בריאות עזרה עם טרום סכרת

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
124 זה מספר מצוין, לא? אמרו לכם שצריך נמוך יותר?
בוודאי שהסוכר יעלה. זה חשוב לגוף, זה חלק ממנגנון הפעולה של עיכול האוכל.
הבעיה היא כשהסוכר מגיע לרמות לא מאוזנות, כשהגוף לא מצליח להתגבר עליהן לבד.
המספר אני יודעת שהוא תקין.
אבל אם היה מדובר על צלחת של שניצל אורז וירקות הייתי שמחה.
אבל מדובר על צלחת יחידה של מרק עדשים ואפונה עם ירקות כמו גזר, מעט בטטה וקישוא, הסוכר היה אמור להיות 95 נגיד לא לקפוץ כזה גבוה. כאילו האפשרויות הפחממתיות מצטמצמות ביותר:(
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הבעיה היא אינה ירידה המשקל אלא טרום סכרת. (מדובר באנשים ממש רזים תודה לה' אבל עם תזונה נוראית)
היאוש הגדול שלנו זה אם הסוכר 125 אחרי ארוחת צהריים שכללה רק קטניות וירקות אז מה יקרה אם הבן אדם יאכל אורז או תפוחי אדמה?
כאילו זה דיי עצוב להוריד את זה מהתפריט.

לגבי מתוק אני מתחילה להבין שיש פתרונות נוספים ולא חייבים לאכול דווקא שוקולד אקסטרה...

הקושי הגדול ביותר זה התכנון ארוחות אנחנו כל הזמן סביב זה, כמו איזה יולדת בלידה ראשונה שכל שעותיה סובבות סביב התינוק החדש...
השאלה כמה זמן אחרי ארוחה בעיקרון צריך למדוד שעתיים אחרי ארוחה אבל יש אוכל שלוקח לו זמן להתעקל
ולקושי של התכנון מתרגלים (מניסיון) בהתחלה זה נראה סוף העולם ואחרי זה כבר לא זוכרים מה זה בלי התכנון הזה....
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
קושי הגדול ביותר זה התכנון
הנה כמה רעיונות שיכולים להקל:
1. סלט גדול לעצלנים:
קניות:
1. שקית חסה אייסברג
2. חבילת פטריות טריות
3. קופסא עגבניות שרי
4. בצל ירוק
5. חבילת נבטים
6. 4 מלפפונים
7. כרוב
8. ספריי שמן
הכנה:
לקחת קערת פלסטיק גדולה (15 ליטר)
לשפוך את החסה
לחתוך רבע כרוב לקוביות
לשטוף את העגבניות לחתוך לחצאים
חצי חבילת נבטים לחתוך לאורך לשלוש
4 בצל ירוק לחתוך
לחתוך 4 מלפפונים
לשטוף כמה פטריות ולפרוס לפרוסות.
להוסיף מלח/ פלפל
להשפריץ קצת ספריי שמן
מחזיק במקרר כשלוש ימים, מתאים כתוספת
לארוחת בוקר + קוטג'
או + גבינת חמד 5% 60 גרם.
או בתוספת סלט טונה.
או להכין חזה עוף בפלנצ'ה ולפרוס לפרוסות ולהוסיף.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אבל מדובר על צלחת יחידה של מרק עדשים ואפונה עם ירקות כמו גזר, מעט בטטה וקישוא, הסוכר היה אמור להיות 95 נגיד לא לקפוץ כזה גבוה. כאילו האפשרויות הפחממתיות מצטמצמות ביותר:(
עדשים ובטטה מעלים את הסוכר, 124 זה ממש לא גבוה, א רוצים שישאר 95 (למה? בשביל הספורט?) צריך לשתות מים ולאכול קלקר.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
ירקות מוקפצים טעימים:
לטגן בכף שמן 3 בצל גדול מספיק לחתוך לרצועות גדולות
2 קישוא גדול לחתוך לאורך ל4 ואז לקוביות
חצי כרוב לחתוך לקוביות
פטריות טריות,
חצי חבילת שעועית ירוקה
(אם רוצים להוסיף רצועות חזה עוף)
אחרי הטיגון להוסיף מעל קצת רוטב סויה.
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הנה כמה רעיונות שיכולים להקל:
1. סלט גדול לעצלנים:
קניות:
1. שקית חסה אייסברג
2. חבילת פטריות טריות
3. קופסא עגבניות שרי
4. בצל ירוק
5. חבילת נבטים
6. 4 מלפפונים
7. כרוב
8. ספריי שמן
הכנה:
לקחת קערת פלסטיק גדולה (15 ליטר)
לשפוך את החסה
לחתוך רבע כרוב לקוביות
לשטוף את העגבניות לחתוך לחצאים
חצי חבילת נבטים לחתוך לאורך לשלוש
4 בצל ירוק לחתוך
לחתוך 4 מלפפונים
לשטוף כמה פטריות ולפרוס לפרוסות.
להוסיף מלח/ פלפל
להשפריץ קצת ספריי שמן
מחזיק במקרר כשלוש ימים, מתאים כתוספת
לארוחת בוקר + קוטג'
או + גבינת חמד 5% 60 גרם.
או בתוספת סלט טונה.
או להכין חזה עוף בפלנצ'ה ולפרוס לפרוסות ולהוסיף.
וואו כאלה הודעות אני אוהבת.

אשמח לעוד רעיונות איך מתכננים אוכל בריא קניות של מוצרים בריאים לעוגות וכדומה למשפחה ברוכה, בחיים אני בן אדם מאוד מתוכנן ברוך ה', הבית מסודר נקי, וברוך ילדים בלי עין הרע!
אבל בקטע של האוכל אנחנו אנשים של אינסטנט וג'אנק פוד. אני פשוט לא רוצה שהענין הזה יעסיק לנו את הראש מבוקר עד ערב.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
אנטיפסטי טעים
לשים בתבנית מלא בצלים חתוכים לרצועות,
גמבות, קישואים חתוכים לאורך, בטטה חתוך, גזר, עגבניות שרי, כרוב חתוך לרצועות עבות.
להוסיף רבע כוס מים לרסס בספריי שמן זית, לשים בתנור כארבעים דקות.
(לשים לב שהיחס הוא הרבה בצל וקישוא וכרוב ופחות גזר ובטטה)
 

קקטוסה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פשטידות קוטג, משביע ברמות וכמעט בלי פחמימות.
בצל מטוגן עם פטריות
2 קוטג, 2 ביצים כף קמח טוב, מלח פלפל שחור
בתבניות אישיות עם טיפלה גבינה צהובה למעלה.
אפשר לאכול בכיף גם 3.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
מרק עוף (לסיר 10 ליטר)
4 כרעיים/שוקיים/עוף שלם
4 בצלים
2 קישואים
3 גזר
לחתוך לחתיכות גסות (אם רוצים אפשר להוסיף חצי שקית ברוקולי/כרובית)
כף מלח/פלפל שחור
להרתיח להנמיך ולבשל שעה/שעה וחצי
להוסיף ב5 דקות האחרונות ישר לסיר:
אטריות ביצים (בשקית יש בערך 200 גרם והם מתנפחות,
ככה שזה יוצא כמות קטנה מאוד של קמח אבל נותן תחושה של אוכל מזין)
או קניידלך: (מתכון מוצלח מאוד)
שלושת רבעי כוס חד פעמי קמח מצה
2 כפות שמן
3 ביצים
לערבב לעיסה דביקה לשים במקרר לחצי שעה
להכין בידיים רטובות כדורים בגודל אגוז מלך (תופח במהלך הבישול)
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הקושי הגדול ביותר זה התכנון ארוחות אנחנו כל הזמן סביב זה, כמו איזה יולדת בלידה ראשונה שכל שעותיה סובבות סביב התינוק החדש...
כל דבר חדש לוקח זמן להבין איך הוא עובד ולהתעסק סביבו.
הבעיה היא אינה ירידה המשקל אלא טרום סכרת. (מדובר באנשים ממש רזים תודה לה' אבל עם תזונה נוראית)
היאוש הגדול שלנו זה אם הסוכר 125 אחרי ארוחת צהריים שכללה רק קטניות וירקות אז מה יקרה אם הבן אדם יאכל אורז או תפוחי אדמה?
כאילו זה דיי עצוב להוריד את זה מהתפריט.
זה לא מדויק.
א. תלוי בכמות.
ב. תלוי באיזון ובספיגה
ז"א, יכול להיות שמדי פעם הוא יוכל לאכול 2 צלחות מרק ירקות ותפו"א קטן, וזה עדיין יהיה בסדר.
ברמה האישית - כשרציתי לאכול משהו 'בעייתי' - אכלתי, ואת השעה הצמודה הקדשתי לעשיה (טיפת בית, תליית כביסה וכד'). זה עבד :)
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
חביתות משביעות
חביתת בצל
לטגן מלא בצלים - להוסיף ביצים
חביתת פטריות
לטגן פטריות טריות פרוסות להוסיף ביצים
שקשוקה
לטגן גמבות עגבניות, רסק עגבניות קטן,
לתבל כמון, פלפל שחור, פפריקה מתוקה/חריפה
לשבור ביצים שלמות לתערובת.
(אם מתכננים מראש אז נותנים לירקות הרבה זמן
להתקרמל טוב טוב במחבת ואז מוסיפים ביצים אחרי כעשרים דקות)
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
יש לכם איזה מתכון לעוגת שוקולד עסיסית לסוף הצום משהו שתמיד היינו מכינים בסוף הצום אבל עכשיו צריך למצוא לה תחליף.
הווי אומר שהיא לא תיהיה בנויה בכלל על פחמימות ושלא יהיה בה סוכר, יש חיה כזאת?
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש לכם איזה מתכון לעוגת שוקולד עסיסית לסוף הצום משהו שתמיד היינו מכינים בסוף הצום אבל עכשיו צריך למצוא לה תחליף.
הווי אומר שהיא לא תיהיה בנויה בכלל על פחמימות ושלא יהיה בה סוכר, יש חיה כזאת?
לא ממש בלי סוכר, אבל מופחתת משמעותית. יכולה להמיר את הסוכר בממתיק.
פורסם ב'נפך'

##עוגת קפה/ קקאו בחושה##

רכיבים ל-3 תבניות אינגליש קייק:

1 כוס סוכר

7 ביצים L

1 כוס שמן

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כוס קמח כוסמין

2 א"א

4 כפות מחוקות קפה/ קקאו

1/2 עד 2/3 כוס מים
לבחירה: אגזוים קצוצים גס

*

ערבבי את כל החומרים, צקי לתבניות אינגליש קייש, ואפי בחום של 180 מעלות כ 30-40 דקות עד להתייצבות.

לשמירת העוגה בימי החום מומלץ לאחסן את העוגה במקרר/ בפריזר.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
המספר אני יודעת שהוא תקין.
אבל אם היה מדובר על צלחת של שניצל אורז וירקות הייתי שמחה.
אבל מדובר על צלחת יחידה של מרק עדשים ואפונה עם ירקות כמו גזר, מעט בטטה וקישוא, הסוכר היה אמור להיות 95 נגיד לא לקפוץ כזה גבוה. כאילו האפשרויות הפחממתיות מצטמצמות ביותר:(
לא, זה לא אומר כלום. ראיתם שכשהוא אוכל צלחת מרק - הסוכר בסדר גמור.
מחר תנסו אורז שניצל וירקות (כמובן אורז בכמות קטנה) עד שתגיעו לתפריט המתאים והמוצלח.

הנה כמה רעיונות שיכולים להקל:
1. סלט גדול לעצלנים:
קניות:
1. שקית חסה אייסברג
2. חבילת פטריות טריות
3. קופסא עגבניות שרי
4. בצל ירוק
5. חבילת נבטים
6. 4 מלפפונים
7. כרוב
8. ספריי שמן
הכנה:
לקחת קערת פלסטיק גדולה (15 ליטר)
לשפוך את החסה
לחתוך רבע כרוב לקוביות
לשטוף את העגבניות לחתוך לחצאים
חצי חבילת נבטים לחתוך לאורך לשלוש
4 בצל ירוק לחתוך
לחתוך 4 מלפפונים
לשטוף כמה פטריות ולפרוס לפרוסות.
להוסיף מלח/ פלפל
להשפריץ קצת ספריי שמן
מחזיק במקרר כשלוש ימים, מתאים כתוספת
לארוחת בוקר + קוטג'
או + גבינת חמד 5% 60 גרם.
או בתוספת סלט טונה.
או להכין חזה עוף בפלנצ'ה ולפרוס לפרוסות ולהוסיף.
הרעיונות שלך מעולים!
רק איו סיבה לחסוך בשמן. זו לא דיאטת הרזיה, לסוכר השמן רק מועיל, והוא גם תורם לתחושת השובע.
במקום קצת שמן - הרבה שמן, שמן זית עדיף.
גבינות שמנות זה מעולה, משביע וטעים. גם חלקים שמנים של עוף אם רוצים. (אם כי חזה עוף בפלנצ'ה עדיף משניצל בגלל הפרורי לחם. לא בגלל השמן של הטיגון).
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לא ממש בלי סוכר, אבל מופחתת משמעותית. יכולה להמיר את הסוכר בממתיק.
פורסם ב'נפך'

##עוגת קפה/ קקאו בחושה##

רכיבים ל-3 תבניות אינגליש קייק:

1 כוס סוכר

7 ביצים L

1 כוס שמן

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כוס קמח כוסמין

2 א"א

4 כפות מחוקות קפה/ קקאו

1/2 עד 2/3 כוס מים
לבחירה: אגזוים קצוצים גס

*

ערבבי את כל החומרים, צקי לתבניות אינגליש קייש, ואפי בחום של 180 מעלות כ 30-40 דקות עד להתייצבות.

לשמירת העוגה בימי החום מומלץ לאחסן את העוגה במקרר/ בפריזר.
תודה צדיקה, שאת ממתיקה לנו את "בעיה המתוקה"
 

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מדגישה שוב, זה לא ירקות שאפשר לאכול חופשי.
יש כאן קמח כוסמין וסוכר. אבל כשתחלקי את המתכון לפרוסות - אפשר לפרגן אחת ביום...
את הסוכר אני כן ינסה להמיר בממתיק כלשהו, והקמח ה' יעזור...

תודה על כל המתכונים הנפלאים!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה