כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

מורה נהיגה מורה נהיגה שצועק כל הזמן

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
בשיעור הנהיגה השני שלי, המורה נהיגה פלט כלפיי מספר צעקות שהגיעו לי ביושר.
במקום לריב או להיעלב, התחלתי לדבר אתו בשפה גבוהה. כזו שאני לא מדבר בה, ואפילו לא כותב בה. הוא היה כל-כך בהלם, שהוא פשוט נאלם דומיה.
כשראיתי שזה עובד, ניסיתי את זה על נהג אוטובוס גס ומחוספס שהשכונה כולה סבלה ממנו, וכל נערי השוליים גם יחד לא הצליחו לגבור עליו. כשהוא צעק (כהרגלו) על איך שאני נכנס, ואיפה שאני עומד, ואפיה שהעגלה עומדת, עניתי לו במתינות - בשפה גבוהה. התוצאה - דממה מוחלטת וכבוד שמעולם לא נרחש על ידו לשום בריה.
המסקנה שלי - מילים גבוהות עוזרות יותר מצעקות ומריבות. זה משדר ריחוק והתנשאות, וזה פשוט משתיק אנשים. בקיצור - תקשורת שמאל.
(יכול להיות שהוא חשב שמשהו לא בסדר אתי, ובגלל זה הוא נרגע, אבל מה זה משנה - התוצאה בסוף אותה תוצאה)

אא-אסתר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
דווקא המורה שלי נראה לי אדם אמין וישר ולא מחפש את הכסף שלי
פשוט לא יודע מזה להחמיא
וגם מאוד בסדר מבחינת שהוא איתי ב-100% בשיעור
יש לו המון מעלות, לכן כל הזמן הבלגתי
מצד שני בשיעור האחרון יצאתי בהרגשה ממש דפוקה ובכלליות הוא מוריד לי מאוד את הבטחון כי אני כל הזמן שומעת רק במה אני לא טובה ולא יודעת במה אני כן טובה (כשאני שואלת, אומר שאני מתקדמת)
הוא גם הוא לא מרים את הקול ולא מדבר במילים לא יפות, פשוט מעיר על כל דבר קטן שהוא לא 100%
אבל זה מעכיר לי את האוירה
אני חושבת שזה בסדר גמור
אם הוא מלמד טוב, מאה אחוז איתך בנהיגה, מדבר מילים יפות
תשארי איתו!
פשוט לעצמך תנסי למצוא את הדברים שהתקדמת ולומר לעצמך אחרי כל שיעור במה התקדמת!
[זה רלוונטי גם ללפני השיעור להגיד לעצמךֿ: היום אני רוצה לדיק בכיכרות, בפניות, במראות - לפי מה שלא הית טובה בשיעור הקודם...]
באופן כללי תהי שלמה עם עצמך שהשיעור לא אמור להיות שיעור בבנית הדימוי העצמי שלך [בשביל זה תלכי לטיפול רגשי והעצמה אישית... - זה ציני נכון, אבל פשוט הכיון הוא שאל תחפשי את זה בשיעור נהיגה...]
ברמזורים תהני מהשקט בעצמך בלי לחץ לדבר או שתהיה אוירה נעימה, תסכלי על הנוף, תנסי להכיר יותר לעומק את האזור [בשביל הטסט] ופשוט ההרגשה של שיעור אם הוא נחמד או לא תלויה הרבה בך!

Some1

משתמש מקצוען
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני חושבת שזה בסדר גמור
אם הוא מלמד טוב, מאה אחוז איתך בנהיגה, מדבר מילים יפות
תשארי איתו!
פשוט לעצמך תנסי למצוא את הדברים שהתקדמת ולומר לעצמך אחרי כל שיעור במה התקדמת!
[זה רלוונטי גם ללפני השיעור להגיד לעצמךֿ: היום אני רוצה לדיק בכיכרות, בפניות, במראות - לפי מה שלא הית טובה בשיעור הקודם...]
באופן כללי תהי שלמה עם עצמך שהשיעור לא אמור להיות שיעור בבנית הדימוי העצמי שלך [בשביל זה תלכי לטיפול רגשי והעצמה אישית... - זה ציני נכון, אבל פשוט הכיון הוא שאל תחפשי את זה בשיעור נהיגה...]
ברמזורים תהני מהשקט בעצמך בלי לחץ לדבר או שתהיה אוירה נעימה, תסכלי על הנוף, תנסי להכיר יותר לעומק את האזור [בשביל הטסט] ופשוט ההרגשה של שיעור אם הוא נחמד או לא תלויה הרבה בך!
תודה! עזרת לי מאוד!!

אבן שוהם

עיצוב | מיתוג | UXUI
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
המסקנה שלי - מילים גבוהות עוזרות יותר מצעקות ומריבות. זה משדר ריחוק והתנשאות, וזה פשוט משתיק אנשים. בקיצור - תקשורת שמאל.
באמת אולי תן לנו דוגמא ל"מילים גבוהות"

תמר פולק.

משתמש צעיר
יש לי מורה נהיגה שבחיים לא מחמיא לי רק כל הזמן מעיר לי אבל בצעקות וגם יכול לזלזל ולהשפיל בצורה מפחידה אין שעור בלי זה
אין לי בעיה שהוא מעיר אבל למה לצעוק ולזלזל ולהשפיל בזמן שנהגתי אם עוד כמה ברכב ולאף אחד הוא לא צעק וזלזל אלה רק העיר
ופעם אחת סגרתי אתו שעור ונעסתי לשעור והוא לא הגיע התקשרת עלו ואז אומר לי שהוא בכלל ביום טסטים ולא קבע איתי בכלל שעור
ואני שותק כל הבזמן ולא ענה לו בכלל אני לא יודע מה לעשות אולי אני פשוט צריך לענות לו ואז הוא ירגע או שזה לא נכון לענות לו אני אפילו חשבתי לעבור מורה . ואני אוחז גם בשעור 23 ואני יודע בעצמי שאני נהוג טוב רי יש לי דברים קטנים לתקן כמו כולם . אבל מבחינתו אני כאילו לא יודע כלום

אשמח לרעינות מה לעשות אם כזה [בן אדם]
יש פתגם שאומר "התולעת שבבצל לא יודעת שיש גם תפוח"

אא-אסתר

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
תודה! עזרת לי מאוד!!
גם לי היה את הקטע הזה בשיעורים הראישונים שרציתי כל הזמן את האישורים האלה מהמורה
עד שבאחד השיעורים שהיא העירה לי על פניה לא מדויקת אמרתי לה ״נכון, אבל זה יותר טוב מההתחלה?״ והיא ענתה ״ברור שאת מתקדמת״ הרגשתי גיחצי פתאום...
הבנתי שאני יכולה גם להגיד את אותו דבר לעצמי - ברור לי שאני נוסעת הרבה יותר טוב מההתחלה אני לא צריכה לסחוט מהמורה את המחמאות האומללות האלו אם זה לא בא לה טבעי, וזה בסדר זה האופי שלה ...
אני מעדיפה את זה - מורה שתהיה איתי במאה אחוז שתדיק אותי עד לפרטים הקטנים, זה שווה לי אני משלמת על זה הרבה ומקווה שההדגשים האלו יחרטו בי טוב ויהפכו אותי לנהגת טובה וזהירה עוד שנים ארוכות בעז״ה... [אמן!]
ואם השיעור שקט ויבש -- אני סבבה עם זה ואני לא מצפה מלכתחילה למשהו אחר...

The Little Boy

משתמש צעיר
יש לי מורה נהיגה שבחיים לא מחמיא לי רק כל הזמן מעיר לי אבל בצעקות וגם יכול לזלזל ולהשפיל בצורה מפחידה אין שעור בלי זה
אין לי בעיה שהוא מעיר אבל למה לצעוק ולזלזל ולהשפיל בזמן שנהגתי אם עוד כמה ברכב ולאף אחד הוא לא צעק וזלזל אלה רק העיר
ופעם אחת סגרתי אתו שעור ונעסתי לשעור והוא לא הגיע התקשרת עלו ואז אומר לי שהוא בכלל ביום טסטים ולא קבע איתי בכלל שעור
ואני שותק כל הבזמן ולא ענה לו בכלל אני לא יודע מה לעשות אולי אני פשוט צריך לענות לו ואז הוא ירגע או שזה לא נכון לענות לו אני אפילו חשבתי לעבור מורה . ואני אוחז גם בשעור 23 ואני יודע בעצמי שאני נהוג טוב רי יש לי דברים קטנים לתקן כמו כולם . אבל מבחינתו אני כאילו לא יודע כלום

לדעתי תבקש לעבור מורה
תמציא לו תירוץ
כגון שאתה עובר לגור במקום אחר וכו'
ואתה רוצה להמשיך בשיעורים בעיר אחרת
ולדעתי אז הוא יצהיר שהוא עשה את השיעורים איתך...
בהצלחה
יש תירוץ מצויין: תגיד שהחלטת לעבור לידני/אוטומט, מה שהמורה לא מלמד (אם הוא לא מלמד את שניהם).
אני אחרי שנכשלתי בשני הטסטים הראשונים בידני (היה לי בשניהם את אותו טסטר ידוע לשמצה... לדעתי הייתי צריך לעבור בראשון) הודעתי למורה לפני הטסט השלישי שאם אני לא עובר הפעם אני חושב לעבור לאוטומט. זה נשמע קצת תבוסתני, אבל זו פשוט הייתה הדרך הכי מוצלחת לומר לו שאם אני לא עובר - אני מחליף מורה.
כאשר הודיעו לי שיש לי את אותו בוחן בשלישית - דיברתי עם המורה והוא דאג שיחליפו לי טסטר.
לא יודע אם יש קשר - אבל בשלישי עברתי, והשאר היסטוריה...

Some1

משתמש מקצוען
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
גם לי היה את הקטע הזה בשיעורים הראישונים שרציתי כל הזמן את האישורים האלה מהמורה
עד שבאחד השיעורים שהיא העירה לי על פניה לא מדויקת אמרתי לה ״נכון, אבל זה יותר טוב מההתחלה?״ והיא ענתה ״ברור שאת מתקדמת״ הרגשתי גיחצי פתאום...
הבנתי שאני יכולה גם להגיד את אותו דבר לעצמי - ברור לי שאני נוסעת הרבה יותר טוב מההתחלה אני לא צריכה לסחוט מהמורה את המחמאות האומללות האלו אם זה לא בא לה טבעי, וזה בסדר זה האופי שלה ...
אני מעדיפה את זה - מורה שתהיה איתי במאה אחוז שתדיק אותי עד לפרטים הקטנים, זה שווה לי אני משלמת על זה הרבה ומקווה שההדגשים האלו יחרטו בי טוב ויהפכו אותי לנהגת טובה וזהירה עוד שנים ארוכות בעז״ה... [אמן!]
ואם השיעור שקט ויבש -- אני סבבה עם זה ואני לא מצפה מלכתחילה למשהו אחר...
צודקת לגמרי
כל עוד יוצאים בהרגשה טובה מהשיעור

חיפושיתוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
במקום לריב או להיעלב, התחלתי לדבר אתו בשפה גבוהה. כזו שאני לא מדבר בה, ואפילו לא כותב בה. הוא היה כל-כך בהלם, שהוא פשוט נאלם דומיה.
כשראיתי שזה עובד, ניסיתי את זה על נהג אוטובוס גס ומחוספס שהשכונה כולה סבלה ממנו, וכל נערי השוליים גם יחד לא הצליחו לגבור עליו. כשהוא צעק (כהרגלו) על איך שאני נכנס, ואיפה שאני עומד, ואפיה שהעגלה עומדת, עניתי לו במתינות - בשפה גבוהה. התוצאה - דממה מוחלטת וכבוד שמעולם לא נרחש על ידו לשום בריה.
(יכול להיות שהוא חשב שמשהו לא בסדר אתי, ובגלל זה הוא נרגע, אבל מה זה משנה - התוצאה בסוף אותה תוצאה)
דוגמא לשפה גבוהה????

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
תן לנו דוגמא

באמת אולי תן לנו דוגמא ל"מילים גבוהות"

דוגמא לשפה גבוהה????
דוגמאות למשפטים שמישים בשפה גבוהה:
״האם אינך סבור שהאוקטבה בה אתה מדבר והמילים בהן אתה מתנסח מהווים טעם לפגם?״
״על מה יצא קצפך?״
״ברשותך, אשמח אם תכוון אותי לטעות הספציפית שלדעתך נעשתה על ידי, כדי שאדע לתקן את עצמי מכאן ולהבא״.
״לו היית מדבר בנימוס, דבריך היו מתקבלים היטב״.
״איני בקי במכלול החוקים והתקנות, אולם אני סבור שיש לי את הזכות החוקית והמוסרית להתעכב עיכוב סביר על מנת להסדיר את ישיבתי באוטובוס ואת ענייני התשלום״.

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
את זה אני לא מבינה.
שום צעקה לא מגיעה לתלמיד ביושר
אתם בשיעור!
הוא המורה!
נקודה.

והוא אחראי עד לשלב שעברתם טסט לכל טעות שהיא
גם אם חלילה הרגתם עובר אורח!
שזה יהיה ברוך לכולם!

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הכי פשוט לבקש ממנו אישור בכתב על השיעורים שעשית אצלו כי אתה עובר דירה או ישיבה מנסיון הוא אפילו לא מתווכח איתך
לא מגיע לך שניה אחת של סבל וצעקות ועוד לשלם על זה בשום פנים ואופן למרות שהההממממוווווןןןן מורי נהיגה מתנהגים ככה שלא בצדק
תעבור מורה ותראה איזה חוייה שונה לגמרי זה
בהצלחה
אגב אני יכול להמליץ על מורה למעוניינים הוא נותן כמה שיעורים שאתה רוצה לי אישית הוא עשה 6 שיעורים רצופים וגם 4 ו3 רצופים כך שתוך שבועיים סיימתי את כל השיעורים ותוך חודש היה לי רשיון ביד
הוא חביב מאוד ומסביר מעולה הוא מלמד ברמלה אבל שווה ללמוד אצלו אין עוד כאלה מורים מקצועיים ומהירים כמוהו

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

יהווו הזכרת לי שגם לי היתה מורת נהיגה כזו
זה הרגשה מזעזעת!!
מבינה מאדד
אני עשיתי אצלה 4 שיעורים ועפתי ..
פשוט שילמתי וחסמתי אותה בפון ובזה
הסתיימה הבעיה
ככה אי אפשר ללמוד זה מוריד את הביטחון !!
ממליצה לעזוב.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
דוגמאות למשפטים שמישים בשפה גבוהה:
״האם אינך סבור שהאוקטבה בה אתה מדבר והמילים בהן אתה מתנסח מהווים טעם לפגם?״
״על מה יצא קצפך?״
״ברשותך, אשמח אם תכוון אותי לטעות הספציפית שלדעתך נעשתה על ידי, כדי שאדע לתקן את עצמי מכאן ולהבא״.
״לו היית מדבר בנימוס, דבריך היו מתקבלים היטב״.
״איני בקי במכלול החוקים והתקנות, אולם אני סבור שיש לי את הזכות החוקית והמוסרית להתעכב עיכוב סביר על מנת להסדיר את ישיבתי באוטובוס ואת ענייני התשלום״.
אם כן, אז סביר להניח שזה התשובה הנכונה:
יכול להיות שהוא חשב שמשהו לא בסדר אתי, ובגלל זה הוא נרגע,
אבל כמו שכתבת -
מה זה משנה - התוצאה בסוף אותה תוצאה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה