דרוש מידע ענין חשוב לדבר עליו...

פשוש

משתמש מקצוען
אחד החברים שלי לעבודה [בחור דתי] עלה על אוטובוס עירוני...
לפתע עלה זקן לאוטובוס, והחבר שלי מיד קם ונתן לו לשבת..
אחרי חצי דקה - החבר שלי שואל אותו... אמרת משהו?
הזקן אומר - לא, לא אמרתי כלום...
אז החבר עונה - האאא חשבתי אמרת תודה... :)

תגובה חשובה מאד!
אולי אם נגיד תודה ובסבר פנים יפות, זה יתן חשק לקום לנו.
יכול להיות שכל הבחורות הנזעמות שקמו כאן, באשכול הזה, פשוט רוצות קצת הערכה, ומגיע להן!

חושב מחדש

משתמש מקצוען
יכול להיות שכל הבחורות הנזעמות שקמו כאן, באשכול הזה, פשוט רוצות גם הערכה, ומגיע להן!

כל אדם - על כל דבר רוצה הערכה..

לפני הרבה שנים ישבתי עם ראש ישיבה מגדולי ראשי הישיבות בעולם..
ובאותו הזמן המשגיח של אותה ישיבה ישב על ידו.
ודיברנו על נושא תשומת לב לבחורים..
אמר המשגיח - הלוואי הייתי יכול לשים שקית עם תשומת לב [צומי] בכניסה לבית המדרש, וכל בחור יקח ברגע שהוא ירגיש צורך....
אמר ראש הישיבה המבוגר - אם ישנה אפשרות כזו... אני הראשון שניגש לקחת!

אות לי

משתמש סופר מקצוען
ידוע שלמטרופולין תל אביב נכנסים בתח"צ כל יום מעל 500.00 אנשים
בבוקר הקווים שמובילים מערי הלוויין של תל אביב כמו ראשל"צ חולון בת ים
למרות שהם יוצאים אחד אחרי השני ולמרות שהאוטובוסים דו מפרקיים..
בשעות 6:00 עד 8:00 בבוקר הצפיפות שם בלתי נסבלת.

ומה הקשר ?
לנו יש עובדים מערי הלוויין וכשהם מאחרים יש להם את אותו הסיפור -
"המון זקנות ונשים בהריון היו היום באוטובוס"
ועכשיו מה הקשר ?
הם מספרים כך עולה נגיד גברת בהריון לאוטובוס מפוצץ בנוסעים ?
הנהג אומר בכריזה - בוקר טוב חברים וחברות, עלתה לאוטובוס גברת בהריון תסדרו לה מקום ישיבה..
עד שהוא לא שומע את הצעקה "הנגוס סע כבר,,פינו לגברת מקום הוא לא נוסע.."
אז מה זה קשור אליך, אתה בהריון ?
התשובה שלו - ,אני לא..:) אבל כל תחנה שנייה עלתה אחת שהיא כן..
ועד שהיא לא ישבה הנהג לא נסע..

נכתב סתם לתשומת לב.

יוסף שחק

משתמש סופר מקצוען
ברור שהבעיה נעוצה בחינוך לקוי.
אם הסמינרים היו מקדישים עשירית מהזמן שהם מקדישים לצניעות ומדברים גם על מצוות של "בן אדם לחברו"- העולם היה נראה אחרת. אבל מה לעשות שיותר מעניין אותם ה'סנטימטר' הנוסף בחצאית ומצידם שהבת תהיה בעלת מידות מעוותות. אם החצאית עד אמצע הרגל- היא צדיקה.
עולם מעוות והפוך!!!
(כותבת מנסיון עגום, אחרי אינספור נסיעות בתור בני ברק הקדושה באוטובוס מפוצץ בחורות עליזות שלא העלו על קצה דעתם לקום לא לזקנים ולא לנשים הרות. פשוט בושה!!! ולא, בחורות יקרות, אני לא חושבת שצריך לקום לכל אישה נשואה באשר היא עקב החשש שאולי היא.... בקשתי היא תקומו לזקנים ולנשים שבאמת רואים עליהם, אנחנו מסתפקים בזה תודה, אה ולדעתי גם רק בנסיעות בתוך העיר, בנסיעות ארוכות של שעות זה באמת לא מוצדק, שיחכו לאוטובוס הבא)
הלוואי שהבעיות של בן אדם לחבירו אצלינו היו מתחילות ונגמרות באוטובוס..

I can do it

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
ברור שהבעיה נעוצה בחינוך לקוי.
אם הסמינרים היו מקדישים עשירית מהזמן שהם מקדישים לצניעות ומדברים גם על מצוות של "בן אדם לחברו"- העולם היה נראה אחרת. אבל מה לעשות שיותר מעניין אותם ה'סנטימטר' הנוסף בחצאית ומצידם שהבת תהיה בעלת מידות מעוותות. אם החצאית עד אמצע הרגל- היא צדיקה.
עולם מעוות והפוך!!!
(כותבת מנסיון עגום, אחרי אינספור נסיעות בתור בני ברק הקדושה באוטובוס מפוצץ בחורות עליזות שלא העלו על קצה דעתם לקום לא לזקנים ולא לנשים הרות. פשוט בושה!!! ולא, בחורות יקרות, אני לא חושבת שצריך לקום לכל אישה נשואה באשר היא עקב החשש שאולי היא.... בקשתי היא תקומו לזקנים ולנשים שבאמת רואים עליהם, אנחנו מסתפקים בזה תודה, אה ולדעתי גם רק בנסיעות בתוך העיר, בנסיעות ארוכות של שעות זה באמת לא מוצדק, שיחכו לאוטובוס הבא)

כשמנהל הסמינר שליפתח את הסמינר אמרו לו שרמת הלימודים יחסית נמוכה
הוא אמר לא פתחתי אוניברסיטה למקצועות פתחתי סמינר למידות טובות!!
האמצע רגל זה ענין חשוב אבל לא רק סביבו הכל זז
אומנם בצניעות דיברו הרבה עליו
אבל גם דיברו הרבה על מידות על בנ"א לחברו!!
אבל אחרי האשכול הזה פשוט לא באלי לקום!! (אני יודעת שזה ישאר בהרגשה כי אני לא מסוגלת לא לקום) לחשוב שיכול להיות שאני קמה לאישה - וקשה לי, במפורש קשה לי! והיא תחשוב לעצמה: "ברור שהיא קמה - היא חייבת..." ???!!! סליחה? אני לא חייבת כלום! אני רוצה ואכפת לי, אבל לא מוכנה שזה יהפך ל - "מי שלא קמה היא מלכת האוגאיזם!" אפשר להתבטאות שמי שקמה -היא מדהימה.
מסכימה אתך עם כל מילה!!
הזלזול בנערות מותר
אפשר לזלזל בהם חופשי ועוד היד נטויה העיקר שתקומנה
שונאת אוטובסים וזה אחת הסיבות
לא מסוגלת לעמוד מול המבט של האישה בהיריון של לא מבינה למה בחורה שלא יכולה לקום מסיבותיה שלה לא קמה!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אתם לא מצפים מאברכים לפקוח עיניים כדי לדעת למי לקום..
בשביל זה יש את הנהג אוטובוס של העובדים של @אות לי
עם מערכת זיהוי וכריזה..
אם לא היו קמים רק לגברות שמצפות לדור הבא - ניחא.
אבל בעלי מתלונן שכשהוא עולה לאוטובוס עם תינוק גם אז - לא קמים. וראיתי לא אחת ולא שתיים אנשים מבוגרים עומדים ו&$%^^% יושבים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

ששל

משתמש מקצוען
אתם לא מצפים מאברכים לפקוח עיניים כדי לדעת למי לקום..
בשביל זה יש את הנהג אוטובוס של העובדים של @אות לי
עם מערכת זיהוי וכריזה..
מצפה מהם לפקוח עיניים לראות אם יש להם אפשרות לעזור!
אם הם באמת ברמה גבוהה של שמירת עיניים שיעמדו כל הנסיעה או יסעו במונית, רוצים להיות צדיקים? רמה מעל? כל הכבוד,לא על חשבון אף אחת!
חוצמזה, בחורים צעירים לא אוחזים שם ולא יקרה כלום עם תתפתח קצת רגישות אצלם...

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
מצפה מהם לפקוח עיניים לראות אם יש להם אפשרות לעזור!
לא. ממש לא.
מעריכה כול אחד ואחד ששומר על עיניו.
אם הם באמת ברמה גבוהה של שמירת עיניים שיעמדו כל הנסיעה או יסעו במונית,
למה?
לעמוד באוטובוס עמוס משמעותו להתחכך בכול העומדים\ות...
ומי שאין לו תקציב לנסיעה במונית?
רוצים להיות צדיקים? רמה מעל? כל הכבוד,לא על חשבון אף אחת!
ואולי מותר לקחת חלק במצוות של אחרים?
קשה לי להאמין שהגיע מצב שכול האוטובוס הוא קשישים, נשים בהריון ובחורים שומרי עיניים..
מסתבר שיש עוד כמה שיכולים לקום רק שהכי קל להיטפל לאלו שרמה אחת מעל.

וכן, אני ממש מעריכה את אלו שבכול הכוח ממשיכים לשמור את העיניים.
משערת שזה ממש ממש לא קל ואם יש לי אפשרות כול שהיא להקל, למה לא.

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
זה ממש מעניין לראות שכל אחד כאן מצדיק את עצמו.
מדברת בחורה- אני גם חלשה וכדו'....
גבר- מצפים שאני יראה בכלל???
אישה- מה אני יגיע לבית, לילדים, אהיה עייפה....

בקיצור, שכל אחד יסתכל קודם על עצמו במה הוא יכול לעזור לאחר.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
זה ממש מעניין לראות שכל אחד כאן מצדיק את עצמו.
מדברת בחורה- אני גם חלשה וכדו'....
גבר- מצפים שאני יראה בכלל???
אישה- מה אני יגיע לבית, לילדים, אהיה עייפה....

בקיצור, שכל אחד יסתכל קודם על עצמו במה הוא יכול לעזור לאחר.
נראה לי שהצדקתי את כולם;)

עסק

משתמש פעיל
לא קראתי הכל, אבל אני בחורה שנוסעת כל יום לסמינר בעיר אחרת (יוצאת מביתר לירושלים) ויוצאת מאד מאד מוקדם בבוקר (עולה בין התחנות הראשונות) ויש לי כל יום מקום לשבת ואני בונה על שעה של שינה בבוקר. (אני לא מספיקה לישון הרבה בלילה וזה ממש חלק מהשינה שלי) ומאד מאד קשה לי שעד שאני יושבת ורוצה לישון אני צריכה לקום לנשים נשואות. אז ברור שלנשים במצב מיוחד אני אקום וגם למבוגרות אל תאכלו אותי - אבל ת'אמת שזה קשה! (ואני לא מצדיקה את מי שלא קמה!!!)
רק שכל יום ממש כל יום האוטובוס מלא כבר על כמה תחנות ראשונות, ואח"כ כל האוטובוס מלא בעומדות. עשינו סוג של עצומה (דף עם חתימות ופרטים) לחברת האוטובוסים כדי שיוציאו לנו עוד אוטובוס ושום דבר לא זז....
אז אני לא יודעת אם תבינו, אבל כל יום לעמוד שעה הלוך ושעה חזור בגלל שאני בחורה - זה לא הגיוני!!!!
עכשיו התחילה אישה מבוגרת ללכת לתחנות הראשונות כדי שיהיה לה מקום לשבת - זה ג"כ לא הגיוני... וממש מטורף!!!!!
אני חושבת שפשוט צריך להוציא עוד אוטובוסים בין 6:30 ל 7:00 חובה!!!
(אמרתי שאני אצביע בבחירות למי שידאג לעוד אוטובוסים...!!)
(ודרך אגב, אם אישה באמת מרגישה צורך לשבת - לדעתי שתבקש בעדינות ובלי זלזול, מאד מבינה!!!) לעומת זאת פעם אחת חזרתי מהסמינר ובאמת שהייתי ממוטטת, ואישה עמדה מאחורי ונאמה שעה על החצופה של הבחורות שלא קמות וכו'....מאד פגע והתעצבנתי. אני חושבת שאם היא הייתה מבקשת יפה, הייתי קמה לה בתחושה של לפחות הרווחתי מצווה....

נושא אחר שמאד מפריע לי -
אצלנו בביתר האוטובוסים מהדרין, ואני ממש משתגעת לראות בשעת ערב באוטובוס כשהגברים חוזרים מלימודם, (מירושלים לביתר בערך ב 19:00) שאצלם בגברים הכל בתפוסה מלאה, ובנשים מאד מרווח ואף אחת לא מועילה בטובה לקום ולהצטמצם!!!
מה זה הדבר הזה??? אז לא ישבו ליד החלון......
הגברים עומדים והם חופשי לא מזיזיות עפעף..... אני כל פעם חושבת אילו זה היה הבעל/אבא של אחת מהן והוא היה צריך לעמוד הן היו הופכות את האוטובוס כדי שהוא יישב...
איפה כבוד התורה??? אני מרגישה ממש לא נעים אבל לפעמים אני ממש קמה לנשים ושואלת אם הן יסכימו לעבור אחד אחורה כדי שלגברים יהיה מקום לשבת...(לא נדבר על אילו שלא מסכימות וזה גם קרה וכאב לי מאד!!!!) ברור שיש יוצאים מן הכלל שנשים לא יכולות לשבת מאחורה בגלל בחילות וכד'.... אבל אני מנסה לעלות נושא זה. ומקוה שהועלתי במשהו....
שבוע טוב ומבורך!

I can do it

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
UX UI
לא קראתי הכל, אבל אני בחורה
לא כתוב לך בחתימה שאתם זוג??
לעומת זאת פעם אחת חזרתי מהסמינר ובאמת שהייתי ממוטטת, ואישה עמדה מאחורי ונאמה שעה על החצופה של הבחורות שלא קמות וכו'....מאד פגע והתעצבנתי. אני חושבת שאם היא הייתה מבקשת יפה, הייתי קמה לה בתחושה של לפחות הרווחתי מצווה....
לזו שאמרה שהסיפור שלי מאד קיצוני כנראה שיש עוד כמה בחורות כאלה...

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
"וירֵעו אותנו המצרים".
מהו 'וירֵעו אותנו'? היה אמור לכתוב 'וירעו לנו'!
אלא 'וירעו אותנו' - שעשו אותנו רעים.

אנחנו יכולים לסלוח, איכשהו, בדוחק, לחברות התחבורה, על שצופפו אותנו, על שזלזלו, שהתעלמו, שהעמידו אותנו שעות בשמש הקופחת ובמטר הזולף.

אבל איך נסלח להם על שהפכו אותנו לרעים.
על חרב איש באחיו ובאחותו, שהם גרמו לנו לשלוף.

על קוצר הרוח הקיצוני ששורר באוטובוסים שלנו לפעמים, תוצאה ישירה של הסבל היומיומי והנורא.

כמי שנוסעת כל יום בבית משוגעים תחבורתי (או הולכת קרוב לחצי שעה ברגל, בתור תחליף הולם), אני מרגישה שזה מה שהכי גרוע.

השיסוי הזה שלנו אחד בשני.
זה שהתחלנו לכעוס. לריב. לזלזל.
לא כולם, ולא תמיד, ויש הרבה אוטובוסים נפלאים שכל נוסעיהם מתאמצים למצוא מקום לכל אחד כולל עגלות, ונערות ישראל הכשרות מסייעות ככל יכולתן.
וממש בבחינת חוד המחט מספיק לשני אוהבים, היו פעמים שנדהמתי ממספר העגלות שהצליחו להשתחל לאוטובוס אחד, כשכל הנוסעות רצו לעזור אחת לשניה. את תיכנסי רגע פנימה עם היויו, אתה אדוני תזוז בבקשה קדימה, את עם המקלרן יכולה לעבור ל'אקורדיון' ליד היויו... ושש-שבע עגלות נוסעות בשקט ובשלווה.

אבל בפעמים אחרות, זה לא קורה. פלונית אחת עם עגלת תאומים חוסמת כל מעבר, שני נוסעים נוספים לא מוכנים לזוז, ונשים עם עגלות נשארות בתחנות. האוירה קשה. לא ראו איש את אחיו.

ואם הייתה יוצאת מחאה גדולה ומרה נגד התח"צ, את הסעיף הזה הייתי כותבת בראשה באותיות זורחות.
קראו את האשכול. תראו כמה אמוציות. כמה זעם.
איך גרמתם לנו, הטובים והענוגים, להגיע למצב הזה.
איך הפכתם אותנו לרעים. או לנחשדים כרעים.

עסק

משתמש פעיל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה