את 4 הילדים הראשונים שלי ילדתי צפוף צפוף. אלף פעמים ב"ה. אח"כ היה לי הפסקה של כמה שנים וההריון היה הרבה יותר קשה מהרביעית.
.
אגב, הריונות מאוחרים יותר הם בדרך כלל קשים יותר.
הריון בגיל 32 יהיה כמעט תמיד קשה יותר מבגיל 24.
את 4 הילדים הראשונים שלי ילדתי צפוף צפוף. אלף פעמים ב"ה. אח"כ היה לי הפסקה של כמה שנים וההריון היה הרבה יותר קשה מהרביעית.
.
מי שיכולה, כמוך - אדרבא, שתמשיך ללדת ולגדל בהנאה ונחת.
אבל שלא תסביר לאחרות כמה קל וחשוב לעשות זאת.
את לא מכירה ביקורי לילה של ילדים, אז איך את יכולה לדבר לאחרות, כאלו שקמו בו זמנית לשלושה ילדים תובעניים, ורק רצו למות מרוב עייפות?
את לא מכירה הריונות קשים ומדכאים, אז איך את יכולה לומר לכאלו שגוססות תשעה חודשים, 'רק תפתחו את הידיים', 'ה' יודע מה טוב לכן'?
לא היו לך תינוקות בעייתיים וצרחניים, וילדים קודמים קטנטנים שסבלו קשות בעקבות ההריון והלידה. לא היו לך תופעות לוואי פיזיות ונפשיות קשות.
כמה נכון!הוצאת דברים מהקשרם, חבל,
לד' יש בעיה לתת לנו כח? יש לו בעיה לתת לנו סבלננות?
הוא רוצה אותנו - שנתפלל, שנבקש, שנאמין, והוא יתן!!!!!!!! הכל!
הזקנת אותי, יש לי עוד זמן עד ל 32...אגב, הריונות מאוחרים יותר הם בדרך כלל קשים יותר.
זהו. שגם במקרים כאלה נשים סיפרו לי על הריונות קלים יותר בגילאים מבוגרים יותר כשהיו אחרי הפסקה והחלמה.אגב, הריונות מאוחרים יותר הם בדרך כלל קשים יותר.
מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת???וככל שיש לך יותר ילדים אז יש פחות בעיות.
מנסה להחזיר את האשכול למקומושלום לכולם,
אני לא ניקית חדשה,
אני מאוד ותיקה כאן ומאוד פעילה,
פתחתי שם משתמש חדש כי אני רוצה לכתוב כמה מילים באנונימיות.
אז ככה,
אני תשושה.
אני תשושה ועייפה נפשית.
אני אישה צעירה, אם לתינוק ועוד אחד בדרך, בני ברקית ממוצעת, רגילה.
הגעתי למצב שאין לי כח לעשות כלום!
בבוקר אני מתארגנת באיטיות, מגיעה בצהריים לבית מהעבודה עם הקטנטנים ופשוט אין לי כח לעשות שום דבר.
בעלי מנקה ומסדר את הבית, בעלי מקלח את הילד, בעלי מוריד אשפה.
זה לא שאני לא עושה שום דבר, אני מכינה אוכל, אני עוזרת בסידור הבית, אני מרדימה כל לילה את הילד עם שירים וסיפורים ונשיקות וחיבוקים, אני עושה קניות, אני עובדת משרה מלאה בחוץ, אני הרבה מבשלת ואופה.
אבל יש רגעים שאני פשוט לא מסוגלת לקום מהכסא ולעשות משהו פשוט.
למשל אם הילד בוכה, אין לי כח להרים אותו ולהרגיע אותו, אני יכולה להשתגע מבכי של תינוק, הצליל הזה פשוט עושה אותי חסרת סבלנות.
אני בהריון, לוקחת ברזל וויטמינים, בדיקות הדם שלי מצוינות, אבל הנפש שלי עייפה.
אני פשוט מרגישה כל היום שאני רוצה רק לישון ולישון ולא לעשות כלום.
הכי קשה לי בכל העניין הזה שיש הרבה דברים שבעלי עושה במקומי, והוא לומד בכולל יום שלם, ובמקום לפנק אותו בארוחה טובה כשהוא חוזר הביתה, ולהביא אותו לבית מסודר ומצוחצח, הוא מגיע הביתה וצריך לסדר ולנקות, ולא זה מה שאני מצפה מעצמי.
קשה לי לחיות עם העובדה שבעלי עושה תפקידים שאני צריכה לעשות ועוד אחרי יום שלם שלמד ושקד בתורה.
אני אשמח מאוד לקבל עיצות איך לעזור לעצמי להיות יותר פעילה ויותר חיונית.
מודה לכם מאוד.
מכל התגובות פה לרותי נראה שהבעיה העיקרית פה היא-
שנשים לא מנסות להבין קושי של האחרת! וחבל!
לא הבאתי סטטיסטיקות, הבאתי ציטוט.מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת???
שאלתי - איך בלי הילדים?? מי שומר עליהם? מלאכים?@ח. שושני - נופש - זה בלי הילדים.
עם הילדים זה נקרא חופשה.
הבעיה היא לא חוסר ההבנה אלא חוסר הלגיטימציה. השלילה של כוחות טבעיים כמשפיעים על החלטות. אם מישהי אומרת- קשה לי, יש לי נתונים שלא מאפשרים, מנופפים לה עם "לה' יש מספיק כח לחלק" "עם אמונה אפשר הכל", והכי חזק- "תזהרי כי בסוף יהיו לך בעיות ומרווחים!".[
מותר לי להגיד משהו נוסף??
אנחנו אנשים מאד חברתיים בקטע שחשוב לנו שיבינו אותנו!! במיוחד "עם הנשים"
אנחנו ממש צמאות להבנה, (ולא) רק של הבעל..
אז בוא ניקח פה נכס נוסף לחיים - לנסות להבין את השני בכל מצב! אין לנו מושג כמה כוח ואנרגיות חיוביות זה נותן!
לא כך?!
שנשים לא מנסות להבין קושי של האחרת! וחבל!
תקראי בתחילת האשכול - כמה הבנה ואהדה היתה לאותה אישה שיש לה קושי.
התפנית התחילה ממקום הפוך.
הבעיה היא שכשיש קושי, מנסים לשנות את המוסכמות והחינוך והרבנים.
כל קושי שלא חוית אותו בעצמך מותר לנסות להרגיש את השני!! להפגיו אמפטיה..ההבנה היא כל עוד זה בתוך מה ש"אני מכירה"
ואגב התגובות באמת היו מדהימות ומרגשות.
רק שימי לב שהרבה מהתגובות (כמובן שלא כולן)
התחילו ב - כ"כ מבינה גם לי היה ככה.....
ואז כשמישהי אומרת קשה לי ללדת!
איזו התקפה?! למה? כי לך לא קשה? אז מה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: