זה די מה שכתבתי, אחרי שראיתי שהמליצו פה על האתר דואולינגו, וכאחת שמכירה את השפה, עברתי באתר כמה פעמים וזה היה מ-ד-י ספרותי, יותר מתאים ללמוד שם את השפות המערביות אירופאיות יותר... אז המלצתי ללמוד יותר במדרסהמנסיון אישי עשיר בנוגע לשפה הערבית.
אם אתה רוצה להתכתב ברשת עם ערבים, או להבין פוסטים קצרים בערבית, אתה יכול ללמוד דרך אתרים שונים בנלאומיים.
לזה מיועדת הערבית החדשה שהיא בנלאומית.
אבל, לא תוכלו לדבר עם שום אדם בעולם, וודאי לא כאן בישראל, אתם תשמעו כמו אדם שמדבר בשפה תנכי"ת עם מוכר במכולת.
חוץ מזה שתעוררו גיחוך, ברוב המקרים לא יבינו אתכם.
שפה זה איך שאנשים מדברים. נקודה.
לגבי ערבית מדוברת זה נכון שבעתיים, ערבית היא שפה שהלב מדבר אותה, לשם השוואה קחו את השפה הכי זורמת שלכם, כמו בן החברים או בין בני המשפחה, שהיא שפה קצרה וקולעת, זה העברית המדוברת שמדברים גם בחוץ.
לכן אי אפשר ללמוד את השפה בלי לדבר אותה תכלס'.
כמות הפעמים ששתיתי קפה שחור עם הל כדי לדבר את השפה היא זו שנתנה לי את השליטה הזו.
זה לא תמיד נעים וקל, אבל כמות הWOW שזה גורם לערבים היא בלתי נתפסת, היא משוגעים ממי שמדבר ערבית כמוהם.
אשמח לתת טיפים מדוייקים למי שזה בוער בו.
אבל כמובן- הכי חשוב זה לתרגל את הדיבור, להקשיב לאנשים, לקרוא ברשתות החברתיות ולבדוק כ-ל מילה
לראות סרטים\סרטונים בערבית
{כבר כתבתי כאן איך אני ממליצה ללמוד ערבית למתחילים... אז אין לי קטע לפרט פה הכל..}
בכל אופן, הכי חשוב לבן אדם שרוצה לדבר את השפה ברמת שפת אם, עדיף לו לתפוס כל פעם ערבי ולשאול אותו שאלות, לא להתבייש, לדבר גם עם שגיאות, אתם תשתדרגו עם הזמן...
לשאלות, אני מצטרפת ל @yair levi, בכיף אענה