בריאות עזרה עם טרום סכרת

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שיאט את ספיגת הפחמימה.
מה טוב בלהאט את ספיגת הפחמימה לשבש את הלבלב?
אחד הדברים הכי חשובים בסכרת זה לשמור על הפסקות בין הארוחות
אז מה ההבדל לאכול כל הזמן קצת או לאכול הרבה עם שומן לא רואה בזה שום יתרון...
באחד ההריונות שהיו שם כמה נקודות תורפה (למשל בחילות מחלבונים וכד') אמר לי תזונאי זוכרת שעדיף לאכול צ'יפס מטוגן ולא פירה, בשל השומן (המזיק. כן, המזיק) שיאט את ספיגת הפחמימה. זו היתה כמובן, הוראה לשעתה (ובשל הנתונים המאד מורכבים באותו מצב), אבל יש בה כדי לתת מעט אינדיקציה
סכרת הריון בהחלט משהו שונה ...
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
דעתי שונה משלך,
דוגמה ממישהי בקבוצת סיכון
שהיתה חייבת להוריד במשקל
והטעות היתה שלא חסכה בשומנים,
(פקאנים בריאים ולא קלויים, גבינות עטירות שומן,
גרעיני דלעת וחמניה, שמן זית בשפע...)
ולכן בשביל אלו שמנסים לרדת ולא שמים לב
לשומן, חשוב לשים לב, ל3 מנות שומן בריאות ביום.
ואם הועלתי למישהו - דיינו.
(לעומת זאת, מכירה דיאטות שממליצות על אכילת שומן מן החי ללא הגבלה
ואין לי הכרות איתם)
אין לי עניין להתנצח. כן חשוב להדגיש כאן שאת מביאה את דעתך האישית ומערבת אותה (לפחות עם גילוי נאות שזו דעתך והבנתך), בניגוד למידע שאני משקיעה ותורמת שהוא ממומחי הסוכרת בתחום.
את החלטת שהטעות שהיא לא חסכה בשומנים, ובלי להכיר את המקרה אוכל לומר לך שהטעות היתה שהיא לא הפחיתה בפחמימות, אלא נהגה 'מזה ומזה אל תנח ידך'.
מכאן ואילך, אין לי יותר מה להוסיף.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מה טוב בלהאט את ספיגת הפחמימה לשבש את הלבלב?
אחד הדברים הכי חשובים בסכרת זה לשמור על הפסקות בין הארוחות
אז מה ההבדל לאכול כל הזמן קצת או לאכול הרבה עם שומן לא רואה בזה שום יתרון...

סכרת הריון בהחלט משהו שונה ...
שוב, ואני בל"נ אשתדל לא לענות יותר. כל השרשור כאן הוא על סוכרת מסוג 2.
כל המידע שלך לגבי סוג 1 הוא טוב ויעיל, אבל לא תמיד רלוונטי.
כמו שסוכרת הריון זה משהו שונה, גם סכרת מסוג 2 זה שונה (סגרת הריונית היא מסוג 2, יא?)
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
גם בסכרת 1 ממליצים לאכול פחמימות *עם* שומנים כדי לייצר יותר איזון. לא דומה סוכר שעולה ל200 תוך רבע שעה והאינסולין עוד לא מספיק לעבוד, לסוכר שיגיע ל200 אחרי שעה וחצי כשהאינסולין כבר עובד ומשתלט על העסק. וזה נכון גם לסכרת 2. הרי ברוב המקרים הלבלב עובד ומפריש אינסולין רק כל הספיגה יותר איטית ויותר בקושי. אז אם אוכלים פחמימה מורכבת, ועם שומן, עוזרים ללבלב לא לעבוד מדי קשה ועוזרים לתאים לספוג בהדרגה ולא ב"בום".

אפשר להבין שחוששים מאפקט הפיצה, שמי שלא יודע איך לסדר את הבולוסים בהשהיה באמת מגיע לגבהים אחרי כמה שעות. אבל באופן כללי, כן, עדיף לאכול ענבים עם אגוזים וזיתים ולא לבד.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
סכרת הריונית היא מסוג 2, יא?
זהו, שלא בדיוק, דומה אבל שונה, גם בפרמטרים וגם בדיאטה המומלצת, אם כי מאוד קרוב.
למשל, בסוכרת הריונית אין טעם להוריד במשקל, ובסוכרת סוג 2 מומלץ מאוד לרדת במשקל.
בסוכרת הריונית שוקלים אינסולין הרבה לפני סוכרת סוג 2 (אני לא זוכר בדיוק כמה סוכר בצום צריך בשביל אינסולין בהריון אבל זה הרבה פחות מבסוכרת סוג 2)
ועוד.
גם הגורמים לסוכרת הם שונים לגמרי, רק שסוכרת הריונית עלולה להתפתח לסוכרת סוג 2 בלל המאמץ שהלבלב עושה.
 

רנננה 10

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שוב, ואני בל"נ אשתדל לא לענות יותר. כל השרשור כאן הוא על סוכרת מסוג 2.
כל המידע שלך לגבי סוג 1 הוא טוב ויעיל, אבל לא תמיד רלוונטי.
כמו שסוכרת הריון זה משהו שונה, גם סכרת מסוג 2 זה שונה (סגרת הריונית היא מסוג 2, יא?)
גם אני אשתדל לא להמשיך את הדיון רק מה שכתבתי(ששמעתי ממומחים אגב)
ממש לא רלונטי רק לסוג 1 הוא רלונטי למי שרוצה להיות מאוזן (ולא משנה איזה סוג )
זה מה שאני שמעתי ויהיה עוד מי שיתוכח (וגם בין מומחים יש הרבה דיונים)
בתור אחת עם סכרת סוג 1 וA1C -5.8 (שזה יפה לסוג 1) שירד מ-15.1!!!
אני חושבת שאני קצת מבינה באיזון....
לא דומה סוכר שעולה ל200 תוך רבע שעה והאינסולין עוד לא מספיק לעבוד,
בשביל זה אוכלים רבע שעה אחרי ההזרקה ומאוזנים פיקס
לסוכר שיגיע ל200 אחרי שעה וחצי כשהאינסולין כבר עובד ומשתלט על העסק
זהו שהוא עובד הכי טוב אחרי ההזרקה לאחר שעתים הוא כבר לא עובד בכלל
הרי ברוב המקרים הלבלב עובד ומפריש אינסולין רק כל הספיגה יותר איטית ויותר בקושי. אז אם אוכלים פחמימה מורכבת, ועם שומן, עוזרים ללבלב לא לעבוד מדי קשה ועוזרים לתאים לספוג בהדרגה ולא ב"בום"
זה לא לא לתת לו לעבוד זה לתת לו לעבוד הרבה זמן ולא כל דבר מעלה ב"בום" אף אחד לא ביקש לשתות מיץ ענבים....
ובדיוק בשביל כל הדברים הנ"ל כתבו פה באשכול לאכול עם פחות פחמימות ,ללא פחמימות וזה הדבר שעוזר באמת....
 

להקליד

משתמש פעיל
זהו, שלא בדיוק, דומה אבל שונה, גם בפרמטרים וגם בדיאטה המומלצת, אם כי מאוד קרוב.
הכוונה היתה להשוות לגבי הספיגה של הסוכרים בגוף שהשומנים מעכבים את פירוק הסוכר
ועל זה כתבו שאולי בסוכרת 1 זה אחרת
גם הגורמים לסוכרת הם שונים לגמרי, רק שסוכרת הריונית עלולה להתפתח לסוכרת סוג 2 בלל המאמץ שהלבלב עושה.
גם כאן, ההגדרה של הסוכרת הזו היא כמו סוג 2
רק שהיא עלולה גם להתפתח לסוכרת קבועה כזו
כמו שהסברתם שזה בגלל המאמץ של הלבלב.
תודה לכולם על האנפורמציה שנותנים פה ....
פשוט אשכול מחכים!
באמת מיוחד העזרה ההדדית המיוחדת והמועילה כל כך
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
זהו, שלא בדיוק, דומה אבל שונה, גם בפרמטרים וגם בדיאטה המומלצת, אם כי מאוד קרוב.
למשל, בסוכרת הריונית אין טעם להוריד במשקל, ובסוכרת סוג 2 מומלץ מאוד לרדת במשקל.
בסוכרת הריונית שוקלים אינסולין הרבה לפני סוכרת סוג 2 (אני לא זוכר בדיוק כמה סוכר בצום צריך בשביל אינסולין בהריון אבל זה הרבה פחות מבסוכרת סוג 2)
ועוד.
גם הגורמים לסוכרת הם שונים לגמרי, רק שסוכרת הריונית עלולה להתפתח לסוכרת סוג 2 בלל המאמץ שהלבלב עושה.
בהחלט.
בסוכרת הריונית החשש הוא לסיכונים של העובר, ולכן ממהרים יותר עם אינסולין. מאותה סיבה מחמירים יותר עם מדדי הבדיקות, כדי לקחת גורם ביטחון.
בנוגע לירידה במשקל - קשה להתייחס עקב השינויים שהגוף של האשה עובר. אבל כן יש מקמה לראות עליה מתונה, ולא בשל משקל גופה, אלא השלב שבו היא עומדת. אבל יש עידוד לפעילות גופנית, לאכילת שומנים על פני פחמימות וכו'.
סכרת הריונית בהחלט גורם סיכון לסוכרת עתידית, וכמו שציינתם - מסוג 2 ולא 1.
הדומה הוא אופן ספיגת הסוכר בגוף, והתנהלות הלבלב - שזה בעצם הסיפור המשמעותי פה, ולזו היתה כוונתי.
בשביל זה אוכלים רבע שעה אחרי ההזרקה ומאוזנים פיקס

זהו שהוא עובד הכי טוב אחרי ההזרקה לאחר שעתים הוא כבר לא עובד בכלל
שוב, את מדברת על הזרקה. אנשים מדברים פה על שלבים מוקדמים, על מניעת מצב שיביא להזרקות אינסולין.
באופן כללי, במצב טרום סוכרת כן אפשר לשחרר יותר מסוכרת רגילה, כל עוד נמצאים במעקב מתמיד.
שימי לב שגם את וגם הרב @פינחס רוזנצוויג כבר במצב סוכרתי, ולכן כל אזכור של פחמימה מקפיץ אתכם - ובצדק.
יותר מזה, לפי מה שהבנתי, הרב רוזנצוויג כן מקפיד על אכילת שומנים (וזה הנכון, אגב), מה שאת שוללת כמעט בתוקף. מצד שני, לא כולם מסוגלים להגיע להימנעות מוחלטת, וחשוב לערוך את ההבדלה בין גרוע, ל'עדיף שלא'...
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
גם אני אשתדל לא להמשיך את הדיון רק מה שכתבתי(ששמעתי ממומחים אגב)
ממש לא רלונטי רק לסוג 1 הוא רלונטי למי שרוצה להיות מאוזן (ולא משנה איזה סוג )
זה מה שאני שמעתי ויהיה עוד מי שיתוכח (וגם בין מומחים יש הרבה דיונים)
בתור אחת עם סכרת סוג 1 וA1C -5.8 (שזה יפה לסוג 1) שירד מ-15.1!!!
אני חושבת שאני קצת מבינה באיזון....

בשביל זה אוכלים רבע שעה אחרי ההזרקה ומאוזנים פיקס

זהו שהוא עובד הכי טוב אחרי ההזרקה לאחר שעתים הוא כבר לא עובד בכלל

זה לא לא לתת לו לעבוד זה לתת לו לעבוד הרבה זמן ולא כל דבר מעלה ב"בום" אף אחד לא ביקש לשתות מיץ ענבים....
ובדיוק בשביל כל הדברים הנ"ל כתבו פה באשכול לאכול עם פחות פחמימות ,ללא פחמימות וזה הדבר שעוזר באמת....
ברור שעדיף וקל יותר לאזן כמעט בלי פחמימות בכלל.
השאלה היא איך מתנהלים בחכמה עם פחמימות, בלי נזקים.
וכשאוכלים פחמימות, בין אם בטרום סכרת ובין אם בסכרת 1, עדיף שזה יהיה עם שומנים וחלבונים. אלה ההנחיות העדכניות.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ממש לא.
אני במצב טרום סוכרת קל (110 בצום) עד כדי כך שהרופא לא מאשר לי זריקה, אבל לקחתי את עצמי לידים ברצינות.
סליחה. כך הבנתי. שמחה שטעיתי.
אציין שאחד מבני משפחתי גם אובחן במצב טרום סוכרת ולקח את עצמו לידיים ברצינות, ותוך זמן קצר המדדים השתפרו והוא יצא מההגדרה.
כמובן שהוא ממשיך לשמור
 

SARAM618

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לצערי התגלה אצל קרוב משפחתי בבדיקות דם שהוא טרום סוכרתי.
הבעיה הגדולה שהוא לא אוהב את רוב המאכלים ומאוד בררן.
רמת האוכל היא אורז, שניצל תפוחי אדמה ועל זה הדרך...
לא טחינה, אבוקדו, ירקות ממש לא סובל ולא קיים בתפריט! השאלה עם נגזר דינו של זה לגווע ברעב או שיש עוד רעיונות למאכלים...
אשמח ממי שמתמודד עם סכרת, ויש לו מלאי רעיונות נחמדים וחביבים לארוחות, עם דברים יותר ידועים ומונגשים לאכילה (ולא ארוחה שכוללת יוגורט עם קינואה ופרוסות טופו, זה פשוט לא יילך:()
לא קראתי את על התגובות
אבל ממה שכן קראתי לא ראיתי שכתבו על גודל המנה והמרחק בן ארוחות,
ממה ששמעתי מדיאטנית, לאכול ארוחות לא מאוד גדולות ,
לגבי המרחק בן הארוחות צריך לאכול מאוד מסודר.
3 ארוחות ביום עם כמה קטנות בין לבין של פרי למשל עם שקדים או אגוזים.

אם הוא טרום סכרת ממליצה להתחיל לבדוק שעה אחרי האוכל את רמת הסוכר ולהקשיב לגוף כי מה שטוב לאחד לא טוב לשני.

לגבי לחם, דווקא דיאטנית המליצה על לחם שיפון, יש של אנג'ל מאוד טעים, וגם כאן מותר אבל במידה

הוא רק טרום אז מותר תפו"א אבל במידה, ולא בתור מנה אלה כמה קטנים כי אם הוא יגביל את עצמו הוא אחר כך יפצה את זה כמו דיאטה.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אין לו שום מעלה יותר מקמח חיטה?
יש לו, כי גרעין הכוסמים מכיל יותר חלבון מגרעין החיטה. אבל לא משהו דרסטי כל כך ששווה את המחיר.
בכוסמין מלא (או 80%) יש את הסיבים.
לא קשור לסוכרת, יש כאלו שרגישים יותר לחיטה מכוסמין, והם אכן נהנים מהלבן.
באשכול דנן, כשמדברים על פחמימות - זה לא מה שמועדף...
 

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
יש לו, כי גרעין הכוסמים מכיל יותר חלבון מגרעין החיטה. אבל לא משהו דרסטי כל כך ששווה את המחיר.
בכוסמין מלא (או 80%) יש את הסיבים.
לא קשור לסוכרת, יש כאלו שרגישים יותר לחיטה מכוסמין, והם אכן נהנים מהלבן.
באשכול דנן, כשמדברים על פחמימות - זה לא מה שמועדף...
אם יש לי גנטיקה במשפחה של סוכרת....
לא כדאי לאכול כוסמין?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה