עזרה-יולדות! שערי צדק או ביקור חולים?

מצב
הנושא נעול.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י yosher2005;1649919:
כשיש צורך רפואי אז חושבים על זה... מה לעשות?

מבינה...
למרות שאני ללידות במיאה איתי אחת בתור תומכת לידה, מילדת עם ניסין בבית חולים של מעל 20 שנה והיא אמרה לי שבשערי צדק הרבה יותר ממוחים מהדסה ויש לה שלל סיפורים (היא מדברת על המילדות אני חושבת ולא רופאים מקצועים לסיבוכים)

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שיר76;1649922:
ממה שנשמע כרגע, ביקור חולים מבחינת לידה הוא יותר רגוע ופחות מלחיץ.
ילדתי שם לידה ראשונה ובאמת נהניתי מהיחס אבל אחרי הלידה ממש ממש לא.
לא מבחינת החדרים, - מישהי כתבה שיש חד' חדשים -איזה ???
ובאופן כללי.
ולכן עכשיו רציתי לשנות לשע"צ. בינתיים זה נשמע שהועמס שם הוא מפחידדד.
תודה למי שהמליצה להתקשר בשעת הצירים לברר - ניסית את זה?
בכ"מ - אפשר להרשם לשניהם , נכון?

בטח, בשלושת הלידות, ברגע שמחליטים לנסוע, בעלי מתחיל בטלפונים לכווולם,

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י bbr;1649924:
אני ילדתי 3 פעמים בביקור חולים (ועוד לידה אחת הייתי שם אבל לא ילדתי שם) בפעם הראשונה הלכתי מאילוץ כי הייתי חייבת לקחת רופא פרטי בשביל שלא ינתחו אותי והרופא עבד רק איתם, באותה לידה היה לי מיליון תלונות על המקום, אבל מאז הם השתפרו לאין שיעור, ואני חוזרת רק לשם.
התינוקיה שלהם מעולה, מטפלים שם בתינוקות במסירות שבטח שאין בשערי צדק,(יש מחסור בצוות בתינוקיה, חמותי עבדה תקופה בתינוקיה ואמרה לי שזה פשוט לא הגיוני הכמות של האחיות לעומת מס' התינוקות)
המיילדות ממש בסדר,(כמובן שחריגות יש בכל מקום)
והחדרים אם זכית בחדר חדש זה ממש מקסים ואם לא, לא סוף העולם אמנם לא מפואר אבל פשוט ונעים ולא מוזנח.
חדר האוכל, היום ממש ברמה (לפני כמה שנים לא היה שם כזה דבר)

ועוד נקודה שלי גורמת לחזור לשם(אולי לא לכל אישה זה נוגע אבל אני כותבת שאם זה יעזור למישהי) זה אחוז הניתוחים הכי נמוך בירושלים, הם לא ממהרים לנתח לעומת בתי חולים אחרים, ומי שזה חשוב לה שווה לה את החסרונות שיש לעומת היתרון הזה.
היתה איתי בחדר אחת שילדה תינוק עכוז, זה דבר שמוכנים לנסות עדיין רק בביקור חולים, אני ילדתי שם משקלים מאוד (!!!) גבוהים שבאף בית חולים אחר לה היה לי סיכוי ללדת בלידה טבעית.

בכל מקרה שיהיה בקלות וברוגע ועם ידיים מלאות איפה שתבחרי...

יש במה שאמרת, אוכל ברמה מאוד גבוהה, אחוז הניתוחים נמוך אני יודעת השאלה, אם הסטטיסטיקה הזאת זה כולל את כל הניתוחים שיש בבית חולים? או רק מקרים בהם היה ניתוח חרום ממצב של לידה רגילה? כי אם זה כולל הכל זה לא חכמה, בטח שיהיה פחות כי האלה שיודעות שיהיה ניתוח לא קובעות את זה שם....
ועוד דבר-דודה שלי ילדה 5 קילו! בלידה רגילה בשערי צדק!!

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י bbr;1649924:
אני ילדתי 3 פעמים בביקור חולים (ועוד לידה אחת הייתי שם אבל לא ילדתי שם) בפעם הראשונה הלכתי מאילוץ כי הייתי חייבת לקחת רופא פרטי בשביל שלא ינתחו אותי והרופא עבד רק איתם, באותה לידה היה לי מיליון תלונות על המקום, אבל מאז הם השתפרו לאין שיעור, ואני חוזרת רק לשם.
התינוקיה שלהם מעולה, מטפלים שם בתינוקות במסירות שבטח שאין בשערי צדק,(יש מחסור בצוות בתינוקיה, חמותי עבדה תקופה בתינוקיה ואמרה לי שזה פשוט לא הגיוני הכמות של האחיות לעומת מס' התינוקות)
המיילדות ממש בסדר,(כמובן שחריגות יש בכל מקום)
והחדרים אם זכית בחדר חדש זה ממש מקסים ואם לא, לא סוף העולם אמנם לא מפואר אבל פשוט ונעים ולא מוזנח.
חדר האוכל, היום ממש ברמה (לפני כמה שנים לא היה שם כזה דבר)

ועוד נקודה שלי גורמת לחזור לשם(אולי לא לכל אישה זה נוגע אבל אני כותבת שאם זה יעזור למישהי) זה אחוז הניתוחים הכי נמוך בירושלים, הם לא ממהרים לנתח לעומת בתי חולים אחרים, ומי שזה חשוב לה שווה לה את החסרונות שיש לעומת היתרון הזה.
היתה איתי בחדר אחת שילדה תינוק עכוז, זה דבר שמוכנים לנסות עדיין רק בביקור חולים, אני ילדתי שם משקלים מאוד (!!!) גבוהים שבאף בית חולים אחר לה היה לי סיכוי ללדת בלידה טבעית.

בכל מקרה שיהיה בקלות וברוגע ועם ידיים מלאות איפה שתבחרי...

הבעיה של ביקור חולים,
היא במקרי בעיה בלתי צפויים בהם יש צורך ברופאים ומחלקות נוספים.

ומי שנתקל בהם, גם אם לא באופן אישי, מעדיף ללכת מראש למקום בו יש אפשרויות נרחבות יותר.

מלבד זאת, ביקור חולים היום מסונף לשע"צ ובעלי המקצוע הם אותם בעלי מקצוע בשני המקומות.

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מלפפון;1649979:
למה לא בהדסה?

עין כרם, בגלל המוני הסיפורים ששמעתי,
על כל בית חולים יש סיפורים, כי אין בית חולים מושלם
אבל כאלה סיפורים? שמעתי רק על הדסה עין כרם

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י pnina912100;1649997:

10 סיפורים?
20 סיפורים?
30 סיפורים?

כולם רק בהדסה?
והעסקנים הרפואיים אלה שבאמת יודעים, משום מה לא שמעו את הסיפורים המרתקים הללו...

מעניין.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י pnina912100;1649997:

אוהו איזה סיפורים שמעתי על ביקו"ח ושע"צ...
נראה לי שכל אחד מחפש חיזוקים לדעתו, ושומע את הסיפורים שהוא רוצה לשמוע
(הנה, עכשיו אני לא מבקשת ממך לספר לי מה ששמעת ;))

חנוש-

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
העומס של שערי צדק הוא מינוס, אבל הוא מראה על הפלוס הענק של הצוות שם.
כרגע הוסיפו מלא חדרי לידה חדשי והעומס ירד באופן רציני.
ילדתי לפני חודשיים, ובהחלט ממליצה על הצוות, איכותי, מסור וקשוב מאוד!!
תבקשי את מחלקת יולדות ד' (מהמיילדת עצמה בחדר הלידה) ואז תהני מבית מלון מיד אחרי הלידה
שווה.

ANONYMUS

משתמש מקצוען
אני ילדתי ב2 הבתי חולים. ואחזור בפעם הבאה בעז"ה לשערי צדק.
אבל - בהחלט יש מעלות גם לביקור חולים.
השאלה על מה הדגש, מה חשוב, מה אוהבים ובעיקר - מה סדר העדיפויות....

ובקשר לאחוז הניתוחים -
100 אחוז מהלידות שלי בביקור חולים היו עם ניתוח.(טוב... לידה אחת)
ותחושה שמדגדגת לי בלב... שהיה אפשר למנוע את הניתוח הזה.

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ANONYMUS;1650054:
100 אחוז מהלידות שלי בביקור חולים היו עם ניתוח.(טוב... לידה אחת)
ותחושה שמדגדגת לי בלב... שהיה אפשר למנוע את הניתוח הזה.

אני גם שמעתי על 2 סיפורים בביקור חולים, שהתנהלו בצורה בהחלט לא מקובלת בעולם הרפואי וזה נגמר בניתוח.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י pnina912100;1649967:
יש במה שאמרת, אוכל ברמה מאוד גבוהה, אחוז הניתוחים נמוך אני יודעת השאלה, אם הסטטיסטיקה הזאת זה כולל את כל הניתוחים שיש בבית חולים? או רק מקרים בהם היה ניתוח חרום ממצב של לידה רגילה? כי אם זה כולל הכל זה לא חכמה, בטח שיהיה פחות כי האלה שיודעות שיהיה ניתוח לא קובעות את זה שם....
ועוד דבר-דודה שלי ילדה 5 קילו! בלידה רגילה בשערי צדק!!

לגבי זו שילדה 5 קילו בשערי צדק, 100% שהם לא ידעו את זה!!
אני ילדתי 5 ק"ג בלידה ראשונה בביקור חולים, ועם כל מי שהתייעצתי לפני זה אמרו לי לא להעיז להתקרב לשערי צדק, למרות שלשם נרשמתי והייתי בטוחה שלשם אני הולכת.
אני יודעת על לא מעט מקרים שניתחו נשים בגלל הערכת משקל של מעל 4 ק"ג, מה שהתברר שיכל להחסך, כי המשקל היה פחות:rolleyes:

לגבי האחוזים של הניתוחים, ברור שזה כל הניתוחים גם החירום וגם המוזמן, ואני בהחלט מודעת לזה שמי שיולדת בניתוח מוזמן בד"כ לא הולכת לביקור חולים אלא לעין כרם.
ועדיין הפער באחוזים הוא עצום, 25% בהדסה לעומת 12% בביקור חולים.

לסיכום: מי שרוצה למצוא טוב תמצא טוב בכל מקום, וטראומות, וצוות בעייתי וניתוחים ועוד כל מיני מרעין בישין יש בכל מקום, היכן ללדת זה דבר שאי אפשר לשכנע בו בד"כ, ואלה שהלכו כי שכנעו אותם או דחפו אותם למקום מסוים, בהרבה מקרים מתחרטות ואוכלות את הלב על כך. אישה צריכה ללכת איפה שליבה מושך אותה ואיפה שהיא מרגישה בנח וזה הכי חשוב!!

בכל מקרה שיהיה בקלות איפה שיהיה...

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני ילדתי 3 לידות בביקור חולים. ב2 האחרונות היו לי מיילדות מקסימות!!!

בטטה 1

משתמש רשום
אני הולכת תמיד לשערי צדק. (4 לידות - תורידי אחת שילדתי בבית והגעתי לבית חולים עם תינוק בידיים) אני מאד מרוצה. אבל עומס יש, אין מה להגיד.
את האחרים לא ניסיתי.

זהבה גרין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש חוג מסוים בציבור החרדי שאין אצלו כזה בית חולים "ביקור חולים"!!!

אמא פלוס

משתמש מקצוען
עוד מעלה טובה לביקור חולים:
מחלקים לכל יולדת את מגזין אמא פלוס:)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה