זה נכון גם למעד הביניים, יצא לי לראות יותר מידי קולגות עושים רילוקישן בגלל המיסוי ויוקר המחיה.כי יש מי שיודע שהעשירון העליון מממן לא את המדינה ורוצה להשאיר אותו לגור בישראל ולפתח אותה
זה נכון גם למעד הביניים, יצא לי לראות יותר מידי קולגות עושים רילוקישן בגלל המיסוי ויוקר המחיה.כי יש מי שיודע שהעשירון העליון מממן לא את המדינה ורוצה להשאיר אותו לגור בישראל ולפתח אותה
וכי לה’ אין דרך אחרת לתת לאנשים האלה דירות, בלי שזה יבוא על חשבון הציבור כולו?מותר לי להגיד משהו מאוד מאוד מהפכני ומוזר?
זוגות שזכו במחיר למשתכן לא קיבלו מתנה מהמדינה- הם קיבלו מתנה במדויק מה'.
דווקא בגלל שזו הגרלה זה כ"כ ברור ומוחשי.
מכירה כמה זוגות שזכו וזה היה הנס שלהם, הם לא היו יכולים להגיע לדירה בדרך אחרת.
עד עכשיו לא ראינו שתוכניות אחרות להקלה בדיור עזרו משהו, אז נכון, יש כמה (ולא כ"כ מעט) אנשים שזכו באפשרות להגיע לדירה משלהם ולא היו יכולים בשום דרך אחרת.
הציבור החרדי נהנה בהמוניו מהתוכנית הזו, ואם לא מישהו בעצמו, אז אחיו, אחותו או מישהו ממשפחתו.
ולא ברור למה זה כ"כ מציק לאנשים אחרים שכבר יש להם דירה אפילו בלי משכנתא.
לא רואה שום תוכנית אחרת שעזרה לכ"כ הרבה זוגות במגזר.
ועוד משהו- לאחת ה' דואג לדירה מההורים, אחת מקבלת עבודה עם משכורת שמנה וטובה (וזה לא כוחה ועצם כישרונותיה, זה רק משמים) , אחת מקבלת ונהנית מהנחות גבוהות, ה' דואג לכולם ואין אדם נוגע במוכן לחברו, אף אחד כאן לא חי על חשבון אף אחד. כולם מידו הפתוחה והרחבה של ה' והנחה או נקודת זיכוי שההיא תקבל לא באה על חשבוני, מפרגנת לכולם,
ומספיק להתקטנן על כל הטבה שמישהו מקבל (כן, גם על הנקודת זיכוי, אבל גם על דירה שמישהי קיבלה מההורים או הנחה נוספת למעמד הנמוך)
מסכימה לחלוטין,כי יש מי שיודע שהעשירון העליון מממן לא את המדינה ורוצה להשאיר אותו לגור בישראל ולפתח אותה
חיזקת אותנו!מותר לי להגיד משהו מאוד מאוד מהפכני ומוזר?
זוגות שזכו במחיר למשתכן לא קיבלו מתנה מהמדינה- הם קיבלו מתנה במדויק מה'.
דווקא בגלל שזו הגרלה זה כ"כ ברור ומוחשי.
מכירה כמה זוגות שזכו וזה היה הנס שלהם, הם לא היו יכולים להגיע לדירה בדרך אחרת.
עד עכשיו לא ראינו שתוכניות אחרות להקלה בדיור עזרו משהו, אז נכון, יש כמה (ולא כ"כ מעט) אנשים שזכו באפשרות להגיע לדירה משלהם ולא היו יכולים בשום דרך אחרת.
הציבור החרדי נהנה בהמוניו מהתוכנית הזו, ואם לא מישהו בעצמו, אז אחיו, אחותו או מישהו ממשפחתו.
ולא ברור למה זה כ"כ מציק לאנשים אחרים שכבר יש להם דירה אפילו בלי משכנתא.
לא רואה שום תוכנית אחרת שעזרה לכ"כ הרבה זוגות במגזר.
ועוד משהו- לאחת ה' דואג לדירה מההורים, אחת מקבלת עבודה עם משכורת שמנה וטובה (וזה לא כוחה ועצם כישרונותיה, זה רק משמים) , אחת מקבלת ונהנית מהנחות גבוהות, ה' דואג לכולם ואין אדם נוגע במוכן לחברו, אף אחד כאן לא חי על חשבון אף אחד. כולם מידו הפתוחה והרחבה של ה' והנחה או נקודת זיכוי שההיא תקבל לא באה על חשבוני, מפרגנת לכולם,
ומספיק להתקטנן על כל הטבה שמישהו מקבל (כן, גם על הנקודת זיכוי, אבל גם על דירה שמישהי קיבלה מההורים או הנחה נוספת למעמד הנמוך)
מידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדארוכי לה’ אין דרך אחרת לתת לאנשים האלה דירות, בלי שזה יבוא על חשבון הציבור כולו?
כלומר, הטיעון ’ה’ רצה שיהיה להם דירות’, אינו יכול להצדיק מהלך מדיני-כלכלי תמוה.
אפשר לענות אותו ברמת המיקרו, מול האזרח הקטן ומה שהוא אמור לחשוב ולהרגיש מול הטבות שאחרים מקבלים.
אבל אינו תקף ברמת המאקרו, ברמת ניהול המדינה והכלכלה.
את רואה את אלו שזכו,מידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדאר
ופה הייתה תוכנית בלעדית שנתנה להרבה זוגות חרדיים את האפשרות לרכוש בית בתנאים הגיוניים (מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי ), יתכן שאפשר לייצר תוכניות טובות יותר, ויתכן שלא, אבל לבוא ולקטר ללא סוף על תוכנית שעזרה המון לציבור החרדי ועברה בשקט יחסי מהצד שממול, זה קצת חבל ומיותר. יש פה מרווחים אומנם, אבל אין מפסידים...
לא מדויקמידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדאר
ופה הייתה תוכנית בלעדית שנתנה להרבה זוגות חרדיים את האפשרות לרכוש בית בתנאים הגיוניים (מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי ), יתכן שאפשר לייצר תוכניות טובות יותר, ויתכן שלא, אבל לבוא ולקטר ללא סוף על תוכנית שעזרה המון לציבור החרדי ועברה בשקט יחסי מהצד שממול, זה קצת חבל ומיותר. יש פה מרווחים אומנם, אבל אין מפסידים...
נשמהאת רואה את אלו שזכו,
אני רואה את חברות שלי שיושבות 4 שנים על הגדר ומשלמות שכירות
4 שנים שבהם מחירי הדירות קפצו ב40 אחוז לפחות, אז גם אם הם יזכו עכשיו הם ישלמו יותר ממה שהיו משלמות אם הם היו קונות לפני 4 שנים...+ שכירות שהפסידו
בכל הכנות, מעריכה את התגובהבראיה רוחנית, כל מילה
(ובסוגריים אני גם לא מוכשרת במיוחד )
מבחינתי- זו המציאות, לא איזו אמירה תיאורטיתבראיה אמונית- אתה צודק 100%!,
אבל בראיה שכלית ועל פי דרך הטבע
יש לו הרבה דרכים, אבל הוא בחר בדרך הזו, לב מלכים ושרים ביד ה', וגם החלטות ממשלתיות בכל התחומים הם בידיווכי לה’ אין דרך אחרת לתת לאנשים האלה דירות, בלי שזה יבוא על חשבון הציבור כולו?
יש לי 2 חברות שזכו במקומות משתלמים מאוד ולא לקחו (/קיבלו) מההורים שלהם שקל!!מבחינתי אפילו העדר הצורך בהון ראשוני אסטרונומי
נכון מאודאת רואה את אלו שזכו,
אני רואה את חברות שלי שיושבות 4 שנים על הגדר ומשלמות שכירות
4 שנים שבהם מחירי הדירות קפצו ב40 אחוז לפחות, אז גם אם הם יזכו עכשיו הם ישלמו יותר ממה שהיו משלמות אם הם היו קונות לפני 4 שנים...+ שכירות שהפסידו
בוודאי שאם הכסף היה מנותב מיטייבי היה טוב יותר...לא מדויק
אם הכסף הזה היה מנותב בצורה יותר מיטבית
אתה וכל החרדים גם היו נהנים מזה
הרבה יותר
כל ההתעסקות הזאת בפלסטר שנקרא מחיר למשתכן והתקציבים שהלכו לזה היו על חשבון
הראיה והצורך למצוא דרכים איך להוריד מחירים באופן כללי בשוק הדירות
ולא רק לעזור לחסרי יכולת לקנות דירה
זו ראיה קצת מצמצמת, לראות את העשרה שזכו, במקום את התשעים שהתרחקו מחלום הדירה (כי נרשמו וחיכו ובינתיים המחירים זינקו והריביות עלו).מידי הרבה מהלכים מדינים כלכלים תמוהים נעשים פה, והם לא על חשבון אף אזרח קטן (כלומר על חשבונו, אבל מדברת על משוואה של אחד על אחד) המון תקציבים הולכים לכל מיני מקומות וכל מיני הזויות שנחתמות בתחת ומעל הרדאר
החלטת שזה עשה. ואז מילא מגיע הצורך להסתכל על זה כך...נכון מאוד
צריך להסתכל גם על הנזק שנעשה באופן כללי לכלל בציבור ומעמד הביניים
שהדירה רק התרחקה ממנו
אני לא באה בכלל אפילו להוכיח איך באופן אקטיבי זה העלה את המחיריםהחלטת שזה עשה. ואז מילא מגיע הצורך להסתכל על זה כך...
מילא אם תגידי שהמחיר למשתכן גרם לעליית המחירים - עוד ניחא (מה שממש לא ברור כנכון)זו ראיה קצת מצמצמת, לראות את העשרה שזכו, במקום את התשעים שהתרחקו מחלום הדירה (כי נרשמו וחיכו ובינתיים המחירים זינקו והריביות עלו).
אם הציבור החרדי רוצה להגיע לעמדות ניהוליות במדינה הזאת, הוא אמור לסגל סגנון חשיבה מערכתי, ולא חלוקת הטבות בסגנון שטיבל.
בפשטות, כנגד כל זוג שזכה במחיר למשתכן, יש כמה שהפסידו.
כולנו שמחים עם מי שזכה, ועדיין חושבים שהתוכנית לא הגיונית ולא הוגנת.
שלא לדבר על כך שטכנית, אם כמות הדירות במדינה לא עלתה כתוצאה מהתוכנית, הרי שהיא לא הביאה תועלת לציבור כציבור.
כי ברמה של חשבון פשוט, כל דירה ש’נתפסה’ למחיר למשתכן, זוג אחר שאולי היה יכול לקנות אותה, הפסיד אותה.
כי מיטבי לא הכוונה חלוקה יותר טובהבוודאי שאם הכסף היה מנותב מיטייבי היה טוב יותר...
דיברתי על המצב הנתון
ומידי הרבה שמחלקים מיטבי, החרדים לא ממש בחלוקה, ואולי גם בצדק...
ובדיוק בגלל זה , כחרדים תמוה לי הכעס על התוכנית הזאת
ושוב, ברור שעדיף הציע דירות גדול יותר, תוכנית שוויונית יותר ואולי גם אחת כזאת שמתבססת על ההון האישי של כל זוג, אבל... לפני הנראה, התוכנית הזאת לא באה להחליף חלופות איכותיות ומוצלחות במיוחד ולכן כבודה במקומה מונח.מילא אם תגידי שהמחיר למשתכן גרם לעליית המחירים - עוד ניחא (מה שממש לא ברור כנכון)
אבל אילו שנרשמו וחיכו ובגלל זה שילמו וכו... זה היה נתון לבחירתם, יש לי אחות שזכתה ואחות שטרם, אבל לכולם ברור שזה הסיכון, והבחירה של הזוג אם לקחת אותו או לא.
יש אינספור דעות על כך שמחיר למשתכן תרמה לעליה ישירה במחירי הדיור,החלטת שזה עשה. ואז מילא מגיע הצורך להסתכל על זה כך...
הכוונה לא הייתה לחלוקת שוברים של דרעי...כי מיטבי לא הכוונה חלוקה יותר טובה
אלא תוכנית להורדת מחירי הדירות יותר טובה
הפשרת קרקעות מדינה עידוד בניה הורדת רגולציה וביוקרטיה ושאר מרעין בישין...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: