עזרה-יולדות! שערי צדק או ביקור חולים?

מצב
הנושא נעול.

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שיר76;1651643:
לכל המחוות דעתן-
עזרתן לי מאוד!!
רציתי לברר דבר אחד לגבי שע"צ-
שמעתי ממישהי שהם מדהימים אם מדובר בלידה ראשונה שאז ישר מכניסים לחדר לידה ונותנים את מחלקה ד' ושבלידות מתקדמות אפשר לשכוח מיחס כזה-----
זה נכון???

ועוד משהו-
אולי תעזרו לי בעוד שאלה קטנה ??
לכל היולדות שילדו השנה -
האם קיבלתם חיסון שעלת בהריון? יש המלצות \ התנגדויות? תופעות לוואי?
אודה למי שתענה.........

אותי אחרי לידה ראשונה! שמו בפרוזדור ללילה שלם!!!:eek:

ילדתי בשעה 7.30 בערב, ובערך ב2.00 כששכבתי בפרוזדור בלי שיהיה לי אפילו איפה לשים את הדברים שלי, הביאו לי ת'תינוק כי הוא בכה...! :mad:

מיצוג

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
חברה שלי סיפרה לי שילדה בשע"צ והגיעה בשבת, אחרי שבדקו אותה אמרו לה שהיא עוד לא בלידה ושחררו אותה בעיצומו של יום. מה תעשה אישה חרדית עם מכתב שחרור בשבת, ולא נתנו לה מקום לשהות בו(הגיעה בשבת ביום לפנות בוקר) היא ישבה עם בעלה במרתף ובכתה עד מוצ"ש...
יכול להיות שזה היה מחדל חד פעמי, לי באופן אישי זה הוציא את הטעם ללדת שם.
הלכתי לביקור חולים, שהצוות שם בדיוק כמו בשע"צ (המיילדות הולכות עם חולצות של שערי צדק)
חם, דואג ומסור, כולם שם חרדיות, וזה פלוס ע נ ק, כמעט ולא תפגשי ישמעליות בחדרי האישפוז.
ההרגשה היימיש וביתית.

dafdefet

משתמש מקצוען
לא קראתי הכל אבל אני הכי הכי נהנתי בעין כרם!

בתישראל

משתמש פעיל
ממליצה מאוד על שערי צדק אבל לא מכירה משהו אחר... נולדתי שם, בתור ילדה תמיד ביקרתי את אימי שם, וב"ה זכיתי כבר למספר לידות שם.
צוות המילדות והרופאים מדהים, התינוקיה במחלקות א' וב' זוועתית. אבל לי חשובה הלידה, וכשהילד ב"ה בחוץ כבר כל המסביב פחות חשוב לי. שיהיה בשעה טובה!

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מיצוג;1652705:
חברה שלי סיפרה לי שילדה בשע"צ והגיעה בשבת, אחרי שבדקו אותה אמרו לה שהיא עוד לא בלידה ושחררו אותה בעיצומו של יום. מה תעשה אישה חרדית עם מכתב שחרור בשבת, ולא נתנו לה מקום לשהות בו(הגיעה בשבת ביום לפנות בוקר) היא ישבה עם בעלה במרתף ובכתה עד מוצ"ש...
זה לא חד פעמי. אני הייתי שם בכניסת שבת, וקבלתי מכתב שחרור באמצע הלילה, ז"א בעיצומו של ליל שבת. :(

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

השראה

משתמש רשום
נכתב ע"י לו יצוייר;1652780:
זה לא חד פעמי. אני הייתי שם בכניסת שבת, וקבלתי מכתב שחרור באמצע הלילה, ז"א בעיצומו של ליל שבת. :(

אני רק לא מבינה- אם מקבלים מכתב שחרור באמצע הלילה זה אומר שאת והתינוק צריכים עכשיו להתקפל ולפנות את השטח?

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י השראה;1652892:
אני רק לא מבינה- אם מקבלים מכתב שחרור באמצע הלילה זה אומר שאת והתינוק צריכים עכשיו להתקפל ולפנות את השטח?
התינוק עוד לא נולד. זה קרה כשנכנסתי עם צירים לפני לידה, ובסוף לא התקדם כלום.

naomif

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיצוג;1651154:
אני מבינה שהרעיון של הביות הולך ונהיה יותר ויותר פופולרי עם השנים,
משהי יכולה להסביר לי מה הקטע של הדבר הזה? שהאמא ישנה עם התינוק בחדר?
ומדוע נשים בוחרות בכך מרצון?

עברתי 5 לידות ורק ביות מלא!

קודם כל התינוק בוכה הרבה פחות- התינוק הכי רגוע אצל אמא שלו! זו עובדה!
כל הבדיקות וכל הביקורי רופא נעשים אצלך בחדר עם רגישות והתחשבות בתינוק וביולדת, "התינוק ישן? לא נורא נבוא פעם אחרת", פעם שניה, "עדיין ישן? אני לא אפריע לו, תנוחי בנתיים, כשהוא יתעורר תצלצלי לנו ונבוא מיד ונעשה כבר גם את הבדיקה הזאת והזאת"
את רואה בדיוק מה עושים לו ומה נותנים לו.
בתינוקייה השעת ביקור רופא מאוד קשוחה הם מטפלים בתינוקות במין סריה כזאת מפשיטים אותם (כמובן שמכוסים) ואז הרופא מגיע בודק אחד אחד עד שהוא גומר ואז רוחצים אותם אחד אחד, אצלם זה לא משנה שהתינוק עכשיו ישן או רק הרגע הוא נרדם עכשיו זה הזמן של הבדיקות והרחצה וזהו. וכל התינוקות שם צורחים בסימפוניה מחרידה ומעוררת חמלה:eek: ורק לחשוב שכל התהליך הזה לוקח שעתיים לפחות ורק אז הם קוראים לאמא ששקועה בפטפטת ערה בחדר האוכל.
אם קורה והתינוק לא רגוע, האחות תציע לך שהיא תשמור עליו ותרגיע אותו ובנתיים תלכי לישון קצת... (לא תמיד, אם רגוע ואין עומס מיוחד או קבלת תינוקים חדשים במחלקה)
בכלל תמיד אפשר לבקש מהאחות שתשמור עליו אם את רוצה לרדת לכמה דקות (לא להרבה זמן)
הרחצה והטיפול כמובן יכולות להעשות על ידך אבל לא חובה, בד"כ מי שרוצה ביות מלא רוצה לעשות את זה לבד אבל לא חובה, אם לא מתחשק לך ואין לך כח את פשוט מצלצלת לאחיות ואומרת להן שהתינוק מלוכלך אם הן יכולות לבוא לעזור לך, הן מיד באות!! ועושות את זה כ"כ בכיף ועושות עוד כמה דברים על הדרך ו-"את צריכה עוד משהו?" הכל בסדר? מרגישה טוב? ואם את מסוחררת הם ישאלו אם את רוצה תה וכו', לרוב לא תצטרכי לקרוא להם, הן כל הזמן עוברות בין החדרים לרישום נתונים ולבדוק את מצב התינוק וכו' ועוזרות כשצריך.
בכלל האחיות תמיד פנויות כי אין להם תינוקיה על הראש וצווחות תינוק מתישות, הן יושבות בקבלה ומשם מנהלות את כל המחלקה, החדר אוכל רגוע ושקט כי מטבע הדברים זו מחלקה קטנה יותר..
ועוד משהו- במחלקות הרגילות יש כיבוי אורות ב11 בערך והדלקה ב5 לפנות בוקר ולא משנה אם רק לפני שעה נרדמת או שאת גמורה מעייפות, עכשיו זה זמן של ביקור רפאים והזמן הבא לנוח? בשעה/שעתיים הקצרות שלפני שעת הביקורים, אבל בביות החדר יכול להיות חשוך כל היום אם בא לך ולישון מתי שבא לך ואף אחד לא יגע לך באור, רק כשהרופאים מגיעים הם שואלים לפני אם אפשר להדליק את האור.
ו... אני מאמינה שאפשר בטח לכתוב הרבה דברים טובים על הביות, אבל זהו לבנתיים, יצא מספיק ארוך , לא?;)
:)
ו.. ילדתי בעין כרם(חוץ מפעם אחת מאכזבת:() אין על המקום הזה!!

naomif

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ועוד דבר! כמעט ולא תמצאי שם ערביות! (לא זכור לי שראיתי)
פשוט תשכחי מזה שהן תשארנה את התינוק לידן כשיש אופציה שיטפלו להן בו
בשבילי זה מעלה!
וסליחה אם זה גזעני

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י naomif;1652918:
ועוד דבר! כמעט ולא תמצאי שם ערביות! (לא זכור לי שראיתי)
פשוט תשכחי מזה שהן תשארנה את התינוק לידן כשיש אופציה שיטפלו להן בו
בשבילי זה מעלה!
וסליחה אם זה גזעני

זה גזעני:(

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
זה לא גזעני זה פשוט לא נכון
ראיתי הרבה ערביות בביות
למה את חושבת שאת אוהבת את התינוק שלך
יותר ממה שהאם הערביה אוהבת את התינוק שלה?

naomif

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י לאה ורחל;1652993:
ראיתי הרבה ערביות בביות
למה את חושבת שאת אוהבת את התינוק שלך
יותר ממה שהאם הערביה אוהבת את התינוק שלה?

מתנצלת, צודקות! חוזרת בי..

לא התכוונתי ח"ו שכל מי שלא עושה ביות פחות אוהבת את התינוק, אך בקשר לערביות התכוונתי לסוג מנטליות מסוימת שלא מוותר על שום סוג של שירות.
אבל כנראה אני טועה, אז אל תתיחסו...

FL

משתמש צעיר
לא ניסיתי את ביקור חולים (וגם לא נראה לי שיש לי מה לחפש שם......)
אבל לי שערי צדק היה על הפנים
יחס מחפיר ליולדות
תינוקיה מזעזעת
צוות אנטיפט (בחדר תינוקות)

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מיצוג;1652705:
יכול להיות שזה היה מחדל חד פעמי, לי באופן אישי זה הוציא את הטעם ללדת שם.
הלכתי לביקור חולים, שהצוות שם בדיוק כמו בשע"צ (המיילדות הולכות עם חולצות של שערי צדק)
חם, דואג ומסור, כולם שם חרדיות, וזה פלוס ע נ ק, כמעט ולא תפגשי ישמעליות בחדרי האישפוז.
ההרגשה היימיש וביתית.

כנראה שזה תלוי מי במשמרתי... היה לי אותו סיפור בשע, והציעו לי לקבל מיטה במחלקה אחרת כלשהי אם אין לי לאן ללכת בשבת.

chani-studi

משתמש צעיר
נכתב ע"י sh12;1651424:
גם אני ממרוצות הר הצופים,
חדרי הקבלה והלידה הרגועים והנעימים, הצוות הנהדר, מחלקת יולדות מקסימה עם אחיות מסורות אחת אחת! ותינוקיה רגועה ונהדרת.

אני לא רציתי ביות, כי רציתי לנוח - יהיו לי מספיק ימים לחתל ולרחוץ את התינוק,
ועדיף שלא אבזבז את הכוחות המועטים של אחרי הלידה על חיתולים מלוכלכים או על החלפת בגדים...
האחיות צחקו עלי שהבאתי את התינוק להחלפת חיתול, אבל ביצעו הכל עם חיוך והבנה.
ואחרי לידה ראשונה רשמו לי בטופס השחרור "האמא מתנגדת לקבל הדרכה לרחצה..." :rolleyes: (נונו... אני אחות לעשיריה ויצאתי מבית החולים ישר לאמא...)

מעבר לזה, התינוק היה המון איתי, וכשנתקלתי בקושי לאחר הלידה, תמיד היתה אחות במחלקה זמינה לכל עזרה... כן, גם כשהייתי ממש עייפה עם עיניים כמעט עצומות, ופשוט ביקשתי - תחזירי אותו לתינוקיה... קיבלתי שרות עם חיוך :)

העיקר שיהיה במזל טוב, נחת ושמחה:)

ועוד נקודה לחיסרון בביות: את צריכה כל הזמן לשמוע את הבכי וההתעסקות עם התינוקות של היולדות לידך... בלי הפסקה ובלי מנוחה...

שמעתי שבהר הצופים, יש מחלקת פגים מעולה
מקצועית ויחס מדהים. שלא נצטרך..

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י לאה ורחל;1652993:

זהו בדיוק שגזענות היא לגמרי הכללה ודבר לא נכון (ומתנשא).

ayelet

משתמש מקצוען
אני ילדתי בשע״צ, ונהניתי בכל הלידות, בלידה האחרונה הייתי מאושפזת לפני הלידה במחלקה ג והיחס שם היה מצוין,אז ביקשתי לחזור לשם אחרי הלידה, ובאמת החזירו אותי לשם , המחלקה קטנה בסה״כ היו שמונה תינוקות בתינוקיה והם רק ביקשו ממני לתת להם את התינוק לטפל בו..

kopi

משתמש רשום
אי אפשר "ליפול" לביות, בלי הכנה ריגשית מוקדמת.
אני הייתי אצל מנחת לידה פרטית, שנתנה לי את כל הרגש והחשק לכך, ולא יכולתי לחשוב על משהו אחר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה