עייפות נפשית

מצב
הנושא נעול.

שרית ו

משתמש מקצוען
מסכימה. אז שלא יביאו בכלל. אי אפשר לזרוק כ''ד חודש - בלי היקף הנושא וגדריו, ושכל אחד יעשה עם זה מה שבא לו.
הרבנים שפוסקים מה שפוסקים יודעים לא פחות מה שכתוב בגמרא.

רק מתקנת אותך- אני לא כתבתי על כ"ד חודש - לא מכירה את זה...
שאלת אם בגמרא דיברו על מניעה, עניתי שכן.

saru

משתמש מקצוען
מסכימה. אז שלא יביאו בכלל. אי אפשר לזרוק כ''ד חודש - בלי היקף הנושא וגדריו, ושכל אחד יעשה עם זה מה שבא לו.
הרבנים שפוסקים מה שפוסקים יודעים לא פחות מה שכתוב בגמרא.

המקור לכ"ד חדשים הוא שבעבר נשים היו מניקות שנתיים וזה עזר להן בצורה טבעית..

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בלי לזרוק אחריות מעצמנו ולמעשים שלנו, ובלי לזלזל כי הוא זה בכוחות האדירים שלנו - ובבקשה קחו את זה בפרופרציות - אבל הבעלים לא מקבלים הנחיות מתאימות לאישה אחרי לידה. פשוט לא!!
ששאלתי את בעלי מה אמרו לו - הוא אמר שלא עשו מזה כזה עסק אבל יצאו כולם עם רושם ש"אשה אחרי לידה היא אשה אחרת" - בלי יותר מידי לפרט.
כנראה שזה הוראה כוללנית מידי לרבים - שתעשה עם זה מה שאתה חושב.
אבל - בפועל - הם פשוט לא מודעים בכלל לא לקושי הפיסי - כי הם לא היו יוכלים לעבור את זה - ואני מניחה שיש לזה הסכמה גם בצג הגברי, וכמובן לא יוכלו להכיל אפילו במקצת את הצפת הרגשות שאנו חוות לפני הלידה במהלכה ואחריה, את האורות המאירים ואת האורות הכבויים, את חחוית העצמי ואת חחוית המשפחה כפי שאני חווה בעיני רוחי - הם לא טעמו מהכובד המתוק של האחריות להיות קברניט של הבית, מהכמיהה לתת לילדים את הכל, ואחרי כל זה את היסורי מצפון אולי יכולתי יותר... הם פשוט לא שמה.
כמובן, רק נקודת ציון שבין השאר גם בזה יש אולי מקום לשיפור (אם לא בהדרכת חתנים, אולי לרמוז לאישה גיס או משהו, לא לא יודעת איך אבל לידע את הבעל)

היתה לי חברה שבעלי גם מכיר את בעלה וגם אני כבר עמדתי על טיבו, אדם מיחד מאוד משכמו ומעלה - בכל קנה מידה - באמת. היא שחה לי שהיא חזרה מהלידה הבית היה הפוך, וזה ממש גרם להם הרבה בעיות בשלום בית אחרי זה, רק בגלל ה"מכה הזו" של לחזור לבית לא מסודר.

שלחתי את בעלי מיד - והנ"ל פשוט לא הבין על מה מדובר. אחרי כמה חודשים הוא חזר אליו ואמר - הלואי והייתי כאן קודם לכן - למה לא אמרו לי שזה כל כך חשוב?

קטקטים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קצת עלי למען כולם, רוצה להזכיר לכם כמה דברים חשובים כיהודים מאמינים:

ד' הטוב חיתן אותי עם בעלי וזה מה שטוב לי ובצורה כזו רוצה שאעבוד אותו.
ד' הטוב נתן לי בן בכור פחות משנה לחתונה - וזה מה שטוב לי!!!
וכך הלאה, זכיתי לעוד הרבה ילדים ואנו בטוחים ומאמינים שכל ילד נוסף שד' נתן לנו עבר בדיקה מקיפה אצל הבורא:
מה יהיה המצב הכלכלי שלנו, מה יהיה מצב הגוף שלנו, הבריאות
הטיפול בילדים שבבית
כמה הבעל יצליח לשבת וללמוד,

אני יודעת ובטוחה שכל תינוק חדש שנולד לנו - מגיע עם ערכה, מערכת שלמה של כלים.:
כסף לכל מה שצריך עבורו
כח לגדל אותו ועוד..

וגילוי נאות:
יש לי חברות שיש להם ילדים בפערים גדולים
ויש לי חברות שהבעל לא יושב ולומד יום שלם
ועוד חברות שהן לא מפרנסות

ו ---- אני במצב הרבה הרבה יותר טוב מהן,
יותר מאושרת, יותר משתלטת, יותר עם כח!!!

צפיפות הילדים היא זו שמקריסה אותנו ושוחקת אותנו???
מי אמר לכם שלכן אנחנו סמרטוטות?????

השכנה שלי עם הפער הגדול - לא גומרת להסתובב במרפאות כל היום ולהפסיד ימי עבודה,

עוד שכנה מעלי עם מעט ילדים מרווחים - רוקדת עם התינוק שלה בן שנתיים עד 11 בלילה ואצלי כבר ב 8 בערב לא רואה תינוקים.. כולם ישנים עד הבוקר בלי שום הפרעה.

אצלי עם ילדי הצפופים - אין כזה דבר ביקורי לילה... החדר שינה שלי נעול ואף אחד לא נכנס, לא מבקש בכלל..

אנו מצליחים לצאת הרבה לאורור לנפוש בלי הילדים מה שהמשפחות עם ילדים מרווחים לא מצליחים...

ואפשר להמשיך בעוד מליון דוג'

אני רואה לכל האורך כמה זה מגוחך לזרוק זאת על הילדים,

אנו בידים של ד' טוב אוהב ומרחם, וזה יצר הרע לזרוק זאת על הילודה,

כ"כ הרבה אנשים מתמודדים, חייהם חלא מתפקדים כראוי בגלל אלף ואחת סיבות,

תפתחו את הידיים ותראו את היהלומים שמסתובבים ותתרגשו ותזעקו 'ראו כי כל אלה עשתה ידו'
הוא זה שהביא אותם לעולם, הוא דואג שיהיה להם מה לאכול, מה ללבוש, וכו'

לסיום -
איזה נס שד' לא שואל אותנו, 'מתי תרצי את הילד הבא שלך'
נס שהוא לא מתייעץ איתנו !!!!

חברותי - 'השלך על ד' יאהבך והוא יכלכלך...' צ- הוא רק רוצה לראות שאנחנו מאמינות ובטוחות בכל הלב!!!

המון נחת לכולם!

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען
המקור לכ"ד חדשים הוא שבעבר נשים היו מניקות שנתיים וזה עזר להן בצורה טבעית..

כן, תודה. לכן לא הבנתי למה מביאים את זה.
הצורה הזו הטבעית - הרי היא ידועה לכולן ומקובלת על כולם. לא שייך לחוסר מודעות, ולא לשאלת רב.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קצ עלי למען כולם, רוצה להזכיר לכם כמה דברים חשובים כיהודים מאמינים:

ד' הטוב חיתן אותי עם בעלי וזה מה שטוב לי ובצורה כזו רוצה שאעבוד אותו.
ד' הטוב נתן לי בן בכור פחות משנה לחתונה - וזה מה שטוב לי!!!
וכך הלאה, זכיתי לעוד הרבה ילדים ואנו בטוחים ומאמינים שכל ילד נוסף שד' נתן לנו עבר בדיקה מקיפה אצל הבורא:
מה יהיה המצב הכלכלי שלנו, מה יהיה מצב הגוף שלנו, הבריאות
הטיפול בילדים שבבית
כמה הבעל יצליח לשבת וללמוד,

אני יודעת ובטוחה שכל תינוק חדש שנולד לנו - מגיע עם ערכה, מערכת שלמה של כלים.:
כסף לכל מה שצריך עבורו
כח לגדל אותו ועוד..

וגילוי נאות:

יותר מאושרת, יותר משתלטת, יותר עםן כח!!!

עוד שכנה מעלי עם מעט ילדים מרווחים - רוקדת עם התינוק שלה בן שנתיים עד 11 בלילה ואצלי כבר ב 8 בערב לא רואה תינוקים.. כולם ישנים עד הבוקר בלי שום הפרעה.

אצלי עם ילדי הצפופים - אין כזה דבר ביקורי לילה... החדר שינה שלי נעול ואף אחד לא נכנס, לא מבקש בכלל..

אנו מצליחים לצאת הרבה לאורור לנפוש בלי הילדים מה שהמשפחות עם ילדים מרווחים לא מצליחים...

תפתחו את הידיים ותראו את היהלומים שמסתובבים ותתרגשו ותזעקו 'ראו כי כל אלה עשתה ידו'

לסיום -

חברותי - 'השלך על ד' יאהבך והוא יכלכלך...' צ- הוא רק רוצה לראות שאנחנו מאמינות ובטוחות בכל הלב!!!

המון נחת לכולם!
בליע"ר!!!

שה'ימשיך לתת לך כוח!
אבל... יכול להיות שיש כאלה שאצלם זה אחרת!

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כמובן, רק נקודת ציון שבין השאר גם בזה יש אולי מקום לשיפור
יש הרבה מקום לשיפור בכל הנושא של חינוך והכנה בהמון תחומים בחיינו.
הכנה לנישואין שניתנת ברוב המקרים רק במינימום.
הכנה להורות!!!
הכנה לפני נישואי הילדים...
מצוות צריכות הכנה, ודווקא במצוות המהותיות שלנו בעולם, היא כל כך לוקה בחסר.
!
יכולתי לצטט את כל ההודעה אבל כמובן שזה מיותר...
תודה על הפוסט המעט מאזן.
זה ברור שגישה חיובית לחיים שרואה בכל דבר את הטוב והחסד, משפרת מאד את איכות החיים מכל הבחינות.

מרחבית

משתמש מקצוען
שלחתי את בעלי מיד - והנ"ל פשוט לא הבין על מה מדובר. אחרי כמה חודשים הוא חזר אליו ואמר - הלואי והייתי כאן קודם לכן - למה לא אמרו לי שזה כל כך חשוב?

צודקת. אבל איפה האישה בעניין הזה? יש לה זמן רב להסביר לו, ואם הקשר ביניהם הוא טוב ורגילים לדבר על דברים - לא יקרה בדרך כלל דבר כזה.

גזעית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צודקת. אבל איפה האישה בעניין הזה? יש לה זמן רב להסביר לו, ואם הקשר ביניהם הוא טוב ורגילים לדבר על דברים - לא יקרה בדרך כלל דבר כזה.
צודקת במאה אחוז.
אבל - במקרה ההיא לא היתה כל כך בשלה לחשוף חולשות בפרט בתחילת החתונה, וגם היא עצמה אחת שלא אוהבת עזרה ושמגישים לה וכו'. התגובה הקודמת שלי של לדעת לבקש עזרה כשצריך ולדעת לקבל אותה - באה מההשארה שלה ג"כ.
מה גם שבלידה הראשונה שלה היא בעצמה לא היתה כל כך מודעת למה יכול להיות, ובאמת היתה להם לידה מאוד לא קלה ובסיכון גבוה מאוד, ווהלחץ לא נתן זמן להתכונן ולסביר בנחת וכו'. אי אפשר לדון כי זה כל מקרה לגופו,אבל אנחנו ננסה להכחים מהנסיון הזה, ולרכוש כלים להמנע מלהגיע למצבים כאלה.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צודקת במאה אחוז.
אבל - במקרה ההיא לא היתה כל כך בשלה לחשוף חולשות בפרט בתחילת החתונה, וגם היא עצמה אחת שלא אוהבת עזרה ושמגישים לה וכו'. התגובה הקודמת שלי של לדעת לבקש עזרה כשצריך ולדעת לקבל אותה - באה מההשארה שלה ג"כ.
מה גם שבלידה הראשונה שלה היא בעצמה לא היתה כל כך מודעת למה יכול להיות, ובאמת היתה להם לידה מאוד לא קלה ובסיכון גבוה מאוד, ווהלחץ לא נתן זמן להתכונן ולסביר בנחת וכו'. אי אפשר לדון כי זה כל מקרה לגופו,אבל אנחנו ננסה להכחים מהנסיון הזה, ולרכוש כלים להמנע מלהגיע למצבים כאלה.
לא כל אישה פתוחה מספיק לעצמה, לבעלה... לכוחות שלה ןליכולות שלה... ולבעיות שלה!
ו.. יש גם מושג של "הדחקה"... מכירים אותו?...

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וגילוי נאות:

לסיום -

המון נחת לכולם!
את 4 הילדים הראשונים שלי ילדתי צפוף צפוף. אלף פעמים ב"ה. אח"כ היה לי הפסקה של כמה שנים וההריון היה הרבה יותר קשה מהרביעית.
שמעתי אז מאחד מגדולי הדור (לא יכולה להזכר בשם אז אני לא כותבת) - על כל אישה מוקצב כמה צער גידול בנים היא תקבל, והצער מתחלק בין סכום הילדים.

נערך לאחרונה ב:

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
...

ברוך השם שזכית ואת יכולה ללדת כל 10 חודשים ולהיות מאושרת ואף אחד לא בא אלייך בלילה.

כתבת 'מי אמר לכם שלכן אנחנו סמרטוטות'.
אבל את לא סמרטוט, לפי התיאורים שלך.
את לא יכולה לדעת למה נשים אחרות כן היו סמרטוטות.

והאחרות האלו יודעות, תאמיני לי שיודעות, שהילדים הצפופים מדי הן אלו שהקריסו את הכוחות הנפשיים והפיזיים שלהן.
והן יודעות, לגמרי יודעות, איזה תופעות לוואי ואילו מחירים כבדים גבתה הצפיפות.

מי שיכולה, כמוך - אדרבא, שתמשיך ללדת ולגדל בהנאה ונחת.
אבל שלא תסביר לאחרות כמה קל וחשוב לעשות זאת.

את לא מכירה ביקורי לילה של ילדים, אז איך את יכולה לדבר לאחרות, כאלו שקמו בו זמנית לשלושה ילדים תובעניים, ורק רצו למות מרוב עייפות?
את לא מכירה הריונות קשים ומדכאים, אז איך את יכולה לומר לכאלו שגוססות תשעה חודשים, 'רק תפתחו את הידיים', 'ה' יודע מה טוב לכן'?
לא היו לך תינוקות בעייתיים וצרחניים, וילדים קודמים קטנטנים שסבלו קשות בעקבות ההריון והלידה. לא היו לך תופעות לוואי פיזיות ונפשיות קשות.

לאחרות היו.

ח. שושני

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ברוך השם שזכית ואת יכולה ללדת כל 10 חודשים ולהיות מאושרת ואף אחד לא בא אלייך בלילה.

כתבת 'מי אמר לכם שלכן אנחנו סמרטוטות'.
אבל את לא סמרטוט, לפי התיאורים שלך.
את לא יכולה לדעת למה נשים אחרות כן היו סמרטוטות.

והאחרות האלו יודעות, תאמיני לי שיודעות, שהילדים הצפופים מדי הן אלו שהקריסו את הכוחות הנפשיים והפיזיים שלהן.
והן יודעות, לגמרי יודעות, איזה תופעות לוואי ואילו מחירים כבדים גבתה הצפיפות.

מי שיכולה, כמוך - אדרבא, שתמשיך ללדת ולגדל בהנאה ונחת.
אבל שלא תסביר לאחרות כמה קל וחשוב לעשות זאת.

את לא מכירה ביקורי לילה של ילדים, אז איך את יכולה לדבר לאחרות, כאלו שקמו בו זמנית לשלושה ילדים תובעניים, ורק רצו למות מרוב עייפות?
את לא מכירה הריונות קשים ומדכאים, אז איך את יכולה לומר לכאלו שגוססות תשעה חודשים, 'רק תפתחו את הידיים', 'ה' יודע מה טוב לכן'?
לא היו לך תינוקות בעייתיים וצרחניים, וילדים קודמים קטנטנים שסבלו קשות בעקבות ההריון והלידה. לא היו לך תופעות לוואי פיזיות ונפשיות קשות.

לאחרות היו.
לקחת לי את המילים מהפה.. וניסחת את זה הרבה יותר טוב..
ו.. סתם מענין - איך יוצאים לנופש בלי הילדים?? (תני לי לנחש שישלך עזרה ממישהו.)

חגיתי

משתמש מקצוען
אולי דוקא בגלל שהיא כל היום במרפאות לכן היא יולדת במרווחים?
זה בדיוק הענין שיש כאלו שיולדות כל שנה ומסוגלות לכך,וגם לא מבינות את הקושי שיש לאחרות ואיזה השפעות יש ללידה(גם אחרי שנה ושנתיים) ומי שלא מסוגלת אסור לה לעשות את זה כ"כ מהר וצפוף (אני מכירה משהי שמהלידה הראשונה היא פשוט לא אותו בן אדם שלפני החתונה צומות אצלה-קטסטרופה, כל דלקת גרון גרוע הרבה יותר ממה שהיה בתור בחורה ומדובר גם בתקופה של שנה אחרי לידה)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה