דרוש מידע על משכורות מיסים קצבאות ועלויות מחיה. נגזר מאשכול חינוך חינם גיל 0-3

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כי יש מי שיודע שהעשירון העליון מממן לא את המדינה ורוצה להשאיר אותו לגור בישראל ולפתח אותה
זה נכון גם למעד הביניים, יצא לי לראות יותר מידי קולגות עושים רילוקישן בגלל המיסוי ויוקר המחיה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מותר לי להגיד משהו מאוד מאוד מהפכני ומוזר?
זוגות שזכו במחיר למשתכן לא קיבלו מתנה מהמדינה- הם קיבלו מתנה במדויק מה'.
דווקא בגלל שזו הגרלה זה כ"כ ברור ומוחשי.
מכירה כמה זוגות שזכו וזה היה הנס שלהם, הם לא היו יכולים להגיע לדירה בדרך אחרת.
עד עכשיו לא ראינו שתוכניות אחרות להקלה בדיור עזרו משהו, אז נכון, יש כמה (ולא כ"כ מעט) אנשים שזכו באפשרות להגיע לדירה משלהם ולא היו יכולים בשום דרך אחרת.
הציבור החרדי נהנה בהמוניו מהתוכנית הזו, ואם לא מישהו בעצמו, אז אחיו, אחותו או מישהו ממשפחתו.
ולא ברור למה זה כ"כ מציק לאנשים אחרים שכבר יש להם דירה אפילו בלי משכנתא.
לא רואה שום תוכנית אחרת שעזרה לכ"כ הרבה זוגות במגזר.
ועוד משהו- לאחת ה' דואג לדירה מההורים, אחת מקבלת עבודה עם משכורת שמנה וטובה (וזה לא כוחה ועצם כישרונותיה, זה רק משמים) , אחת מקבלת ונהנית מהנחות גבוהות, ה' דואג לכולם ואין אדם נוגע במוכן לחברו, אף אחד כאן לא חי על חשבון אף אחד. כולם מידו הפתוחה והרחבה של ה' והנחה או נקודת זיכוי שההיא תקבל לא באה על חשבוני, מפרגנת לכולם,
ומספיק להתקטנן על כל הטבה שמישהו מקבל (כן, גם על הנקודת זיכוי, אבל גם על דירה שמישהי קיבלה מההורים או הנחה נוספת למעמד הנמוך)
וכי לה’ אין דרך אחרת לתת לאנשים האלה דירות, בלי שזה יבוא על חשבון הציבור כולו?
כלומר, הטיעון ’ה’ רצה שיהיה להם דירות’, אינו יכול להצדיק מהלך מדיני-כלכלי תמוה.

אפשר לענות אותו ברמת המיקרו, מול האזרח הקטן ומה שהוא אמור לחשוב ולהרגיש מול הטבות שאחרים מקבלים.
אבל אינו תקף ברמת המאקרו, ברמת ניהול המדינה והכלכלה.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כי יש מי שיודע שהעשירון העליון מממן לא את המדינה ורוצה להשאיר אותו לגור בישראל ולפתח אותה
מסכימה לחלוטין,
אבל גם מעמד הביניים המבוסס ,
כבר גם עושה רילוקישנים בלי סוף..
אגב במבעמד העליון יש הרבה ראשי חברות (עפרה שטראוס, משפ זוגלובק, הראל ויזל , ועוד כמה שהם מזוהים אוטמטית עם המותג שלהם,
שהם ל איכולים לעשות את הצעד הנל ,
במעמד הבינים המבוסס אין מחויבות לזה....
הדבר האחרון שעוד חיבר אותם , זה ערכי צינות, אבל גם ערך זה נשחק עד דק,
ונקבר קבורת חמור בהפגנות האחרונות....

נץ

משתמש פעיל
מותר לי להגיד משהו מאוד מאוד מהפכני ומוזר?
זוגות שזכו במחיר למשתכן לא קיבלו מתנה מהמדינה- הם קיבלו מתנה במדויק מה'.
דווקא בגלל שזו הגרלה זה כ"כ ברור ומוחשי.
מכירה כמה זוגות שזכו וזה היה הנס שלהם, הם לא היו יכולים להגיע לדירה בדרך אחרת.
עד עכשיו לא ראינו שתוכניות אחרות להקלה בדיור עזרו משהו, אז נכון, יש כמה (ולא כ"כ מעט) אנשים שזכו באפשרות להגיע לדירה משלהם ולא היו יכולים בשום דרך אחרת.
הציבור החרדי נהנה בהמוניו מהתוכנית הזו, ואם לא מישהו בעצמו, אז אחיו, אחותו או מישהו ממשפחתו.
ולא ברור למה זה כ"כ מציק לאנשים אחרים שכבר יש להם דירה אפילו בלי משכנתא.
לא רואה שום תוכנית אחרת שעזרה לכ"כ הרבה זוגות במגזר.
ועוד משהו- לאחת ה' דואג לדירה מההורים, אחת מקבלת עבודה עם משכורת שמנה וטובה (וזה לא כוחה ועצם כישרונותיה, זה רק משמים) , אחת מקבלת ונהנית מהנחות גבוהות, ה' דואג לכולם ואין אדם נוגע במוכן לחברו, אף אחד כאן לא חי על חשבון אף אחד. כולם מידו הפתוחה והרחבה של ה' והנחה או נקודת זיכוי שההיא תקבל לא באה על חשבוני, מפרגנת לכולם,
ומספיק להתקטנן על כל הטבה שמישהו מקבל (כן, גם על הנקודת זיכוי, אבל גם על דירה שמישהי קיבלה מההורים או הנחה נוספת למעמד הנמוך)
חיזקת אותנו!
ואגב למה זה מהפכני ומוזר...?!;)

ראש ישר

משתמש פעיל
כלומר, הטיעון ’ה’ רצה שיהיה להם דירות’, אינו יכול להצדיק מהלך מדיני-כלכלי תמוה.

אפשר לענות אותו ברמת המיקרו, מול האזרח הקטן ומה שהוא אמור לחשוב ולהרגיש מול הטבות שאחרים מקבלים.
אבל אינו תקף ברמת המאקרו, ברמת ניהול המדינה והכלכלה.
מידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדאר
ופה הייתה תוכנית בלעדית שנתנה להרבה זוגות חרדיים את האפשרות לרכוש בית בתנאים הגיוניים (מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי ), יתכן שאפשר לייצר תוכניות טובות יותר, ויתכן שלא, אבל לבוא ולקטר ללא סוף על תוכנית שעזרה המון לציבור החרדי ועברה בשקט יחסי מהצד שממול, זה קצת חבל ומיותר. יש פה מרווחים אומנם, אבל אין מפסידים...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדאר
ופה הייתה תוכנית בלעדית שנתנה להרבה זוגות חרדיים את האפשרות לרכוש בית בתנאים הגיוניים (מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי ), יתכן שאפשר לייצר תוכניות טובות יותר, ויתכן שלא, אבל לבוא ולקטר ללא סוף על תוכנית שעזרה המון לציבור החרדי ועברה בשקט יחסי מהצד שממול, זה קצת חבל ומיותר. יש פה מרווחים אומנם, אבל אין מפסידים...
את רואה את אלו שזכו,
אני רואה את חברות שלי שיושבות 4 שנים על הגדר ומשלמות שכירות :(
4 שנים שבהם מחירי הדירות קפצו ב40 אחוז לפחות, אז גם אם הם יזכו עכשיו הם ישלמו יותר ממה שהיו משלמות אם הם היו קונות לפני 4 שנים...+ שכירות שהפסידו

נץ

משתמש פעיל
לא מדויק
אם הכסף הזה היה מנותב בצורה יותר מיטבית
אתה וכל החרדים גם היו נהנים מזה
הרבה יותר
כל ההתעסקות הזאת בפלסטר שנקרא מחיר למשתכן והתקציבים שהלכו לזה היו על חשבון
הראיה והצורך למצוא דרכים איך להוריד מחירים באופן כללי בשוק הדירות
ולא רק לעזור לחסרי יכולת לקנות דירה

ראש ישר

משתמש פעיל
את רואה את אלו שזכו,
4 שנים שבהם מחירי הדירות קפצו ב40 אחוז לפחות, אז גם אם הם יזכו עכשיו הם ישלמו יותר ממה שהיו משלמות אם הם היו קונות לפני 4 שנים...+ שכירות שהפסידו
נשמה
אני רואה את כל הצדדים, גם רבות בגילי שלא זכו במשתכן אבל קיבלו, שאבו , סחטו מההורים סכומים יפים מאוד.
אבל לא זה הנושא.
עליית המחירים לא קשורה למשתכן, והזכיה של אחרים לא גרמה להם לשלם את תשלומי השכירות, בדיוק כמו שהמשכורת הגבוהה שלך לא גרמה להם לקבל שליש משכורת.
אגב, לדעתי הכלכלית, עליית השכר ההיסטרית והלא מידתית לעובדי ההיטק גרמה באופן כזה או אחר לעליות מחירים במשק ולעליות מחירי הדיור.
ולכן מה?
תבקשי שכר שפוי יותר?

איזדרכת

משתמש פעיל
בראיה רוחנית, כל מילה :)
(ובסוגריים אני גם לא מוכשרת במיוחד )
בכל הכנות, מעריכה את התגובה
בראיה אמונית- אתה צודק 100%!,
אבל בראיה שכלית ועל פי דרך הטבע
מבחינתי- זו המציאות, לא איזו אמירה תיאורטית
יש לו הרבה דרכים, אבל הוא בחר בדרך הזו, לב מלכים ושרים ביד ה', וגם החלטות ממשלתיות בכל התחומים הם בידיו
מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי
יש לי 2 חברות שזכו במקומות משתלמים מאוד ולא לקחו (/קיבלו) מההורים שלהם שקל!!
בעיני זה השגחה פרטית וסיעתא דשמיא עצומה למי שזכה להקל על הוריו - הכי מגיע להם בעולם!

נץ

משתמש פעיל
את רואה את אלו שזכו,
נכון מאוד
צריך להסתכל גם על הנזק שנעשה באופן כללי לכלל בציבור ומעמד הביניים
שהדירה רק התרחקה ממנו

ראש ישר

משתמש פעיל
לא מדויק
אם הכסף הזה היה מנותב בצורה יותר מיטבית
אתה וכל החרדים גם היו נהנים מזה
הרבה יותר
כל ההתעסקות הזאת בפלסטר שנקרא מחיר למשתכן והתקציבים שהלכו לזה היו על חשבון
הראיה והצורך למצוא דרכים איך להוריד מחירים באופן כללי בשוק הדירות
ולא רק לעזור לחסרי יכולת לקנות דירה
בוודאי שאם הכסף היה מנותב מיטייבי היה טוב יותר...
דיברתי על המצב הנתון

ומידי הרבה שמחלקים מיטבי, החרדים לא ממש בחלוקה, ואולי גם בצדק...
ובדיוק בגלל זה , כחרדים תמוה לי הכעס על התוכנית הזאת

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
זו ראיה קצת מצמצמת, לראות את העשרה שזכו, במקום את התשעים שהתרחקו מחלום הדירה (כי נרשמו וחיכו ובינתיים המחירים זינקו והריביות עלו).
אם הציבור החרדי רוצה להגיע לעמדות ניהוליות במדינה הזאת, הוא אמור לסגל סגנון חשיבה מערכתי, ולא חלוקת הטבות בסגנון שטיבל.

בפשטות, כנגד כל זוג שזכה במחיר למשתכן, יש כמה שהפסידו.
כולנו שמחים עם מי שזכה, ועדיין חושבים שהתוכנית לא הגיונית ולא הוגנת.

שלא לדבר על כך שטכנית, אם כמות הדירות במדינה לא עלתה כתוצאה מהתוכנית, הרי שהיא לא הביאה תועלת לציבור כציבור.
כי ברמה של חשבון פשוט, כל דירה ש’נתפסה’ למחיר למשתכן, זוג אחר שאולי היה יכול לקנות אותה, הפסיד אותה.

נץ

משתמש פעיל
החלטת שזה עשה. ואז מילא מגיע הצורך להסתכל על זה כך...
אני לא באה בכלל אפילו להוכיח איך באופן אקטיבי זה העלה את המחירים
למרות שיש מומחים הטוענים כך
אבל כן אני יודעת שאת כל המאמצים והתקציבים צריך להשקיע בפתרונות קבע
ולא בפלסטר לאנשים מסוימים

ראש ישר

משתמש פעיל
זו ראיה קצת מצמצמת, לראות את העשרה שזכו, במקום את התשעים שהתרחקו מחלום הדירה (כי נרשמו וחיכו ובינתיים המחירים זינקו והריביות עלו).
אם הציבור החרדי רוצה להגיע לעמדות ניהוליות במדינה הזאת, הוא אמור לסגל סגנון חשיבה מערכתי, ולא חלוקת הטבות בסגנון שטיבל.

בפשטות, כנגד כל זוג שזכה במחיר למשתכן, יש כמה שהפסידו.
כולנו שמחים עם מי שזכה, ועדיין חושבים שהתוכנית לא הגיונית ולא הוגנת.

שלא לדבר על כך שטכנית, אם כמות הדירות במדינה לא עלתה כתוצאה מהתוכנית, הרי שהיא לא הביאה תועלת לציבור כציבור.
כי ברמה של חשבון פשוט, כל דירה ש’נתפסה’ למחיר למשתכן, זוג אחר שאולי היה יכול לקנות אותה, הפסיד אותה.
מילא אם תגידי שהמחיר למשתכן גרם לעליית המחירים - עוד ניחא (מה שממש לא ברור כנכון)
אבל אילו שנרשמו וחיכו ובגלל זה שילמו וכו... זה היה נתון לבחירתם, יש לי אחות שזכתה ואחות שטרם, אבל לכולם ברור שזה הסיכון, והבחירה של הזוג אם לקחת אותו או לא.

נץ

משתמש פעיל
בוודאי שאם הכסף היה מנותב מיטייבי היה טוב יותר...
דיברתי על המצב הנתון

ומידי הרבה שמחלקים מיטבי, החרדים לא ממש בחלוקה, ואולי גם בצדק...
ובדיוק בגלל זה , כחרדים תמוה לי הכעס על התוכנית הזאת
כי מיטבי לא הכוונה חלוקה יותר טובה
אלא תוכנית להורדת מחירי הדירות יותר טובה
הפשרת קרקעות מדינה עידוד בניה הורדת רגולציה וביוקרטיה ושאר מרעין בישין...

ראש ישר

משתמש פעיל
מילא אם תגידי שהמחיר למשתכן גרם לעליית המחירים - עוד ניחא (מה שממש לא ברור כנכון)
אבל אילו שנרשמו וחיכו ובגלל זה שילמו וכו... זה היה נתון לבחירתם, יש לי אחות שזכתה ואחות שטרם, אבל לכולם ברור שזה הסיכון, והבחירה של הזוג אם לקחת אותו או לא.
ושוב, ברור שעדיף הציע דירות גדול יותר, תוכנית שוויונית יותר ואולי גם אחת כזאת שמתבססת על ההון האישי של כל זוג, אבל... לפני הנראה, התוכנית הזאת לא באה להחליף חלופות איכותיות ומוצלחות במיוחד ולכן כבודה במקומה מונח.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
החלטת שזה עשה. ואז מילא מגיע הצורך להסתכל על זה כך...
יש אינספור דעות על כך שמחיר למשתכן תרמה לעליה ישירה במחירי הדיור,
הקבלנים היו צריכים להרוויח בצורה מסוימת אז הקפיצו מחירים..
1683654863532.png

ראש ישר

משתמש פעיל
כי מיטבי לא הכוונה חלוקה יותר טובה
אלא תוכנית להורדת מחירי הדירות יותר טובה
הפשרת קרקעות מדינה עידוד בניה הורדת רגולציה וביוקרטיה ושאר מרעין בישין...
הכוונה לא הייתה לחלוקת שוברים של דרעי...
גם בהפשרת קרקעות וכו יש בהחלט את המקום של למי לדאוג קודם לאלו שחרדים או לאלו שאינם...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה