נכתב ע"י אפשרי;n4999841:כלומר: החליטו לעשות פרוייקט קירוב ולהטיל את עלותו על חשבון הבנק המצומק של גננות אברכיות מרובות ילדים, בלי לקבל את אישורן.
יש לקוות שאליעזר סורוצקין לא יעלה על הרעיון, ועלותם של פרוייקטי קירוב של לב לאחים לא יוטלו על המשכורות בחנהע"צ... (אל דאגה, זה לא יקרה - הוא אדם הגון)
ואגב, גם אם מנהל הרשת ייסע על צי של ביואיקים עם נהגים פרטיים זה לא יפריע לאף אחד, אם המשכורות תשולמנה במלואן.
נכתב ע"י דעתי;n5000291:כמה כיף לראות שבסוף הגיעה "הטענה המנצחת"
אם נביא את כל מה שמגיע לכן נקרוס.
א. אף אחד לא באמת יודע שזה נכון, הרי הם לא יסכימו שיהיה בדיקה חיצונית של וועדה ממונה מטעם רבנים או עסקנים (וא"כ אדרבה תראו את זה לכולם)
ב. צריך לברר הלכתית וחוקית האם זו טענה או לא.
ג'. לגבי הטענה שהגננות יודעות מראש על מה הן התחייבו, גם בארה"ב כשלעובדים היו תנאי עבדים, זה היה בהסכמתם, עד שנמאס להם והסוף ידוע. (בטח גם אז טענו שאם הם ישלמו יותר הם יקרסו.
ד. אף אחד לא ביקש כתבה, ביקשו משהו מעבר לזה, ביקשו התערבות של עסקנים או רבנים, מה שוודאי לא יהיה כי הבוסים מדי מעורבבים. וגם כי גם כאן יש אנשים שהשתכנעו מהשקרים שהם מפריחים לאוויר בלי לטרוח להוכיח את זה, או אנשים שלא מסוגלים להבין איך הגננות "החצופות" שיש להם חופש חודשיים מעיזות להתלונן.
ה.מעניין שרק לחילונים יש גנים שמלאים 35 ילדות, הרי לכן הם מביאים משכורת מלאה.
ו. כוכב אולי יש לך קשר לאחת מהרשתות, אחרת אין הסבר אחר לכל העצבים על הגננות. בכל אופן מה שזרקת פה לאוויר עדיין צריך הסבר אם מקבלים מענק לפי ילדים זה אמור להגיע לגננת, משרד החינוך מתקצב לפי גננות אולי לא מלא אבל לפי כל גננת. ואם זה לא נכון אז שוב, "תוכיחו".
אחד מגדולי הדיינים - הרב שפרן בירר את הנושא והוא סובר שישנם רשתות שהם לא צודקות! ולכן הוא סובר שצריך לעשות שינוי בכך, בכל הארץ.נכתב ע"י כוכב103;n5000324:א. רבנים שהתערבו אכן השתכנעו ש... הרשתות צודקות.
ב. אכן הגננות בררו. זו טענה חוקית והילכתית.
נכתב ע"י בבא קמא;n4999822:הגב' קפלר כתבה כאן טענה פשוטה. אכן, חלק גדול מהגננות לא מקבלות מה שמגיע להן. ביניהן רעייתי, שיש לה וותק דו ספרתי ומקבלת הרבה הרבה פחות מהמגיע לה. וגם תוספת מעונות שמגיע לה על פי חוק לא מקבלת. ויש גם סייעות שלא מקבלות משכורת אחת בשנה. הלכו כמה גננות והתאגדו לתביעה נגד הרשת, והביאו אותה למצב של ברירה בין 2 אפשרויות: או לשלם לגננות כל מה שמגיע להן על פי חוק, לקרוס ולשלוח את כל העובדות הביתה. או להכנס לתוכנית הבראה כסחנית שתקצץ לכולן אבל תשאיר מאות ואולי אלפי מקומות עבודה.
הרשת בחרה באפשרות השניה, וגם זו התאפשרה רק אחרי פעילות קדחתנית של הח"כים פרוש וגפני שדאגו לתקציב של מליונים כדי להשאיר את הרשת עם ראש מחוץ למים.
איך הם הגיעו למצב הזה? אחת הסיבות היא מה שכתבה כוכב103 על החזקת גנים לא ריווחיים בפריפריה מסיבות אידיאולוגיות. ויש עוד סיבות שאין בהם שום חשד לפלילים.
יכול מאוד להיות שמנהל הרשת נוסע ברכב חדיש יותר מלאנטיס 97', אבל זה מגיע לו על זה שהסכים להכניס את ראשו למיטה החולה שנקראת רשת הגנים של אגו"י... ואני ממש לא מאמין שהוא צובר סכום שיאפשר לו לחתן את ילדיו.
נכתב ע"י חוחי;n4999742:עבדתי ברשם העמותות...היו לא מעט תלונות של גננות בעיקר מק"ס וירושלים
על כך שמחייבים אותן לתת מעשרות ליור העמותה וכן מקרי קיצון בהם לא שולם להן שכר
התלונות הללו שבות ריקם - הן פחדו להזדהות ובקשו תמיד מהבוסית החילונייה שלי לדבר איתי השם שלי מידי מעיד על חרדיותי - היה לי עצוב שלא הצלחנו לסייע להם
ועוד יותר עצוב לדעת על מקרים כאלו בציבור שלנו...
מי ישמע כמה הן מרוויחות - כבשת הרש ממש...
נכתב ע"י כוכב103;n5000653:זהו בדיוק הענין שהם כן משלמים מה שמגיע לעובדים שלהם
רק זה לא תואם למה שמקבלים במגזר החילוני בגלל צורת התיקצוב לציבור החרדי.
הצעקה קמה על סייעות בגנים שעובדות בשכר מינימום.
וזה בדיוק תואם לחוק ולתקנות ולכללים של משרד החינוך.
רק מה?
יש אנשים שזה נראה להם לא הגיוני.
אגב- גם לי זה נראה לא הגיוני ולכן אני לא סייעת בגן.
אבל זה החק. וזה החוזה ושום דבר לא התחדש או השתנה.
רק מרב רחמים על הסייעות שעובדות קשה בתמורה דלה אנשים באים ומספרים סיפורים לא נכונים על גניבות שלא קיימות.
שוב אני לא מדברת על מקרי קיצון שהעלו כאן שביקשו להחזיר כסף וכדו'.
ולשאלתך מנוחהלה- חלק מהמנהלים הלכו הביתה. לא וויתרו על דבידנדים או וותק.
ואני לא מתמצאת מה היה בתכנית ההבראה של רשת הגנים, אני רק יודעת שמי שעובדת שם כיום עושה זאת מרצונה החופשי.
נכתב ע"י דעתי;n5000516:בואו נעשה סקר
אם הגננות החרדיות יהיו בהסתדרות, האם המשכורות יהיו אותו דבר או גבוהות יותר?
או נמוכות יותר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: