, אך ההתבטאות הנכונה היא WEN.
בקיצור ממליצה ללמוד שם קריאה וכתיבה....
זה בדיוק נקרא דיאלקטים של שפהאפילו לא בזה, אני אתן לך דוגמא שאני זוכרת משם, אני זוכרת שלימדו שם איך אומרים אין לי, אז א כל ההתבטאות שם לא נכונה, כי אומרים שם ליס ענדי, ואם בספרותית עסקינן אומרים ליישא ענדי, אבל בערבית מדוברת אומרים מיש ענדי...
ההתבטאות שם בהרבה מאד מקומות לא הייתה נכונה, לא ככ עולה לי לראש כרגע, אך אני זוכרת שהיה שם את המילה איפה, ואמרו שם EIN, אך ההתבטאות הנכונה היא WEN.
בקיצור ממליצה ללמוד שם קריאה וכתיבה....
ברוב הדיאלקטים [ המוכרים יותר ] בערבית זה WENזה בדיוק נקרא דיאלקטים של שפה
כשבמקום אחד קוראים למילה EIN ובשני WEN...
לא בדיוק.כמו בצרפתית, אתה זה tu אבל כתואר כבוד זה vous, מקביל לעברית, שכשמדברים עם אדם מכובד אומרים בלשון רבים, אתם רוצים, אתם יכולים וכו'
מתארת לעצמי שגם כך בספרדית
אני צודקת?
הנה סקירה רחבה יותר של איך אומרים "איפה" בדיאלקטים הערביים השונים:
GPT נתן לי את התשובה הזאת:
1. **פלסטינית, ירדנית, לבנונית, סורית (לבנטינית)**: وين (וֵין)
2. **מצרית**: فين (פֵין)
3. **מרוקאית**: فين (פֵין) או فين هي (פֵין הִי)
4. **תוניסאית**: وين (וִין)
5. **אלג'יראית**: وين (וִין) או فِي (פִי)
6. **עיראקית**: وين (וֵין)
7. **חיג'אזית (מערב סעודיה)**: وين (וֵין)
8. **נג'דית (מרכז סעודיה)**: وين (וֵין)
9. **כוויתית**: وين (וֵין)
10. **אמירויותית**: وين (וֵין)
11. **קטארית**: وين (וֵין)
12. **בחריינית**: وين (וֵין)
13. **עמאנית**: وين (וֵין) או فِين (פִין)
14. **תימנית**: فين (פֵין) או أين (אַיִן)
15. **סודאנית**: وين (וֵין) או وينو (וֵינוּ)
כפי שניתן לראות, המילה "وين" (וֵין) היא הנפוצה ביותר, עם שינויים קלים בכמה דיאלקטים.
יכול להיות שמדובר בדיאלקט מסוים בתימן?
זה מה שאמרתי, אני לא מתמחה בדיאלקט התימני [אפילו שדי חשטב לדעת אותה כיום....]כפי שניתן לראות, המילה "وين" (וֵין) היא הנפוצה ביותר, עם שינויים קלים בכמה דיאלקטים.
יכול להיות שמדובר בדיאלקט מסוים בתימן?
יש לי נטפרי אבל כשהוא חוסם בד”כ רואים שזה בגללו.אם יש חסימה אולי קשור אליה
מה לגבי פתיחת קהילת שפות, מישהו פנה להנהלה לגבי זה?
בדרך כלל כשאני מרענן את הדף, הבעיה הזאת נפתרת.ניסיתי להיכנס למדרסה, על חלק מהסרטונים כתוב שלא נמצא מקור מקור וידיאו שניתן לצפות בו, מה זה אומר?
תודה מראש
צפה בקובץ המצורף 1733043
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: