דרוש מידע על קורותי העגומים בלימוד נהיגה ובקשה להמלצה חמה על מורה

ששונית

משתמש מקצוען
כמה שהשתדלתי עדיין לא הצלחתי להבין מה הקשר בין העובדה שאותה מורת נהיגה היא אישה לבין ההתנהגות שלה.
אם תלכי לרופאת שיניים לא נחמדה אז תחליטי מעתה ועד עולם ללכת רק לרופא שיניים?
ברור שישיבה ברכב זה לצד זו של גבר ואישה זרים היא יותר מבעייתית.
פשוט תנסי לברר על מורת נהיגה נחמדה ואמפטית. זה הכל.

בכולופן

משתמש צעיר
למה צריך שיעורי נהיגה?
צריך לקחת חברה בעלת רישיון שתיקח אותך למושבים בסביבה, ולהתאמן ברוגע בקצב שלך.
אין לי בעיה לנהוג בכבישים של מושב, כאלה שנתקלים ברכב חולף רק אחת לחצי שעה:) הקושי העיקרי שלי זה ההשתלבות בתנועה, בצמתים ובין נתיבים.
ניסיתי לנסוע עם בעלי בשכונה שקטה בלילה, אבל גם שם אין ממש תנועה ערה (לכן הגענו לשם.....) ואם היתה, שנינו היינו מתים מפחד כי הוא יושב לידי חסר אונים וחסר שליטה....

בכולופן

משתמש צעיר
כמה שהשתדלתי עדיין לא הצלחתי להבין מה הקשר בין העובדה שאותה מורת נהיגה היא אישה לבין ההתנהגות שלה..
.קראתי שוב מה שכתבתי. וכמו שחשבתי, לא כתוב שם שאני רוצה דווקא מורה גבר. רק שעכשיו, בניגוד לקודם, אני פתוחה לשתי האופציות, ואשמח לקבל המלצות על שני המינים. אם את מכירה מורה מעולה וסבלנית בירושלים ויכולה להמליץ עליה- ממש ממש אשמח!

אדם לעמל יולד

משתמש מקצוען
הקושי העיקרי שלי זה ההשתלבות בתנועה, בצמתים ובין נתיבים
את זה יש לכל אחד!!! לא נראה לי שיש מישהו שבפעם הראשונה שאחז הגה אחרי הטסט הוא היה יכול להשתלב בצורה נכונה וברוגע כמו שצריך. זה רק ניסוי וטעיה!!! יגיעו ימים שתצחקו על עצמכם!!!

דגש חזק

משתמש פעיל
הקושי העיקרי שלי זה ההשתלבות בתנועה, בצמתים ובין נתיבים.
ניסיתי לנסוע עם בעלי בשכונה שקטה בלילה, אבל גם שם אין ממש תנועה ערה (לכן הגענו לשם.....) ואם היתה, שנינו היינו מתים מפחד כי הוא יושב לידי חסר אונים וחסר שליטה....

זה הקושי העיקרי והאתגר הכי מלחיץ של כל נהג חדש.
אז תרגישי בנוח, את בחברה טובה!

חבל על הכסף של השיעורים, כי בשיעור מלמדים אותך בעיקר לעבור טסט.
הלימוד העיקרי מתחיל כשאת מתנסה לבד!
אז קני אוטו טרנטע והתחילי לנסוע (קחי לידך חברה שהיא נהגת מנוסה עם בטחון בכביש, שתעזור לך לקבל החלטות מהירות כשתיתקלי בכל מיני מצבים)
התקופה הראשונה קשה ומלחיצה, יותר מכל השיעורים.
את תתנסי במצבים שלא חלמת עליהם בשיעורי נהיגה, אבל אלו יהיו השיעורים הכי טובים.
לאט, מאד לאט תקבלי בטחון ותתחילי אפילו להנות מהנהיגה!

נערך לאחרונה ב:

Sefi T

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
זה הקושי העיקרי והאתגר הכי מלחיץ של כל נהג חדש.
אז תרגישי בנוח, את בחברה טובה!

חבל על הכסף של השיעורים, כי בשיעור מלמדים אותך בעיקר לעבור טסט.
הלימוד העיקרי מתחיל כשאת מתנסה לבד!
אז קני אוטו טרנטע והתחילי לנסוע (קחי לידך חברה שהיא נהגת מנוסה עם בטחון בכביש, שתעזור לך לקבל החלטות מהירות כשתיתקלי בכל מיני מצבים בכביש)
התקופה הראשונה קשה ומלחיצה, יותר מכל השיעורים.
את תתנסי במצבים שלא חלמת עליהם בשיעורי נהיגה, אבל אלו יהיו השיעורים הכי טובים.
לאט, מאד לאט תקבלי בטחון ותתחילי אפילו להנות מהנהיגה!
כן. אבל מצד שני זה יכול להיות מאוד מסוכן מישהי שלא נהגה הרבה זמן ...ובכל אופן חברה לא יכולה ללחוץ לך על הברקס אם קורה משהו חס ושלום. אבל בשיעורי נהיגה זה אחרת, זה כאילו יש 2 נהגים המורה נהיגה ואת כך שגם היא תעשי טעות אז לפחות.....אני ממליצה לך כן לקחת קצת שיעורים בהתחלה אצל מורה של נהיגה ואז אח"כ אולי חברה או מישהי מהמשפחה.

כספומילי

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
לא מספיק מדויק
חברה טובה או קרובת משפחה, שתהיה שם בשביל הביטחון שלך, ובשביל הסברים ברגוע זה הכי מצוין שיש!
פשוט לתרגל עד שאת תופסת ביטחון
ולפחות פעם בחודש להוציא רכב לכמה שעות (סיטי קאר?) ולחרוש אתו את הכביש כדי לא לאבד את מה שאת כבר יודעת.
בהצלחה רבה!!

סופר ומונה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מור
נכון, הבעיה של המורים נהיגה שהם רק מעירים מבלי לדעת לפדבק מתי שכן נוהגים טוב וזה אסוווווןןןן מניסיון מר.
ים לא מפרגנים כי הם פוחדים שהתלמיד יבין שהוא נוה"ג ח"ו טוב ואז מה יהא על השכר המנופח שהם לוקחים

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אין לי בעיה לנהוג בכבישים של מושב, כאלה שנתקלים ברכב חולף רק אחת לחצי שעה:) הקושי העיקרי שלי זה ההשתלבות בתנועה, בצמתים ובין נתיבים.

יש כזה דבר מאמן נהיגה. מישהו שמצטרף לנהיגה כמו מורה, ועוזר להתמודד עם חרדת כבישים. באים אליו אנשים שכבר עברו טסט כמובן, ופוחדים לנהוג.

בטח יש גם מאמנות... תנסי לחפש.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
אני מנסה לבנות בטחון עצמי, תחושת מסוגלות ועצמאות. ולחזור לנהיגה זה חלק מהעניין
לחזור לנהיגה
לא לחזור ללמוד נהיגה (ולצפות לקבל בטחון מהמורה)
אפשר לקחת רכב ממישהו ולנהוג בחניות או כבישים ריקים.
לאט לאט להשתלב בתנועה

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי רישיון נהיגה כבר הרבה שנים..... אבל אף פעם לא באמת נהגתי (חוץ מהזדמנויות נדירות).
במשך שנים השלמתי עם המצב, האמנתי שאני לא טובה בכביש ושעדיף לי ולכולם שלא אשב במושב הנהג.
אבל לאחרונה זה התחיל לדגדג לי, כחלק משינוי כולל שאני עוברת.
מאחת שלא מנסה ולא מעיזה וחושבת על כל דבר שהיא לא יכולה- אני מנסה לבנות בטחון עצמי, תחושת מסוגלות ועצמאות. ולחזור לנהיגה זה חלק מהעניין.
אז עשיתי חיפוש על מורות נהיגה מומלצות בירושלים, והתחלתי להתקשר אחת אחת. מסתבר שכולן עמוסות לחודשים הקרובים.ייתכן שגם העובדה שאני רוצה רק מספר קטן של שיעורים לא משכה אותן. בסוף מצאתי אחת, שדווקא התרשמתי שהיא נחשבת ל"תותחית" (הכל מתוצאות שעלו לי בגוגל, לא שמעתי באופן אישי) ובהשגחה פרטית ממש היה לה זמן פנוי בשבילי השבוע.
חזרתי עכשיו מהשיעור... עם הראש באדמה! לא רק שלא הרימה לי את הבטחון, היא עוד דרדרה את המעט שהיה...
אני מבינה שאני לא יודעת לנהוג- בגלל זה אני לוקחת שיעורים!! הרי הייתי יכולה לעלות ככה על הכביש ואף אחד לא היה מונע בעדי! אבל יש לי אחריות וחשוב לי לנהוג נכון. אז למה להיות כ"כ קצרי רוח כלפי הטעויות שלי... והטעויות שעשיתי לא היו בהכרח מסכנות חיים. מספיק שלחצתי על הברקס קצת חזק לטעמה וזה גרם לה להתעצבן ולרדת על הנהיגה שלי. סליחה, אבל לוקח זמן להתרגל למכונית וזה סה"כ שיעור ראשון!
בקיצור, הבנתי שאליה אני לא חוזרת. והתחלתי לחשוב אולי זו בכלל טעות להתעקש דווקא על מורה-אשה. גם כי הן מועטות יחסית ועמוסות בהתאם, וגם כי אולי מורה גבר יהיה יותר סבלן ומבין. בחרתי אשה מצד צניעות כמובן אבל אני כבר לא בטוחה שזה נדרש. כרגע יותר חשוב לי הרוגע, הסבלנות, ההסברים וגם כמובן הזמינות.
אשמח לקבל המלצות אמיתיות על מורים/מורות לנהיגה. לא סתם כי שם למדתם. רק אם זה מורה באמת מיוחד/ת. אחד כזה שלא נלחץ כשהוא רואה שהתלמיד לא יודע אלא מבין שהוא בדיוק פה כדי ללמוד.
סתם שאלה שאולי מנותקת. כתבו פה שמורות נהיגה גובות תעריף יקר מאוד בגלל הביקוש. הגיוני.
האם ישנה בעיה הלכתית ללמוד נהיגה אצל גבר? נניח ושתי נשים מתארגנות ללמוד יחד, כך שהן נמצאות בכל שיעור ביחד עם הנהג ואין חשש ייחוד?

חצי הכוס המלאה

משתמש פעיל

ממוקד

משתמש מקצוען
את זה יש לכל אחד!!! לא נראה לי שיש מישהו שבפעם הראשונה שאחז הגה אחרי הטסט הוא היה יכול להשתלב בצורה נכונה וברוגע כמו שצריך. זה רק ניסוי וטעיה!!! יגיעו ימים שתצחקו על עצמכם!!!
אני ג"כ חושב כך, הקושי הכי גדול לכל נהג חדש הוא השתלבות בתנועה. לא צריך וגם לדעתי לא יעזור מורה נהיגה כי שוב- לכל אחד אחרי הטסט יש את זה לעוד ימים רבים, גם אחד שבילה הרבה שעות עם המורה שלו.
פשוט תעשו את זה לאט לאט, אם בפעם הראשונה תסעי בכביש שעוברת מכונית אחת לחצי שעה בפעם השניה תסעי בכביש שעוברת מכונית אחת ל10 דקות וכן הלאה.
אם את אומרת שבעלך ג"כ מת מפחד לנסוע איתך אז הוא ממש לא מתאים לצורך העניין הזה להתנסות איתך, תחפשי חברה טובה (נוהגת כמובן) שתבטח ותיהיה מוכנה לצאת איתך בך ותיהיה רגועה ואוטוטו את מאחורי זה.

ממוקד

משתמש מקצוען
כן. אבל מצד שני זה יכול להיות מאוד מסוכן מישהי שלא נהגה הרבה זמן ...ובכל אופן חברה לא יכולה ללחוץ לך על הברקס אם קורה משהו חס ושלום. אבל בשיעורי נהיגה זה אחרת, זה כאילו יש 2 נהגים המורה נהיגה ואת כך שגם היא תעשי טעות אז לפחות.....אני ממליצה לך כן לקחת קצת שיעורים בהתחלה אצל מורה של נהיגה ואז אח"כ אולי חברה או מישהי מהמשפחה.
זה לא נכון, לדעתי אין כאן עניין של ידע אלא של ביטחון, זה קורה להרבה ולא נורא בכלל. צריך פשוט לחזור לזה לאט לאט ולא צריך מורה נהיגה בשביל זה

ממוקד

משתמש מקצוען
סתם שאלה שאולי מנותקת. כתבו פה שמורות נהיגה גובות תעריף יקר מאוד בגלל הביקוש. הגיוני.
האם ישנה בעיה הלכתית ללמוד נהיגה אצל גבר? נניח ושתי נשים מתארגנות ללמוד יחד, כך שהן נמצאות בכל שיעור ביחד עם הנהג ואין חשש ייחוד?
כן!!

דגש חזק

משתמש פעיל
האם יש מושג של משחקי מחשב או סימולטור למחשב שמדמה נהיגה ממש אמיתית, שיכול לסייע?
נהיגה אמיתית מדמה הכי טוב נהיגה אמיתית!
חבל, פשוט חבל להוציא כסף על שיעורים ועל אימונים בסימולטור.
כפי שכבר כתבו: נהיגה על אמת, בהדרגה גדולה, תתן לך בעזרת ה' בטחון ותגרש ממך את החרדה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה