דרוש מידע על משכורות מיסים קצבאות ועלויות מחיה. נגזר מאשכול חינוך חינם גיל 0-3

איזדרכת

משתמש פעיל
כתבתי שיש עבודות כמו הניקית ההיא, שעובדת בתור מזכירה , ויפשה מאד להגדיל את ההכנסה והוסיפה שעות , ובסוף היא רואה שזה לא משתלם ושווה לה לחזור למצב הקודם , בעבודה עם שעו שפויות יותר..
ושוב מתנצלת ממש עם מישהו נפגע!!
כי לא חושבות שהגיוני להן, לבית שלהן ולכוחות שלהן, לעבוד עוד שעה וחצי ביום ולקחת מחוייבות הרבה יותר רצינית, בשביל עוד כמה אלפי שקלים ברוטו, שחציים ילכו למיסים וניכויים, וכולם יגרמו להן לאבד הטבות.
מסכימה שזה קיים, נשים עושות גם שיקולים של כוחות ומשאבים אחרים שלהם. וכל אחת צריכה לעשות את השיקולים שיצא לה אישית הכי משתלם, בלי לחשוב על אף אחד אחר, רק על עצמם ועל משפחתם.
איכשהוא, לי היה נשמעת נימת ביקורת על הנשים שמשתכרות שכר נמוך שזה כי הם לא מתאמצות מספיק , וזו בעיה .(וגם לעבוד כאמא 6-7 שעות זה מספיק מאמץ וזה נכון שברמה מסוימת של העלאה זה כבר לא תמיד שווה את המאמץ) מבינה שטעיתי בדברייך- סליחה.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
וכשילד אחר בוכה שקר לו, ההורים נוזפים בו: פרגן לאחיך! המעיל שלו זה משמים כי ה’ רצה שיהיה לו!
יש הבדל גדול בעיני אם מי שנוזף בילד זה ההורים, או האחים שסובלים מקור בדיוק כמוהו.
(אם כי עדיין לא הייתי ממליצה לנזוף. יש דרכים אפקטיביות יותר לנחם)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
את לא צריכה להתנצל, כי מה שכתבת היה נכון וקיים.
יש לא מעט עובדות בתחומי החשבונאות והכספים, שמעדיפות משרות חביבות של 6-7 שעות, ולא משרה מלאה תובענית ורווחית.

מכירה אישית כמה כאלה. (אולי זה נפוץ יותר במגזר החסידי).

כי לא חושבות שהגיוני להן, לבית שלהן ולכוחות שלהן, לעבוד עוד שעה וחצי ביום ולקחת מחוייבות הרבה יותר רצינית, בשביל עוד כמה אלפי שקלים ברוטו, שחציים ילכו למיסים וניכויים, וכולם יגרמו להן לאבד הטבות.
אולי זה בגלל שהן מתחום החשבונאות והכספים- ואז הן מבינות את המשמעות של עליית המשכורת.
בתחומים אחרים לא תמיד מודעים לכמות המס שתרד אם ההכנסה תעלה, ומופתעים כשמגיע התלוש.
(אני מורה שבודקת בגרויות. בכל שנה מחדש יש בודקים שמופתעים מגובה המס, כי במשך השנה עם משכורת של מורים שחלק גדול ממנה במדרגות הנמוכות, המס שהם משלמים לא גבוה כ"כ, אבל כשיש להם הכנסה חד פעמית שכולה במדרגה הגבוהה יותר של המס כי זאת עבודה משנית, וכל נקודות הזיכוי שלהם הולכות לשכר החודשי, הם פתאום מגלים כמה מס משלמים על כל שקל נוסף)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש הבדל גדול בעיני אם מי שנוזף בילד זה ההורים, או האחים שסובלים מקור בדיוק כמוהו.
(אם כי עדיין לא הייתי ממליצה לנזוף. יש דרכים אפקטיביות יותר לנחם)
חוששתני שהנוזפים, או חלק מהם, הם בדיוק האח שכן קיבל את המעיל...

אבל ראיית ה'ילדים', היא בעייתית בעיניי מעיקרה.
אנחנו כבר לא הילדים הקטנים והנכנעים של המדינה הזאת, אנחנו חלק מספיק גדול בשביל לפתח חשיבה מערכתית, מנהיגותית, הגיון כלכלי-מדיני, ולא רק הצצה דרך החור של הגרוש הקטן שפלוני קיבל או לא קיבל.

כשניקים כאן כותבים על תוכנית מיסוי כזו או אחרת, שהיא 'לא הוגנת' או 'לא יעילה', הם באים מהמבט של ההורים, מהמבט של מה נכון לציבור ברמה הכללית.

והציבור שלנו יהיה חייב לעבור מתישהו מהחשיבה הפרטית של 'וואו קיבלנו תלוש מזון', לחשיבה מערכתית של 'איך משפרים את מצבו של הציבור ככלל, לטווח ארוך'.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אולי זה בגלל שהן מתחום החשבונאות והכספים- ואז הן מבינות את המשמעות של עליית המשכורת.
בתחומים אחרים לא תמיד מודעים לכמות המס שתרד אם ההכנסה תעלה, ומופתעים כשמגיע התלוש.
(אני מורה שבודקת בגרויות. בכל שנה מחדש יש בודקים שמופתעים מגובה המס, כי במשך השנה עם משכורת של מורים שחלק גדול ממנה במדרגות הנמוכות, המס שהם משלמים לא גבוה כ"כ, אבל כשיש להם הכנסה חד פעמית שכולה במדרגה הגבוהה יותר של המס כי זאת עבודה משנית, וכל נקודות הזיכוי שלהם הולכות לשכר החודשי, הם פתאום מגלים כמה מס משלמים על כל שקל נוסף)
הזכרת לי נשכחות מהימים בהם הייתי חשבת שכר בחינוך העצמאי, וכל פעם מחדש ספגתי את ההלם של המורות שגילו שתוספת ריכוז לא מוסיפה להן כלום, כי מתקזזת מההשלמה למינימום :oops:

ויכול להיות בהחלט, שחברותיי למקצוע רואות הכל בפריזמה של עלות מעסיק-ברוטו-נטו.

בכל אופן הייתי מצפה גם מהמורים, שאחרי הפעם הראשונה בה הם מקבלים תוספת מקוצצת, יפנימו את המשמעות של 'מיסים' ו'ניכויים'... וילמדו להבא...

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
חוששתני שהנוזפים, או חלק מהם, הם בדיוק האח שכן קיבל את המעיל...

אבל ראיית ה'ילדים', היא בעייתית בעיניי מעיקרה.
אנחנו כבר לא הילדים הקטנים והנכנעים של המדינה הזאת, אנחנו חלק מספיק גדול בשביל לפתח חשיבה מערכתית, מנהיגותית, הגיון כלכלי-מדיני, ולא רק הצצה דרך החור של הגרוש הקטן שפלוני קיבל או לא קיבל.

כשניקים כאן כותבים על תוכנית מיסוי כזו או אחרת, שהיא 'לא הוגנת' או 'לא יעילה', הם באים מהמבט של ההורים, מהמבט של מה נכון לציבור ברמה הכללית.

והציבור שלנו יהיה חייב לעבור מתישהו מהחשיבה הפרטית של 'וואו קיבלנו תלוש מזון', לחשיבה מערכתית של 'איך משפרים את מצבו של הציבור ככלל, לטווח ארוך'.
אני מסכימה לגמרי שצריך גם ראייה מערכתית, ולנסות לפעול לכך שהמדיניות תשתנה,
אבל זה לא סותר את זה שכרגע יש מצב נתון. ולהתבוסס בבכי על כך שזה לא הוגן שלא קיבלתי מעיל במקום להבין שהקב"ה נתן לי נקודת פתיחה אחרת, כך שאצטרך להשיג את המעיל בכוחות עצמי, זה מובן ואנושי, אבל פחות מומלץ בעיני.
במקביל אפשר ומומלץ לנסות ולהשפיע על ההורים לעבור לחלוקה הוגנת יותר.

ראש ישר

משתמש פעיל
אני מסכימה לגמרי שצריך גם ראייה מערכתית, ולנסות לפעול לכך שהמדיניות תשתנה,
אבל זה לא סותר את זה שכרגע יש מצב נתון. ולהתבוסס בבכי על כך שזה לא הוגן שלא קיבלתי מעיל במקום להבין שהקב"ה נתן לי נקודת פתיחה אחרת, כך שאצטרך להשיג את המעיל בכוחות עצמי, זה מובן ואנושי, אבל פחות מומלץ בעיני.
זה מה אני מנסה להגיד, אם התוכנית הזאת הייתה מגיעה מאיתנו, והביקורת הייתה חיצונית, הייתי מבינה בהחלט את הזעם. אילו היה מדובר בשוברים בהתאם למספר שנות הלימוד בכולל, כנ"ל וכנ"ל, לא בגלל שאני לא חלק מציבור האברכים אלא בגלל שאני נגד השיטה של סחוט לי ומגיע לי. ובהתאמה לזה אני די מתפלאה על אלו שטוענים שהתוכנית לגיל 0-3 לא שווה, ומפלה את הציבור ולמה יש הורים שאמורים לשלם בכלל על מעונות ומטפלות ואז מה אם הם לא עובדים ולא מגיעים למס וכו'... (בעייני כל הורה אחראי על התשלומים הנלווים בגידול ילדיו כולל מעונות, טיטולים, מזון וממתקים).

אבל כשמדובר בתוכנית שלא יצאה מאיתנו, עזרה לזוגות רבים מתוכינו והיוותה אלטרנטיבה לתוכניות שמירב הסיכויים היו עולות כסף שואבות תקציבים אך לא מועילות לציבור שלנו (ושוב, אולי אפילו בצדק), אני מתקשה להאמין שכאן המקום לראות ולהרגיש את כלל הציבור בישראל כציבור אחיד בני משפחה אחת, ולנופף בדגלים אדומים על תוכנית רעה ומזיקה...

והנוזפים או חלק מהם (אם אני מדברת על עצמי) מכירים מקרוב ממש את האחים שקיבלו וגם את אלו שלא, אבל דעות (שלי בכל אופן) - לא מתהפכות מקצה אל קצה בהתאם למיקום כיכר הזהב...

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אבל כשמדובר בתוכנית שלא יצאה מאיתנו, עזרה לזוגות רבים מתוכינו והיוותה אלטרנטיבה לתוכניות שמירב הסיכויים היו עולות כסף שואבות תקציבים אך לא מועילות לציבור שלנו (ושוב, אולי אפילו בצדק), אני מתקשה להאמין שכאן המקום לראות ולהרגיש את כלל הציבור בישראל כציבור אחיד בני משפחה אחת, ולנופף בדגלים אדומים על תוכנית רעה ומזיקה...
אם התכנית היא רעה ומזיקה בראייה כללית (ובעיני היא כזאת), אני בהחלט בעד למחות עליה, או לפחות לגרום לנבחרי הציבור להבין שאנחנו לא מרוצים מתכניות כאלו.
ויחד עם זה- אני חושבת שלא כדאי למי שהפסיד ממנה להסתפק בתלונות לכל מי שרק מוכן לשמוע (למרות שזה באמת אנושי ומובן), אלא את התלונות להפוך לתפילה, ובמקביל גם לנסות לחשוב איך הוא מתקדם עם הנתונים שיש לו כרגע.

ראש ישר

משתמש פעיל
תפרידו בין תלונות במישור של - מכירה המון שחיכו והפסידו, בגלל הזוכים אני משלמת יותר ועוד תלונות שהיו קיימות בתוכניות האחרות שהיו על השולחן ורוב הציבור שלנו היה רק מפסיד מהם, לבין פניה לנבחרי ציבור וחשיבה על תוכנית שתהיה אופטימלית ומייטבית באמת.
זה הכל וזו דעתי עוד לפני החלקים הרוחניים של אמונה והכלה.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

קודם כל, כשאומרים 'ציבור' (שניזוק מהתוכנית), מתכוונים גם לציבור החרדי.
לא רק לתושבי רעננה.
ומי קבע שהרווח של הזוכים, קודם להפסד של המפסידים.

דבר שני, תוכניות כמו הפחתת הון עצמי/הגדלת היצע בניה, היו מועילות בהחלט גם לציבור החרדי.

דבר שלישי ועיקרי, כל מדיניות שמיטיבה עם אזרחי המדינה בכללי, מחלחלת בסופו של דבר גם לשכבות הנמוכות.
ככל שמצבה הכלכלי של המדינה, דירוג האשראי שלה ורמת החיים בה יהיו גבוהים ויציבים יותר - גם החרדים ירוויחו ויהנו. (לחרדי הממוצע קל ונוח לחיות במדינה אירופית, יותר מבניגריה או סומליה.)

ולכן כל צעד שיביא את ישראל לרמה גבוהה יותר בדירוגים העולמיים, הוא מבורך, ויסייע בסופו של דבר גם לחרדים הגרים בה, גם אם הוא לא פופוליסטי וחמוד כמו 'תלושי מזון' או 'מחיר למשתכן'.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

או לפחות לגרום לנבחרי הציבור להבין שאנחנו לא מרוצים מתכניות כאלו.

לבין פניה לנבחרי ציבור וחשיבה על תוכנית שתהיה אופטימלית ומייטבית באמת.

מבחינתי דיון ציבורי בפרוג על מגרעותיה של תוכנית, הוא הקדמה לכל אלו ^.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
@Ruty Kepler

את מדברת על חשיבה מערכתית שצריכה לחלחל לציבור
אבל הבעיה שלדעתי את פחות לוקחת בחשבון
שמה שאת מכנה חשיבה מערכתית ומה שהמערכת מגדירה חשיבה מערכתית

זה שני דברים שונים לחלוטין!!

בעוד שמבחינתך חשיבה מערכתית זה חשיבה פחות על הפרט הקטן ויותר על כלל המערכת
כדי שבסוף תביא תועלת גם לפרט הקטן

החשיבה המערכתית "שם למעלה"
היא חשיבה רק על המונופולים והקבוצות לחץ וכו(שאולי רק בביאת המשיח משהו ישתנה)

הדבר היחיד שיעזור זה שהציבור שלנו יגדיר לעצמו חשיבה מערכתית חדשה
וינסה לפתור את המצב במצב הנתון

כמו לעבור לפרייפריה למשל ולפתח שם קהילות-עסקים וכו

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לא!!!
אבל יותר מ50 אחוז זה כבר רוב ורוב זה הרבה יותר גרוע
רוב לבן אדם שמרויח 80-90K בחודש (ורוב הפקדים האלו זה תפקידי הנהלה וכבוד ....)
פחות גרוע בעיני מלקחת שליש למישהו שגם ככה סוגר את החודש אבל בקושי...

רק כמו שכתבתי קודם,
מחוקקי החוקים לא יפגעו בעצמם...

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
רוב לבן אדם שמרויח 80-90K בחודש (ורוב הפקדים האלו זה תפקידי הנהלה וכבוד ....)
פחות גרוע בעיני מלקחת שליש למישהו שגם ככה סוגר את החודש אבל בקושי...
לקחת רוב משכורת זה לא יכול להיות!!!!
אני מסכים ששליש זה גם המון
אבל רוב זה פשוט לא.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לקחת רוב משכורת זה לא יכול להיות!!!!
אני מסכים ששליש זה גם המון
אבל רוב זה פשוט לא.
למה רוב לא ושליש כן?
ושוב על התוספת שבין 20 ל30 מורידים כמעט 50 אחוז...למה שבין 70 ל90 לא יורידו יותר?
באיזה הגיון?

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
למה רוב לא ושליש כן?
ושוב על התוספת שבין 20 ל30 מורידים כמעט 50 אחוז...למה שבין 70 ל90 לא יורידו יותר?
באיזה הגיון?
ההגיון הוא שכמו שכבר עכשיו יש פחות תמריץ לעבוד יותר קשה כדי להרוויח מעל סף מסויים, אם במשכורות יותר גבוהות יורידו יותר יהיה עוד פחות תמריץ לעשירונים העליונים לעבוד ולהרוויח יותר.
מעבר לזה, מס ההכנסה שלהם כן גבוה יותר. אמנם הם לא משלמים ביטוח לאומי על כל השכר, אבל הם גם לא מבוטחים על כולו...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ההגיון הוא שכמו שכבר עכשיו יש פחות תמריץ לעבוד יותר קשה כדי להרוויח מעל סף מסויים, אם במשכורות יותר גבוהות יורידו יותר יהיה עוד פחות תמריץ לעשירונים העליונים לעבוד ולהרוויח יותר.
זהו שלא הבנתי למה ההגיון הזה לא חל על אלו שמרוויחים 20 ומעלה...
מעבר לזה, מס ההכנסה שלהם כן גבוה יותר. אמנם הם לא משלמים ביטוח לאומי על כל השכר, אבל הם גם לא מבוטחים על כולו...
הדבר היחידי שביטוח לאומי נותן על השכר זה חל"ד.
כל שאר הדברים שלא נצטרך...(אבטלה, שמירה, וכו) מוגבלים ל12K בחודש...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה