עזרה-יולדות! שערי צדק או ביקור חולים?

מצב
הנושא נעול.

פלפלת

משתמש פעיל
רגע, אמהל'ה, שניה...
אני לפני לידה ראשונה והיה לי 100% ברור שאני יולדת בעין כרם כי זה הבי"ח הכי מקצועי וטוב, הייתי בסיור ומאד התרשמתי.
אבל ערערתן לי לגמרי את הבטחון העצמי.
האם באמת שערי צדק עדיף?
(שניהם רחוקים לי באותה מידה בערך)
יש פה משהי שילדה בשניהם?
לבנתיים כמעט כל הסיפורים כמעט שאני שומעת מחברות, זה על כאלו שהעלו אותן למחלקה כי אין מקום בחדר לידה, גם בשבוע 42+.

נינה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בינתיים הלכתי רק לביקור חולים (4)
לידה ראשונה! הגעתי בשבוע 40 עכוז. עברתי לידה רגילה לגמרי! ע"י דוקטור שווד שלא לקחתי אותו פרטי - אבל כך הרגשתי כשהוא יילד אותי, זה היה אפילו בלי אפידורל! ההבדל היחיד - בחדר ניתוח..
אז אפילו שבזמנו העלו אותי אח"כ לקומה השנייה שאז היה מחלקת נשים, לא נעים אבל לא נורא - אחרי לידה שכזו. בלידות הבאות - רגילות, קיבלתי יחס נהדר, מיילדות נפלאות.
אחזור שוב בע"ה

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
שע"צ
2 לידות
מאד מרוצה
הייתי גם שבתות
ואיזה שקט.. מדהים
והרגשה של שבת יורדת לעולם!

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י יונית 05041;1651042:
בית מלון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
עשרת מונים על טלסטון-בדוק

כולה 24 שעות :) ואת בחוץ

יונית 05041

משתמש רשום
נכתב ע"י פלפלת;1650942:
רגע, אמהל'ה, שניה...
אני לפני לידה ראשונה והיה לי 100% ברור שאני יולדת בעין כרם כי זה הבי"ח הכי מקצועי וטוב, הייתי בסיור ומאד התרשמתי.
האם באמת שערי צדק עדיף?
יש פה משהי שילדה בשניהם?
לבנתיים כמעט כל הסיפורים כמעט שאני שומעת מחברות, זה על כאלו שהעלו אותן למחלקה כי אין מקום בחדר לידה, גם בשבוע 42+.
שע"צ עדיף הדסה זה תת קרעי אין אויר לנשום!!!!!!!!

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פלפלת;1650942:
רגע, אמהל'ה, שניה...
האם באמת שערי צדק עדיף?
יש פה משהי שילדה בשניהם?

אני ילדתי בשניהם, ומתכוונת לחזור בע"ה להדסה אם זה יום חול. פרטים נוספים באישי...

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פלפלת;1650942:
רגע, אמהל'ה, שניה...
האם באמת שערי צדק עדיף?
יש פה משהי שילדה בשניהם?

לא ילדתי בשניהם, רק בעי"כ והייתי מאוד מרוצה, אבל אם הסיור השפיע על החלטתך - למה שלא תסיירי גם בשע"צ?

טלית

משתמש פעיל
D I G I T A L
ילדתי בשערי צדק, והייתי מרוצה מאוד, אבל אני בטראומה מהתינוקיה. הייתי במחלקה א'.
יש מקומות שזה אחרת?
24 שעות ביממה (הייתי אחרי ניתוח, 5 ימים בבי"ח) צרחות של עשרות תינוקות. 3 אחיות שעומדות שם ואפילו לא נלחצות כי כמו שהן אומרות- ככה זה. אי אפשר להרגיע, אי אפשר לגשת, אי אפשר להספיק. תינוקות שצורחים את נשמתם החוצה שמים בחלק הקדמי של התינוקיה מתוך כוונה לקרוא לאימא "לכשתתפנה" לכך אחות, מה שלא ממש קורה. אני הגעתי כל חצי שעה כשידעתי שהתינוקת עלולה להיות רעבה (ואי אפשר היה לקחת בגלל איזו בדיקת רופאים שלוקחת כמה שעות...) ובכל זאת מצאתי אותה בחלק הקדמי (:eek:) ישנה אחרי הצרחות. ומאז אני לא מתאוששת. (5 חודשים:))
והאור החזק. ובלילה.

האחיות במחלקה היו נשמות מאין כמותן. ואחד הלילות האחות האחראית ראתה שאני בוכה, ושאני לא רוצה לשים את התינוקת בתינוקיה, אבל אני מרוטה, והיא לא רגועה, אז היא לקחה אותה לדלפק ושמרה עליה, וכתבה בטופס לתינוקיה: "ביביסיטר אצל האחות הראשית":)

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נכתב ע"י טלית;1651126:
יש מקומות שזה אחרת?
24 שעות ביממה (הייתי אחרי ניתוח, 5 ימים בבי"ח) צרחות של עשרות תינוקות. 3 אחיות שעומדות שם ואפילו לא נלחצות כי כמו שהן אומרות- ככה זה. אי אפשר להרגיע, אי אפשר לגשת, אי אפשר להספיק. תינוקות שצורחים את נשמתם החוצה שמים בחלק הקדמי של התינוקיה מתוך כוונה לקרוא לאימא "לכשתתפנה" לכך אחות, מה שלא ממש קורה. אני הגעתי כל חצי שעה כשידעתי שהתינוקת עלולה להיות רעבה (ואי אפשר היה לקחת בגלל איזו בדיקת רופאים שלוקחת כמה שעות...) ובכל זאת מצאתי אותה בחלק הקדמי (:eek:) ישנה אחרי הצרחות. ומאז אני לא מתאוששת. (5 חודשים:))
והאור החזק. ובלילה.

האחיות במחלקה היו נשמות מאין כמותן. ואחד הלילות האחות האחראית ראתה שאני בוכה, ושאני לא רוצה לשים את התינוקת בתינוקיה, אבל אני מרוטה, והיא לא רגועה, אז היא לקחה אותה לדלפק ושמרה עליה, וכתבה בטופס לתינוקיה: "ביביסיטר אצל האחות הראשית":)

גם במעיני בבני ברק ככה זה

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י טלית;1651126:
יש מקומות שזה אחרת?
והאור החזק. ובלילה.

:(:(:(

במחלקה ד' זה די שונה. המחלקה קטנה, יש ביות, כך שהתינוקיה בקושי מאוישת בתינוקות.
ולמי שנתקלת במציאות כזו:
אני במצב כזה הייתי מנסה להזעיק מישהי\ו שיוכל לעזור לי עם התינוק במהלך האשפוז, אפילו בתשלום. או יוצאת לפני הזמן ישר לבית החלמה או מקום אחר שבו יש עזרה עם התינוק.

מיצוג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני מבינה שהרעיון של הביות הולך ונהיה יותר ויותר פופולרי עם השנים,
משהי יכולה להסביר לי מה הקטע של הדבר הזה? שהאמא ישנה עם התינוק בחדר?
ומדוע נשים בוחרות בכך מרצון?

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י טלית;1651126:
יש מקומות שזה אחרת?
והאור החזק. ובלילה.

בכל תינוקיה לא מתייחסים כיאות לתינוקות.
יש צרחות של בכי, והנשמות האומללות שזה עתה נולדו מתוודעות לעולם האמיתי.
אני לא שמה ילד בתינוקיה.
רק לביקור רופאים.

ראית פעם איך רוחצים תינוקות?
עדיף לי ב"ה לטפל בתינוק בעצמי גם אחרי לידה. (במידת האפשר).

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מיצוג;1651154:
אני מבינה שהרעיון של הביות הולך ונהיה יותר ויותר פופולרי עם השנים,
משהי יכולה להסביר לי מה הקטע של הדבר הזה? שהאמא ישנה עם התינוק בחדר?
ומדוע נשים בוחרות בכך מרצון?

:D :D :D

את צוחקת, נכון?

מיצוג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני באמת שואלת, לא מכירה את זה, מעניין לשמוע
(ילדתי פעם קודמת בביקור חולים, ואין שם את האפשרות הזאת...)

טלית

משתמש פעיל
D I G I T A L
נכתב ע"י מלפפון;1651161:
בכל תינוקיה לא מתייחסים כיאות לתינוקות.
יש צרחות של בכי, והנשמות האומללות שזה עתה נולדו מתוודעות לעולם האמיתי.
אני לא שמה ילד בתינוקיה.
רק לביקור רופאים.

ראית פעם איך רוחצים תינוקות?
עדיף לי ב"ה לטפל בתינוק בעצמי גם אחרי לידה. (במידת האפשר).

אחרי ניתוח אין ביות:( (בחדרים של מנותחות). אבל אפילו אחרי ניתוח יותר קל שהתינוק בחדר מאשר לרוץ כל כמה זמן לבדוק אם הוא לא צורח (ואין מי שיעדכן או יגש אליו).
לא ראיתי שמטפלים בחוסר רגישות בתינוקות. (כן ראיתי שלא מטפלים בהם:rolleyes:)

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מיצוג;1651188:
אני באמת שואלת, לא מכירה את זה, מעניין לשמוע
(ילדתי פעם קודמת בביקור חולים, ואין שם את האפשרות הזאת...)

אני מתקשה להבין את השאלה...
כלומר, מה הקטע לפגוש סוף סוף את מי שכל כך ציפית לו, ו---להיפרד ממנו לרוב שעות היום? :confused:
ומה הקטע שאמא לא תישן עם התינוק שלה באותו חדר? אני לא מכירה אף אחת שנוהגת כך בביתה בחודשים הראשונים.

למי שחוששת שיהיה לה קשה - אז באמת אם יש קרובת משפחה שיכולה לישון במחלקה ולעזור, זה מצויין. ובכל מקרה האחיות בביות עוזרות למי שרוצה שיעזרו לה להחליף ולקלח וכו', זה התפקיד שלהן.

השראה

משתמש רשום
נכתב ע"י אות ומופת;1651202:
כלומר, מה הקטע לפגוש סוף סוף את מי שכל כך ציפית לו, ו---להיפרד ממנו לרוב שעות היום? :confused:
ומה הקטע שאמא לא תישן עם התינוק שלה באותו חדר? אני לא מכירה אף אחת שנוהגת כך בביתה בחודשים הראשונים.

למי שחוששת שיהיה לה קשה - אז באמת אם יש קרובת משפחה שיכולה לישון במחלקה ולעזור, זה מצויין. ובכל מקרה האחיות בביות עוזרות למי שרוצה שיעזרו לה להחליף ולקלח וכו', זה התפקיד שלהן.

הקטע הוא שאחרי 9 חודשים של סיוט וכמה שעות של לידה מאומצת, אין לי את הכוחות לטפל בתינוק טהור ומתוק שצריך האכלה כל שתיים, החלפת טיטול כנ"ל וגם גיהוק ונענוע וכו'.

אני מעדיפה לישון שני לילות בשקט יחסי כדי לאגור כוח ללילות הבאים.
גם בבית יש מי שיעזור לי אם ארגיש צורך .

כמובן שאם המצב בתינוקיה היה כמו שמתואר כאן לא הייתי משאירה את התינוק. אבל אני בהחלט מבינה את מי שכן משאירה תינוק שחיכתה לו 9 חודשים בידיים זרות למשך כמה שעות בראשית חייו.

מיצוג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י אות ומופת;1651202:

יש משהו במה שאת אומרת, לא חשבתי על זה כך.
אני בכל אופן אחרי הלידה הייתי כל כך כאובה ומרוטה שלא הייתי מסוגלת להיות עם התינוק, אחרי מספר שעות התאוששתי יכולתי לחשוב על ללכת להביא אותו, להכיר.
על לטפל בו בכלל לא יכולתי לחלום....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה